Copiluti de mai-iunie 2005 (21)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Intru pe fuga, am citit la fel si chiar daca nu am timp, dupa ce postez dau o fuga sa vad si pozele. Asta daca nu ma lungesc aici...

Adina, daca ai sti cit de bine va inteleg. Ema ta este exact Agata mea!!! Stai sa vezi cind n-o vrea sa se bage in pat si sa se culce pentru ca nu se asorteaza dunga grena inchis de la tricou cu grena-ul deschis al pantalonilor de pijama (la nici trei ani). Probabil ca ti-ar placea sa-ti spun, asa pe un ton consolator, ca alergatul Emei va inceta cind va ma creste. Da, poate, pe la 18 ani, ca la cinci jumatate mersul Agatei e tot alergat si statul ei e tot catarat. Pur si simplu, fetita mea nu stie sa mearga, alearga tot timpul, stau in bucatarie si o vad cum trece ca furtuna: zbirrr, zbirrr si apoi aud buf... nu m-am loviiiit! Si o ia de la capat. Si nu stie sa stea pe sol, ea trebuie sa fie tot timpul catarata pe ceva, iar cind sta se prelinge pe linga pereti si mobila, se invirte, isi misca picioarele... numai ca sa faca ceva. Dar e adevarat, ca de la 10 luni a mincat singura, ca dupa aceea a facut treptat toate lucrurile singura, nu voia sa o ajutam deloc. Numai ca ai grija daca vine vreun bebe 2, pentru ca dupa aceea va uita tot ce facea singura si va avea nevoie de ajutorul vostruuuu... non-stop. Dar mie imi place asa cum e, de aceea imi place si Ema, sint ca niste faclii care ard, noi trebuie doar sa le intretinem flacara (vreau sa spun ca eu trebuie sa am grija sa o odihnesc, ca ea nu simte nevoia, cum mi-a spus intr-o zi - cam la fiecare ora, prin joc, lectura sau muzica sau pur si simplu, o asez in fund si o pun sa se odihneasca.
E adevarat ca sint momente cind ma oboseste teribil continua ei miscare si energia pe care o are, dar asta cind eu sint obosita sau ceva nu-mi merge bine.

Si Tudora se trezeste noaptea, la fiecare doua sau trei ore. Si nu adoarme decit cu titza in gura, nici nu suge, numai sa o tina un pic, apoi se intoarce cu spatele si la somn. Numai ca pentru mine, 4-5 treziri pe noapte ma cam obosesc, dimineata as dormi neintoarsa. De supt efectiv nu suge decit la 9-10 cind se culca si la 6-7, apoi mai doarme o ora sau chiar doua. Si Agata s-a trezit la fel, abia dupa 3 ani si ceva a inceput sa doarma fara nici o trezire. Deci, mai am de asteptat si de trezit...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Revin... Newmami, noi platim gradinita in fiecare zi, indiferent daca lipseste sau nu, nu conteaza motivul absentei. Doar pe perioada de vacanta trebuie sa anunti cu doua saptamini inainte si atunci ti-o scoate de pe lista, nu platesti si in toamna o inscrii din nou (ma refer la o vacanta mare, de vara, ca eu asta am intrebat, nu stiu pentru vacantele mici). Noi platim si zilele de sarbatori, cum a fost de exemplu inainte de Anul Nou, eu nu am dus-o de pe 15 decembrie pina pe 8 ianuarie (a avut o otita care nu-i mai trecea, cum a stat acasa, cum s-a facut bine), am platit toata perioada, mai putin zilele libere oficiale (24-27 dec. sau 1-3 ian.). Si Tudora mea a cam stat pe acasa, practic din septembrie pina acum, adunate orele si zilele, nu stiu daca se fac 3 luni pline. Dar la noi nici nu costa gradinita ca la voi, ce-i drept, si mai e si de stat. Eu credeam ca peste tot e la fel. In schimb, ma ingrijoreaza ce ai spus tu, ca au voie sa lipseasca doar un numar fix de ore, pentru ca mai auzisem ceva de genul asta, ca poti sa pierzi locul daca nu e copilul prezent. Eu nu vreau sa o duc pe Tudora, cel putin nu acum iarna, atunci cind vad ca ii este greu copilului, ca doar de asta stau acasa. Nu am ce face in zilele de curs, dar de exemplu astazi, cind eu sint libera (vorba bine, ca am si de invatat si e si zi de menaj, spalat, gatit), s-a trezit la 7, dar era atit de obosita si de mofturoasa, incit am culcat-o la loc dupa ce am dus-o pe Agata la scoala. Si inca mai doarme si e 10... si doarme atit de frumos si de profund, ca nu am inima sa o trezesc si sa o duc la gradinita. O voi intreba totusi pe directoare, poate s-a dat si aici vreo lege asemanatoare, desi cred ca m-ar fi anuntat. Este adevarat ca in documentele date de la inceput scria ceva legat de absente si de ora de sosire (sa fie 9.30, eu am dus-o si la 11), dar vad ca nu mi-au spus nimic inca si... merg pe burta, cit mi-o merge, macar iarna, ca la vara e o placere sa o duc pe jos si stau in curtea aia frumoasa si se joaca, nu in microbii din interior.

Aici e nebunie in gradinita si scoala, tot primesc instiintari: paduchi, varsat de vint, streptococ, boala de piele, pojar... Mor cind le citesc. Si copilasii sint bolnavi tot timpul si sint adusi la gradinita, pentru ca cei mai multi parinti nu au incotro saracii, iar altii... nu stiu, din comoditate (sint unii copii care au niste situatii financiare super, cu case in Westmount - cartierul de elita al Montreal-ului, ca acolo e gradinita - si totusi copiii sint adusi la gradinita, indiferent cit de bolnaviori sint... eu asta nu o mai inteleg si pace). Slava Domnului ca totusi fetele mele nu au luat decit cite o viroza, in urma careia mai fac cite o otita, dar nu de fiecare data. Acum stau cu frica si ma uit pe pielicia lor, sa mi-e teama de acest varsat de vint, din cauza scarpinatului. Pentru paduchi am gasit un sampon la farmacie, preventiv, facut dintr-o planta din Africa parca, de care nu se apropie astia. Sper sa nu am surprize, dar ma uit tot timpul in capul lor. Iar restul... d-zeu cu mila, sper doar sa scape.

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Fetele, stateam si ma gindeam in timp ce spalam vasele... si am realizat ca noi nu mai stim nimic de o gramada intre fetele si copilutii de aici. De exemplu, mai stie cineva ce face Andreea.a, mami de Eric? Sint bine? Stiu ca avea probleme, cum s-au rezolvat!?! De fapt, mi-ar placea sa aflu ca sint bine amindoi, rezolvarea ca rezolvarea. Apoi, Pisik nu am mai scris nimic, Stefania... de fapt sint prea multe ca sa le enumar. Dar poate unele dintre voi mai tin legatura cu ele pe email sau msn si poate stiti cum le merge... Sper din tot sufletul sa fie bine toata lumea si singurul motiv pentru ca nu sint aici, cu noi, e lipsa de timp. Ca uite la mine, cica nu am timp, si chiar nu am teoretic, ca practic... mai spal o farfurie, imi mai vine in cap ceva si pe motiv ca mai beau o gura de cafea, va mai dau un refresh... si uite asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Fetelor, am si eu niste intrebari... poate ma ajutati si pe mine:
1. voi ce peste dati copiilor? si cum il preparati? le-ati dat peste prajit pana acum? eu i-am dat iuliei doar pastrav si salau, dar ma chinui alegand la oase...
2. voi stati dezbracati (mamici si tatici) in fata copiilor? mamici cu baietei am intalnit frecvent care sa nu se fereasca de copii, insa tatici care sa nu se fereasca de fetite n-am intalnit. am citit ca e normal sa nu te ascunzi de copil, insa in practica... Pe mine ma vede des insa pe tati niciodata.

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria (26 mai '05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ralwka, eu lui Andrei ii dau file de salau si inca un peste file, alb, de la carrefour. Pangasius se cheama, cred ca asa se scrie. Cumpar file ca sa nu mai am probleme cu osisoarele. I-am dat pina acum doar fiert, cu legume.

Nu ne-am ferit pana acum de Andrei sa ne vada dezbracati. In general nu-mi place sa ma schimb cu spectatori, dar daca se intampla sa ma vada Andrei nu fac un caz din asta. Ca sa nu zic ca mai intra si peste noi in baie si e atent ce facem

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Raluca iti spun cam cum facem noi.
Tony mananca oribil, pestele nu-i place. Am reusit insa sa-i var pe gura somon la cuptor facut cu legume, apoi fac o pasta de peste pe care o intind pe painica si mai fac niste placintele mici cu peste. dar eu folosesc doar ton, somon si pastrav.
La a doua intrebare.... Tony face baie cu tati ca altfel nu sta in apa. Asa se distreaza amandoi, se joaca. O singura data s-a uitat mai atent la ce are tata dupa care a luat-o ca o chestie naturala. Cu mine la fel, se uita, stie ca la sani a fost papa si restul nu-l intereseaza. Faptul ca ne-a vazut dezbracati l-a facut sa o ia ca pe o chestie absolut naturala si nu e curios sau socat absolut deloc. Sa mai spun ca nu am facut nimic la toaleta neasistata de cand s-a nascut? dar asta a fost la noi ca suntem lipiti cu scotch unul de altul, cand era mic nici o secunda nu voia sa stea singur, acum mare e foarte interesat de trasul apei. Iar eu il las in speranta ca poate va cere si el o data sa stea pe tron ca pe olitza...nici o sansa

Olga

When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche

Mergi la inceput

Ralwca, hai ca-ti raspund eu, ca le-am pus fetelor sa manince de prinz si nu vreau sa ma bag peste ele. Asa ca mi-am luat gura de cafea si am mai citit pe aici.

Peste - eu le dau fetelor file de somon sau pastrav. Nu le-am dat altceva pina acum, nu am curaj sa le dau peste pe care sa-l dezosez eu, am o pasarica legata de inecat, chiar si pe cel file il verific cit pot sa nu ai aiba vreun os (prefer somonul pentru ca e are oase mari si le-as vedea daca ar fi in file).
Imbracat/dezbracat - noi ne comportam cit se poate de normal, adica nu am facut nici o problema din asta pina acum si nici nu vom face. Adica, nici nu umblam in fundul gol prin casa, nici eu fata de fete, nici tati, ele da, nu le-am spus inca nimic legat de acest aspect, decit un pic Agatei despre cum ar fi bine sa faca la gradinita/scoala (dar asta dupa 4 ani) cind e vorba de ceva intim (sa se duca la toaleta, sa faca acolo ce are de facut, chiar si daca e vorba de scos chilotii din fund, ca avea un obicei de-si scotea chiloteii din fund ca babele alea) sau de scarpinat intr-un loc mai ascuns. I-am spus toate acestea nu din pudoare, ci pentru nu vreau sa rida copiii de ea si i-am spus si ei la fel. Dar asta i-am spus si despre scobitul in nas si despre cascat cu gura pina la urechi si depsre molfait cu zgomot la masa... Acasa, in general, sintem liberi sa facem cam ce vrem, dar in limitele bunului simt. Adica nu vad nici un motiv pentru care am umbla chiar dezbracati in fata copiilor, ziua in amiaza mare si chiar in fata sotului sau sotiei, asa fara nici un motiv anume. Acum, na, daca mi-am uitat chilotii in dormitor si eu sint in baie, ies si mi-i iau, nu-mi cer scuze, ei rid si eu trec alergind mai departe. Si acest lucru i se mai intimpla si lui tati, iar daca fetele isi exprima curiozitatea cum s-a intimplat cu Agata pe la doi ani si ceva, i-am spus clar ca tati e altfel, pentru ca e baietel si ca are ce au baieteii de la gradinita. Ah, adica penis!?! Da. Si are fundul tot ca noi, la care tati: da, vrei sa-l vezi mai bine? A ris si a fugit... In concluzie, nici nu ne etalam partile intime, decit in cazuri speciale, de fuga prin casa ca intirziem undeva, dar nici nu le ascundem in mod fatis. Nu avem nici o discutie in casa legata de acest aspect si respectam dorinta de intimitate a celuilalt. De vreo citeva luni, Agata se fereste de tati, nu mai vrea sa o spele la fund de exemplu. OK, face kk, se sterge cum poate, se spala pe miini si spala mama cind vine. A crescut si a inceput sa-i fie jena, dar a venit de la sine, nu i-am spus eu nimic.

Edit: am vazut ce a scris OlgaT de baie si eu tocmai de asta intrasem. Noi facem baie cu fetele, dar inca de la inceput am facut cu un slip pe noi, din motive de igiena, nu de jena. Iar cind iesim din cada, il dam jos natural, asa cum ne stergem, deci daca vor sa vada ceva, sint libere, nu ne ferim. Agata face baie cu tati, nu si-a exprimat inca vreo dorinta contrarie... jena a aparut in mod expres doar la spalatul la fundulet. Si la noi totul e firesc, nu le vad curioase sa afle sau sa vada mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Gabitza , OlgaT , Nelia - multumesc mult pentru raspuns. Au fost probleme cu DC si n-am putut posta nimic iar acum ne grabim cu baitza si nanitza...

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria (26 mai '05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicica spune:

buna seara

am pus si noi niste poze cu bb la zapada aici sa vedeti ce baietel mare s-a facut rob.

Raluca, eu ii dau peste de la 8 luni, somon, intotdeauna la grill, fara nimic pe el. Iar cu dezbracatul, noi avem bai separate si inchidem mereu usa (drept pentru care stie sa spuna "ocupat" ).
Monu, inca o data felicitari si abia astept sa vii cu bebelusha acasa sa ne povestesti. Ma alatur si eu fetelor, parerea mea este ca Iulia nu arata deloc a prematur.
Clara, felicitari pentru ce stie Teo, si mie mi se pare incantator cu spune ea cum o cheama si cati ani are.
Newmami, ma intrebai de ski, din pacate copilasii nostrii sunt cu x ani jumate iarna si cred ca noi vom astepta cu Rob pana la 3 jumate si nu pana la 2 jumate pentru a skia din doua motive. Una la mana mi-a spus doctorul lui cum ca mai bine sa nu inceapa ski pana la 3 ani din considerente legate de consistenta oaselor si al doilea pentru ca toate scolile de ski la care m-am uitat acum in Austria in doua zone de ski diferite nu iau copii decat de la 3 ani incolo pentru training, iau mai mici doar ca la cresa, dar pt.ski dupa 3 ani.

va pupam
monica&rob

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

tot uit sa va intreb: ce fel de puzzle fac copiii vostri? am tot citit la unele dintre voi despre puzzle chiar si din 2 bucati. cum sunt alea? noi avem un puzzle din material textil, cu 6 buc., de la k's kids, cel cu animale. il face daca o indrum verbal. mai are o planseta de lemn in care trebuie sa potrivesc 6 animale. pe acesta le face singura, dar nu se numeste puzzle, zic eu. voi ce fel de puzzle aveti?

ralwka,1. monu este inca in spital. asteapta sa-i mai scada transaminazele. 2. eu stau dezbracata in fata emei, fac baie cu ea, dar mihai se ascunde de privirile curioase ale emei pt ca asa simte el si n-am cum sa-l conving ca este ok fie mai relaxat. mai, n-a vazut niciodata altceva decat o pasarica, dar parca stie ca acolo este altceva.3. si eu tot pangasius ii dau emei si ii place tare mult. il mananca si gol. i-l fac la cuptor, pe grill. este un peste slab, numa' bun pt astia mici.

crissu, nu pot sa cred!!! credeam ca numai ema viseaza NU. si a mea striga NU in somn. e nascuta in zodia gemenilor ema mea. in plus, toti ai nostri sunt cocosi in zodcul chinezesc.:)

nelia, multumesc pt raspuns. mi-e greu, dar nu as vrea sa fie altfel, sincera sa fiu. ma si amuza de cele mai multe ori. are nerv d-ra mea. bb2 nu va mai fi, cel putin asa gandim acum.

gabitza, nu as zice ca nu e un copil cuminte pt ca ma asculta daca stiu cum sa o iau, doar ca are foarte multa energie si vointa. sper doar sa-i pot rezista pt ca stie sa provoace al naibii de bine si nu cedeaza prea usor. in fine, are cu cine semana..:)

Mergi la inceput