Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 30
pisicuta si matei spune:
Ramona asa-i ca in SUA nu ati avut probleme cu gradinita?!
Vroiam sa va intreb mai ales pe mamicile cu bb alergici la lapte,aveti proleme cu mierea? Eu nu i-am dat deloc pana acum si ieri i-am luat niste batoane de orez expandat cu miere si azi are niste bubite pe picioare.Trebuie sa recunosc ca acum suntem in plimbari pe la rude si este tare greu sa ii faci sa inteleaga ca ii fac rau anumite alimente si ieri m-au convins si a mancat niste nectarina-ca cica asta este "piersica pt alergici"
.Si acum eu nu stiu de la ce sa fie,daca de la miere sau de la nectarina.![]()
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
light spune:
Liviu nu pare sa fie alergic la miere. A mancat f multa miere in ultima vreme, de fapt consuma zilnic si e ok.
pisicuta si matei spune:
m-am mai interesat si cred totusi ca este de la nectarine,ca exista alergia la nectarine si cum el oricum era la piersica,sunt din aceeasi familie si pare logic sa fie de la asta,nu?!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
Pisicuta, am avut si aici ceva probleme la gradi ca m-am mai suparat ca primeau copii bolnavi. Erau mucosi, tuseau, nu stiu daca aveau febra sau alte cele. Dar eu daca stiam ca am copilul sensibil imi venea sa ma urc pe pereti cind ii vedeam pe aia asa. Eu il tineam acasa cind era asa, mai ales cind era mai micut. Acum il trimit la scoala daca ii curge nasul - atunci eram mai atenta la chestiile astea.
Dar cu mincarea nu e problema, le scrii lista cu alimentele la care e alergic, duci hirtie de la dr. si au mare grija.
In rest am fost mai multumita la gradi aici din toate punctele de vedere. Sint excelente!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
eryteea spune:
Va salut pe toate .Eu nu am dus inca fetita la gradinita dar am fost sa o inscriu ptr. la anul si mi-a spus ca nu este nici o problema daca copilul este alergic .Asa cu spunea si Ramona mi-au spus sa le duc lista cu alimentele la care este alergica si i se va face mincare separat .Oricum nu sint singura in situatia asta.Eu traiesc de multi ani aici in starinatate si se pune accent pe problemele de alergie ca de altfel si alte probleme.Nimic de spus , nivelul de trai si civilizatie este mult mai ridicat decit la noi.Aici la o gradinita particulara (condusa de maicute)se plateste in jur de 200 euro pe luna,mie personal nu mi se pare deloc scump.La stat nu se plateste nimic.
Ingrid amore di mama
crissy77 spune:
Si ei au dreptul la viata. Semneaza si tu:
http://babyklapperomania.cabanova.ro/
Cristina & Elise-Stefania
-----------------------------------------------------------
Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont.
Ramona J spune:
Cristina - interesant. De ce nu pui un topic nou pe tema asta?
Cred ca ar fi mai ieftin si mai simplu daca parintii ar putea duce copiii la o statie de pompieri, de politie, la un spital. E mai ieftin decit sa se infiinteze centre speciale zic eu.
Revin, am citit articolul din Ziua si am inteles ca in spital sint aceste Babyklappe.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by eryteea
Aici la o gradinita particulara (condusa de maicute)se plateste in jur de 200 euro pe luna,mie personal nu mi se pare deloc scump.La stat nu se plateste nimic.
Ingrid amore di mama
Cred ca am dat mai mult in Romania, pentru program scurt si transport.
Aici pina la patru ani se plateste gradinita, apoi exista variante gratuite.
Dar sint si variante ieftine non-gradinita daca ai nevoie de o pauza de citeva ore, mai ales daca nu ai bona si nu vrei sa inscrii copilul la un program zilnic.
Andries spune:
e foarte greu cu un copil cu alergie severa la gradi, practic acolo ei stau impreuna, mananca impreuna, poftesc de la unul la altul si nu ii poti tine pe copiii alergici separat de cei fara probleme.
am o colega care are copilul sensibil la mezeluri, ei bine la gradi de stat dau copiilor dimineata mezeluri, evident ca si al ei cerea si educatoarele ce sa-i faca?? ca si pustii la gradi mananca unul din farfuria altuia, ce credeti ca le pasa? tot copii sunt, habar n-au ei de microbi sau alte alea, pana la urma solutia ei a fost un program scurt - scurt, adica il ducea deja mancat, dupa micul dejun si il lua la ora 12:30 fara sa fi mancat acolo... practic statea 4 ore sau nici atat la gradi.
la fosta gradi a lui Victor (nu mai e acolo) am auzit-o pe directoare plangandu-se de problemele pe care le aveau cu un copil astmatic, saracul venea cu un inhalator dupa el si pentru ele era un stres in plus sa aiba grija de el, plus ca el oricum era mai sensibil si racea mai usor...si parintii oricum nu erau multumiti.
Andries
eryteea spune:
Ramona in schimb aici la baby-parking se plateste 6 euro pe ora ,nu-ti convine deloc.
Andries nu m-am uitat de unde esti dar daca toate astea se intimpla in Ro este de inteles.La noi educatoarele se duc la servici ca sa stea la cafele si in cel mai bun caz sa tipe din cind la copii(nu vreau sa generalizez ca mai gasesti si din alea mai bune).Aici se da f. multa atentie copiilor cu probleme ba mai mult cred ca sint pusi pe primul loc.
Nu degeaba am ales gradinita de maicute ca ele nu au probleme acasa sau coipii si familie ,sint dedicate lor,copiilor.
Ingrid amore di mama