Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 27
fatima spune:
hai ca pun aici si rezumatul regimului montignac, pentru cine intereseaza..cartea e cam lunga..eu n-am avut rabdare s-o citesc..
regimul consta in 2 faze:
faza I - pierderea in greutate
faza II - mentinerea echilibrului ponderal.
Pt. faza I:
Interzise:
- paine alba
- paste fainoase albe (macaroane, spaghete....)
- orez alb
- zahar (indiferent de forma lui - ciocolata, prajituri, bomboane - mare grija la zaharul ascuns in diferite produse ca vegeta, crenvursti, mezeluri, bulionuri - suc de rosii din comert....)
- miere
- cartofi
- morcov fiert
- porumb - copt, fiert, faina (mamaliga)
- alcool
permise:
- paine integrala, doar dimineata si doar cu lactate degresate (brinza cu 0% grasimi, iaurt degresat, lapte degresat)
- paste fainoase sau orez (integrale), doar la cina si fara nici un fel de grasime - astea merg doar cu salata de legume fara ulei sau cu rosii (suc de rosii - fara zahar)
- carne de orice fel fripta, fiarta, gratar
- oua in orice forma - fierte, prajite, omleta
- brinzeturi de orice fel
- cirnati - daca te asiguri ca nu au zahar sau amidonuri
- salate de legume in orice combinatie (cu frina la otet)
- peste - doar daca nu e facut pane cu faina sau malai
GRUPA A (glucide): cereale integrale, paine integrala, paste integrale, orez nedecorticat, lapte degresat, iaurt degresat, fructe
GRUPA B (proteino - lipide): carne, peste, oua, smantana, branza, uleiuri vegetale
GRUPA C (legume): salata, morcovi cruzi, ceapa, conopida, spanac, fasole verde, telina, ridichi, gulii, castraveti, varza rosie, varza alba, rosii crude, usturoi
GRUPA D (glucido lipidice): lapte, nuci, alune, arahide, migdale, creier, ficat, soia (faina), germeni de grau, paste cu ou, nuca de cajou, nuca de cocos, ciocolata, zahar, masline, castane, castane dulci, scoici st. jaques, stridii, avocado – in prima faza interzise. Se poate bea lapte degresat.
grupa A se poate combina cu grupa C;
grupa B se poate combina cu grupa C;
grupa A nu se va combina cu grupa B;
Fructele se papa inainte de micul dejun cu 20-60 minute sau la 3-4 ore de masa de prinz sau de seara.
Apa nu se bea nici inainte nici in timpul mesei, cel mai bine dupa.
Obligatoriu trei mese pe zi
Cafeaua cu cofeina si ceaiul negru trebuie evitate.
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
fatima spune:
carla, super citatul din Blaga..si eu sunt fan..
fatima
de
eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
marcelac spune:
salutare fete dragi,
LA MULTI ANI pentru toate ocaziile de la care am lipsit si scuze de lunga absenta dar nu s-a potrivit sa am timp. Nici sa citesc nu am reusit si nici curaj sa o iau din urma acum nu am
Noi suntem bine, saptamana asta ne-a vazut pediatrul prima data si ne-a felicitat cat suntem de bine si pentru cum ne descurcam.
Ana, la 6 saptamani are 4,600 (700gr in plus fata de nastere, dar 1120gr in plus fata de cea mai mica greutate avuta), si are cam urmatorul program: somn de la 23.00 la 4.30, de la 6.00 la 10.00, etape mici de somn si perioade active pana 13.00, somn de la 13.00 la 16.00 (pe asta nu il respectam intotdeauna), perioade scurte de somn si perioade active de la 16.00 la 23.00. Asa cum se vede ziua ma solicita mult, dar nu ma plang pt ca doarme binisor noaptea si reusesc si eu sa ma odihnesc destul de bine.
Maninca numai lapte de la mine, fara nici un supliment, fara ceai, fara apa. Doar 1,5ml de GRIPE seara, dar nu in fiecare seara.
Vad din ultimele mesaje ca voi vorbiti de diete... eu am dat jos 10kg in prima saptamana, dupa care nimic! Am citit ca sa nici nu te astepti si sa nici nu fortzezi sa dai jos tot daca alaptezi, ca e aproape imposibil pentru ca organismul isi tzine rezerve in perioada de alaptare... acu 6 kile de rezerve cate tzine al meu mi se pare cam mult, dar nu e stres... om vedea. Pe unde ati scris programul ala de gimnastica, sa incerc si eu...
Bubitze am avut si noi muuuulte pe fatza, acum par sa se retraga si doar cu spalatb cu apa si sapun de bbi. Ca eu nu o spalam pe fata decat cu apa curata. Pediatrul a zis sa folosim si sapun ca doar apa nu degreseaza suficient si se pare ca se retrag. Acu astept cu enrabdare sa se curetze de tot, sa ii vad iar fatza frumoasa si fina pe care o stiu eu...
Altfel, cand e frumos iesim la plimbare, am stat si cate 2 ore. Nu doarme intotdeauna afara... uneori sta pur si simplu.
Va pup pe toate si promit sa intru mai des de acum.
marcela, mami de bb Ana (8.12.2006)
roxanica2006 spune:
LA MULTI ANI, KOKORINAAAAAAA!!! SA-TI DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE SA-TI CRESTI IN PACE HARBUJEII, SA AI PARTE DE MULTA FERICIRE SI IMPLINIRI ALTURI DE SOTZIOR SI COPILASI!!! 

poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
sraluca spune:
Mai e careva pe aici? Eu stau huhureaza ca nu a vrut s doarma si l-am pacalit cu suzeta dar nu vreau sa il las sa doarma cu ea. dar de fiecare data cand i-o iau incepe sa planga. asa ca mai stau poate reusesc sa il pacales sa i-o iau.
E asa mare suzeta aia pt fata lui ca nu imi vine sa il las sa doarma cu ea. Si nici nu e din aur![]()
sraluca
Mihai Alexandru 25.12.2006
Ktrinel spune:
La Multi Ani Kokorina si de la mine, sa traiesti si sa te bucuri de copilasi!
eu am fost azi la controlul de 6 sapt...care s-au facut 8, ca deh cu programarile astea....cica totul e super ok, uterul revenit total la dimensiunea "cat o nuca" , cusatura ...nici nu se mai vede...zice doctora : daca nu m-as fi uitat atent nu mi-as fi dat seama ca te-am taiat...asa ca se pare ca am o carne buna
,se reface repede, dar si ea o mana de aur, ter sa recunosc...mi-a controlat/palpat si sanii...voua vi s-a intamplat asta, ca eu chiar am ramas surprinsa...
chinico, dar cata neliniste pe acolo...intreb si eu ca inca cineva de aici : pana la urma Bea e bine sau nu?? sau stati voi asa la panda la
ei cu carnetzelul de notitze?
apropo de creme folosite : noi doar dupa baitza, clasica vaselina , nu aia de tractoare....
asa ii zice aici...inprimele zile am pus si eu cutaden, apoi m-am lasat de sportul asta ...dupa fiecare kk spalat la chiuveta cu apa si sapun...nu folosesc nici servetele umede, probabil ca o sa folosesc cand iesim mai mlut si mai des in oras...
un sfat: fara creme, indiferent de cat de naturale sau nu , de care firme si firmulitze, ...toate astupa porii pielii si aceasta nu mai respira normal...asa ca....alegeti...cat mai putine interventii , cu atat mai bine...
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006
http://community.webshots.com/user/crisdor
Ktrinel spune:
sraluca, si eu am o problema cu suzetele...sunt asa mari...am cautat peste tot, si toate mi se par mari pt fatza lor...
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006
dandusa spune:
quote:
Originally posted by chinico
Dandusa..nu am timp de gimnastica, nu ma lasa bebe!de beBea
Ai ma'?Si dupa ce ai scris cearceaful de 3 ore...,vrei sa te cred?
Virsta
Crinuta,luna 1,luna 2,luna 3Poze Dandusa
Mamici din C-ta
dandusa spune:
quote:
Originally posted by dianocicaati sarit vreuna controlul de 6 sapt? eu tre sa ajung la spital care nu e tocmai aproape...si nu cred ca pot intre 2 alaptari. muls nu merge ca nu vrea bibe...si chiar nu l-as lua la spital...
dianafericita de
davidutz 03.12.06
david diana
Eu am luat-o pe bubulina cu mine ,cind am fost la control.A tinut-o tati in masina si eu am fost la cabinet la control.Nu a durat mult,aveam programare si cred ca am lipsit doar 30 minute...
Virsta
Crinuta,luna 1,luna 2,luna 3Poze Dandusa
Mamici din C-ta
Ktrinel spune:
si la mine ..
..a durat 2 ore...asteptarea...noroc ca nu am luat=o cu mine....
http://community.webshots.com/user/crisdor
Ktrinel si
Ana Julia 24.11.2006