Colectia de toamna-iarna 2005(114)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

Multumiri tuturor

Am gasit un articol care mi s-a parut foarte interesant ( pentru ca alexia extrem de rar se joaca singura) am sa il postez si pentru alte mamici interesate.

Copilul a implinit un an. Este timpul sa il incurajezi sa se distreze singur, pentru binele lui ... si al tau.

Cei mai multi parinti de copii mici doresc ca micutii sa se poata distra singuri. Pare logic. Majoritatea copiilor peste un an pot tine jucarii in mana, intoarce paginile unei carti sau urmari o minge. Au invatat deja ca pot face diverse lucruri singuri, si deseori insista sa o faca. Totusi, ei prefera sa orbiteze in jurul parintilor, opusul jocului solo -- abilitatea de a se distra de unul singur.

Construind caracterul

Copiii mici nu se joaca de unii singuri pentru perioade indelungate de timp din proprie initiativa. Desi nu te poti astepta ca un copil de un an sa se joace singur mai mult de 15 minute, merita efortul sa ii oferi aceasta sansa -- si nu numai pentru a gati cina. Jocul de unul singur dezvolta independenta, increderea in sine, creativitatea si comunicativitatea. Deseori vedem copiii palavragind in timp ce se joaca singuri. Aceasta joaca este fundamentala pentru dezvoltarea vorbirii.

Abilitatea unui copil de a se juca singur depinde de temperament, si ii va fi mult mai greu daca ii este foame, este obosit sau bolnav. De asemenea, nu este o regula ca un copil mai mare se va juca singur perioade mai lungi. Un copil de 22 de luni va avea abilitatile cognitive si lingvistice mult mai dezvoltate, dar nevoia de independenta va creste si ea. El va incerca sa testeze limitele impuse si in consecinta va avea nevoie de supraveghere si atentie sporite.

Pentru a mari capacitatea de a se juca singur a copilului de 1 an, patru cuvinte sunt esentiale: interes, rutina, structura si indrumare. Mai intai, copilul va fi implicat in activitati care ii fac placere, ca va fi un joc cu cuburi sau scosul de haine sau alte obiecte din sertare (daca suporti dezordinea).

Odata ce copilul este complet preocupat, departeaza-te cativa pasi sau ia o revista in mana. Cand iti va inmana o jucarie, pur si simplu da-i-o inapoi cu un zambet si un comentariu, si continua sa citesti. De-a lungul urmatoarelor zile si saptamani, mareste distanta fizica si mentala, dar niciodata nu lasa copilul nesupravegheat. Ai grija ca zona in care se afla copilul sa fie lipsita de pericole; copiii de un an nu stiu ce este periculos si ce nu.

Nu inconjura copilul cu jucariile favorite. Il vei coplesi. In schimb, incearca o structurare a activitatilor prezentandu-i jucariile una cate una. Astfel, el va avea timp si ii va face placere sa le studieze pe rand pe fiecare.

Un copil de un an are nevoie de indrumare. Daca isi pierde interesul intr-o anume jucarie, remotiveaza-l cu intrebari. Daca, de pilda, se joaca cu cuburi, vorbeste cu el in timp ce iti vezi de treburile tale, dar nu te implica direct. Ai putea sa ii spui: 'Uau, ai pus deja 3 cuburi unul peste altul! Mai poti sa mai pui unul?'.

Incearca sa incluzi jocul de unul singur in rutina zilnica. Solutia este sa cresti treptat timpul astfel incat copilul sa se obisnuiasca cu rutina. Primele incercari vor dura numai cateva minute, inainte de a fi solicitat(a) de copil. Nu raspunde instantaneu. Da-i o sansa sa se descurce singur.

O perioada buna pentru a stabili o perioada de joaca de unul singur este dupa baita sau dupa masa de pranz, cand copilul este multumit. Evita perioadele tale de oboseala sau indispozitie. Incordarea ta se va reflecta in comportamentul copilului.

Tine minte ca progresul este inegal. Un copil care astazi s-a jucat foarte bine de unul singur, maine poate va refuza sa o mai faca. Continua sa ii oferi ocazii. Inainte chiar sa iti dai seama, s-ar putea sa beneficiezi de 15 minute numai pentru tine -- neintrerupte de vreun planset sau vreo manuta care se agata de tine --in timp ce copilul se adanceste intr-o lume a jocului.

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Ioana, nu te invinovati atat! Ai incercat si gata....las' ca vezi tu ca mai incolo singur va cere dusul si se va juca cu el si cu apa la fel.
Asa a fost si Stefan...si acum primul lucru cand intra in cada cere dusul(arata cu degetul sa il dau). Si daca dau drumul la apa se stropeste el singurel peste tot...pe fata ii place cel mai mult.
Deci slava Domnului ca nu mai avem probleme cu frica de apa
Roxana, interesant articol

Eu i-am luat la Steff iaurt danonino nou aparut cu amestec de mere, capsuni, banane....e asa de bun. E cu branza. A halit aseara 2 si azi dimineata 2...ii plc mult. Noi n-am avut niciodata nimic de la danone.
Cand ma apuca tusea nu ma pot opri, tusesc de numa...dar se rareste. Doamne,sa scap odata ca m-am saturat.
Astept sa vina niste clienti pentru o masina de spalat automata Zanussi.

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

ioana,umple cadita cu apa si pune-i multe jucarii sau invit-o sa arunce jucarii in cadita si apoi ii spui ca trebuie sa faca cip cip cu ele, fara sa mai folosesti dusul o perioada, eu cred ca a fost apa prea clada si de aceea s-a speriat.si mai poti incerca ca inainte de baie sa o lasi sa se joace in cadita ei( fara apa) cu niste jucarii de baie, sau sa o plimbi cu cadita prin casa

Fetelor, la ce ati observat ca se bucura copilasii vostri?

Alexia se bucura- cand vin acasa,
- cand vine tati acasa
- cand vede ceva cunoscut afara
- cand ma asez la inaltimea ei si ii spun "vino la mama" si o astept cu bratele deschise
- si cel mai tare se bucura cand eu si tati o giugiulim

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ioana cred ca s-a speriat din cauza ca a fost odata apa prea fierbinte, sau s-a intamplat ceva si nu s-a simtit ea in siguranta in momentul ala. Si Miruna a facut la fel, apoi am luat-o usor, ne-am bagat amandoua in cada cu putina apa, i-am dat toate jucariile acolo, ne-am jucat cu ele, apoi incet am crescut cantitatea de apa si am lasat-o din nou singura in cadita ei. A durat cam 2 sapt toata treaba, dar daca te simte pe tine ca ti-e teama sau ceva nu faci nimic. O sa reusesti..rabdare doar

Roxi Miruna mea se bucura : cand il vede pe tati, cand ma vede pe mine nu mai vb..e disperata, cand vede un catel pe strada, cand ne dam "uta" in leagan, cand ne alergam prin casa si cand ne pitim dupa usi si ea ne cauta.

Hilde sanatate multa si sa-ti treaca odata gatul ala. Ceva tantum verde sau oropivalone ai luat?

Madutza ce face tati, cum e drumul?

Mai am niste acte de facut apoi plecam la niste prieteni. Va pup deci si ne auzim maine...sper

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Madau, Oropivalone e contrindicat in alaptare. Dar are ceva chiar asa? Pai io numai seara si noaptea uneori ii dau sa suga.
Tantum verde...nu stiu daca e contraindicat. Ziceti voi. care aveti si cititi pe prospect.
Eu beau Prospan....sirop din Hedera si nu mai stiu cum...si mai beau Mucotussin, si asta e contraindicat pentru ca,contine Ambrozol...dar iau asa 2/zi.Ma mai fac cu Bioparox...asta n-are nimic. Si Hexoral 2/zi tot nu scrie ca ar fi contraindicat.
Ce naiba sa fac?
Voi n-ati avut asa ceva: te apuca tuse dintr-o data de nu te mai poti opri, dai si sufeltul din tine, si apoi trece.

de-ale gurii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitic-03 spune:

Dragele mele, sa va spun ce-am patit ieri:
in timp ce eram disperati cu totii in casa (din cauza vintului f. puternic)ca un plop rupt statea sa cada si pe casa noastra(si a altora), si pe masina, etc si sunam unul la primarie, altul la adp, altul bloca strada..etc..baiatul nostru dormea in patut la el.Aud tipete, alerg , deschid usa...si.....dragul de el s-a aplecat peste patut si a venit:buf! jos.Sa inebunim cu totii!Dezbraca-l repede...cauta-l peste tot..avea niste vargi rosii pe spate, semn ca in cazatura a trecut cu spinarea pe marginea patului nostru (care era la o distanta de 1/2m de patut)
Azi l-am supravegheat mai ceva ca politia, si m-am dus sa-i umplu canuta cu apa, timp in care(2-3 min) s-a urcat pe fotoliu, apoi pe o masuta(h=80cm)de pe care a alunecat si a cazut drept pe burta
O iau razna.
Apropos de baita:al meu baiat numai vrea sa stea jos in cadita.De ce?

PITIC si PUIdePITIC(31-X-2005)Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

quote:
Originally posted by roxisialexia
Fetelor, la ce ati observat ca se bucura copilasii vostri?
Alexia se bucura- cand vin acasa,
- cand vine tati acasa
- cand vede ceva cunoscut afara
- cand ma asez la inaltimea ei si ii spun "vino la mama" si o astept cu bratele deschise
- si cel mai tare se bucura cand eu si tati o giugiulim

pai in afara de cele de mai sus, e lesinata de placere in cora, la standul cu animale de plus, cand intra frate-su pe usa sau cand dau drumu la skype sa vorbesc cu unchi-su. altele nu=mi vin acum in minte.

ioana, andrei n-a suportat dusul vreo 4 luni(pe la un an). nici acum nu-i spal cu el. ddar cum eu fac baie cu ei, n-am avut probleme sa respinga apa. asa ca nu stiu ce sa-ti zic...

hilde pe tantum nu scrie nimic. nici pro, nici contra. eu l-am luat, ca era oricum singura chestie din toata farmacia pe care nu scria "contraindicat in alaptare"

sa va zic ce facea mandra mea. a rasturnat cutiutza cu agrafe. ale ei, ca aven destule. imi aducea una, punea capu pe piciorul meu sa i-o prind... mai aducea una...si tot asa pana am prins 4. abia astept sa creasca un pic, sa avem plete... si sa fac cele mai traznite impletituri!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Fetel, urgent am nevoie de raspuns.
Pe Farmaline nu scrie nimic ca r fi contrindicat BISEPTOLUL.Cine stie sa-mi zica?
Pot lua Biseptol daca alaptez(numai seara si uneori noaptea)

de-ale gurii

Mergi la inceput

Am citit prospectul si ne u bun Biseptoul daca alaptezi. No, ce fac?
Chiar asa de rau face?

de-ale gurii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

hilde:iti raspund eu:NU e voie biseptol( e sulfamida,si e cam greu de "digerat"de riniki!de ce nu iei ceva adecvat alaptatului?augmentin,amoxicilina!

Prospanul este sirop de hedera hekix(iedera!!)-si e fbun expectorant si mucolitic!

Oropivalone Nu ai voie ca contine un cortizon(tixocortol-care se gaseste si in pivalonele de nas;)
Tantum verde-DA-el poate fi dat si in sarcina!

Sanatate!!

Mergi la inceput