Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 9

simonacip spune:
Flavia...esti insarcinata!!!!!!! Acum am observat. Am crezut ca am ramas si eu, dar in dimineata asta mi-a venit... Speram sa vin si sa va dau vestea, dar n-a fost sa fie. Sper luna asta sa reusesc ca vreau cit mai repede un bb 2.
Sarcina usoara in continuare!
Simona si David (10 nov 2004)
Daviduchele meu
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Ramona J spune:
Sa vedeti ca se obisnuiesc copii cu laptele pina la urma. Lui Alexandru ii place, desi n-a baut ani de zile.
Simona, cred ca medicul te va ajuta mai mult cu recomandarile in functie de cum se prezinta David la control. Tind sa cred ca a primit Becotide pe perioada prea scurta. Asta isi face efectul in timp. Ventolinul il ajuta pe moment, e ok sa-i dai ca sa-l ajuti sa iasa din crizele de tuse. Dar daca vezi ca trebuie sa i-l dai zilnic inseamna ca trebuie sa primeasca in continuare Becotide. Iar pe asta incearca-l la doza minima. Daca il dai o singura data pe zi, sa fie dimineata.
Alexandru facea la fel, din plins sau din agitatie o dadea in tuse. Nu e de la plins in sine (acum de exemplu nu mai face asa), tot alergia e vinovata.
Sanatate multa la bebei.
E bine sa fie tratati copiii ca si cind nu au vreo problema. Alexandru isi facea mereu griji cind ma simtea tensionata si ma intreba de ce e el asa.
Eu bineinteles ca am ramas sensibila (pe viata probabil) la tuse, dres glasul etc. Observ astea la oricine, iar cind se intimpla sa-si mai dreaga el glasul deja stie ca ma uit ingrijorata spre el. Nici n-apuc sa intreb daca e ok, ca imi raspunde pe un ton plictisit (sau enervat) ca "nu-i nimiiic"...
The best thing you can do for your children is to love your wife.

pisicuta si matei spune:
Salutare!
Ramona,Gama a descris tare bine ceea ce am vrut eu sa spun.Sigur ca Matei este alergic,numai ca eu nu consider ca asta este o boala.Si in plus nu vreau sa cred despre copilul meu ca este bolnav.
Eryteea si noi tot cu pampersul la fund suntem si nici nu am incercat sa il invat cu olita.Oricum a inceput sa fie deranjat de pampers si il sa sistematic jos,dar nu cere la WC sau sa zica ceva,asa ca mai asteptam.
Dupa ce m-am laudat atat ca suntem ok,de ieri au inceput sa ne apara bubite care azi s-au inmultit.Oricum daca pana azi am suspectat niste chipsuri pe care le-a gustat,azi inclin din ce in ce mai mult sa cred ca il musca ceva.Ca in contact cu alte alimente nu a venit,nimic nou fata de ultimele luni.Si dupa cum arata,mai multe intr-un loc pare foarte asemanator cu un purice,insa nu prea stiu de unde l-am colectat.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

eryteea spune:
Pepsi ,din pacate Ingrid este alergica si la ou si oricum as intoarce-o sau orice lapte as folosi(bea lapte de orez imbogatit cu calciu)nu am ce tort sa-i fac .Poate stiti voi vreo reteta fara lapte si ou?Nu neaparat de tort ,macar un dulce ceva .Ingrid la ora actuala maninca doar din cind in cind bomboane de jeleu.Si inca ceva,din cauza alergiilor cind era mica nu prea i-am diversificat mincarea si acum cind as putea nu vra nimic nou,ii vine sa vomite inainte de ai da sa manince,oare isi revine mai tirziu ?
Ingrid amore di mama

Ramona J spune:
Pisicuta, normal ca nu trebuie sa consideri copilul bolnav. Eu ma refer la parintii care ignora complet simptomele. Sotul meu era din categoria asta, asa ca pe linga ca incercam sa descopar care e problema cu copilul, mai trebuia sa duc "lupte" si cu el. Ca sustinea ca asa-s copiii, le mai curge nasul. Dar el dormea linistit in timpul crizelor de apnee.

Ramona J spune:
Carmen, am retete fara ou si fara lapte, ba chiar si fara faina de griu. Dar sint in engleza si mi-e tare greu sa le traduc. La multe ingrediente nu stiu denumirea romaneasca. In loc de ou se foloseste cu succes ulei, iar in loc de lapte il poti folosi pe cel de orez.
Acum m-am gindit la o reteta care n-am mai facut-o demult. Nu mai stiu cantitatile, va trebui s-o caut. In mare era cam asa: fierbi orez in apa cu zahar (foloseam brun). Poti sa pui acolo si niste stafide daca e ok pentru Ingrid. Apoi orezul il puneam intr-un bol si taiam banane deasupra. Dadeam chestia asta la cuptorul cu microunde citeva minute (sa zapacesc banana!) si gata! Mie imi place cu inghetata de vanilie deasupra. Nu stiu ce varianta de sos ai putea sa gasesti, dar merge si fara.
Cum sintem in mutari sint sigura ca reteta e la casa, nu o am aici. Cind trec pe acolo o caut daca nu uit, ca iese foarte bine asa cum o am scrisa.
Eu mai faceam (fac si acum) la blender un amestec cam asa:
- fructe (poti folosi si congelate): piersici, mango, cirese; foarte bune sint capsunele si zmeura, afinele, dar poate ca nu merge inca la voi;
- suc de mere sau de portocale, sau de ananas, orice;
- o banana;
- daca exista iaurt de orez sau daca ii poti da de soia; e ok si fara nici un fel de iaurt;
Le "blend" pina cind se face un suc mai consistent. Daca am folosit fructe concentrate incalzesc cana (dinainte) in care pun sucul, sa nu fie prea rece. Imi place si mie chestia asta dar ingrasa...
Ma mai gindesc, am inceput sa uit retetele astea. Mai scrisesem una aici pentru niste prajituri gen fursec, nu mai stiu daca erau fara lapte si fara ou. O sa ma uit.

eryteea spune:
Ramona ,merci de reteta prima am inteles-o si o sa folosim ca sos, inghetata de orez sau de soia (ca aici se gasesc).BLENDER ar putea fi robot ,ca nu stiu ce inseamna si daca am inteles bine fac un suc de fructe si il amestec cu iaurt ?Astept reteta .
Ingrid amore di mama

sheba spune:
Fetelor, copiii vostri care au baut Humana SL dormeau toata noaptea?Al meu de cind a trecut pe Humana SL si-a reintrodus masa de noapte si are 11 luni.Ii fac 240 ml apa+8 masuri lapte+2 masuri cereale SL si tot tipa noaptea de foame.

Ramona J spune:
Sheba, fetita mea doarme. O fi coincidenta?
Carmen, nu stiu cum altfel sa-i spun la blender. Poate ma ajuta fetele. E o cana mare din sticla sau din plastic in care se amesteca tot ce pui. E tot un soi de mixer. Nu elimina pulpa fructelor.
Asta nu e o reteta propriu-zisa, doar bazele unei retete. Eu o fac mereu altfel, fara cantitati precise. Daca iese groasa merge cu lingurita.
Incerc un exemplu mai concret: pui cam o mina de fructe (orice, piersici, ananas, ce am mai scris). Poate fi un singur fruct, sau o combinatie. Adaugi o banana (o rup in citeva bucati), un iaurtel (de care folositi voi, poate fi simplu sau de fructe, sau de vanilie etc.) si suc de fructe. Suc pui cit vrei. Un minim ca sa invirta blenderul amestecul, sau mai mult ca sa ai o compozitie mai subtire.
Noua ne plce mult chestia asta, e si sanatoasa si gustoasa. Daca nu ai inteles insista, ca mai incerc o explicatie.

gama spune:
BUna ziua !!
Simona, imi pare rau pentru alarma falsa, si eu am trecut prin ele, si eu incerc!!!Sa avem noroc data viitoare, eu acum am inceput sa merg pe la doctor, sa fac si ceva analize si o eco, si eventual sa ma "ajute" cu un tratament.Cat despre doctora Jana Radu, e ceva f ciudat, eu am sunat-o anul trecut in august, cand se pare ca-si rupsase piciorul, mi-a zis ca vien in oct-nov la servici, dar iata sa inteleg ca a stat in repaos cu piciorul.....6 luni???Eu atunic am renuntat dupa ce am sunat din nou prin oct si am primit acelasi raspuns.Sa aveti bafta la consult dar mai ales sa fie sanatos David.
Sheba, al meu pana pe la un an si 1 luna a baut noaptea, intr-adevar nu e satios, si conteaza si cum se obisnuiesc, ca se poate scula din diverse motive iar noi credem ca le e foame si le dam sa bea si iata cum s-a creat precedent.Si eu i-am dat chiar de 2 ori pe noapte pana la 7 luni, dar de dormit bine, adica fara sa se mai trezeasca detot, o face de pe la 1,6 ani!Nu vreau sa te dezamagesc, incearca metoda cu apa/ceai, la unii functioneaza, la noi nu a mers.
Ramona, blender e si aici, ai explicat f bine.
si Matei(2.aug2004)