Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 17
ylilimic spune:
SMS de la Adela:
Am o fetita de 4,400 kg, 53 cm, scor apgar 10, Alexia Maria! Sunt o mamica fericita! Va pupacesc pe toate!
Bravo Adela! Sa traiasca micuta! 

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ylilimic spune:
mariana - nu mi-am dat seama de exprimare, este vorba despre un pat de ginecologie. Mai toata lumea spune "pe masa" si am imprumutat termenul, cert este ca suprafata este mai la inaltime, ca sa ii vina la indemana doctorului, iar picioarele se prind in curele, sa nu cumva sa iti vina idei!
Zilele trecute se discuta despre www.desprecopii.com/info.asp?id=361" target="_blank">ce mananca mama cand alapteaza! Poate va ajuta cumva linkul.
Micuta Adelei nu e deloc micuta! E grasuna, e lunguta, nota maxima, are mami de ce sa fie fericita si multumita dupa asa o asteptare!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
marinar spune:
Felicitari Adela!!!
mai fetelor voi ati observat ca s-au nascut numai bebei barosani? super tare...
Marina
41 +
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
megbeng spune:
quote:
Originally posted by ylilimic
iar picioarele se prind in curele, sa nu cumva sa iti vina idei!
WHAAAAAAAAAAAAAT????
lili, de unde stii treaba asta? ti-au legat picioarele cand ai nascut? eu nu am vazut nicio masa gineco cu curele pentru picioare si nici fete legate cand au nascut..
doar pe masa de operatii am vazut ca se leaga mainile, indiferent de felul interventiei, ca sa nu le misti si sa iasa perfuziile si ce mai e pus pe acolo...
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

mariana_1976 spune:
FELICITARI ADELA!!! Va doresc multa sanatate si o recuperare cit mai usoara mamicii!

Ylilimic acum m-am linistit cum sta treaba cu "masa".
La noi patul respectiv se poate lasa mai jos sau ridica si la capat are niste semiluni metalice in care sa ne pozitionam picioarele daca ne face control sa vada cit ne-am dilatat.Figura cea mai vehiculata la impingere este insa "trasul de ciorapi", adica impingem ca si cum am dori sa ne atingem si sa ne tragem sosetele mai...in sus.![]()
Wannajo eu nu sunt sigura daca rahianestezie= spinal block.Aici se cheama anestezie "spinala" daca as traduce mot-a-mot.Diferenta ar fi ca spinala are efect mai repede si pe o suprafata mai mare decit epidurala.Mie mi-a placut mai mult epidurala care e pe baza de derivati de opium fata de spinala care are derivati de morfina.Am facut urit de tot dupa spinala, voma, ameteala, tot tacimul, insa depinde de la organism la organism si de anestezist.
Anestezie generala nu se mai face aici de vreo 20 si ceva de ani...
Am impresia ca spinala este mai comoda si mai rapida pt. anestezist si de asta mai utilizata, desi ei nu ar prea recunoate asta in mod direct.
Mariana
33+
mama de Monica, Matei si Markus
marinar spune:
fetelor tocmai am vb cu Alinuk, a ajuns acasa cu bb, amandoi sunt bine, tocmai i-a dat lui bb sa pape si totul e ok. a zis ca incearca sa recupereze din urma si apoi o sa posteze si ea ceva. transmite tuturor fetelor care se pregatesc "nastere usoara si curaj!".
Marina
41 +
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
megbeng spune:
adela, felicitaaaari pentru asa o fetita mare si sanatoasa!!! refacere rapida!
mariana, morfina este un analgezic opioid, nu le zapaci pe fete 
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

wannajo spune:
adela, felicitari!!!!!!!!!! Bebe sanatos si norocos si va asteptam sa veniti repede acasa!
mariana_1976, asa e spinal block=rahii. Si eu stiu ca da reactii adverse (ma rog, depinde de organism vorba ta). Probabil ca este insa mai simplu sa faca rahii sau generala si de aceea prefera asa. De generala si eu stiu ca substanta trece si la fat si de aceea copiii nascuti cu cezariana si generala nu prea au Apgar 10.
pupici,
wanna &
bebe din burtika_35w & 6 d
marinar spune:
mai fetelor pe mine de cateva zile ma doare spatele de mor, nu mai stiu ce sa fac. ma durea si pana acum dar parca e din ce in ce mai rau.
Marina
41 +
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe