Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 18
eryteea spune:
Fetelor nu stiu ce sa mai zic.i-am dat lui Ingrid de vreo doua ori citeva lingurite de iaurt si nu s-a intimplat nimic ,in schimb aseara am incercat sa-i dau un pic de ciocolata alba si fiindca nu-i placea a scos-o din gura si si-a murdarit minutele,apoi s-a frecat pe la ochi si pe fata si in secunda urmatoare era pe fata rosie si plina de bubite (parca piscata de urzici).I-am dat mediat picaturi (fenistil)de antistaminice si i-a trecut .Eu nu mai inteleg nimic ,daca maninca lapte nu are nici o reactie dar daca intra in contact (atinge)cu laptele imediat face reactie
.Rog pareri ca eu nu mai stiu ce sa zic.
Ingrid amore di mama
gama spune:
Pepsi, esti curajoasa, eu nu am tupeul sa-mi doresc trei, nici cu doi nu prea ma simt competenta, iar aici,asa cum stii esti "marginalizat"cand ai copii, adica intampini restrictii, eu chiar am avut respingeri la angajerare din motiv de copil mic, care necesita timp de ingrijire si program fix.Dar doi copii oricum imi doresc, asa ca felicitrari!!!Cat despre vaccinuri, sa stii ca aici cel de 2,6 ani se face in picior, doar putini dr fac in mana, bine ca am scapat, a avut putina febra 2 zile dar i-a ramas si semn, a crapat pielea, oricum am copil cuminte si f intelegator, mi-a zis ca l-a intepat albinutza si s-o prindem si s-o batem cu copacu mare cu crengi multe.....![]()
Eryteea, ptr mine este ciudata reactia pe care o descrii tu, nu am patit asa ceva,iar cum zici tu ca reactia este la lapte eu inclin sa cred ca poate este alta cauza si o mare coincidentza.Imi pare rau ptr .ce vi se intampla.
si Matei(2.aug2004)
pisicuta si matei spune:
eryteea reactia este normala,asta si este principiul pe care se bazeaza teste cutana pt alergii;este introdusa o mica cantitate de substanta sub piele si apoi se urmareste daca apare sau nu reactia.Cand a baut cateva linguri nu a facut reactie pt ca probabil anticorpii au anihilat substanta pana sa apare vreo reactie,dar la atingerea fizica a fost o reactie violenta.Daca iti amintesti ca si Pepsi povestea ca acolo unde pielea intra in contact cu iaurtul se inrosea.este acelasi lucru,si de altfel la fel am patit si noi la inceput.Cred ca si tine ca reactia este la lapte.Sanatate multa
Pepsi
pt sotul tau
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Bic spune:
Ramona, Pepsi si celelalte fete cu bebei cu alergie la proteina din laptele de vaca, cum v-ati dat seama?
Cum se manifesta?
Cind am inceput sa-i dau lapte de vaca fica-mii a facut o reactie pe care eu am conectat-o cu introducerea laptelui.
1. Piele ii era aspra si se simtea ca niste multiple bubite mici, dar nu rosii. A facut pe spate, pe popou si pe picioare. Se scarpina si de aceea isi face rani.
2. Cum bea laptele, cum ii parea o dunga mica rosi, de iritatie sub coltul gurii. De obicei cind a mai avut reactii la alimente a facut in timp de minca - stiu ca lumea spune ca e prea repede, dar va spun sigur. Face de obicei "hives" (pete rosii) chiar cind maninca alimentul alergogen si ii trece in vreo ora -doua.
3. A facut kk mai des si mai mult. Ea are oricum un sistem digestiv foooarte lejer, adica face kk f. mult.
Cineva mi-a spus ca modificarea scaunului poate semnala o intoleranta. Medicul ei curant a propus intreruperea tuturor lactatloe pentru trei saptmini care s-au sfirsit azi.
Am observat doar o mica imbunatatire. Adica nu mai are bubitele pe picioare, dar tot are doua parti aspre pe spate si se scarpina pe spate si pe popou. Concluzia mea este ca nu e de la lapte.
Am fost plecati in vacanta unde i-am dat sin si o formula pe baza de lapte, dar hipo-alergenica. In cinci zile nu mai avea iritatiile. Revenite acasa, am continuat citeva zile cu formula apoi am inceput cele trei saptamini de intedictite la orice fel de lactate si totusi ei i-a revenit acea iritatie cum am ajuns acasa.
Concluzia mea este ca ea face iritatie de la ceva care se gaseste in casa, dar imi este foarte greu sa-mi dau seama la ce: nu am schimbat nici detergentul de rufe, nici sapunul cu care o spal de cind s-a nascut, nici patul, nimic-nimic.
Va scriu ca sa comparam notitzele, sa vad daca ii dau de capat.
Multumesc.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
gama spune:
BUnaBic, toata luna sept baietelul meu a facut bube, nu chiar ca voi, adica erau mari si cu lichid, in transe, fara vreo explicatie plauzibila a medicilor, fara schimbare de regim alimentar si de viatza, l-am testat atunci la praf,mucegai,si altele si nu a iesit alergic.....au trecut si s-au oprit de la sine.Nici acum nu stiu de la ce au fost, mai ales ca ieseau cate 5,6 sau mai multe, la interval de cateva zile.Laptele pe care-l bea este humana sl(soia).Si toate astea dupa ce ne-am intors din co de la mare unde nu a facut nimic, in prima zi acasa a inceput.....
Concluzia doctorului dupa testele de sange : piele alba sensibila.....
Nu te-am ajutat prea tare dar macar iti spun ca au trecut si altii prin astea.Multa sanatate iti doresc.
si Matei(2.aug2004)
Ruxi_Mici spune:
Buna seara, mamici si bebelasi.
Noi suntem Ruxi (eu) si Alexandra (bebelina noastra scumpa si draga). Ma bucur ca v-am gasit.
Sa va spun povestea noastra si va rog sa va dati si voi cu parerea despre ce ni se intampla.
Alexutza are acum 4 luni si o suspectam de intoleranta la proteina laptelui de vaca. De ce? ... iata cum au evoluat lucrurile in aceasta directie.
Pana la 1 luna Alex a fost alaptata exclusiv la san, dar la o luna s-a intamplat ca am ramas fara lapte aproape complet, asa ca impreuna cu pediatra am decis sa-i dam Nan1 completare. Dupa cateva zile de la primele zile cu Nan completare, Alex a facut f multi mucisori si in paralel am inceput sa-i dam Ca Pharco. Intr-o seara, a mancat san plus completare, numai ca la vreo ora jumatate a vomitat tot ce mancase (si pe nas si pe gura, in cateva reprize). Dupa ce a vomitat am observat ca avea o piele o eruptie foarte urata de bubulite rosii si multe (absolut peste tot, corp, fata, cap). Pediatra a zis ca ar putea fi de la laptele praf, de la mucisorii f abundenti sau de la Calciu. Totusi ne-a sfatuit sa ii dam Humana SL in loc de Nan1.
Din fericire nu a fost mult timp nevoie de laptele praf (vreo 2 zile) pt ca am inceput iarasi sa am lapte destul. Numai ca la 2 luni am inceput sa nu o mai satur numai cu san, asa ca am inceput sa-i dau Humana SL. Pt ca un alt dr, care o vazuse pe Alex dupa episodul de la 1 luna a zis ca nu e intoleranta la lapte si ca a fost din cauza mucisorilor pe care ii avea in nas si in gat, iar bubitele probabil au fost de la caldura excesiva, am decis sa incercam iarasi cu Nan1 ... si rau am facut ca iar a tras cateva reprize de vomitat. De data asta dr au pus episoadele de voma pe baza calciului pe care incepusem sa il dam in aceeasi zi cu Nan1.
La 3 luni jumatate, iar mi se pare ca raman fara lapte, iar ma impacientez si, la sfatul dr, incerc sa o mut de pe Humana Sl pe Humana 1. Tot la sfatul dr, pentru ca trecerea sa nu fie brusca, la o masa i-am dat san, o masura de Humana Sl amestecata cu o masura de Humana 1. A mancat si a adormit. Dupa aproape 3 ore de la masa, fata mea a inceput sa vomite in somn .. foarte violent si abundent. A vomitat in vreo 4 reprize lapte si apoi a inceput sa vomite lichid gastric (galben intens). pentru ca devenise livida si aproape ca nu mai respira, am mers cu ea de urgenta la Budimex. Acolo, judecand dupa simptome au banuit ca e vorba de intoleranta la proteinele laptelui de vaca. A doua zi i-au luat sange pt a depista daca e vb de o astfel de intoleranta sau nu.
Astazi am primit rezultatele, dar nu stiu sa le interpretez. Scrie asa:
IgE specific la lapte de vaca REZULTAT <0,35 (Interval de referinta <0,35).
Va rog sa imi spuneti si parerea voastra, care, din pacate, sunteti deja patite, este sau nu intoleranta la proteinele laptelui de vaca?
Va multumesc si va doresc multa sanatate puiutilor.
Ruxi_Mici spune:
Am uitat sa mentionez ca in seara in care i-au aparut bubulitele si a vomitat prima oara i-am facut baie prima oara cu sapun Sanosan, despre care am aflat ulterior ca contine proteine din lapte.
angelli spune:
Buna dimineata.Am revenit.Nu am scapat de dermatita.Nu mai maninca decit cereale de orez, legume, mere si lapte HA.Pe piept are niste pete rosii, arata ca un leopard.Nasucul i-a curs o saptamina.Simt ca ma invirt in cerc.Am fost iar la doctor si a recomandat sa continuam acest regim.De fapt i-am dat si niste cereale cu fructe ( banane, portocale si mere).Mea culpa.Mai stam o saptamina si cred ca merg la teste cutanate si ce or mai fi.
Andreas,soarele meu
sheba spune:
Neata fetelor,
Din pacate nu am mai reusit nici sa va citesc in ultima saptamina insa poate reusesc intr-una din serile acestea.V-am promis insa ca va scriu ce am facut la programarea de ieri de la doamna de.Jeana Radu.
Mi-a placut mult de ea, am stat de vorba vreo 35 de minute cred,s-a uitat la pozele pe care i le-am adus cu eczemele lui Andrei si mi-a dat o trimitere la Medlife pentru testul Panel4.Tot azi mai avem de facut si un al treilea examen micologic pentru o anumita leziune(pare sa fie o ciuperca pe spate).Mi-a dat o reteta pt Andrei:Aerius si Zyrtec-tratament pt 2-3 luni,Elocom petru leziunile de pe trunchi(in caz ca nu e ciuperca) si controversatul Elidel pentru fata(numai daca este o iritatie prezenta si suparatoare;culmea acum i-a trecut).Asteptam sa aflam mai multe dupa Panel 4.Doamne-ajuta!
Va pup
malina_mircu spune:
Buna. am mai scris la acest subiect mai de mult...
Sa fac un f scurt istoric...Dani are aproape 3 ani.
- de la 2 luni bubite pe frunte - alergie la proteina din lapte (desi alimentata la san)+ din cand in cand voma in jet;
- de la iaurt vomita la cateva zile (dupa ce l-am scos nu am mai avut probleme, dar a durat ceva timp)
- iritat de la uleiul de bebelusi
- cearcane rozalii in jurul ochilor
- de iritata la gura se irita de la suc de morcov, rosii, salat de vinete
- alergie puterinca in zona stomacului de la carne de pui
- face dermatita atopica care se manifesta ca niste asprituri de obicei pe picioare si la incheietura mainii
- primavara trecuta a avut 2 luni mucisori grosi transparenti;
- apoi bonsiolita astmatiforma cu insuficientza respiratorie.
- dermatita de caldura pe tors (tot asprituri) tratament cu Elidel 
- in toamna laringita /pnumonie /laringita a ramas cu tuse astmatiforma. A avut de 2 ori crize de tuse cu suierat (au trecut cu iemdiat Ketof si Flixotide). Desi e sub tratament cu Ketof cum iese afara cum ii revine tusea. Si a racit deja deja de 6 ori din nov pana acum.
- a luat septilin pt imunitate dar s-a umplut iar de asprituri (si altceva nou nu a avut asa ca probabil ca nu-i face bine).
Chestiile din articolul asta si parca i se potrivesc bine problemele respiratorii: http://www.formula-as.ro/revista_7047035alergia-la-frig.html
Pana acum nu am fost la nici un alergolog, pt ca in Pitesti ne-am gandit ca nu are rost. Oricum alergia lui este moderata, nu foarte suparatoare si in timp am invatzat sa evitam chestile care il deranjeaza. Doar ca acum a inceput sa aiba probleme respiratorii.
Intrebarea mea este la ce dr alergolog sa mergem ? Cineva care a avut rezultate pozitive ni-l recomandase pe Dr. Victor Filip, dar ce am mai gasit pe site m-a cam descurajat. Plus faptul ca nu face programari, noi venind din Pitesti (am mai vrut si acum 1 an sa mergem la el si am renuntzta din acelasi motiv).
Sau am mai gasit pe site despre Jeana Rodica Radu.
Multumesc si sanatate si pupici la copilasi
pupici 
Malina si
Danutz (5 aprilie 2004)