Copiluti de mai-iunie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 4
gabitzam spune:
Andra, la Municipal este internata Monica.
Pe cat a fost Andrei de agitat ieri, pe atat de cuminte a fost azi cu Dora, bona lui. A mancat tot, a facut si la olita, acum erau in parc, dormea baiatul pe rupte. Clar gresim eu si ta-su undeva.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
andutzy spune:
Eu imi cer scuze ca bat campii numai despre mine, offtopic, de parca aici ar fi topicul de gravide....
Despre D sa va povestesc...Noi suntem tot in urma cu vorbitul, in sfarsit spune si el "apa"...Mare iubitor de baby Einstein, e fascinat de tot ce inseamna culori, tot timpul pune mana pe cate ceva si cere sa-i spunem ce culoare e, ca atare am observat ca stie cat de cat culorile, ca are un set de cubulete de cauciuc frumos colorate si stie sa ni le aduca pe culori cand i le cerem. Bea in continuare mult laptic(cam 1,5 l pe zi), din biberon, ca stiu ca se discuta asta la un moment dat. Ma ingrijoreaza de cateva zile ca tine mancarea mult in gura, pana sa o inghita, astept sa vad daca e doar o etapa de nebunie sau vreun inceput de probleme cu gatul. Noua pediatra il suspecteaza de polipi, ne-a recomandat ca daca are sa-l operam dar noi inca nu vrem sa facem miscarea asta asa ca am luat de la farmacie apa de mare cu propolis, cica e buna pt polipi...incercam!
A depasit faza de salbaticie, nu ii mai e frica de straini, dar nici nu-i place ca ei sa-l ia in brate sau sa puna mana pe el...asta e firesc! Tot incercam o incuscreala cu Ana a Torei, cred ca mai degraba insa ne "luam' noi doua, copiii nu se baga prea mult in seama, doar se mai imbrancesc pentru suprematie cand suntem la ei sau la noi. In parc se ignora.
Cam atat despre Dragos, deja ma simteam vinovata ca nu l-am mai laudat de mult...![]()
Andra
10+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
nelia spune:
Cloreta, am vazut filmuletul cu micutul geniu, abia astept sa o aud citind la trei!!! Bravo, felicitari!!!
Am citit ce ati scris despre copiii vostri, despre cite probleme va faceti, adica ne facem cu cresterea lor si mi-am adus aminte ca am citit intr-o carte a unui psiholog american, cunoscut dar imi scapa numele acum, ca parintii intotdeauna gresesc, chiar si atunci cind nu gresesc. La momentul respectiv, Agata avea doar citeva luni si eram pusa pe fapte mari in ceea ce priveste educatia ei. Si mi s-a parut exagerat ce scria el acolo, dar la numai citeva luni dupa am inteles ca avea dreptate. Si stiu si cauza principala a greselilor noastre: subiectivitatea. Nu putem fi obiectivi pina la capat cu proprii nostri copii! De aceea profesorii, invatatorii, educatorii, psihologii, de cele mai multe ori, gresesc cel mai mult fata de proprii copii, desi stiu cum sa se descurce cu ai altora. Acest lucru mi-a spus sa una dintre educatoarele Agatei, pe la doi ani si ceva, cind eram la capatul puterilor si am intrebat-o unde gresesc, care e vina mea, a noastra, de acasa e furtuna si un munte de incapatinare, iar la gradinita e copilul model, caci asa era Agata. Si mi-a raspuns: mami, singura ta vina este ca esti parinte! Si ai mei acasa sint la fel (iar la gradinita era una din cele mai bune educatoare si cu niste rezultate exceptionale si lucra numai cu copii de 2-3 ani, ca acolo apar problemele mari).
Un lucru bun pe care l-am mai invatat este ca nu trebuie sa mergi impotriva copilului atunci cind ii incepi educatia. SI va dau un exemplu comparativ: eu am doua fete, le cresc aproape la fel, dar sint extrem de diferite si nu fac aceleasi lucruri cu amindoua (adica nu fac cu Tudora ce faceam cu Agata la aceeas virsta). Cu Agata faceam puzzle-uri de ma plictiseam, ca asta a fost si este una din pasiunile ei, Tudora are trei de cite patru piese (un cal, o pisica si un catel), pe astea le face cind are chef, dar in rest sa nu le vada. In schimb e atrasa de animale, Agata nici acum nu le stie pe toate, ca nu-i pasa de ele (alea din poze, de la televizor, ei ii plac doar alea vii, de la viermi pina la ciinii din parc, tot cartierul o stie pentru Agata stie toti ciinii si e prietena lor), Tudora in schimb ar sta toata ziua si s-ar uita la animale, le stie, le imita cit de cit si tot timpul vine cu cite o carte cu animale si mi le arata. Ii plac cartile mult de tot si are rabdare sa stea sa se uite pe ele, multa chiar pentru virsta ei. Agatei ii placea si ii plac, dar nu ar sta mai mult de 10 minute cu o carte in mina nici daca o legi. Si cu invatatul... la doi ani si jumatate, Agata stia toate literele, facea toate puzzle-urile cu litere cu o viteza care uimea pe toti, le punea in ordine si pe alea magnetice, cu care scria si cuvinte scurte. Imi dau seama ca le stia mecanic, pentru ca acum are cinci jumate si ma chinui cu ea sa invatam sa citim si sa scriem. Ma credeti ca nu stie tot alfabetul sa-l spuna de la un capat la altul si nici sa le puna in ordine? Stie toate literele, sa le citeasca si sa le scrie, scrie cuvinte scurte, si leaga unele in silabe si in cuvinte... dar nu stie sa recite alfabetul si nici sa le puna in ordinea din alfabet fara ajutor, desi repetam mereu chestia asta. Eu pun pe seama ca acum le-a constientizat si a trecut intr-o alta etapa, cind gindeste ce invata si e mai greu sa memorezi cind esti constient ca faci asta. Si asa mi s-a intimplat si cu poeziile (nu mai stie nici una si nici nu vrea sa invete, desi la trei ani recita vreo 20), astia aici nu se omoara cu poezia, asa ca nu vrea sa invete nici in romaneste, daca nu face in celelalte limbi.
Parerea mea este ca pina la doi ani nu prea ai ce sa faci cu copilul, trebuie sa-l ingrijesti, sa simta ca-l iubesti, ca e important pentru tine (ca sa-i cladesti increderea in el), sa puneti bazele unei relatii bune si sanatoase (adica sa invete strictul necesar si sa respecte regulile de baza, alea principale, de la care sa nu se faca exceptie in nici o zi), sa petreceti timp cu el, atit cit se poate in care sa va jucati asa cum vrea el si, printre picaturi, sa-i stimulati un pic de tot simturile, memoria, spiritul de observatie si ce o mai fi pe acolo. Cam atit! Intre doi si trei ani cam tot asta se face, dar in linii mai clare si mai hotarite, abia dupa 3 ani poti sa lucrezi, prin joc, cite un pic cu copilul. Si la 4 ani va fi geniu, iar la aproape sase te intrebi daca asa de prostuta sau grea de cap a fost de la inceput...![]()
ChrisDun, am primit sfaturi si in ceea ce priveste mersul pe strada, eu am avut mari probleme cu Agata, care nu a mers pina la 4 ani de minuta, pur si simplu nu voia. SI asta nu ar fi fost o tragedie, dar era atrasa de mijlocul strazii ceva de speriat, cum prindea un moment de neatentie, cum o zbughea spre strada (poate pentru ca stia ca acolo nu are voie). Prima bataie adevarata si poate singura (vreo patru palme la cur date cu necaz si nu peste pampers) a fost cind mi s-a smuls din mina (avea aproape 4 si eu eram cu burta la gura cu Tudora) si a fugit in mijlocul strazii, chiar in fata blocului, in fata unei masini albe, care a frinat cu un zgomot infernal de am zis ca-mi sta inima... S-a speriat si ea atunci, am luat-o de o aripa, am bagat-o in casa si fara sa mai spun nimic, ca trei ani tot spusesem, i-am ars palmele la cur si ne-am pus pe bocit amindoua. Deci sfatul meu este ca pe strada, daca nu vrea de minuta, trebuie sa mergeti cu ea ori in carut, ori in brate, ori deloc... E foarte periculos, am auzit de atitia copii care au murit pentru ca au scapat din mina parintilor, incit am renuntat sa mai fac educatie pe strada, nu vrea sa dea minuta sau sa se tina de carut... ne-am intors de urgenta, nu stau la discutii. Inca am probleme cu acest lucru, ca Tudora a inceput sa nu mai dea minuta, vrea sa mearga singura si nici in carut nu vrea, iar Agata merge cu mina pe carut, dar uita destul de des ca trebuie sa stea lipita de acel carut.
Cornelia, doamne ce copii frumosi ai! Sint pur si simplu superbi! Ar fi si pacat sa nu mai faci unul...![]()
Andutzy, imi pare rau ca tot rau te simti! Nu pot decit sa te consolez ca va trece... cindva!
Mesaj special pentru Monu si Iulia: ma alatur si eu fetelor care v-au urat inaintea mea ca totul sa se termine cu bine si pentru mami si pentru bebelus mic. Sanatate multa si astept cu nerabdare momentul in care veti ajunge acasa, in afara oricarui pericol.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Mickyyy spune:
Seara buna tuturor.
Iar am pierdut sirul....am rasfoit ultimele 6 pagini, dar n-am avut timp sa si citesc. Dar am intrat cat sa-i urez nastere usoara lui monu, n-o sa fie prea usor cu un bebe prematur, dar sunt sigura ca vor fi toate bine pana la final.
Si gata...am fugit la treburile mele....simt ca o iau razna....de unde saptamana trecuta n-aveam aproape nimic de facut, acum am 3 dosare de credit de pregatit, plus o gramada de norme interne...si colac peste pupaza sa ma ocup si de anunturi de angajari. Iar va fi nebunie, mai ales ca o sa fie 5 posturi "vacante".
Nu mai vreauuuuuuuuuuuu......vreau acasa, sa doooooooooooorm
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Oana C spune:
Fetelor, va citesc si eu din umbra, cind mai am timp, mai mult seara, la noi (adica atunci cind voi dormiti). De aceea am intrat acum, cu citeva mesaje de suflet.
Monu, multa sanatate tie si bebelusei. Sa dea Dumnezeu sa se nasca fara probleme si sa fie sanatoasa. 
Nelia curaj si numai bine tie, iar prietenei tale sa ii dea Dumnezeu sanatate si multa putere.
Cloreta, am vazut si eu filmuletul cu Teodora!!! Intradevar, foarte impresionant, sa stie tot alfabetul asa de frumos!!! Bravo micutei scumpe si istete si felicitari voua, ca parinti, ca va ocupati asa de bine de ea.
OlgaT, cred ca e foarte dureros sa pierzi persoane dragi din familie. Din mesajele tale am vazut ca esti o femeie puternica si curajoasa (intimplarea cu piciorusul lui Toni).
Danelutza, am citit si eu in Monitorul, pe intrenet, ce s-a intimplat. M-a durut foarte mult, mai ales ca si eu sint din Iasi, iar pe fetita lor o cheama tot Eva, ca pe nazbatia mea (iar pe nepoata ta tot Oana o cheama, parca??? ... ce coincidenta). E greu de spus ceva in cuvinte in situatii din astea. Sper ca nepoata ta sa aibe taria sa treaca peste nenorocirea asta si sa isi creasca fetita cu multa dragoste, cum sint convinsa ca a facut-o pina acum. O sa fie greu sa ii explice mai tirziu ...
Gabitza, nu stiu ce a fost weekendul asta, ca si fiica-mea ne-a scos din sarite pe amindoi!!! A tzipat, urlat, zbierat de nervi o gramada; nu i-a convenit nimic, nu a dormit, nu a stat la schimbat, nu a vrut sa manince, a facut crize de isterie cind vedea ca pleca unul din noi de linga ea, a zbierat de nervi in magazine si la mall.
Exact asta ma intrebam si eu ieri, cine naiba m-a pus sa fac copil
Azi e linistita si ea, dar tot nu doarme, s-a trezit putin inainte de 7am, iar acum e 11am, ea e obosita de sta blegita pe canapea, dar tot nu vrea la culcare. (chiar acum a luat-o la picior si a inceput sa insire jucariile prin casa)
Oare ce o avea, ca eu m-am saturat, am ajuns la limita rabdarii, sint deja saturata de nervi, stres si oboseala ... Ma doare in piept de vreo 2 saptamini incontinuu, si cred ca la urmatoarea criza de isterie a fiica-mii o sa fac infarct.
Ieri imi spunea sotul ca baietelul vecinilor de vis-a-vis (3 ani) a iesit in fundul gol la usa, afara, iar eu i-am zis ca poa' sa defileze si Bush in curul gol prin tot orasul, ca nu ma intereseaza. Doar daca imi aduce pe cineva sa stea cu Eva ca sa pot sa imi limpezesc creierii, si pe altcineva sa curete putin in casa asta, ca se pare ca ma invirt ca gaina in cerc si de ce fac curat, mai multa dezordine este. 
Gata, revin cu realizarile fiica-mii cind ma simt mai bine si am ceva timp. Acum ma trage de mina si spune "go, go, go", ca sa ma dau la o parte de la calculator, sa se urce ea pe scaun, sa "aranjeze" laptopul .
Multa sanatate copilasilor bolnaviori si mamicilor care nu se simt bine. 

Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Oana C spune:
Trebuie sa multumesc din suflet fetelor care au votat pentru Eva la concursul de copilasi 

Nu a cistigat, a fost a 7-a din peste 900, dar nu mi-am facut probleme cind am vazut ca 2 catei au cistigat la un concurs de copii ![]()
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
OlgaTarziu spune:
Monu iti tin pumnii asa stransi ca s-au albit. Domnul sa-ti dea putere si sa treceti amandoua cu bine peste asta. Sper ca Bea sa ne poata da vesti despre tine si vesti bune cat de repede. te imbratisez.
A nins demential.... De azidimineata baga zapada inghetata si greata. De o ora curat zapada si mor de durere de maini. Azi cica au iesit din casa doar canadienii adevarati....
La programul de copii au fost 2 copii din totalul de 12. Era cumplit pe strazi, zici ca patinai. M-a apucat rasul... Astia nu stiu cum e sa conduci in Romania. Asa ca noi stam ca soferi in frunte pe aici ca stim conduce si prin zapada intreaga....![]()
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Cloreta spune:
Buna!
Pe mine m-a izbit caldura in cap, umblu de beleuza
Monu, scumpa, sa fie totul bine, suntem alaturi de tine!
Dragelor, multumim pentru aprecieri! Dupa cum va spuneam nu fac nimic deosebit, pur si simplu daca ii spun o data baga la cap. Cateodata a gandesc sa nu fie un handicap pentru mai tarziu la scoala, sa nu existe riscul sa fie dezinteresata si plictisita, sa nu i se para ca face ceva nou.
Cred ca oricum are un pitic cu cifrele si literele pentru ca e cu ochii harta dupa ele:))
In rest e un copil ca toti ceilalti, nu iese din tipare.
E adevarat ce spune Nelia, ei au nevoie de noi ca sa se simta iubiti, ingrijiti sin siguranta, de cele mai multe ori lipsa unui astfel de element ii face sa planga.
Povesteau mai multe dintre voi faptul ca nu va lasa la calculator. Asa face si a mea, daca stau cu ea, chiar daca nu facemnimic special, e totul in regula, cum ma asez la calculator i se face sete, vea un servetel umed - asta e alt pitic al ei, s-ar lustrui toata ziua - vrea sa ii dau drumul la vreo jucarie cantatoare etc.
EI vor toata atentia noastra, sa fim la dispozitia lor 100%.
ChrisDun, din fericire a mea sta tinuta de mana afara, rara se intampla sa o iau pe sus si asta doar cand i se pune pata pe ceva si nu pot sa ii ofer sau vrea in vreun loc unde nu are voie.
Burtica nu i se umfla tare dupa ce mananca.
Lucas, cred ca nu exista mama care sa nu isi face probleme in privinta educatiei, instinctul ne va spune mereu cum sa facem. Sigur ca ne ajuta mult informatia, cartile, experienta altora insa nu exista retete universale, copiii sunt atat de diferiti.
Eu imi spun mereu ca am un copil minunat, e sanatos, vioi si normal pentru vasrta lui, de rest ne ocupam incet, incet. E adevarat ca este destul de cuminte in sensul ca nu strica, sparge, nu se catara pe unde nu are voie, e suficient de ascultatoare, avem un program de care ne tinem destul de bine.
Ei, acum capitolul bunici! Scaparea Teodorei e la Maia de fiecare data cand i se refuza ceva, e certata sau obosita. Mama stie care sunt limitele mele si nu prea se abate dar mai sunt si momente cand face cum vrea dansa si nu cum spun eu si garagrita prinde tot.
In plus ea doarme cu mama in camera, seara stau la povesti, dimineata pe ea o vede prima data, sta destul de mult cu mama care e oricum o persoana blanda.
Sa vedem ce program o sa avem la noi acasa, fara Maia![]()
OanaC, felicitari! Eu am dat 5 voturi:)
Fetelor, cat mai dorm copilasii vostri> Si pe la ce ore?
A mea se trzeste pe la 7.30-8 si se culca pe la 13, doarme 2-3 ore si seara in jur de 22 ( la noi e lege laptele si bagatul in pat intre 21-50 si 22)
Deci la noi dimineata baea laptele in jur de 8-830 si ia masa de pranz pe la 12, asa ca nu pot pleca nicaieri pt mai mult timp.
Fug ca ma striga moaca.
Pozele mele
gabitzam spune:
Mi-a venit comanda de la Quelle. De fapt o jumatate din ea, ca a sosit in pachet doar o jucarie. I-am luat casutza www.quelle-international.com/ro/q3r/home/suche/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZuZmhfYWN0aW9uPXNlYXJjaCZmaF9zZWNvbmRpZD1xdWVsbGVfcm9fNTE3NCZmaF92aWV3X3NpemU9MTAmZmhfZWRzPSVjMyU5ZiZmaF9zZXNzaW9uPWRlMTEzNTMxYmI3MDRmNTlhYzk5YjViOWU1MmQ2ZmUzJmZoX2xvY2F0aW9uPSUyZiUyZnF1ZWxsZV9ybyUyZmRlX0RFJTJmX2FjdGl2ZSUzZSU3YjIwMDYxMTE0JTdkJmZoX3NlYXJjaD1Hb3dpJmZoX3JlZnZpZXc9c2VhcmNo//m-5174/index.html" target="_blank">asta. De vreo doua ore se tot joaca intr-un loc cu ea, baga formele, deschide usita cu cheia, pune bilele pe tobogan, e incantat. Sa vad cat il tine.
A doua comandata este un www.quelle-international.com/ro/q3r/kinderweltspielwelt/FH_bmZoX3BhZ2V0eXBlPWRldGFpbCZmaF9zZWNvbmRpZD1xdWVsbGVfcm9fNDk5MyZmaF92aWV3PWRldGFpbCZmaF9sb2NhdGlvbj0vL3F1ZWxsZV9yby9kZV9ERS9fYWN0aXZlPnsyMDA2MTExNH0vY2F0ZWdvcmllczx7cXVlbGxlX3JvXzE2NzJfcXVlbGxlX3JvfS9jYXRlZ29yaWVzPHtxdWVsbGVfcm9fMTY5Ml9xdWVsbGVfcm9fMTY3Ml9xdWVsbGVfcm99L2NhdGVnb3JpZXM8e3F1ZWxsZV9yb18xNzE0X3F1ZWxsZV9yb18xNjkyX3F1ZWxsZV9yb18xNjcyX3F1ZWxsZV9yb30mZmhfcmVmdGhlbWU9cHJvbW9fNzU1NDA2NzcsbG93ZXN0LWNhdGVnb3J5LC8vcXVlbGxlX3JvL2RlX0RFL19hY3RpdmU ezIwMDYxMTE0fS9jYXRlZ29yaWVzPHtxdWVsbGVfcm9fMTY3Ml9xdWVsbGVfcm99L2NhdGVnb3JpZXM8e3F1ZWxsZV9yb18xNjkyX3F1ZWxsZV9yb18xNjcyX3F1ZWxsZV9yb30vY2F0ZWdvcmllczx7cXVlbGxlX3JvXzE3MTRfcXVlbGxlX3JvXzE2OTJfcXVlbGxlX3JvXzE2NzJfcXVlbGxlX3JvfSZmaF9yZWZ2aWV3PWxpc3Rlcg==/" target="_blank">aspirator de jucarie, sper sa vina repede si acela.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Si aici ningeee! E zapada multa, nu au apucat sa bage masinile, e zapada si pe trotuare, iti intra bocancul cu totul. Si ninge incontinuu! Ne era teama ca nu vom avea iarna, Olga?![]()
Nu am putut sa merg cu carutul, sanie cu spatar nu are, asa ca am dus-o in brate sau de minuta pe Tudora. I-am pus o banana intr-un rucsacel ca a vrut ca Agata, i l-a pus in spate si era tare mindra, tot timpul si-l controla cu minutele ca sa vada daca e acolo si se plimba tantosa la metrou, salutind pe toata lumea. Sa vedem cum o aduc, ca de dus am dus-o, Agata e aproape de casa, dar pina la Tudora e ceva de mers.
Si acum ma apuc de smotru si de gatit, ca e la noi ca la nebuni, mami si tati au invatat cu schimbul in ultimele zile, am mincat chestii cumparate (buneee!), dar daca continuam asa, in curind nu ne vom gasi unul pe altul prin casa de haine si de jucarii! Am tot minca gata facut, dar nu ne ajung banii. Vreau sa va spun ca eu gatesc tot in casa, nu prea cumparam nimic gata facut sau semipreparat. In ultimele zile am tot luat ba pui la rotisor, ba salate, ba pizza... Doamne, ce bine e sa-ti faca altul! Si sint clar mult mai gustoase decit ce-mi iese mie acasa (nu neaparat si mai sanatoase). Si bucataria e curataaa...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA