Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Multumesc de sfaturi. Stiu ca nu e bine sa fiu stresata, as putea sa zic ca sunt mai putin stresata decat credeam. Doar ca atunci cand il vezi ca are ceva si nu stii ce sa ii faci ... adica cum era aseara ca de muci nu putea nici adormi, nici linisti ... incerci sa vezi alte solutii ... .
Oricum, multumesc mult pt toate ideile si sprijinul. Si eu abia astept sa putem iesi. Statul asta in casa ma turbeaza, mai ales dupa atatea luni in care tot asta am facut.

Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Fetelor ce productive sunteti la scris!

Gio, legal toti taticii ar trebui sa beneficieze. Al meu va sta acasa aproape o luna fiindca si-a pastrat si concediu din anul trecut plus cele cateva la care are dreptul pe anul acesta si cu cele 5 legale se strang. Pentru mine important este ca sta, chiar si daca erau doar cele 5 zile fiindca noi nu avem mame, soacre si altele sa ne ajute si asa se ocupa el de Andrei si eu de bebe, macar pana imi revin cu operatia si ne facem un program.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Catalina mucii in exces ar putea sa fie cauzati de caldura excesiva din casa si aerul uscat... poate pana achizitionati un umidificator puteti pune mai multe castronele de tabla cu apa pe calorifer (se evapora mult mai repede apa decat din cele de ceramica)...si poate rezolvati cumva sa puneti niste repartitoare pe calorifer ca sa setati cumva temperatura...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

oana, te rog imi poti spune si ce lege este ca e o idee buan sa arate la serviciu. cred ca e vorba totusi de codul muncii, nu?

amaya, pai tocmai, in afara de bona Taisiei pe care o voi pastra exclusiv pt dus/adus copilul de la gradi ca doar n-am innebunit sa ma duc eu cu nou-nascut acolo si facut mancare/curat/calcat din cand in cand; in rest nu avem aproape bunici si alte rubedenii. iar de alergat dupa acte si hartogarii chiar ca n-are cine...

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_irina spune:

buna mamici. am reusit sa intram si noi un pic.am si u o problema......dupa ce mananca ANASTASA mai tuseste si uneori i iese laptic pe nasuc, nu mult dar iese.e normal??

ANASTASIA e foarte cumintica, doarme mult, uneori si 5 ore si trebuie sa o trezesc eu.....mananca bine, dar cred ca e un pic lenesica, stam la supt cam o ora......

azi a plans cu lacrimi.......buricutul i a cazut ieri.....o sa incerc sa pun cateva poze daca ma ajutati, ca eu am ncercat si mi am prins urechile!!

nasterea a fost usoara , pot spune.am avut parte numai de 3 ore de contractii din alea urate, pan cand mi au pus anestezia...apoi totul a fost mai usor.intr o zi voi incrca sa mi fac timp sa va scriu mai multe.

va rog sa mi spuneti daca sila bebeii vostri li se intampla sa le iasa laptic pe nasuc .

va pupam si va dorim bebei sanatosi si nastere usoara acelora care urmeaza sa nasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

CATA acum am citit ce ai scris ,buricul si Dariei ia cazut dupa 14 zile ,eu am dat cu fasa sterila si cu spirt ,am tamponat ,ajuta sa se usuce mai repede si sa nu se infecteze....In legatura cu muci si la noi e fabrica de muci in nasuc ,m-am chinuit cu ser fiziologic si cu pompita..,la noi in casa parca e umiditatea prea mare ,hanutele le uscam pe calorifere ,pina fierbem biberoanele ,ca nici eu nu am prea mult lapte ,si facusem si ranai la sani..,temperatura din casa e ridicata ,dar eu mai am frisoane si citeodata mi se pare ca e prea frig...
off ,lasa ca mai trec citeva saptamani si o sa ne obisnuim ,ca si mie acum imi vine sa pling din orice ,orice as face parca nu fac bine ...
te-am pupat !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Gio, aceasta prevedere o gasesti in Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2005-2006, art. 61. Stiu ca aparea aceeasi prevedere si in legea 19. Nu stiu daca mai apare si in alta parte. In Codul muncii nu am gasit-o.
Toate legile de care ai putea avea nevoie le gasesti pe pagina legislativa a lui Marius la http://www.romleas.ro/

Oana, daca taticul a urmat un curs de puericultura are dreptul la 15 zile lucratoare, ai inteles bine prima data.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Oana, hai ca am gasit eu contractul colectiv de munca pe 2007 - 2010 si acolo scrie asa:
Art 61 alineatul 1, :
Salariatii au dreptul la zile libere pentru:
c) nasterea unui copil: 5 + 10 zile daca au urmat un curs de puericultura;.

Contractul colectiv de munca are caracter de lege si normele lui trebuie obligatoriu respectate de catre toti angajatorii...

37 +

Mergi la inceput

Gio uite ca imi pare rau ca al meu mandru a ucis scanerul...ar fi fost mai usor sa iti trimit foaia. Noua de la cursul de mamici ne-au dat diploma ptr mine, atestat ptr tati stampilat si semnat de ei de absolvire a cursului de puericultura si o foaie atasata cu extrasul din monitorul oficial...ultimele 2 ni le-au dat ptr a le prezenta la locul de munca.

Iti reproduc ce scrie in susul paginii:
"Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, Nr. 654/31.XII.1999
Parlamentul Romaniei
Legea concediului paternal"

Si in josul paginii:
"Aceasta lege a fost adoptata de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna din 15 decembrie 1999 cu "revederea" (e prost xeroxata)) prevederilor art. 76 alin.(2) si 74 alin.(1) din Constitutia Romaniei.

Decret privind promulgarea Legii concediului paternal
In temeiul art. 77 alin(1) si al art 99 alin (1) din Constitutia Romaniei - Presedintele Romaniei decreteaza:
Articol unic. - se promulga legea concediului paternal si se dispune publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei."

Sper ca astea sa te ajute sa gasesti legea...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Amaya...15 zile??? Te puuup...e chiar binevenita vestea...moasa ne tot spunea de cele 10 zile la care are dreptul...presupun acum ca ea se referea la cele in plu fata de cele 5 automate...
E o zi buna azi...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput