Bebei cu alergii (3)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Saltelele se aleg in functie de alergia copilului.
In mare am vazut ca sint unele din fibre organice (predomina bumbacul) pentru cei cu sensibilitate la chimicalele din saltea.
Mai sint unele din latex sau cauciuc natural care sint rezistente la mucegai si la acarieni. Deci alegi in functie de asta.
Uite inca o lista cu sfaturi pentru camera copilului alergic:

1. Polen

- tine ferestrele inchise in perioada respectiva
- spala perdelele, covorul si cearsafurile - de preferinta folosind detergenti fara parfum sau chimicale (din pacate nu am vazut din astia in Romania)

2. Mucegai

- elimina plantele din camera copilului
- cind e multa umiditate in aer foloseste aerul conditionat
- sa nu fie prea frig in camera si sa pastrezi ventilatie buna
- schimba periodic filtrul de la aerul conditionat
- nu tineti acvarii cu pesti in camera copilului

3. Acarieni (praf)

- incercati sa mentineti umiditatea in camera la 50% (chiar sub)
- reduceti pe cit posibil materialele textile din camera copilului (ex. mobilier din lemn, netapitat)
- de preferat sa pastrati cartile in raft cu sticla sau cu usa din lemn, jucariile tot asa - inchise in cutii cu capac
- ca si la polen - spalati saptaminal (in apa fiarta, altfel acarienii nu mor) cearsafurile, perdelele (eu le-as elimina) etc.
- aici exista niste "covers" (ajutor, cum le spune?) care protejeaza salteaua si perna - nu permit sa intre praful in ele
- e de preferat sa nu aiba copiii perdele, covoare sau mobila tapitata in camera - astea sint greu de curatat
- inlocuiti pernele si plapumile din pene, puf sau lina cu unele hipoalergenice
- inveliti patul peste zi cu alta patura decit cea folosita noaptea. O scoateti seara din camera si o spalati des (pe ea se acumuleaza praful de peste zi)
- minimalizati praful pe cit posibil, folositi numai obiecte care pot fi spalate (inclusiv jucarii de plus - sau renuntati la ele)
- in sifonier pastrati strict hainele folosite des si pastrati usa inchisa.
- spalati podeaua cit mai des si stergeti praful, inclusiv deasupra usii, ramele ferestrelor etc.
- daca aveti covor aspirati des (si mobila tapitata, eu aspir si salteaua de pat)

4. Gindacii de bucatarie - aici nu mai scriu, ca oricine stie cum trebuie sa procedeze sa scape de ei.

5. Matreata animalelor cu pene sau cu blana(in special pisicile pot da alergii)
- e de preferat ca animalele sa stea afara; macar limitati zona in care au acces si categoric nu au voie in camera copilului
- spalati des hainele, mai ales cele din lina

Noi am tot scris aici despre alergiile alimentare, asa ca m-am gindit ca acum e un bun prilej sa scriem si despre alergiile de mediu (nu stiu sigur daca n-am inventat termenul asta, sper ca se intelege ce vreau sa spun).
Daca tot vorbim de saltea, sa scriem despre toata camera. Sper sa fie de ajutor ce am scris aici si poate mai vine cineva cu completari.

Edit sa spun ca n-am pomenit de fumat - dar cred ca e de la sine inteles ca nu se fumeaza in prezenta copiilor.

Scuze ca am scris de-a valma, la mine e cam tirziu.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna dimineata!!

In primul rand La Multi Ani de 8 Martie!! mamicilor si fetitelor (cam intarziat) si Multa Sanatate! tuturor!!

Imi pare rau sa aud ca probleme nu au disparut si pentru ca Ramona a pomenit de alergiile de mediu, hai sa va povestesc cum de doua saptamani am schimbat mocheta la copil in camera iar in bucatarie am scos-o de tot!

Ideea era ca respectiva fosta mocheta, de buna calitate, pe suport de pasla (luata de la Brico) ne-a slujit cu succes din 2005 primavara pana acum doua luni cand au inceput ai mei sa stranute in casa ca la balamuc. Da-i curat, da-i spalat perdele, scoate mocheta, spal-o si pe ea, in fine... cat timp mocheta a stat pe balcon la uscat se linistisera treburile. Dupa 3 zile o bag in casa, intr-o seara, in 5 minute si sotul si copilul stranutau si lacrimau de mama focului!! Desi era spalata, clatita, etc. Bun, deci mocheta e de vina, dar ce fac fara ea?

O dau din casa si ma duc si cumpar alta la copil. O pun pe jos, astept reactii...(ma si pregateam sa arunc cei 300 roni investiti in noua mocheta) nimic!! Toate bune. Oare cat o sa tina? Oare peste 2 ani o arunc si pe asta? Si sa nu credeti ca aia veche era murdara, doamne fereste, am spalat-o mai mult ca sa spun ca ii fac ceva, ca noi o aspiram la 2 zile si am un aspirator performant.

Andries

Mergi la inceput

Ce mai provoaca alergii la mine in casa? De exemplu florile taiate, in vaza. Sau mirosul de Cif. Sau si mai rau porcaria asta de detergent compact. Eu folosesc Ariel si eram foarte multumita pana sa il schimbe cu Ariel compact. Asta miroase de-ti muta nasul...a chimicale... nu mai iese din rufe...o sa incerc altul. Voi ce detergenti folositi?

Andries

Mergi la inceput

Am citit ce spuneti voi despre lapte si oua, ei bine, Victor a avut o perioada (exact cand facea cel mai rau la polen si praf) cand refuza sistematic si lapte si ou, si cascaval, orice...manca numai biscuti si carne (sunca slaba). Ma gandesc poate ca organismul ii spunea instinctiv sa evite anumite alimente.

Andries

Mergi la inceput

Andries, poate ca mai bine investesti in parchet. Ca daca schimbi des mocheta tot acolo ajungi. Mocheta noua e bine s-o lasi la aer inainte s-o instalezi, ca are chimicale in ea.
Pentru curatat in casa si pentru spalat rufele folosesc in general detergenti naturali dar in Romania nu am vazut deloc.
Interesanta teoria cu alimentele pe care le refuza copilul in anumite perioade. O fi avind vreo legatura. Oricum, organismul, sistemul imunitar e un tot. De multe ori ne gindim strict la alergia (la lapte sa zicem) si neglijam faptul ca ar putea copilul sa fie sensibil si la altceva. Pur si simplu nu ai cum sa testezi la toti alergenii posibili - asa ca medicii le spun... nespecifici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Vin si eu cu alte intrebari.Aveti copilasi mai maricei care merg in colectivitate? Cum procedati cu alergia la alimente?Eu de exemplu l-am tinut acasa pe Liviu de cand a facut astmul. DAr deja are 4 ani si 9 luni si tocmai ma hotarasem sa il duc la gradi de saptamana viitoare. Cum sa fac cu alergia la lapte?Eu ma gandesc ca in ditamai gradinita, nu o fi el singurul alergic la lapte. Vorbeam cu o prietena si spunea ca in meniu, la micul dejun la da frecvent, lapte cu paste sau orez sau lapte cu cacao.Si tot prietena mea spunea ca nu crede ca o sa se apuce bucataresele sa gateasca special pt copilul meu. Voi ce stiti despre asta?

Mergi la inceput

Alexandru a mers in RO la gradinita particulara si cei de acolo nu mi-au facut promisiuni ca nu vor uita de alergia lui la lapte. Deci am evitat mesele la gradi.
Poate la alte gradinite o fi altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

LUCIA MIRELA-si eu am rezerve la faptul ca trebuie sa mearga la gradi si in plus eu chiar vreau sa il duc.Am rezerve legat mai ales de gradinitele de stat.dar in momentul in care il voi duce am sa vorbesc foarte clar direct cu directoarea.Este adevarat ca banii pe care ii dai sa zicem ca nu sunt multi,dar ii dai si atunci am tot dreptul ca al meu copil sa fie ingrijit si nu mi se pare mare deraj sa ii faca o portie de mancare separat.Si sincer ar trebui facut mare scandal daca nu ii este respectat regimul alimentar,pt ca nu este de joaca.La gradinitele din strainatate se tine foarte mare cont de asta si pt alergici sunt programe de alimentatie speciale.Din fericire noi tragem speranta sa nu stam prea mult pe aici

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

He, he, pai noi am platit gradi in Romania cit una de aici (ba chiar pot gasi mai ieftine aici) si mi-a spus ca nu-mi promite ca nu uita sa-i dea lapte. Asa ca am renuntat la mesele de la gradi, care oricum nu erau grozave.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

quote:
Originally posted by pisicuta si matei
LUCIA MIRELA-si eu am rezerve la faptul ca trebuie sa mearga la gradi si in plus eu chiar vreau sa il duc.Am rezerve legat mai ales de gradinitele de stat.dar in momentul in care il voi duce am sa vorbesc foarte clar direct cu directoarea.Este adevarat ca banii pe care ii dai sa zicem ca nu sunt multi,dar ii dai si atunci am tot dreptul ca al meu copil sa fie ingrijit si nu mi se pare mare deraj sa ii faca o portie de mancare separat.Si sincer ar trebui facut mare scandal daca nu ii este respectat regimul alimentar,pt ca nu este de joaca.La gradinitele din strainatate se tine foarte mare cont de asta si pt alergici sunt programe de alimentatie speciale.Din fericire noi tragem speranta sa nu stam prea mult pe aiciPozici cu noi"Cronometrul" lunilor
Asa este. Si eu vreau sa il duc la gradi si il voi duce, vedem cum o sa rezolvam, si la fel speram sa nu ramanem prea mult timp pe aici prin ro.

Mergi la inceput