Bebei cu alergii (3)
Raspunsuri - Pagina 14
Medeea76 spune:
Fetele, imi pare tare rau ca nu am timp sa postez si sa citesc la subiectul vostru, indraznesc totusi sa va deranjej cu o intrebare la care va rog sa-mi raspundeti la urmatorul link:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=93575
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
gama spune:
Pepsi, soacra ta are dreptate pe jumatate, nu alergia la lapte o faci din cauza pielii albe, ci o alergie,mai precis niste bube/pete care nu se explica altfel decat ca ai tenul f alb !!!Cand era mic,Matei , puteai sa-i fac cu pixul traseul venelor prin piele, si acum i se mai vad pe fatza, unde e chiar bronzat
, iar la nastere ziceai ca e transparenta pielea,brrrrr !Si eu sunt alba dar de la tutun sunt ....palida!
Sa fiti sanatosi, ca sunt buni si baietii!
Medeea, laptele, iaurtul, sau poate fi ...frigul, daca o scoti zilnic afara!
Simona, dr.Radu a zis ca cel mai bine ar fi sa te internezi cu copilul in spital 2,3 zile unde-i va face toate analizele mai mult gratis!!!!Eu nu am vrut ac.varianta ptr ca spitalul este sub orice critica, iar ca sa ma duc cu copil sanatos in spital.....de aceea am ales varianta clinicii private, unde am stat 1/2 ore si-am recoltat tot!
si Matei(2.aug2004)
dia_b spune:
Buna, mamici de copilasi alergici,
Ma alatur si eu clubului vostru (cam tarziu). Noroc cu Ramona care m-a indrumat la voi. Povestea noastra e asemanatoare cu ale voastre. Adi s-a nascut prematur, si, de cand nu i-am mai dat laptele meu(de la 3 luni), au inceput sa-i iasa bubite pe fatza, apoi pe tot corpul. Mai avea si scaune moi. La inceput au zis ca este dermatita atopica (din cauza prematuritatii), apoi ca are paraziti. Pe la 11 luni, din proprie initiativa l-am dus la alergolog. Asa am aflat ca este alergic la: albusul de ou (face shoc anafilactic), soia, lapte de vaca, praf de casa, carne de peste si de porc, fructe cu par si seminte, si intoleranta la lactoza. In consecinta bea NAN fara lactoza pe care il suporta bine. Va cer ajutorul pentru ca, de cand i-am depistat alergiile, am cam epuizat toate ideile referitoare la mancare. Acum are 1,6 ani si ar manca tot ce prinde. Voi ce le mai dati puilor sa manance? Eu nici nu pot folosi produsele din soia. Este mai alergic la soia decat la lapte.
Se poate face branzica din lapte fara lactoza? Eu am obtinut doar ceva ce semana cu nisipul.
Sper ca nu v-am plictisit.
Dia & 1+2
eryteea spune:
Bine ai veni Dia ,sint prin zona si-ti raspund eu prima ,nu-ti dau sfaturi iti spun doar ce am facut eu .Am o fetita alergica la ou lapte ,arahide soia si griu.La ultimele doua aiesit mai putin alrgica si la sfatul medicului alergolog dupa o perioada de citeva luni le-am introdus din nou si merge totul bine.Eu iti spun din propria experienta si la sfatul medicului ceea ce i-am dat eu sa manince .In primul rind iti recomand carnea de iepure, este singura carne care este f usor de digerit si nu da absolut nici o alergie,la fel si carnea de miel (cine poate sa o manince),noi asa cum spuneam la sfatul medicului ne-am ferit si de carnea de pui ptr. ca se incruciseaza cu oul si la fel vita cu laptele(cocosul merge)La fel ni sa recomandat pestele albastru (ex.merluzzo si pastrav)incearca sa-i dai o bucatica mica sa vezi ce se intimpla.De faptul ca carnea de porc poate sa fie alergica nu am mai auzit si sincer ma cam mira .Fructe care le poti folosi pere ,mere,cirese,ananas,papaya...Aici la noi (Italia)se gaseste si iaurt de orez ,fetita mea dupa descoperirea alergiilor am trecut-o pe lapte de orez pe comanda speciala imbogatit cu calciu.Cu felurile de mincare nu prea pot sa te ajut ca la noi este o mare problema ,nu-i place nimic in afara de ciorba. Bafta si numai bine!
Ingrid amore di mama
diana21 spune:
Buna, fetelor...
Am intrat sa va salut si sa va spun ca de cand am descoperit intoleranta la lactoza si am scos lactatele, e super! Pana acum, n-a mai avut NICI UN scaun moale macar, doar normale...si nici nu mai face zilnic. Au trecut doua saptamani doar, dar e o victorie deocamdata! Ii place si Tofu cu marar si nu mai cere "banzica" in banana! A uitat...Sa vedem...sper sa fi fost asta cauza problemelor noastre fara sfarsit! Inca nu ma bucur de-adevaratelea, ca sa zic asa, pt. ca ea a mai avut perioade din astea de bine. Oricum, cum trece sezonul asta de viroze, ma si duc cu ea la Medicover sa-i repet analizele.
Va pupic!
Ianca Printesica si Super Mamica
Ianca Nasturica
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
dia_b spune:
eryteea, iti multumesc pentru sfaturi.Si eu am citit despre produsele din orez. Din pacate, la noi, nici pe comanda nu se gaseste. Am rugat pe cele de la magazinul de produse naturiste sa-mi comande si au zis ca nici in oferte nu exista. Despre peste vreau sa incerc. Testul i-a fost facut pentru hering. Oare pot sa-i dau peste de apa dulce? Sau e alergic la toate tipurile? Cred ca voi afla prin incercare.
Dia &1+2
pisicuta si matei spune:
HI!
Dia poti incerca in supermarketuri.Poti sa incerci in Real.Eu din supermarket iau niste produse de orez:rondele si niste fulgi expandati de orez.Si in plus au si fidea de import din orez si alte produse.La farmaciile naturiste ar trebui sa gasesti totusi faina de orez.Ideea este ca daca are alergie la lapte nu este bun lapte NAN fara lactoza,pt ca tot contine proteina.
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Pepsi spune:
ramona, si al meu divorta, asta pina l-am pierdut pe al doilea, m-a vazut in ce hal eram, fizic si psihic, si nu mi-a mai zis decit DA la un al treilea!ce incurcate-s caile vietii citeodata....mare figura esti mai, pai cu cine seamana oare fata?
simona, merci de urari!
eryteea, imi pare rau de ghetute, Dominic are platfus, si pe la 4 ani va purta si el talpici ca si mine!e mai greu vara, ca abia imi gasesc sandale in care sa-mi intre portezele, ca nu vreau sa port ghete!merci de urari!si eu stiam chestia cu mersul descult, si=l las descult de cite ori pot!
gama, asa e si Dominic, prin piele ii numeri venele, e drept ca si sotul meu are pielea sensibila, dar alergia nu o are ca are pielea alba, e drept ca maninca kekup si citeodata hopa se roseste!
dia, imi pare rau ca aveti probleme, bine ai venit! ai mare grija ca la copii alergici la lapte, laptele fara lactoza e la fel de nociv! noi sintem pe regim de soia, deci cu retele nu te prea pot ajuta, dar vezi ca este lapte de orez!noua alergoloaga nu ne-a dat voie sa-i dam peste pina la 2 ani, din cauza alergiei!atentie si la fructele de mare, f alergene, interzise pina la 8 ani!
diana, ma bucur f mult de vestile bune!bravo!
fetelor, am fost atit de bolnavi.....Dominic mi-a facut a treia otita perforata intr-un an!(cica copii alergici mai predispusi, si el bea si biberon inca la culcare...), e pe antibiotic, si eu, am facut o sinuzita cu febra 39+C, frisoane, tare rau, sint pe antibiotic acuma, eram disperata ca nu-mi mai simteam bebicul(care de fapt era amorti de la febra mea), acuma sintem mult mai bine, am stat acasa saptamina asta marea majoritate....tare rau am fost, m-a darimat!si psihicul asta la pamint.....ar fi trebuit sa nasc in citeva zile.......vroiam sa va intreb, voi aveti probleme de otite cu copilasii alergici?
va pup pe toate, aveti grija ca-i epidemie de tot felu!
Flavia
21+
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
Pepsi, imi pare rau ca te-ai imbolnavit acum. In timpul sarcinii am avut si eu imunitatea scazuta si se lipeau toate de mine.
Asa am avut si noi de tras cu otita si chiar cind nu avea simptome de boala urechea lui tot nu arata prea bine. Greu a fost pentru ca Alexandru are un prag crescut al durerii (seamana totusi si cu mamica lui) si nu se vaita decit cind era serioasa treaba.
Avem fete noi aici. Am de citit in urma, ca n-am fost prin preajma.
Eryteea, mi-am amintit in sfirsit sa caut reteta pentru budinca de orez cu banane. Sper sa nu sune aiurea ca incerc s-o traduc:
- fierbi doua cani de orez brun cu doua linguri de zahar brun. Poti sa adaugi vanilie, scortisoara, eu puneam stafide. Ca sa nu am grija orezului si sa nu fie nici prea dulce eu puneam mai multa apa decit in mod normal si apoi dadeam prin strecuratoare sa aleg orezul. Nici nu e atit de dulce in felul asta.
Tai 2-4 banane felii si le amesteci cu orezul fiert (poti sa le pui si deasupra, sa invelesti orezul cu ele). Pui chestia asta la cuptorul cu microunde vreo patru minute.
Mie imi place cu inghetata de vanilie deasupra. Noua ne place desertul asta. E potrivit si pentru alergici si ii place si sotului meu si el nu maninca dulciuri de obicei.
Eu ma bucur ca se face usor, ca altfel nu ma pricep deloc la gatit.
Pepsi, sa stii ca intotdeauna am avut impresia ca am fost un copil tare cuminte. Nu stiu de unde aveam ideea asta. Apoi vazind-o pe asta mica si toate nazdravaniile pe care le face mi-am amintit de multe prostioare pe care le faceam. Daca nu era ea sigur ramineau uitate.
Nu e rea, dar e curioasa, are muuuulta energie. Ma intreb de unde mi-o fi venit ideea cu datul cu candelabru'. Nu stiu, eram tare mica pe atunci. O fi fost Tarzan la tv...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
eryteea spune:
Ramona am inregistrat reteta ,multumesc mult dar am o singura nedumerire ,cum arata orez "brun",alb nu este bun ?
Dia am vazut ca esti din Timisoara ,este un oras mare este imposibil sa nu se gaseasca lapte de orez .Cauta prin marile supermercate sint sigura ca ai sa gasesti .Ingrid amore di mama