Bebei cu alergii (3)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by Ramona J
Chestia e sa nu fie si alergie la soia, ca se poate si asta. Eu ca sa fiu sigura i-am dat lapte de orez.
Cu laptele de capra am incercat si noi si n-a mers din pacate.

astea se gasesc si in Romania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina1976 spune:

Buna!
Teo are 2 ani si 8 luni si dermatita atopica cronica dela 2 luni. Nu-i trece niciodata dar din fericire nu are mincarimi.Are pielea aspra, rosie si ingrosata pe obraji, brate si antebrate,genunchi... of!
Nimeni nu mi-a spus sa exclud din alimentatia mea laptele, ouale,etc atunci cind alaptam(1 an si 9luni!)asa ca dureaza de mult si nu am facut mai nimic sa-l ajut (doar emolient Trixera, Advantanul dat 2 sapt pe obraji nu a facut mai nimic, l-am oprit).
Scaunele erau moi cind il alaptam dar a crescut bine,apoi i-am dat si formula dupa 6 luni, brinza dulce facuta din lapte formula, lapte de vaca dupa 1.5 ani, iaurt, peste, banane, portocale...tot tacimul.
Nu stiu cu ce are legatura, e aproape la fel afectat tot timpul. Racelile dureaza mai mult, scapa mai greu de secretii, a avut expir prelungit in vreo doua viroze...dar cu apneea in somn... nu stiu- are perioade in care respira fff superficial apoi recupereaza cu o respiratie mai ampla dar nu cred ca e apnee,ce credeti? Nu ar trebui sa se trezeasca?
Ig E totale au iesit 70 fata de 50 limita pt virsta lui si as vrea sa-i fac Phaliatop infant (la Medicover?) si Prick Test dar nu stiu un alergolog bun... as merge la Spitalul Malaxa, ce ma sfatuiti voi?
Sint ingrozita ca ar putea face o reactie anafilactica la venin de albina sau la altceva, la munte, la tara sau in lipsa mea... la noi nu se gaseste Epipen, asa e?
De 2 sapt bea lapte de soia Milupa dar maninca iaurt, brinza... e musai sa i le scot pe toate?
Nu am timp sa citesc tot topicul,poate ma ajutati voi cu citeva sfaturi...
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by herra

quote:
Originally posted by Ramona J
Chestia e sa nu fie si alergie la soia, ca se poate si asta. Eu ca sa fiu sigura i-am dat lapte de orez.
Cu laptele de capra am incercat si noi si n-a mers din pacate.

astea se gasesc si in Romania?

Nu stiu daca este formula de orez, dar lapte la cutie am cumparat. Era la Mega Image, la Carrefour...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ina, s-ar putea sa fie la lapte. E important sa scoti toate lactatele. De ce nu ai testat si pentru lapte? Era simplu cind a luat singe pentru IgE total.
Cum problemele copilului sint de ceva timp, e foarte posibil sa fie de la lapte. Ce descrii tu este apnee.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina1976 spune:

La noi nu se fac specific IgE pt diversi alergeni... sau nu erau la Medicover cind am facut noi.
M-am speriat de tot cu sleep apneea... cred ca ar putea fi hipopnee si nu apnee... nu ar trebui sa se trezeasca sau sa se foiasca macar dupa un episod de apnee? Si cum il diagnostichez in Ro si mai ales care e tratamentul? Scuze pt tirul de intrebari dar am intrat in panica mai ales ca nu e de putin timp... e adevarat ca intr-o vreme era cam somnoros in prima parte a zilei dar nu m-am gindit la asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_b spune:

In sfarsit am reusit sa mai scriu pe aici. Cautarile mele au dat rezultat. Am gasit un lapte praf special pentru copii alergici la proteina din lapte si la soia si e bine pana acum (sa nu zic intr-un ceas rau). Se numeste Alfare de la Nestle. E destul de scump (65 RON/cutie 400g). Este amar dar ii face bine. Am gasit si lapte de orez simplu, cu Ca si vit D si cu migdale. Asta este mai ieftin, dar prefer sa-i dau Alfare pentru ca este echilibrat, specific copiilor. Am gasit cateva studii despre lapte special dar la noi nu se gasesc toate sortimentele. Exista lapte praf cu proteine din zer (hidrolizate extensiv)cum e Alfare, cu proteine din cazeina, din soia sau soia si colagen de porc. Daca va intereseaza, o sa scriu mai detaliat despre ele.

Dia & 1+2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Hera da se gasesc in ro produse precum lapte de soia sau orez.Noi pana de curand luam din Cora lapte de soia DOn Simon-spaniol de productie si era tare buna.Acum nu mai au caci probabil nu aveau vanzari si luam o bautura de soia facuta in Ro-merge si asta,cel putin noi nu avem probleme cu ea.Lapte de orez am vazut in CRF dar nu in ultimul timp.

Ina se fac teste specifice pt anumiti alergeni,inclusiv la Medicover,acum un an si cateva luni am facut noi la Medicover.Daca este sa fie de la lapte intr-adevar va trebui sa le scoti pe toate pt ca toate contin cazeina,inclusiv alte produse care au in compozitie laptele.De ingrijorata foarte tare nu cred ca este cazul numai ca ar trebui identificata cauza dermatitei ca sa nu mai bombardezi corpul copilului cu substantele care ii fac rau.Eu una nu sunt adepta cremelor pe baza de cortizon si ce mai prescriu doctorii,sunt convinsa ca atat timp car este tinut la distanta copilul de alergeni nu este nevoie de ele si nici de alte medicamente.

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ina1976

La noi nu se fac specific IgE pt diversi alergeni... sau nu erau la Medicover cind am facut noi.
M-am speriat de tot cu sleep apneea... cred ca ar putea fi hipopnee si nu apnee... nu ar trebui sa se trezeasca sau sa se foiasca macar dupa un episod de apnee? Si cum il diagnostichez in Ro si mai ales care e tratamentul? Scuze pt tirul de intrebari dar am intrat in panica mai ales ca nu e de putin timp... e adevarat ca intr-o vreme era cam somnoros in prima parte a zilei dar nu m-am gindit la asta

mami INA si bb Teo

Noi am facut IgE in RO, dar nu mai stiu unde. Ultima data poate chiar la Medicover.
La episoadele de apnee nu se trezeste neaparat. Noi am facut aici un sleep test si copilul a avut vreo sase asemenea episoade intr-o noapte. E drept ca tocmai il apucase o raceala. El le facea de ceva vreme, a fost greu sa-i conving pe medici.
Nu am gasit o formula magica pentru a rezolva problema asta. In final vinovat a fost laptele.
Dupa toate prin cite am trecut eu as scoate laptele din meniul tuturor copiilor care au probleme cu excesul de secretii.
Lui Alexandru i-a dat "post-nasal drip". Deci nu ii curgea neaparat nasul, ci secretiile "cadeau" undeva in spate, in git. Eu de altfel nu stiam ca le are sau din ce cauza are crizele de apnee.
In orice caz, dupa un timp pot sa apara crizele de astm bronsic. Asa ca e bine sa iei masuri.
Deci noi am trecut prin toate incercarile de diagnostic, de tratament... Nimic n-a functionat pina cind nu am renuntat la lapte si la lactate. Chiar si atunci dureaza ceva timp pina ce organismul isi revine.
Problemele lui Alexandru au inceput cam la aceeasi virsta. Deci primise si el lapte o perioada indelungata. Daca a durat atita timp pina cind a ajuns sa aiba probleme, a durat ceva timp si pina sa-si revina.
Iti inteleg disperarea, am trecut prin acelasi lucru. A trebuit sa trec prin tot felul de tratamente si vizite la medici (pe ambele continente). In final cel mai important lucru pe care l-am facut a fost ca am eliminat lactatele si in general a primit o dieta sanatoasa, cu putine E-uri. L-am ferit pe cit posibil si de alti alergeni, pentru ca devenise sensibil si riscam sa adaugam alergii noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Dia_b te rog spune-mi cum o gasesc pe Dr.Carmen Bunu, daca are un nr.de tel, ceva.Numai la spitalul V Babes o gasesc? Mi-e groaza de spital.De unde ai gasit alfare?Cum se simte puiutul de la el?

Andreas,soarele meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumesc, am sa caut si in Iasi un lapte special...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput