Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 5
oana_bucur spune:
Messa eu ti-am reprodus ce ne-a zis asistenta sefa de la neonatologie brasov, o tipa la vrea 30 si un pic de ani carea zicea ca multe le-a invatat cu propriul copil care are 4 ani...
Eu zic ca vom vedea ce si cum functioneaza pe propriul copil ...asa cum de fapt ne-a cam zis si ea...
Eu nu vreau sa merg in extremis cu sterilizatul si protejatul caci sunt convinsa ca asta ii va creste sensibilitatea ulterior...vreau doar sa-l ajut in primele luni sa-si construiasca sistemul imunitar dupa care ii dau liber la "mancat pamant". Gandeste-te de ex ca acarienii ii gasesti peste tot...inclusiv in pielea dintre genele noastre...
Am cunoscut pe cineva care are alergie la ei...are toate obiectele din camera invelite in nailon, in special asternuturile...nu suna prea bine, nu!?
Asa ca treptat bebele va trebui sa invete sa convietuiasca cu acarieni si o gramada de microbi pe care ii intalnesti peste tot...asta este.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+
oana_bucur spune:
Daconst parte mare le voi lua intr-adevar dupa vizita pediatrului, caci nu am mania de a pune tot raul in fata...mai ales ca unele au o valabilitate de maxim 2 sapt. Insa ma gandeam oarecum la cele de necesitate imediata, cateva, ptr cand voi ramane singura cu bebele acasa si nu se va pune problema sa alerg cu el la farmacie sau sa il las singur acasa...as avea bineinteles la cine apela insa ar dura ceva...
Imi cam place sa am lucrurile la indemana recunosc dar sper, in acelasi timp, sa nu exagerez.
Tu cum te mai simti, scumpa...mai ai rabdare?
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+
eli1977 spune:
Fetelor, Wannajo, Roadre, Monykk, Oana Bucur, multumesc de raspunsuri, mi-era si nu stiu cum sa intreb, ca ma gandeam ca numai eu am ciudatenii din astea.La un moment dat ma gandeam ca am cresteri de tensiune bruste, ca tot asa, ma trezeam rosie de ma intreba al meu daca sunt bine.Ma foiesc de il omor pe tati, care mai are si serviciu si care ar vrea sa ma lase sa dorm singura dar nu pot eu, ca trebuie sa simt ca e acolo, daca intind mana sau piciorul, ca asa ne-am invatat.Si uite asa ne chinuim, cred ca deschid fereastra la noapte daca ma ia iar.Cred ca aveti dreptate, de la hormoni, face perte din oferta de gravi si asta
Kate, ce scumpic e Anelin!!!sa-ti creasca mare si voinic!!
Eli 37s+1z
oana_bucur spune:
Daconst se pun 40 de sapt de la data ultimei menstruatii sau 38 de la data stiuta a conceptiei. In principiu ar trebui sa coincida dar tocmai ptr ca perioada conceptiei nu se prea stie clar, ptr ca nu e musai sa fie perioada fertila la toate la jumatea perioadei dintre menstre, se alege universal sa se calculeze de la UM.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+
eli1977 spune:
Pako, asa ai avut si la prima sarcina?sper sa nu raman cu asa calduri si dupa nastere ca ma izoleaza familia!!
Eli 37s+1z
ylilimic spune:
Dana - nu iti zapaci singura creierii! Romaria a spus 38, pentru ca de la termenul ala se considera normal (stii: intre 38-42s) sa nasti (eu nu sustin ideea cu 37 s - sarcina la termen). Asadar:
- daca dupa calculele sugerate ai 38 s, nu trebuie sa te panichezi, mai este vreme pana la 40 (de preferat sa nasti la 40).
- daca dupa calculele sugerate ai 40 s, atunci eu zic ca ar cam fi timpul sa iasa la lumina bb!
La noi doctorii rar se intampla sa astepte pana la 42s si abia apoi sa induca nasterea. Acolo la voi nu stiu cum e, dar cred ca si ei sunt constienti de diferenta de calcul si de aia te lasa, in incertitudine. Pacat ca nu poti colabora cu un dr anume, ca noi, la care sa te poti ratoi cum vrei si sa smulgi adevarul asa cum imi permit eu cu dr meu!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Messa spune:
Eu am stabilit data de ceza cu 10 zile inainte de termenul care ar corespunde UM. Sa mai aman oare cu o saptamana? Si sa fie cu numai 3 zile inainte?
megbeng spune:
vaaaaaaaaaaai, cat ati scriiiiis!
intr-adevar, azi se anunta o zi linistita!
hainele lui bebe eu le-am spalat deocamdata de mana, cu sapun de bebe, ca nu ma decisesem la detergent, dar si pentru ca am luat f putine si in transe..si am zis ca nu le amestec in masina cu ale noastre si altfel erau prea putine..de calcat le-am calcat fara aburi, dar pe dos, ca asa calc orice haina (altfel mi se pare ca incep sa capete o "patina" asa, se uzeaza mai repede).
in rest..mi-e somn de nu mai pot..eu am dormit tare prost asta noapte, iar m-au luat mancarimile...
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
wannajo spune:
messa si eu am aceeasi problema cu cezariana. Se pare ca medicii merg dupa un algoritm destul de simplu pt stabilirea datei de ceza. Ei calculeaza de fapt ca fatul sa stea in burta 40 sapt de la conceptie si calculeaza cam asa: data (UM - 3 luni)+10 zile. De ex la mine: UM=7mai-3 luni = 7febr; 7 febr+10 zile=17 feb Iar acest 17 feb reprezinta 40 de saptamani de stat in burtika ale lui bebe, de la conceptie.( DPN-ul meu conform ultimei menstruatii difeta insa si este 9-11 feb, nu 17 feb...) Si cezariana se stabileste cu cca 7-10 zile inainte de aceasta data.
Uff..m-am exprimat cam aiurea...sper ca ai inteles ceva.
pupici,
wanna&bebe din burtika_35 w & 5 d