Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 11
lory32 spune:
radu.anca,
la noi functioneaza foarte bine baby drink, deliuta nu a fost deloc constipata, inca iese de 2 ori/zi, poti sa incerci cu ceai de musetel la pliculetele clasice, iar daca nu il bea pt ca nu este dulce, incearca-l pe cel de la Hipp- ala este indulcit cu dextroza, eu am de fenicul si ii mai fac combinatii, ca daca nu este dulce nu bea sub nici o forma. Nici eu sunt de acord cu ceai prea mult, dar eu i-am dat si pt colici si ne-a ajutat foarte mult, plus ca eu ii dau numai lapte praf si vad ca uneori are buzitele uscate, deci pediatra mi-a zis ca are nevoie de hidratare, asa ca sa ii mai dau si ceai din cand in cand ca apa fiarta si racita nu servim deloc, decat cate o lingurita si aia cu forta.
lory32 spune:
panaa,
si noi am facut ieri vaccinul - infanrix hexa se numeste- pediatra ni l-a recomandat, deocamdata suntem bine, nu am facut febra 9 i-a bagat un supozitor cu paracetamol in fund dupa ce i-am facut vaccinul pe la 12 si i-am mai pus si eu inca unul in seara asta la culcare plus comprese reci pe locul in cre i-a facut injectia pe care le-am schimbat cam la 3-4 ore. sa spera, ca o sa fie bine in continuare, acum am mancat si dormim dupa ce am mai tras o portie de somnic de la ora 19 la ora 23; iar eu stau pe forum si o pazesc...vad ca si tu nu ai somn...
almo spune:
am citit si eu putin din urma asa ca as vrea sa-mi spun si eu parerea putin pana nu imi uit ideile.
in primul rand asiza merci de urari
si eu ca si tine asiza spun un NU mare ceaiului atat timp cat alaptezi adica pana la 6 luni. am citit f mult despre alaptare si chiar si medici aici spun ca copilul nu are nevoie de ceai. laptele ii tine si de sete si de foame. ma mir ca unele fete care au acces la internet nu citesc despre asta si merg pe variantele invechite.
cineva spunea ca poate ar fi bine ca sa pui copilul pe burta sa nu-i mai pice suzeta. cu toate ca e obositor sa tot tii cu mana de suzeta pana adoarme copilul sa nu o scape, ideea cu a pune copilul pe burta si cu suzeta in gura mi se pare o prostie. daca copilului ii vine sa vomite si nu poate sa arunce suzeta din gura... mai departe poti doar sa-ti imaginezi ce se poate intampla.
Cat despre a pune caciula in cap copilului in casa am auzit ca nu ar fi o idee prea buna. cica copilul si-ar regla temperatura prin cap si ca avand caciula in cap copilul s-ar putea supraincalzi sau invers.
Nicole ragaie f greu. Asa ca uneori o pun la orizontala si o intorc usor de pe o parte pe alta. in 90% din cazuri ragaie imediat. daca vad ca nu, o pun in patut. pe o parte. de obicei pe partea dreapta./ astept 5 minute si cand vad ca se foieste putin o ridic si ragaie imediat. nu plec niciodata de langa ea pana nu a dat aerul afara. si nu exista data sa nu aiba aer. daca nu sunt atenta sa o ridic la timp da lapte afara. de cand fac asta nicole nu mai stie ce e durerea de burtica.
fata mea a avut duminica asta a cincea zi de cand nu a mai facut kaki. a facut in final. nu a suparat-o burtica nici o clipa. doc aici spun ca un bebelus alaptat la san poate sa stea si 7 zile fara sa faca kaki. doar pisu sa faca. e cel mai important. voi ati patit?
va mai scriu dupa ce mai citesc.
7 saptamani
Sep 28, 2006
by Adrian
View Album
Message from Adrian:
sau
http://picasaweb.google.com/adrian.alb/7Saptamani/photo?authkey=rBhwKTcjFhM#s5011557165555648642
If you are having problems viewing this email, copy and paste the following into your browser:
http://picasaweb.google.com/adrian.alb/7Saptamani?authkey=rBhwKTcjFhM
Donia spune:
Ce zi plina am avut azi! Noroc ca am reusit sa dorm vreo 5 ore pue cap la cap noaptea trecuta... mai bine zis azi dimineata, ca pe la 4 m-am dus la culcare.
Am fost cu Cristi la plimbare si m-am bucurat de o zi de iarna minunata, totul era alb, mai iesea si soarele pe ici, pe colo... Superb a fost azi, ma bucur ca a venit iarna pe aici.
Sotul meu saracul a plecat azi noapte in SUA si a ajuns la destinatie in seara asta, a calatorit 16 ore
! Ajungea si in Romania in timpul asta. Dar a pierdut un avion de legatura din cauza ca primul avea gheata pe aripi si le-a luat vreo 2 ore sa-l curete, apoi urmatorul a avut o defectiune si a durat ceva pana l-au reparat, a stat si vreo 5 ore in Detroit pentru ca a pierdut legatura... Of, of, of!
Dar macar el o sa doamrma neintrerupt la noapte, si pentru asta as face schimb de locuri cu el. Ei, macar unul dintre noi sa doarma.
Si eu sper sa am o noapte mai buna, ca asta micu' a adormit bustean dupa baie, sper sa nu mai aiba chef de taclale la noapte.
Ma duc sa va mai citesc si eu, ca azi mai mult pe diagonala am apucat.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
doradora spune:
quote:
Originally posted by asizaquote:
Originally posted by panaa
aaaa, si inca o chestie, mitul ca dupa botez se linisteste copilul, eu zic ca poate fi combatut (mith busters) : la sfarsit preotul ii da copilului ditamai lingura de vin.....normal sa doarma copilul dupa botez : ESTE BEAT, ca stomacelul lui este obisnuit numa'cu lapte iar daca inghite ditamai lingura de vin....
Mirela![]()
Ana Mihaela 20.11.2006
poze ana mihaelaextraordinar ce bine am mai ras...te pup tare tare ca ai reusit sa ma faci sa rad...
...si FELICITARI pentru increstinarea bebitei!!!
Dandusa, imi pare rau pentru problemuta Crinutei, dar nu e grav deloc...si eu am niste cunostinte care au rezolvat problema asta cu 2 pampersuri...si au facut-o relativ repede...
Azi am cedat si eu psihic...am si bocit impreuna cu bb, ca nu mai stiam ce sa-i fac...a avut o criza de colici foarte urata care a tinut ceva ore bune (la noi este prima de acest gen)...dormea 10 min, apoi se stramba de la suferinta cred, apoi urla, apoi ii dadeam sanul si sugea si o lua de la inceput...si uite asa au trecut vreo 4/5 ore, iar eu sunt obosita si mi-era foame si Cristi nu era acasa...si altcineva n-am cine sa ma ajute...asa ca am bocit si eu bine, vorba lui YAgmur, exact 3 minute...acuma i-am facut baie si s-a linistit, a adormit, iar noi am putut manca putin...
Va pup pe toate...
Oanacu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Varsta Denis
cand are crize de astea nu ii mai dau sa suga, ca ne lungim m ult prea mult, si ea de fapt nu de foame ar vrea sa suga, ci pt ca o linisteste, asa ca intra in actiune dna suzi.
chris +
alexandra 07.12.2006bebe alexandra
Yagmur spune:
Neatza,
Dar scrieti fratilor, nu va incurcati.. tare greu este sa tin pasul cu voi.
Inainte de a fi gravida imi erau suficiente 6 ore de somn; acuma visez la un somnic de 10 ore.
Colicii nu au trecut, dar nu mai plange isteric de 3 nopti. Mancam, ragaim, facem masaj pe burtik, folosim feonul, dansam prin casa pana ragaie de cel putin 5 ori si adorme intr-un sfarsit.
Asiza, o sa treaca si colicii... deci, 3 minute plans si gata, ca altfel iti dau eu bataitza.
Aseara am iesit la plimbare 2 ore si tare mult ne-a placut. Repetam si azi figura cand vine prietena sa ne scoata.
Nu pot fi coerenta... mor de somn inca...
La Multi Ani - Stefan Cristian de Miki si Marc Alexandru - Dianarus 

Revin cand vor functiona neuronii... si parca vad ca iara ati umplut vreo 3 pagini
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca varsta Luca
danita spune:
salut fetelor
desi ma misc prin casa de la 5.30 tot nu am reusit tot ce mi-am propus si acu se trezeste Fat frumos si ma prinde in off-side :)
raportez: fost la dermatolog recomandat trixera . incercam, vedem ...
problema mea : 1. cat timp se poate pastra ceaiul in sticluta? cica nu se poate pastra mai mult de 3 ore in sticluta ca se deterioreaza- voic e stiti ?
va pup ca sunt in urma cu treburile !
D
BeBelusca
m_monique spune:
buna fetelor,
va multumesc pt. urarile adresate lui andrei. acum doarme ca un ingeras, ca ieri a plans toata ziua. de la 14 m-am tot chinuit sa-l culc. dormea 15 minute se trezea si incepea sa planga. aseara la 10 a reusit sa adoarma si a dormit pana dimineata la 7.
cu ghipsul incepem sa ne obisnuim. luni mergem la control. ii va scoate ghipsul si speram sa nu fie nevoie sa-i puna altul. mi s-a spus ca va fi nevoie de ghipsuri repetate.
sper sa nu fie nevoie de prea multe ghipsuri, ca imi este asa de greu. ghipsul e pana la genunchi, sub forma unor cismulite.
altfel andrei e bine. are deja 5 kg. mananca ca un spart. are si falcute.
Andrei (16.12.2006)
poze
ruxandra_sb spune:
uraaaaaa!
.. am reusit sa pun poze proaspete de la masaj + baie.
Daca vreti sa vedeti cum pluteste barbatul in "piscina" enjoy.
Va
si fug repede ce tre sa papam.
Revin.
10 saptamanai
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore
asiza spune:
Panaa, Chris, Yagmur, Dandusa, multumim de incurajari...copilul meu a fost frant dupa portia de colici servita ieri, asa ca mi-a dormit 5 ore neintrerupt, s-a trezit, a papat, apoi iar a dormit 3 ore, a papat iar si doarme si la ora asta...dar cred ca e pe trezite ca-l aud ca mormaie...Fetelor, sa stiti ca am folosit eu suzeta, dar nu prea mi-a mers, apoi masaj pe burtica am facut, se mai linistea putin si apoi iar incepea, povesti, cantece si dansuri epuizate toate...si apoi abia m-am apucat de bocit...
...stiu eu de la ce a facut asa urat...am mancat maioneza dintr-asta din tub si sunt convinsa ca asta e cauza! Daca-l mai apuca crizele, trebuie sa incerc si feonul, ca numa' asta n-am incercat...

pentru bb-ii care fac o luna sau 2!!! Sa triati, sa cresteti mari si voinici! 
Yagmur, ma bucur ca ati reusit sa iesiti...noi n-am stat ieri afara...am fost eu la medic, bineinteles cu copilu' dupa mine, si era in operatie, l-am asteptat vreo ora jumate', dupa care am plecat ca trebuia hranit bb...asa ca azi iar ma prezint...apoi vreau sa ies afara cu bb...sa vedem ce ora va fi! 
Mormelvio, sigur ca beneficiati si voi de cei 200 ron...mergeti la primarie (si nu mai zaboviti, ca este termen si pentru asta) si depuneti actele...alocatia vine peste 2/3 luni, dar vine retroactiv...
Va pup ca merg la bb...
Oana
cu
Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Varsta Denis