Copiluti de mai-iunie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 18
gabitzam spune:
Lucas, hai ca mi s-a zbarlit pielea de emotie la povestea ta cu Matei si cu bisericutza. Ce frumos! Nu stiam ca la botez copilul poate primi si alt nume decat cel din certificatul de nastere.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
lucas spune:
da, Gabitzam se poate. am aflat si eu de la preot.
legat de biserici mai am povesti. eu nu sunt un credicions adevarat, adica sa ma duc la biserica duminica si la toate sarbatorile, pentru simplul motiv ca nu mi-am propus, intotdeauna nu am timp!!! si eu mai cred ca indiferent unde te rogi, daca porti in suflet credintza este important.
ralwka spune:
Ce povesti fumoase aveti legate de numele copiilor!
Eu, ce-i drept, m-am cam gandit la ce nume de sfant sa-i pun Iuliei, mai cunoscut ca asa este si Sf Iuliana pe 21 decembrie dar putini stiu de ea. M-am hotarat cand am nascut-o sa-i spun si Maria. Inainte sa raman insarcinata si cat am fost gravida am mers foarte des la Manastirea Ghighiu care e SUPERBA si de cate ori mergeam acolo ma simteam minunat. Acolo este o icoana a Maicii Domnului despre care se zice ca face minuni si... ce sa zic, mie chiar mi-a oferit o minune, pe Iulia. Am botezat-o (cu toate ca am biserica in capul strazii langa mine, unde am facut si cununia) la Biserica Icoanei despre care abia la botez am aflat ca are hramul de Sf Marie. Sigur cineva, acolo sus, vegheaza asupra noastra si ne indruma pasii.
Gabitza, m-am indragostit de Andrei, e dulce foc. Iar poza de la calculator, cu castile... e traznet. Sa vedem ce zice si Iulia cand ii voi arata pozele, acum doarme. Eu nu pot sa inteleg cum se catara copilasii vostri asa sus ca Iulia abia se urca pe scaunelul ei.
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26 mai '05)
nelia spune:
Am citit povestirile voastre, foarte emotionante. Parca a inceput sa-mi placa mai mult numele Anton...![]()
Trebuie sa ma duc la biserica si sa ma rog sau pot sa o fac si acasa!?! Am o dorinta atit de mare, mai mare decit toate, ca am eu mai multe, incit mai ca as incerca. Poti sa te rogi si pentru sanatate sau numai pentru chestii ca maritis (de maritat deocamdata nu mai vreau sa ma marit, imi ajunge unul!
), copii, familie... Postul inseamna fara carne sau negru? Eu as tine si negru daca e mai bine asa...
Prietena mea se pare ca e mai bine, a depasit toate momentele critice, de vreo trei ori a fost la un pas, s-a zbatut intre viata si moarte efectiv. Nu-i mai este chiar atit de rau, normal ca nici bine nu se simte, e foarte slabita, dar nu mai are dureri chiar atit de mari pentru ca e sub diverse tratamente, e tot la reanimare... Of, Doamne, sper din tot sufletul sa fie bine!!!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gabitzam spune:
Ralwka, si mie imi place de Iulia ta, pacat ca nu stam mai aproape, sa le facem cunostinta ![]()
Intrebai cum se suie asa sus. Langa birou am un taburet pe care il tin acolo ca sa nu imi dea Andrei restart la PC. De cate ori prinde liber face exercitii pe butonul de on/off al calculatorului. Asa ca de pe taburet se suie usor sus pe birou. Si in general el se catara foarte usor pe orice, pe canapele, paturi, fotolii, banci in parc, leagane, scaune, orice.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Ce frumoase povesti legate de numele copiilor si ce emotzionant e cind citesc.
Gabitza scump Andrei cocotzat pe birou.
Raluca lasa c-o sa se cocoatze si Iulia de o sa te sperie. Uite aici odrasla mea, unde se urca sa admire panorama 
Nelia mie nu-mi place numele Anton, dar Antonio, Antonia, Antonella, da
Cit despre post, eu l-am tzinut negru, doar apa beeam in ziua respectiva, iar la biserica nu mergeam neaparat, ma rugam acasa. Ma bucur pentru prietena ta ca se simte cit de cit mai binishor.
Acum sa va arat, cum minca fiicamea piine aseara, ea care maninca foarte rar piine, ia uitatzi ca flamingioasa are mama, iar aici ce dezordine poate face in camera ei.

omustata spune:
lucas-frumoasa povestea cu numele. Stiu si eu bisericuta aia.
Sf. Anton-si eu stiam ca este facator de minuni. Si cand m-am maritat preotul m-a intrebat ce sfant imi aleg sa fie ocrotitorul casniciei mele si nu stiu cum mie numai Sf Anton mi-a venit in cap. Proetul s-a si mirat, ca este mai ales sfant catolic. Dar uite ca pana acum mi-a salvat casnicia. Sa vedem ce o fi mai departe.
Gabitza-simpatic foc Andrei. Ma intreb si eu ca Ralwcacum se catara ai vostri ca Maya nici in pat nu stie sa se urce.
OanaC-te inteleg perfect. Parca ma vad pe mine anul trecut cand mi se spunea ca in unele cazuri ce are Maya se rezolva de la sine si la ea nu se rezolva. Iti doresc mlt curaj. Stiu ca este greu, este foarte greu, dar si daca, Doamne fereste, se va ajunge la operatie, sa stii ca astia mici aU O CAPACITATE FANTASTICA DE A SE REFACE. Eu nu credeam asta pana cand nu am vazut cat de repede s-a refacut Maya dupa operatie. Arpoape miraculos de repede.
Chiar nu exista la voi story time si chestii de genul asta? Noi stam intr-un orasel mic, dar avem de toate. Playgroup-uri inca nu am gasit, dar nici nu m-am interesat prea tare. Vezi ca in general public schools au o chestie care se numeste first steps si organizeaza tot felul de cursuri si ore de muzica si chestii de genul asta pentru copii. Cred ca poti cauta pe Internet. Va pup pe amandoua.
Cornelia-imi pare tare rau ca te chinuie Stefan asa. Cand citesc mesajele tale parca le citesc pe ale Olgai sau Teddy. Eu chiar nu pricep cum mai vreti voi inca un bb. Se vede ca eu sunt super egoista si comoda.
Eu am racit a doua oara de cand am facut vaccinul antigripal si mor de nervi. Doua raceli intr-o luna. Pe mine ma ajuta foarte bine vaccinul asta, il fac de ani de zile, dar de data asta nu stiu ce se intampla. Ma simt ca naiba, ma dor toate oasele, gatul, urechile, ce mai, m-am pricopsit serios. Si ma ingrozesc cand ma gandesc ca va lua si Maya ca ea pe toate le ia de la mine.
Ma duc ca cica imi da sotul 2 ore libere, iar eu ma simt asa nasol ca nici nu stiu ce sa fac cu ele. Si am si o gramada de chestii administrative de rezolvat.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
OlgaTarziu spune:
Ce bine ca nu s-a legat nimeni de numele Anthony...![]()
Eu cand am ramas insarcinata la inceput i-am zis capsuna si apoi nu stiu de ce m-am apucat sa-i zic Tony. Asa am simtit eu. Ulterior a devenit bam bam. Inainte de a naste eram deja bulversati. Oscilam destul de tare intre Victor (numele tatalui meu), Daniel, Nicholas si Philip si binenteles Anthony. Il intrebam pe sot sa spuna ce nume vrea si zicea ok, Victor dar o sa-l strigam tot Tony
Dupa ce s-a nascut si i-am vazut fatzuca delicata si trasaturile absolut dulci am zis ca numai a Victor nu arata. Regret insa ca nu i-am pus al doilea nume Daniel. Cine stie poate va fi al doilea Daniel. In momentul ala am zis ca eu am doua nume si ma chinuie astia cu spelingul. De fiecare data trebuie sa stau la telefon sa zic pe litere nume kilometrice. Pe mine ma mai cheama Manuela si are o semnificatie superba.
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche
patriciaRO spune:
Salutici la fete
Ieri Alex a vrut la olita si am facut si primul kk tot acolo asa ca poate scapam si noi de pampers... Sper
Pe zi ce trece face tot timpul chestii care ma uimesc de nu-i adevarat.. Imi aduce hainuta sa-l imbrac si pantofii, apoi mi le aduce si pe-ale mele. Se cocoata pe scaun sa deschida usile ca nu ajunge altfel, papa singur si nu ma lasa sa-i dau eu...Imi arata ce vrea de mancare aratandu-mi cu degetul ca nu se poate exprima altfel. mai zice el: aia, sau: uite... dar tot mai bine-i cu degetul.. E un scump cat de repede invata!
Mi-a adus caruciorul de pe balocn si la dus la usa, si-a pus caciula in cap si plangea ca vrea sa-l duc afara... Am ramas masca!
Ce sa mai, baiat mare!
Pup la fete!
Beatrice, mami de
Alex pifos
Tdi spune:
OlgutzaM, pupam sa te faci bine! la noi e fix invers, ce face Alyssa iau si eu negresit...iarna asta ea a avut 2 raceli iar eu am incercat-o si pe-a treia!
OanaC, multa sanatate Evei, speram sa se rezolve cumva problema voastra! repet si eu ce-a zis Olga, astia mici se refac miraculos de repede si parca n-au avut niciodata vreun bai.
Danelutza, vazut pozele, ce de jucarii!
am observat ca principesele noastre au papuci rosii cam la fel si scaun de masa identic!![]()
Sa va povestesc si eu ca-s datoare Sfantului Anton... m-am rugat de multe ori la el cand mi-a fost greu si am trecut peste toate. Postul se tine negru, adica nu se mananca, nu se bea si pe cat posibil nu se vorbeste si nu se gandeste cu pacat. Mai demult o intrebam pe bunica-mea, femeie simpla de la tara si foarte credincioasa, ne vorbea despre orice dar despre postul Sf. Anton nu voia sa vorbeasca, zicea doar "mama, asta-i post greu!" (adica voia sa spuna "important"). Stiu ca e pacat sa-l tii pentru lucruri marunte, in plus poti sa faci si mult rau altora, adica daca te-au nedreptatit si "tii post pe ei" vor fi pedepsiti....chestia asta am vazut-o cu okii mei: in 2000 lucram la o firma unde aveam gestiune de miliarde si periodic apareau lipsuri dubioase si bineinteles puneam banii. intr-o buna zi apare din nou o misterioasa "gaura" mare de vreo 3 ori salariul meu asa ca eram disperata, mai ales ca eram absolut sigura ca nu gresisem nimic. nu stiu cum s-a nimerit ca m-am hotarat sa tin postul, eram tare suparata si plangeam si ma rugam sa aflu ce s-a intamplat, sa-mi explic cumva disparitiile alea... am tinut 2 zile de marti dupa care s-a intamplat ceva greu de crezut: eram in fatza bisericii si ma simteam tare ciudat, parca dormeam si vedeam ca prin vis "filmul" in care dragii mei 2 colegi pe care nu i-as fi crezut in stare de o asemenea magarie ma furau cu nerusinare. i-am povestit sefului faza (nu i-am spus de unde stiu, clar) si a zis ca ma crede si-i crede in stare dar imi trebuie dovezi. cand le-am povestit lor s-au albit la fatza si tremurau nervosi, clar n-au recunoscut nimic si atunci le-am strigat suparata "o sa platiti!"...si au platit, am lipsit o saptamana, capul rautatilor a avut un accident de masina in timp ce venea la serviciu iar celalalt ramas sa lucreze singur nu s-a descurcat si gresit la vanzari fix de suma care mi-au furat-o ei mie! sincer imi pare rau de ce li s-a intamplat, nu as fi dorit asa ceva, mai ales aluia de i-au trebuit cateva saptamani sa se vindece dupa accident, nu stiu daca a fost din vina postului tinut de mine dar parca e prea mare coincidenta.
hai ca ma intinsai ca rama...
Album Alyssa