Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 27
Messa spune:
ylilimic, daca stau sa ma gandesc bine, 700 de mesaje in cam 8 luni de postat inseamna cam 100 de mesaje pe luna! Mamaaaa, dar am scris ceva, si nici nu am realizat cand s-au adunat!
mariana_1976 spune:
Dianarus78 eu am auzit la mai multe mamici ca a doua cezariana ar fi mai usoara decit prima daca bineinteles nu apar probleme.Nu prea inteleg cum se poate asa ceva...Poate sa fie doar din cauza ca stim deja la ce sa ne asteptam??
Criss68 acolo in guidelines se spunea ca ar fi indicat sa fim induse inainte de sapt.41 si ca dupa aceasta ar creste riscul de cezariana.Deci daca cineva are 40+ dar nu inca 41,ar fi interpretabil.
Apropo, eu am nascut primul copil la 40+ si in ciuda greutatii la nastere care era sub 3kg,mi s-a parut cel mai dificil, am fost in travaliu aproape 24 de ore!(dintre care vreo 12 acasa, vreo 8 in sala de asteptare, iar in sala de nastere doar 3).
Multa bafta, bebei sanatosi si o nastere frumoasa va doresc tuturor viitoarelor mamici!
Mariana
33+
mama de Monica, Matei si Markus
wannajo spune:
Messa, super!!! Si eu stau langa Academia Militara...![]()
Ar fi tare frumos sa plimbam impreuna bebeii 
! Si se pare ca nastem si relativ in aceeasi perioada. Poate ne si cunoastem? Eu am invatat la scoala 146. Am cautat poze cu tine si se pare ca nu ai postat in albumul cu mamici...
pupici,
wanna & bebe din burtika_ 36 w FIX
mihacarm2002 spune:
ylilimic, ma poti suna pe mine cand nasti!
megbeng, bafta in prima zi de munca!
marybell, multumesc f. mult pt mail! Nici nu stii de cat de mare ajutor imi va fi.
Astazi am cutreierat toata ziua prin mall-uri (mari reduceri la cozonaci italienesti).
Pentru bagajul de spital am mai achizitionat doar servetele marca Happy (erau mai ieftine) si sunt cam nemultumita. As fi vrut de la Pampers, dar sotul vroia unele no name! Asa ca am facut un compromis. Ce parere aveti? E posibil sa se irite bebelina in spital de la ele?
aelita, dar cat de mare e sterilizatorul de incap atatea in el? Nu ii vedeam rostul pana nu m-ai luminat tu!
Tot azi am realizat ca nu am biberoane anti-colici. In unul din mall-uri mai avea doar unul, dar era pe albastru si nu l-am luat.
Mihaela 36+ 
aelita spune:
ADELA,FELICITARI !!!!!!!Sa veniti acasa sanatoase!!Ce grasunica e fetita !!
Sa te recuperezi repede! Fetita sa doarma si sa pape bine !
dianarus eu o las sa suga la san cat poate ea,5-10 minute.apoi scot cu pompa si ii dau cu biberonul ,in jur de 40ml,cateodata mai mult.Si se ingrasa.De ce nu scoti si tu de la tine?
gabriela te asteptam ! sa veniti sanatoasea casa!
Marinar,tinem pumnii sa fie totul bine!
ylilimic mai lasa copilul in burtica,nu-l ademeni sa vina pe tzeava,ca e inca mititel la 38 .
Anis si Adinush,bine ati venit sanatoase acasa !! Felicitari !!
criss haha acum vedeti voi cum va ia lenea la final!!! asta e bine,fetelor,ca eu de lene nici nu ma mai panicam !! nici frica nu-mi mai era,nimic.
asa ca,fetelor,sa va ia lenea pe toate,ca sa scapati de frica!
mariana,mama ce nastere lunga ai avut !!!!
mihacarm,sterilizatorul meu e de 6 locuri pt biberoane,si deasupra are loc pt tetine.eu am 4 bibe,plus pompa de muls,si sus pun tetinele si componentele pompei,plus protectoarele de sani care oricum sunt mici.si le pun inclinate sa incapa.
S.
criss68 spune:
Mariana_1976, stiu pe cineva pentru care a doua cezariana a fost mai grea. Copilul a fost mult mai mare, procedura a fost modificata (in loc de anestezie generala i s-a facut rahidiana) si i s-a parut ciudat ca a vazut tot (nu si burta spintecata evident) si chiar a durut-o cand i-a scos copilul. durerile postoperatorii mult mai mari. Nu cunosc nici o explicatie. Nu avem printre noi nici o mamica la a doua ceza? Parca Salina, dar nu a mai postat de mult. Oricum difera de la caz la caz.
Mihacarm, din experientele prietenelor mele care au primit cadou pt bebelusi diverse, inclusiv scutece absorbante, singura marca de care au fost multumite a fost pampers, de happy chiar am aauzit ca s-au iritat copiii. Prin urmare nici nu am de gand sa testez altceva. Nu stiu ce sa zic de servetele, poate n-o fi nimic rau, dar nu stiu ce i-a venit sotului sa se impuna in chestia asta. Nu cred ca diferenta de pret a fost covarsitoare.
Nu ai luat bibeton anticolici ca era albastru!!!
Eu nici nu dau importanta.
Sterilizatoarele pot avea diverse marimi, du-te prin farmacii si le vezi cu ochii tai. Poti si fara, sa stai sa fierbi biberoanele prin oale cum faceau mamele noastre odata. Inchipuie-ti ce placut e cand faci treaba asta noaptea. Asa, le sterilizezi pe toate cate incap acolo, inclusiv suzete si tot ce ai mai dori sa ai sterilizat, iar cand ai nevoie iti iei de acolo. Eu chiar intentionam sa-l instalez deja undeva si sa-i fac si o proba, sa vad cate incap, sa nu fiu pusa in dificultate la prima utilizare.
Abia asteptam sa ne scrieti mai multe, Anis si Adinush!
Cristiana70, ce bine ca mai aveti putin si ajungeti acasa. Cred c a fost tare greu, dar tu esti o mamica puteernica. Doamne ajuta sa fie totul bine pana la capat.
criss
38+ cu
Ligia
criss68 spune:
megbeng, sa fie un inceput cu noroc!
Aelita, te rog! Pentru ce sa-mi fie frica? Eu ma duc la spital sa slabesc si primesc ca premiu un bebe.
Adevarul e ca si la fitness ce dureri am avut si ce rau imi era la inceput... Cum sa-mi fie frica de nastere?! Cand ma gandesc ca voi trece din nou prin toate aceste etape cu slabitul ma apuca tremuratul. Dar si vointa mea e de neclintit, in timp ce lumea din jur interpreteaza ca asa sunt eu consstruita, slabesc usor si se vede imediat efectul gimnasticii.
Buna teoria sotului tau: decat sa te chinui 9 luni cu sportul, mai bine te chinui 3 zile
. Numai barbatii pot gandi asa!!! Tare-s comozi.
Cineva zicea azi ca 90% din femei fac vergeturi in timpul sarcinii, cu sau fara creme! Doar nu o sa-mi spuneti ca sunt chiar atat de norocoasa, mai ales ca nu m-am innebunit dupa cremuiala si nici tinerica nu-s. Un masaj pe sapt, dar nu tot timpul ca mai intervenea ceva ori la mine, ori la maseuza. Oare daca am scapat pana acum mai e vreun risc in 7 zile cate mi-au mai ramas? La fel stau cu stress si pt varice, de care nimeni din familie nu a scapat, inclusiv sora mea care nici nu a trecut printr-o sarcina.
Mie nu mi-e chiar asa lene sa nasc, dar mai am cateva treburi de facut, mi-am propus sa le termin neaparat pana nasc. Ei! de alea mi-e lene sa ma apuc. Stiu eu ce stiu- mi-e si greu ca se umfla picioarele, iar mainile ma dor oricum si orice activitate manuala e dificila.
criss
38+ cu
Ligia
mihacarm2002 spune:
Criss, ai dreptate! Diferenta de pret a fost zdrobitoare! (1,5 lei, dar cine isi mai cumpara 7 cozonoaci italiani apoi?) Acum ma voi duce sa cumpar marca Pampers! ("Cine se carpeste mai tare se rupe!")
Chiar sunt curioasa se vad cum arata sterilizatoarele astea! (pompa mea de san e cam lunguiata, ca un biberon mai mare)
Stiti cumva, e obligatoriu sa avem fotoliu auto pt bebe? Adica pierdem puncte + amenda daca umblam cu bebele in brate? Intreb pt ca sotul foloseste mai mult maisina, eu o data pe sapt. Nu stiu daca sa iau sau nu! Sora mea a avut si nu l-a prea folosit, dar atunci era alt regulament.
Mihaela 36+ 
Daconst spune:
Fetele,deja nu mai pot...nu mai am rabdare,somn,nimic.Simt ca o iau razna.M-am saturat si bb nu da nici un semn.M-am bucurat asa tare cu dopul ala incit credeam ca si nasc,dar uite ca bb asta e tare capos.
Astept cu sufletul la gura ce face Marina...ca vad ca suntem la fel amandoua.
Credeam ca pot face capitol nou,dar vad ca mai dureaza.Poate sunt maine pe faza.![]()
Mihacarm,chiar ieri am vazut un reportaj la tv ca este obligatoriu scaunul de masina si ca deja e inclus la regula noua cu puncte.
Aici la noi nu poti sa-l scoti din spital fara asa ceva.
Criss,faza cu vergeturile e asa: fetele mai brunete sau cu pielea mai inchisa scapa de vergeturi,iar cele blonde cu pielea mai alba fac vergeturi indiferent de cite creme folosesc.Asa ca tu esti o norocoasa.
Dana 40+6 
mihacarm2002 spune:
Daconst, tocmai de aceea ma intrebat. A vazut si sotul reportajul si atunci ne-am ingrijorat. Am intelesc ca e obligatoriu pana la 3 ani (desi in UE parca e pana la 7 ani).
Oare pierzi si puncte si iei si amenda, sau doar amenda? Mi cam lene sa citesc regulamentul.
Mihaela 36+