Copiluti de mai-iunie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgaT, bineinteles ca viata mea merge inainte, ca ar fi si mai nedrept sa fie altfel. Si mai ales ca stiu sigur ca si scumpa mea prietena doreste acest lucru. Ea este cam cum spunea Loreen, poate sa sa tirasca, sa traiasca cu fire, dar sa mai fie alaturi de cei dragi, de copil si de sot. Ea cu sotul ei au una din acele relatii pe care greu le intilnesti in viata, un baiat in primul an de facultate... iar ea mi-a spus cu gura ei ca traieste pentru ca stie ca cei doi inca mai au nevoie de ea. Ca daca ar fi sa traiasca numai pentru ea, ar fi renuntat de mult... Este un om atit de deosebit, chiar daca as vrea nu as putea sa gasesc cuvintele ca sa o descriu. Nu e din familia mea, e doar prietena mea, dar o iubesc din tot sufletul si a fost si va fi pentru mine unul din prietenii adevarati, pe care ii pui pe ranile sufletului atunci cind nu mai poti. M-a ajutat atit de mult atunci cind am avut nevoie, mi-a fost de atitea ori aproape de suflet, ca nu am cum sa simt altfe. Sint oameni in familia mea pentru care nu am cum sa simt asa, pentru ca nu inseamna atit de mult pentru mine. Deci, eu sint in regula, nu mi-am intrerupt nimic din activitatile mele zilnice si ale familiei mele, dar in momentele respiro de la cotidianul meu, gindul si sufletul meu sint linga ea... Si cind o stiu ce fel de om e si cind mi-o imaginez acolo unde e acum, mi se intuneca sufletul si ma apasa pe el o tristete si o parere de rau de nedescris. Iar daca vreodata am crezut in minuni, acum e momentul sa cred cel mai tare. Si voi crede pina in ultima secunda a vietii ei...

Am citit ce ati mai scris si va multumesc pentru gindurile voastre bune.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Buna dimineata, fete dragi! Si o saptamana buna va doresc!

Thanks God is Monday!! Am ajuns si eu la servici in sfarsit sa ma odihnesc. Weekendul asta cred ca Andrei al meu a fost o combinatie intre Tony si Alyssa, m-a tampit, aseara plangeam singura si ma gandeam ce mi-a trebuit copil. Dupa care imi parea rau ca gandesc asa. Costi zicea ieri ca tre' sa ne gandim bine de tot daca mai vrem inca un copil.

Numai prostii a facut tot weekendul, a urlat din orice nimic, nimic nu ii convenea. Mi-a daramat un suport de ghivece de pe balcon plus ghiveciul cu Yucca, era pe balcon tot o apa si un pamant si noroi, ca le udasem ieri dimineata. Aseara a gasit o cana de cafea pe masa, si el e foarte "vrenic", tot ce prinde prin casa le azvarle in chiuveta din bucatarie. Asta mai avea un deget de cafea pe fund, sufiecient cat sa dea pe fata de masa, pe el de sus pina jos si sa faca si balta pe jos. Dupa care alerga de parca era intors cu cheita, si trecea fix prin balta. Asa ca ieri si daca nu voiam am spalat pe jos, am pus aspiratorul de doua sau trei ori, am si spalat.

Cand sa-l imbrac a fugit in pampers, nu stiu cum a reusit sa ajunga in baie, a luat pompa de desfundat chiuveta si o galetusa si alerga cu ele prin toata casa. Nu stiam daca sa rad sau sa plang. Spre seara ma uitam la Costi si ne intrebam daca nu se mai sfarseste ziua odata. N-a vrut sa doarma deloc, era epuizat aseara dar tot nu voia sa doarma. In timpul zilei am incercat sa-l scoatem afara, nu voia in carucior, nu voia in masina, nu voia pe jos, nici la leagane nici in parc, doar urla.

Dimineata ma uitam la el cum dormea, parca era un ingeras, si ma gandeam cum de poate un ingeras sa scoata din minti doi oameni in toata firea in halul asta.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Buna dimineata,

gabitzam te inteleg perfect. prietenii nostri ii spun lui Matei - DURACELL, asa ca iti dai seama. noi cu al doilea am cam inchis pravalia, nu neaparat din acest motiv.

Danelutza am stat mult saptamina trecuta in cumpana sa va scriu. pentru ca am aceleasi sentiment ca si tine. pe undeva o fi virsta noastra?? nu stiu.
am citit ce au scris fetele, si in parte au dreptate, nu vreau sa supar pe nimeni, incurajarile sunt binevenite, dar, cel putin in cazul meu, este clar ca nu intotdeauna procedez cum trebuie, si eu si taticul si bunica si...probabil ca il iubim prea mult si din atita iubire nu mai vedem granita intre ce e bine si ce e rau. va spun sincer ca nu este usor sa cresti un copil cind toata lumea il iubeste la extrem. repet, probabil este virsta, probabil nebunia noastra, insa , am realizat ca ar trebui sa INVAT sa-l cresc. caut carti de psihologia copiluluilui acum, sa ma mai dumiresc ce si cum se intimpla. nu de alta dar nu as vrea sa-mi reprosez mai tirziu ca as fi putut si nu am facut. este evident, ca am nevoie de ajutor, a fi parinte presupune nu numai intuitia si instinctul matern, in care cred nu-i vorba, insa trebuie mai mult de atit. stiu ca poate suna a " il cresti din carti" si nu e bine, dar daca pot vedea si alte perpective ramine la latidunea noastra sa decidem ce si cum. si atita timp cit nu vad si alte perspective, ideii, in acest moment mie personal nu imi este foarte confortabila situatia. nu ma gindesc neaparat ca nu stie cuvinte sau puzzle sau ...ma gindesc mai mult la educatie, la stimularea lui.
din tot ceea ce scrieti invat, sincer va spun, vad si alte pareri si opinii si mod de abordare, le bag la cap si le "rumeg". pentru care va sunt recunoscatoare, invatarea din experienta este binevenita oricind.

hai ca am scris o gramada!!! da chestia asta ma macina de ceva vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Gabitza - citesc ce scrii si parca ilvad pe Catalin sambata. La fel a facut. Si de "vrenic"ce e trebuie sa il pun si pe el pe scaunel cu buretelul in mana sa spele "tava". Logic ca e ud pana la pampers dupa, dar face treaba. Cand e tati acasa parca turbeaza. Nu accepta decat tati sa il schombe, tati sa iifaca "diuss", tati sa il plimbe. Daca ma apropii de el urla ca disperatul.
Azi a luat o cazatura de maestru pe podea (s-a rasucit si a cazut intimp ce dormea, iar eu eram intr-un anume loc). A urlat, apoi am batut amandoi pode3aua cu piciorul si cu palma si i-a trecut.
Avem aventuri zilnic care mai de care. Acum doarme dupa ce s-a straduit sa imi arate cum trebuie sa dorm eu (ii spuneam, cu cine naiba sa vorbesc ca suntem doar noi 2 in casa, ca nu m-am odihnit deloc azi noapte si mi-e somn): s-a intins in pat, a luat perna mea, s-a pus pe ea, mi-a aarat catrebuie sa pun si eu capul pe ea, mi-a aruncat o matza de plus in brate si a inceput sa sforaie (adica asa sa fac si eu). I-am intrat in joc, apoimi-a aratat ca trebuie sa inchid ochii si sa il iau in brate. A intors spatele la mine,si-a luat bibe de apa si i 5 minute sforaia el.
Despre pronuntarea lui S: Catalin intreaba cateodata: De se? cand nu e lamurit de ce nu are voie sa faca un anumit lucru, dar nu stiu ce sa zic deocamdata. A mai zis: miine (maine) si fata (asteain weekendul asta).
Am vorbit iar de venirea lui bb mic si am aflat ca ii da orice, mai putin ursuletii, matza si perna cu dalmatieni (un NU hotarat).
Recuoaste fiecare parte a corpului si cate sunt (u=unu sau deo=doua), recunoaste toate animalele din carti dar la foarte putine le spune numele, mai mult imita cum fac respectivele. In rest: fotbal, masinute si "ajutorul lui mama" (asa e de fericit cand il implic si pe el in ceea ce fac eu..., chit ca aduce un morcov si o telina din frigider, dar sa nu care cumva sa fac eu si sa nu puna si el mana ca ne stie tot palierul: tipa si plange si e morocanos de nu ma ami inteleg cu el )

Aurasa Alexandru 29+ si Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Neata!
Monule multa sanatate si sa va ajute DD sa fie totul bine.

Gabitza, m-ai binedispus cu mesajul tau. Asa eram si noi aseara, desi nu facuse chiar atatea boacane gazulina mea. Dar ma gandesc din ce in ce mai mult la ce zice lucas, ca poate nu stiu eu cum sa ma port cu ea ca sa fie cuminte
Apropo de educatia copilului : am fost ieri la zoo, dar am luat-o si pe mama cu noi. Emi nu asculta de noi neam, dar cum ii zicea mama ceva, cum se executa Inclusiv cu mersul tinuta de mana: pe noi doi ne refuza, insa la maica-mea nu cracneste. In cazul in care nu vrea si nu vrea sa ne tina de mana cand suntem cu ea pe strada ce facem?! O luam in brate? Sau ne oprim un pic, ii explicam ca trebuie sa ne tina pe unul din noi de mana ? (de explicat oricum ii explicam) Uff, uneori e atat de greu...
Plus ca se pare ca de la canini e mai agitata, plange din orice si parca s-a sudat de suzeta aia! Incercam sa nu i-o dam decat cand merge la culcare. Dar smechera se vara in patut si zice "nani", "nani". Apoi, cu gura pana la urechi: "jiuji" (suzeta). Imediat ce i-am dat-o, se da jos din pat
In fine, noroc ca nu sta cu degetul in gurita. Nu zic, ca n-ar fi o problema nici asta - ca si eu am stat pana pe la vreo 4-5 ani. Pana la urma ne-a adus unchiul meu din Germania o solutie de dat pe deget, exact cum zicea si Clara - intr-o sticluta ca de oja: Daumexol se chema. Dar nici cu aia n-a mers... Pana la urma am renuntat de bunavoie

Azi nu prea sunt in apele mele - cred ca si din cauza ca zgatia mica e cam razgaiata cand e cu noi - si nu stiu cum s-o scot la capat...

In fine, vroiam sa va mai intreb ceva: copilasii vostri fac burtoi dupa ce mananca ? A mea parca ar fi in 7 luni, asa burta face ! O sa incerc sa o pozez asa ... O fi normal? Am constatat asta mai ales cand o hraneste socrela - si mi-e teama sa nu ii vare pe gat mai mult decat ii trebuie copilului Adevarul e ca cu mine nu prea mananca dar soacra-mea ii indeasa si mancare si apa (vreo 200 ml) la o masa si nu mi se pare normal sa bea atata in timp ce mananca...

Cornelia - asa e si Emi - pare mai blonda decat mi se pare mie ca este in realitate! Hai ca nu l-ai tuns prea mult pe Stefan. E la fel de dragalasi si cu bretonelul ala e tare hotz
Sa aveti o saptamana usoara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Cloreta, m-ai omorat cu alfabetul... Sa ne zici cum ai facut de le-a invatat. Ai copil destept ce sa mai. Are o memorie super!

Loreen, manaca iaurt cu foc... Ca dupa ce am oprit camera i-am mai pus si l-a papat si pe-ala... Bine ca macar ca il mananca si pe-ala ca si asa nu mananca bine deloc!

Gabitza, sa stii ca si Alex mai facea prostii din astea si ta-su cum il vedea cum il pedepsea... Ca nu e normal sa sparga cate ceva de care stie ca nu are voie sa se apropie... Si a invatat si nu mai ia decat strict jucariile lui...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Tocmai am vorbit cu MONU la telefon. Era internata in spital pe perfuzii. Zicea ca maine dimineata crede ca o opereaza. Astepta niste analize sa-i vina si zicea ca transaminazele tot ies aiurea si ca maine o opereaza. Am pupat-o din partea noastra si i-am zis sa stea linistita ca va fi bine! si va tin la curent!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am sunat-o si eu pe Monu. Am niste emotii pentru ea ca m-au busit lacrimile cand vorbeam cu ea. De-abia astept sa auzim ca a terminat si e bine si ea si bebelusa. Monu, tin pumnii!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Of, sper sa fie bine si Monu si Iulia
Cloreta-pupam Teodora isteata foc Eu una nu pot sa nu remarc si cat de calma si cumintica pare, cel putin in filmuletz...
Chris-si Iepu' face burta de gravida dupa masa, i-am zis lui pedi si a zis ca e normal, mai ales ca ea e mai slabutza, si iese si mai mult in evidenta din cauza asta. In ceea ce priveste apa in timpul mesei, nu stiu daca e chiar ok, eu ii iau din raza vizuala bibe cu apa sau canutza ca sa nu ceara, in schimb chiar daca are de mancat friptura de pui, cartofi , budinca, etc-mancare solida, vreau sa zic- ii incalzesc si un pic de supa, si din cand in cand ii mai dau cate o linguritza, asa mananca mai usor.
Danelutza-stai mey usor, lasa printzesa in pace...mie tanti psiho mi-a zis clar ca nu are legatura varsta la care vorbeste cu cat de mult ii repeti...noua de fapt ne-a zis sa nici nu o mai intrebam "unde e...". In schimb ne-a zis sa ne jucam cu ea (oricum faceam asta), sa-i dam diverse chestii de facut...puzzle-uri face pentru ca ii plac, unora le plac de acum iar altora nu le vor place niciodata-nu are nici o importanta pentru dezvoltarea lor...
Cred ca si Clara a zis la un moment dat ca nu a facut ceva special pentru a o invata cuvinte noi pe Teo, pur si simplu gaza mica prinde repede ce aude...
A, si pentru ca zicea Lucas de citit carti de educatia copilului, si eu citesc in draci si nu mi se pare ca imi cresc copilul "din carti". Cred ca "instinctul" de mama functioneaza in a aplica sau nu copilului tau ceea ce citesti, nu a refuza informatia sau ideile noi. Apropo, stiati ca dupa ce "achizitioneaza" cam 50 de cuvinte, in capul kinderilor se interconecteaza nu's ce sinapse si din momentul ala unii ating performanta de a invata un cuvant nou cam la fiecare 90 de minute? Astept cu interes sa ajungem si noi la momentul ala...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Fetelor, am vrut sa vb si eu cu Monu dar nu a raspuns! Sper sa fie totul OK! Nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul ei, draga de ea, in aceste momente! La ce maternitate este?
Nu ma intrebati va rog ce mai fac sau cum ma mai simt, ca m-am saturat de buda ca de nu stiu ce...curand o sa merg cu capul aplecat pe strada ca ma invat cu pozitia...Vorba Andreei, groaznic este doamne sa te trezesti noaptea ca trebuie sa vomiti...

Andra10+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput