Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 28
nastasika spune:
LUCIA MIRELA, exista lapte:
-de soia formula (praf)Humana SL- aprox 420.000 (la hipermarketuri),am inteles ca exista si de la NAN, dar nu stiu exact
- lapte de soia lichid 750 ml simplu - 38.000lei sau cu diverse arome (caise, capsuni, portocale)-48.000lei
- lapte de orez la cutie, dar pe asta il gasesc mai greu, in jur de 60.000lei.
Cam astea sunt cele cunoscute de mine, or mai fi si altele, dar nu le stiu eu.
Cat despre cascaval, exista pe piata un cascaval vegetal "Forma" parca, insa pe langa toate E-urile pe care le are, contine si cazeina, proteina din lapte si deci nu rezolvi nimic...Am mai vazut prin hipermarketuri un fel de cascaval de soia, dar arata cel putin ciudat, numai a cascaval nu semana...Mai exista branza de soia, tofu, dar lui Stef nu-i place. A aparut de curand si la noi iaurtul de soia, de la Danone, Savia.
Multa sanatate!
nastasika spune:
Pepsi,Ciuf si eu ma gandesc ca ar putea fi de la polipi...Stef are polipi tocmai datorita alergiilor care s-au manifestat, asa cum zicea si Ramona, cu secretii abundente. Stef nu a avut pana acum otite, dar in momentul cand va incepe sa faca va trebui operat de polipi...
In concluzie..DA..se prea poate sa fie o legatura intre otitele repetate si alergii (si la modul asta..)
light spune:
Nastasika multumesc.Si pe noi ne-a trimis la ORl, pentru a vedea daca are polipi si ne-a spus ca nu e cazul sa ii scoatem pentru ca nu au creat probleme.E adevarat ca se aud secretiile acelea pe caile respiratorii, dar nu ii curge nasul, cum am mai spus, si probabil nu s-au inflamat polipii ca sa fie cazul de operatie. A spus doctorul ca e de urmarit daca raceste des, si daca apar probleme.
Pepsi spune:
ciuf, multumesc din suflet ca mi-ai scris, sint atit de disperata, cind am citi ce mi-ai scris am inteles ca stii prin ce trec, si lui la inceput i-au dat amoxicilina, imi facuse o otita in februarie 2006, una in noiembrie 2006, si vad ca de cind i-am dat nenorocita aia de saptamina produse cu lapte mi-a facut o otita in ianuarie-februarie, si una acuma! acuma, nu ne-a mai dat amoxicilina, ca cica poate a rezistat la antibiotic si a recidivat!cu biberonul gata i-am spus adio, el bea la orizontala in pat inainte de nani, asa ca am eliminat complet biberonul, i-am explicat ca-i face bobo la ureche, si ca l=am dat la un bebe mai mic care nu are! si eu am citit ca exista legatura intre otite si alergii!acuma nu tot timpul, dar cica ar fi, si eu voi merge cu el la un ORL pediatru, medicul de familie mi-a vorbit de tuburi, dar cum spui si tu sint masuri extreme!in asteptare sa ne vada ORL-istul ia acuma un antibiotic f tare, are o doza de soc in prima zi, si apoi 4 zile aceeasi doza!ii zice azytromicin.imi pare tare rau ca treci prin necazul asta cu fetita asa de mica, cit timp l-am alaptat(18 luni) nu am avut nici cea mai mica problema cu el, problema a inceput la 5 luni dupa ce a inceput gradinita si cam tot la atita timp dupa ce am inceput utilizarea biberonului! s-a intarcat singur la 18 luni!merci mult inca o data ptr sfaturi, sa mai imi scri ce ati facut, si voi scrie si eu ce am facut, eu, ii mai dau tinctura de propolis cu echinaceea cura de 14 zile pe luna!si vit C<D<A! sanatate multa la copilasi iti doresc!
ramona, merci mult de sfaturi, asa mi-a zis si medicul, sa nu-i mai dau la orizontala, dar am preferat sa i-l scot de tot!sa stii ca de cind i-am dat saptamina aia de produse cu lapte mi-a facut 2 otite, aia a fost in ianuarie 2007! si eu cred ca e legat una cu alta! dar vreau sa verific daca nu sint si polipii cumva, si eu, si sotul ii avem scosi!
nastasika, asa e, si la dominic cind i=am dat produse lactate prima manifestare a fost stranutul! si la putin timp dupa mi-a facut prima otita, mi-e groaza cind vad muci la el la nas! ca stiu ca se termina in otita! desi am incercat cu medicamente pe cale orala ptr decongestionarea nasului, tot degeaba se pare! merci de sfat!
va tin la curent, ca se pare ca m-a luat si pe mine ceva raceala, sper sa nu ajung din nou la ceva grav si eu....asta mi-ar mai lipsi, ca in februarie abia am facut sinuzita aia urita, vad ca iau tot de pe la el, una alta, vai abia astept sa stau in maternitate si sa nu mai il duc la gradi ca acuma!
Flavia
26+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
Pepsi, imi pare rau ca treceti prin toate astea. Alexandru e operat de polipi, dar asta mult mai tirziu. La vremea cind facea otite (de fapt e impropriu spus, de multe ori era doar un infiltrat - oricum, urechea lui nu era aproape niciodata OK) polipii nu erau prea mari.
Trebuie sa ai grija, ca in timpul sarcinii imunitatea e scazuta. Si eu am luat toate bolile si mai si trec greu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Lucia Mirela, eu cind am fost in Romania am luat lapte de soia si de orez de la Mega Image sau de la Carrefour. Era un lapte nemtesc, dar nu-i mai stiu denumirea. E in cutie de carton de un litru si la Carrefour era cu alimentele pentru diabetici.
Pepsi spune:
din suflet un mare La multi ani de 8 martie, sa va bucurati alaturi de copilasi, care le doresc sa scape de problemele astea de alergie!
ramona, asa e, sint tare sensibila vad, ca iau tot ce are el, cineva imi zicea sa nu ma mai apropiu de el
, cine are copil nu intelege ca un copil bolnav e calare pe tine si eu una nu am inima sa-l imping, am grija de el si riscul e ca iau tot, deja ca nu sint eu prea rezistenta in mod normal....dar, mai bag ceva sucuri de portocale si lamiie, si ma rog sa scapam de frigurile astea, ca eu nu mai pot!(-18C -20C care cu vint da numa bine -40C)
Flavia
26+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
La multi ani fetelor si sanatate!
ina1976 spune:
As vrea si eu sa va intreb ceva pt ca e f important pt noi... ce fel de saltelutza de pat e recomandata copilasilor alergici?
Noi avem de iarba de deal (de aproape 3 ani, de cind s-a nascutTeo) si vreau sa o schimb cit mai curind. Initial voiam ceva de cocos si latex dar nu stiu daca fibrele de cocos sint OK.
Latexul natural e bun? Sau mai bine o saltea de poliuretan... nu ma incinta ideea de material sintetic dar daca nu am incotro...
Sper ca ma veti ajuta cu un sfat!
Sanatate multa puilor!