** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (19)
Raspunsuri - Pagina 13
ManuC1010 spune:
Intr-adevar pentru constipatia la gravide se da Duphlac (care e lactoza). Mai e bun si Herbolaxul.
Florentina nu folosi ceaiul de crusin. In general laxativele pot induce contractii asa ca ai grija ce folosesti. Mai bine un supozitor cu glicerina decat crusin.
Pantru arsuri la stomac mie mi s-a recomandat rennie si e bun.
La mine arsurile apar seara
pupici
23+
corap spune:
vergeturi - astea-s la "noroc", dar cele de sarcina uneori dispar de la sine (bine, cu ceva cremuri). asa am patit eu la prima sarcina, mi-au aparut vergeturi dupa ce am nascut, dar s-au estompat, aproape s-au dus cu totul. eu n-am avut pe sani, doar pe burta. si in timpul sarcinii m-am dat cu mustela - cam scump, dar a meritat, mai ales ca mie mi-a ajuns un tub vreo 2 luni. dupa ce am nascut nu m-am mai dat ca nu mai aveam chef si asa au aparut...
sutienul e o solutie, numai ca nu trebuie sa fie deloc stramt si preferabil de bumbac - bla-bla-bla
arsurile - nu-s de la parul copilului (din experienta). mie mi s-au dat doua explicatii paluzibile - una ca sunt o chestie hormonala si a doua ca se relaxeaza nu stiu ce inel de pe la stomac (eu cu anatomia sunt varza) din cauza ca uterul impinge si inghesuie organele
florentina, si mie mi-au spus povestea cu painea care constipa, tot dupa ce am nascut. doar ca stiu sigur ca sunt povesti vanatoresti, asta din experienta mai multor persoane, nu numai a mea. bine, in maternitate iti spun atatea gogosi ca tre sa fii foarte selectiv
dianalaura, si mie mi se pare ca am burta mai mare acum decat la prima sarcina. chiar o sa caut poze din aceeasi perioada cu andrei, sa compar burtile
BAFTA LA BURTICILE CU EXAMENE! sa nu va stresati, ca-i faceti rau lu' bb si iese agitat
pupici la burtici
c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07
DidiAlex spune:
Neatza burtici,
Nu am citit mare lucru dar va urez sarcini usoare!!!!
Am vazut mesaju lu Corap si iar o stresez sa imi spuna ce am Tot astept.
ralucami spune:
Seara buna gravidute!
Eu abia am venit de la munci si sunt super happy ca am terminat cu o ora mai repede decat de obicei. (eh ca luna viitoare o sa am o ora suplimentar, e partea a doua, dar pt moment ma bucur) Azi am rasfoit una din revistele mele de graviduta si asa de tare m-a "prins". O gramada de hainute prezentante, pe luni : pt gravi intre 3-5 luni, pt gravi de 6-7 luni etc. Si pe zile, si pe stiluri. Am citit si un articol despre tipurile de sani si evolutia lor in timpul sarcinii si dupa . ( aratau si niste poze si asa am putut si eu sa imi dau seama in ce categorie sunt. Cea mai nasoala grupa e a sanilor in forma de para, care pe parcursul sarcinii se maresc mult, inclusiv aureola si culoarea ei- initial arata ca un banut si apoi capata dimensiunea unui ou. La finalul alaptarii tipul ala de san se lasa , isi pierde elasticitatea. Mi s-a parut tare interesant.) Si aratau si fel de fel de creme de gravidute care aveau o gramada de review-uri( am gasit chiar si o mostra in revista si am de gand sa o testez azi dupa dus).
Noroc ca am citit de arsurile voastre de stomac. Eu am ulcer si intr-una din seri am simtit niste arsuri, dar am pus-o pe baza problemei mele. Si chiar ma gandeam : "da` ghinionista mai sunt frate! Scap de apendicita si ma apuca ulcerul! M-am defectat rau de tot!" Se spune deci ca i-ar creste parul lui bebe. Hehehe! Abia astept sa vad ce pletos o sa am!
Despre constipatie nu stiu ce sa zic, pt ca nu am asa ceva. Ba din contra, vad ca sunt mai "fixata" decat inainte de sarcina. Stiu ca se poate preveni constipatia band multe lichide ( ceai, apa, sucuri naturale). Eu am o mare sensibilitate la cafea si (inainte) la ceai verde.- stiu sigur ca daca beau o ceasca trebuie sa merg la baie. Ceaiul verde nu e recomandat in sarcina, dar daca va ajuta cumva, o jumatate de cescuta de cafea nu cred ca ar crea probleme...
Pe mine vad ca a inceput sa ma manace si burta, nu numai sanii. Mi-e si rusine ca ma apuca scarpinatul in public. Merci ca mi-ati raspuns si am vazut ca si asta e ceva normal. Sper doar sa nu fie un semn ca apar vergeturile! - am si eu pe fund cateva, din tineretile mele "furtunoase" cand am slabit o groaza de kg in timp record, de aratam ca un schelet ambulant. Sper sa raman doar cu alea, sa nu imi apara altele noi.
M-am cantarit de curiozitate si am 56,5kg, deci am luat 1,5kg pana acum. Dar ma astept ca de acum incolo sa am "surprize".
Fetelor de vreo 2 zile imi aud pulsul in urechea dreapta ( ca in piesa lui Caragiale, vb lui Dandanache : "tzintzi postii, hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca, si clopoteii... imi tziuie grozav..." ) Asa si eu. Nu imi dau seama de ce.
Peste 3zile fac 20 saptamani! Am ajuns cu bine la jumatatea sarcinii! Yupiiii! Inca putin si imi vad puiul!
POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
corap spune:
didi, e fetita ... cred ... daca nu e, dau o bere fara alcool sau o cafea fara cofeina ;)
c & andrei-ardei 14 noiembrie 2005 & cireshik anais dpn 05.05.07
cristalina spune:
Buna ziua la burtici.
La prima sarcina nenea doctorul mi-a spus ca nu e bun ceaiul de crusin.
Mi-a dat si atunci si acum Duphalac (in timpul zilei) si Herbolax (numai seara). Toate bune si frumoase dar imi huruia burta de se auzea din blocul vecin. Asa ca am ramas la supozitoare cu glicerina.
Vergeturile si arsurile...depinde de materialul clientului. La prima sarcina nu am avut arsuri pen' ca Maria a fost in prezentatie transversala. Puteam sa mananc orice si in orice cantitati....:)...S-a si vazut in cele 30 de kg puse...:)
In sarcina asta mi-a aparut deja o linie neagra, nu pe burta cum ar trebui...ci pe pulpa stanga!!!....hahaha
Ma duc sa mai citesc ce ati scris. O zi frumoasa tuturor.
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi
andradap spune:
In sfarsit se cunoaste si la mine BURTOIUL...Ce mandretze de burtica ( banuiesc ca nu e una care sa nu zica asa despre burtica ei)!!!
Despre arsuri, nu stiu ce sa zic, eu nu am avut probleme!!! Si nici mancarimi nu am avut! E obligatoriu sa ai mancarimi? Eu nu cred!
Iar vergeturi, nu mi-au aparut, dar aveam dinainte cateva si le-am pastrat pe-alea ca mi-ajung! :)
Ah..era sa uit, Elteka, ai gasit melodia??? Daca nu... putem lua legatura pe mess. (ca am vazut ca nu etsi chiar asa aproape de mine ) si ti-o trimit... sau pe mail... Cum crezi!
POZA Bebe Antonio din Sapt.16
Andrada 23+ cu Antonio
pauly spune:
ralucami hai ca esti super draguta cu "pulsul din ureche" si cu zgomotele ale....mai facut sa rad ca ma tin de burta.
18+
poze
brambushca spune:
Ralucami sa stii ca si eu am patit sa-mi aud pulsul dar in urechea stanga. Nu stiu exact de ce se intampla treaba asta, insa am observat ca am simti asa dupa cate o tresarire sau o sperietura. Acum cateva zile am atipit uitandu-ma la televizor si am tresarit destul de tare cand mi-a sunat telefonul exact langa cap. Atunci mi-am simtit pulsul foarte tare in ureche. Probabil ca exista si o explicatie stiintifica a fenomenului dar nu o cunosc.
Corap si eu tot mustela experimentez acum. Deocamdata sunt foarte multumita ca nu mi-au aparut vergeturi deloc iar cele mai vechi par sa se amelioreze de cand folosesc crema asta. Nu stiu cat e de scumpa ca am primit-o dar de buna e buna.
Oana 19+
poze.
mica0307 spune:
Tocmai m-am intors de la medicul de familie si mi-a dat o veste proasta. De la 1 ian. nu se mai da Elevit compensat decat celor care au salariu minim pe economie . Asa ca de acum tre sa il cumpar la pret intreg.
Liviana am uitat sa intreb de cursuri da merg vineri dimineata sa duc sumarul de urina si sa iau secretie vaginala. Si daca uit si atunci merg luni la Iosup la eco morfologica.
Pupici,
Mica 22+
Poze