Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

gagici eu tot aici sunt, cred ca v-am disperat... am dormit putin si m-am trezit cu ceva dureri asa ca de menstra dar din astea am mai avut. acum de ex s-au oprit. m-am saturat frate,nici nu vreau sa ma mai gandesc,cand vine vine si gata...

Marina 41 + Emma Ioana

burtika
lucrusoare bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

wannajo pe mine chiar m-ai bagat in ceata! eu stiu una si buna: 40 sapt de la UM.

Messa stiam de ceza ca se programeaza de obicei in sapt 40 (adica atunci cand ai 39+). dar stii si tu doar ca am avut fete care au nascut (cu ceza sau natural) mai repede si e ok.

Daconst tu vrei sa iei luciul la scarile tale?

34+

Un An Nou cu sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

fetele cine stie de la ce dilatatie nu ti se mai poate face epidurala , am auzit ca daca ajungi cu dilatatie mare la spital adio epidurala te lasa asa.......stiu ca nu ti-o face pana nu ai cel putin 3 dilatatie dar de aici nu mai stiu numic

daconst se calculeaza 40 de saptamani de la ultima menstra si 38 de sapt. de la data conceptiei , daca o stii
catalina iubita , esti mamica deci tu stii cum e mai bine ptr. copilul tau ascultati instinctul matern pe care toate il avem in mod constient sau nu si relaxeaza-te o sa fie bine

38+2 cudenis andrei

mony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

monykk stiu ca epidurala se face pana pe la dilatatie 4, altfel nu mai are efect.

marinar hai ca mai ai timp sa nasti azi! . salveaza ziua asta care e goala fara nici un bb!

34+

Un An Nou cu sanatate si impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Monykk de la cursul de mamici stiu ca undeva la dilatatie 8 inceteaza a-ti mai administra anestezic (caci ti se elibereaza gradual prin sonda anumite cantitati de-a lungul perioadei) ca sa colaborezi si sa controlezi impingerea...la fete am vazut ca le-a pus peridurala undeva la dilatatie de 4...presupun oarecum ca la o dilatatie de 7 nu are rost sa iti mai monteze sonda!?!...poate chiar si 6?!...nu stiu totusi...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

catalina,
uite un pupic de la noi. din cauza de prea multe sfaturi am patit la fel cu buricutul fetitzei - a cazut de-abia in z 13-a. daca vrei sa se usuce mai repede, cat mai mult alcool (adica nu doar dai si lasi liber, ci pui o compresa acolo cu alcool) - oops, alt sfat.
cel mai bine e sa-ti asculti instinctele si sa ai un dr de incredere pt tot ceea ce tine de partea medicala.
prima perioada cu bb oricum e naucitoare din toate punctele de vedere; eu m-am linistit cu adevarat in momentul in care am inceput sa iesim afara - am iubit perioada aceea. si ieseam cateva ore, cu mai multe mamici, si tot discutam si mi-a prins taaaare bine.

o intrebare: sotii vostri cat intentioneaza (pot) sa stea acasa? vor primi toti cele 5 zile (stiu ca sunt obligati angajatorii sa le dea dar totusi...)?
data trecuta barbate-miu a stat acasa o luna si a fost super acum putin probabil sa stea si o sapt...urat de tot, de asta va tot intreb.

despre calculul dpn gasisem undeva ceva de genul data conceptiei + nu stiu cate zile. asta s-a potrivit cel mai bine la mine data trecuta. acum nu stiu cate sunt zilele alea si n-am cum sa calculez. cred ca totusi vreo 268? daca nu ma insel....

37 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Mmmm... e bine peste 11 zile. De-abia astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Nu e vorba ca numai are efect.Efect are numai ca efectul tine mai mult decat trebuie si prinde si expulzia Monykk

35+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

buna burtici si mamici!!!

FELICITARI MAMICILOR CARE AU NASCUT!!!!
SI burticilor le doresc nastere usoara si rabdare ca o sa vina si ziua cea mare!!!

Noi suntem bine ,pe mine inca ma mai doare cusatura ....,frumoasa noastra Daria e o dulce ,o mai doare seara burtica si ii dau sab simplex...
n-am mai apucat sa citesc dar sper in curind sa ne obisnuim cu programul si sa pot intra mai des pe net!!!
v-am pupat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Gio... uite ca m-ai facut sa descopar ceva...ma pregateam sa spun ca tatal poate obtine nu 5 ci 10 zile lucratoare de stat acasa...si am luat extrasul de monitor oficial de ni l-au dat de la scoala de mamici ptr soti sa il prezinte la munca...si surpriza!!!
Intr-adevar sunt 5 zile lucratoare mentionate:
"Art 1.- (2) Tatal copilului nou-nascut are dreptul la un concediu paternal de 5 zile lucratoare, in conditiile prevazute de prezenta lege."
Daaaaar:
"Art 4. -(1) In cazul in care tatal copilului nou a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal, acordat in conditiile articolului se majoreaza cu 10 zile lucratoare".

"cu" -ul ala pare incert caci logic se traduce in cele 5 initiale +10...dar in final am inteles ca sunt numai 10. Doar ca eu credeam ca e general valabila perioada asta. In fine...nu strica ca am facut cursul...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput