Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 22
eryteea spune:
Herra ,eu anul trecut in august am gasit lapte de orez la supermarket Hala Centrala erau cutii cu albastru si alb si pe deasupra era si imbogatit cu calciu.
Ingrid amore di mama
dia_b spune:
angelli, Dr bunu lucreaza la Sp V. Babes, Clinica de Pneumofiziologie, Cabinetul de explorari functionale. Tel 207670 int 178. Nu mai stiu care este programul dar este si dupamiaza. Numai acolo cred ca o gasesti. ea mai lucreaza si la facultate dar nu face teste acolo.
Alfare am gasit in Centru, la Sensi Blu. Adi se simte foarte bine de la el, chiar daca nu-i pot pune mai mult de 3 masuri la 200 ml apa. Daca pun mai mult e amar. este si mai amar cu cereale milupa. Merge bine cu Nestle orez cu roscoave.
Dia & 1+2
anangel_lexi spune:
Buna.
I-am dat fetitei mele suc de portocala in urma cu vreo 10 zile si a facut urticarie pe tot corpul. Niste bubite mici rosii, care la atingere erau ca pielea de gaina. Apoi am facut greseala sa-i dau si cereale nestle cu orez si 3 fructe (printre care era si portocala) crezand ca nu au in continut decat aroma de fructe nu fructele ca atare. Evident iar mi-a facut bubite. De atunci nu-i mai dau portocala. Se considera alergie? Oare mai tarziu (dupa 1 an) o sa-i pot da portocala fara sa faca reactie?
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
angelli spune:
Am fost la alergolog.Again.Nu prea imi place, ma invirt in cerc.Ea imi spune ca are alergie combinat cu dermatita atopica, pentru ca i-au iesit IgE mare si la lapte 0,18 cantitate neglijabila dar a trebuit sa ii arat eu, ea nu a vazut.Mi-a spus sa ii intrerup lactatele indicate de ea( eu oricum nu-i dadeam).La cazeina valoarea 0.Ok, ma trimite la dermatolog pentru dermatita si la oftalmolog pentru conjunctivita(Andreas are ochii rosii).La dermatolog:Are alergie la lapte dar Humana hypoalergenic nu e bun, e bun unul de la Nestle care e cu adevarat hypoalergen dar nu mai stie cum se cheama( am presupus eu ca e Alfare).Am inteles ca e amar.Alte indicatii:zyrtec si minunatele creme cu hidrocortizon.
La oftalmolog nu ma duc, eu cred ca ochii rosii sunt de la alergie.
Doi doctori intr-o zi pentru iritatia lui Andreas, m-am intrecut pe mine insami.Daca mergeam si la oftalmolog imi lua sotul cheile de la casa!
Andreas,soarele meu
Ramona J spune:
Anangel, portocalele dau alergii. Evita-le pina mai creste copilul. "Aroma" de ceva, inseamna ca are chimicale care dau gust, adica E-uri. Asta iar nu e bun pentru un organism mic si slabit.
Angelli, imi pare rau ca dati peste medici nepasatori sau incapabili - greu si de definit. Imposibil sa nu fie medici buni si in Timisoara, sper sa si dai de ei.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
angelli spune:
Citeam de la dermatita atopica si m-am pierdut.Nu mai stiu ce legatura are dermatita cu alergia, care induce pe care.De ce imi recomada toti doctorii antihistaminice si corticoizi cind mai sigur si mai sanatos ar fo sa ii schimb laptele( In HA sau Alfare sau soia).Care este diferenta intre intoleranta si alergie?
Andreas,soarele meu
ina1976 spune:
Multumesc, fetelor!
Nu i-am scos decit laptele de vaca dulce pt ca asa mi-a zis drStanciu, ca el e cel mai agresiv...varianta HA nu aavut efect, era si cam amara asa ca am virat pe Soia de la Milupa si ii place, speram ca nu avem alergie si la soia. E prea devreme pt rezultate mai ales ca restul lactatelor se lasa f greu scoase.
Am gasit in sfirsit testarile specifice pe care le fac cei de la Medicover dar nu e specificat IgE, de aceea nu le gaseam... Am facut lista cu un set minim si am depasit 4 mil lei... presupun ca nu se compenseaza... Am renuntzat la ideea de a face Phaliatop Infant care e scump si are valoare de screening, nu e specific. Nu stiu daca merita facut testul la venin de albina si viespe pt ca nu a venit in contact cu ele, nu prea are cum sa se fi alergizat.
O sa ma mai gindesc ce-i fac, as fi preferat colaborarea cu un alergolog.
Unde as putea sa-i fac prick-test in Bucuresti? E mai putin invaziv, ce credeti?
Ramona, exista un nr "normal" de episoade de apnee pe ora(nu stiu detalii, se masoara niste indici) iar tratament primesc doar cei a caror oxigenare e afectata. Sint curioasa cum ati facut testul, in ce a constat si cum se manifestau la voi episoadele de apnee... stiu ca sint cam insistenta dar sper cama intelegi... vreau sa-i fac si eu sleep-test dar mi-e teama ca e mai greu la copil dpdv practic.
Angelli, atopia e predispozitia de a secreta IgE in exces.
Alergia e reactia neobisnuita la alergeni comuni.
Stiti ce ma sperie f tare pe mine? Reactiile anafilactice, evident - astmul dar si posibila asociere intre alergia la albuminele serului bovin si diabetul insulinodependent![]()
Ramona J spune:
Ina, te gindesti prea departe...
Sleep test nu e o problema, nu e cea mai minunata noapte pentru copil dar nu e nici tortura. Noi l-am facut aici, asa ca nu stiu unde se face in Romania. As spune ca nu ne-a fost de prea mare folos. A fost confirmarea a ceea ce banuiam, dar nu ne-a ajutat in mod deosebit.
In timpul episoadelor de apnee, respiratia era zgomotoasa, sacadata. Nu se trezea neaparat. Nu tin minte cit dura un asemenea episod. Minute in orice caz.
Un tratament pe care l-a urmat a fost Augmentin trei saptamini (parca doza era usor redusa). Dupa o vreme a revenit post-nasal drip, sigur ca datorita laptelui. Atunci nu stiam asta.
Nu inteleg de ce dr. v-a recomandat sa schimbati laptele, nu sa si eliminati celelalte lactate. Am mai auzit teoria asta in RO, dar nu am inteles nicicind logica. In felul asta copilul primeste in continuare proteina din lapte, deci e tot ca si cind ar primi lapte.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by angelli
Citeam de la dermatita atopica si m-am pierdut.Nu mai stiu ce legatura are dermatita cu alergia, care induce pe care.De ce imi recomada toti doctorii antihistaminice si corticoizi cind mai sigur si mai sanatos ar fo sa ii schimb laptele( In HA sau Alfare sau soia).Care este diferenta intre intoleranta si alergie?
Andreas,soarele meu
Dermatita e manifestarea alergiei. Da, mai sanatos e sa elimini alergenul. Antihistaminicele si corticosteroizii indeparteaza efectele. Atit timp cit alergenul e prezent, simptomele vor continua sa reapara.
Intoleranta la lactoza e strict digestiva. Organismul nu metabolizeaza lactoza si ca simptome apar dureri de burta si diaree. Nu stiu de ce lumea se gindeste la intoleranta la lactoza cind e vorba de bebelusi. Intoleranta la lactoza este extrem de rara la copiii sub cinci ani.
Alergia este la proteina din lapte, o reactie imunologica. Simptomele pot fi gastrointestinale, dermatologice sau respiratorii (sau combinate).
herra spune:
quote:
Originally posted by eryteea
Herra ,eu anul trecut in august am gasit lapte de orez la supermarket Hala Centrala erau cutii cu albastru si alb si pe deasupra era si imbogatit cu calciu.
multumesc; problema este ca in vara la hala era selgros, iar acum este gima...
ieri am fost intr-o farmacie sa iau humana - nici farmacista nu stia care e cu soia, HN sau SL.

am citit eticheta si am luat SL.
problema-i ca acum e si constipat...si cand avea scaune moi tot asa, scoteam laptele si-l treceam pe SL...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)