Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Anis, Ivona felicitari pentru bebeluse!!

Adela

Criss68 uneori contractiile nu sunt destul de eficiente si...se opresc.Ideea ar fi ca la prima nastere ca sa te prezinti la spital ar trebui sa ai contractii regulate la 5-10 minute timp de 45 de secunde cel putin 2 ore.Fetelor,cumnata mea care e moasa in UK mi-a trimis in PDF ceea ce trebuie sa stie personalul de specialitate care asista la nasterea cu cezariana.
Mare mi-a fost mirarea cind am citit ca e de preferat sa ne induca inainte de 41 de sapt daca copilul nu doreste sa vina, fiindca dupa 41 de sapt. exista mai multe sanse sa avem nevoie de cezariana.In Suedia se asteapta cam mult pina sa se hotarasca la inducere si cunosc citeva persoane cu experiente urite care dupa multe multe ore de incercare de inducere tot la cezariana(de urgenta!)au ajuns.

Ylilimic tu parca ai nascut natural prima data,nu?
Ce chestie cu "toaleta" acolo la voi.In Suedia nu ne face nimeni toaleta nici daca am nascut cu cezariana, ce sa mai vorbim de nastere naturala.Imediat dupa ce am nascut natural mi-au pus copilul la sin sa-l alaptez in sala de nasteri si cind am terminat m-au rugat sa ma ridic din pat si sa ma spal imediat la dus.

Dupa cezariana,in 24 de ore de la operatie ne obliga sa ne deplasam pe proprile picioare la baie si sa ne spalam noi la locul acela.I-am multumit lui Dzeu ca nu a trebuit sa ma spele cineva la mneaei si ca am facut-o singura.

Aelita imi pare bine ca cineva ne-a scris si despre problemele dupa nastere ca ma gindeam n-oi fi eu singura care se simtea asa de nasol.

Bine ca totusi nu a trebuit sa treci prin cezariana ca eu am avut si o operatie care ma seca de durere si niste sani umflati ca pepenii desi ma mulgeam.Baietelul meu nu a stiut sa suga si m-am luptat cu el f. mult sa invete desi la primii 2 copii nu au fost nici un fel de probleme.Cred ca de la operatie i s-a tras, nu l-am pus la san vreo 3-4 ore dupa nastere si am inteles ca reflexul de supt este mai puternic in primele 2 ore.

Depresia post natala nu am facut-o,dar la 1 sapt. dupa cezariana a trebuit sa renunt la alaptat ca nu mai rezistam de tare ce ma durea atit operatia cit si sanii, iar baietelul se incapatina in continuare sa nu suga si ma luptam cumplit sa-l pun la san ca doar doar...

Imediat ce am oprit lactatia si i-am dat din bibe s-au terminat episoadele dureroase, am mai putut apela noaptea la ajutorul cuiva, mai ales ca aveam si alti 2 copii acasa.

Daca ma gindesc bine,cel mai rau dintre toate a fost alaptarea, desi operatia m-a durut mai mult sau mai putin in total vreo 2 saptamini.Epiziotomia a fost floare la ureche pe linga durerea de cezariana in cazul meu,desi aveam muschii abdominali antrenati de la job.

Fetele cu cezariana programata, sa nu va speriati totusi ca fiecare simte durerea diferit si desi eu am avut nevoie de analgezice 7 zile, la voi durerea poate (si sper!)ca nu va fi de aceeasi intensitate.

Mariana 33+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor neata!
ce faceti?
Noi dormim, mancam! Azi am stat in pat pana la 11, noaptea e mai greu cu intoarcerea de pe o parte pe alta, dar asta e...
acum vine fiecare cu sfatul - eri am aflat ca cica la moase trebuie sa le dai cate un prosop si un sapun si sant cam 3 moase (adica se aduca toata lumea ca mustele la cacat ca stiu ca e vorba de banuti). Acum eu daca le dau bani sa ma ierte dar nu ma duc ca la morturi cu pomenele dupa mine... cu prosoape!
Fetelor mai vb si mai tarziu ca eu tre sa ajung sa cumpar un cadou ca la 3 sant invitata la taierea motului, la un popandac de 1 an!
Adela - tin pumnii!!!! refacere rapida!!!
Marinar - mama da cate faci tu ca s-o scoti la lumina!!! Da astea nu vor sa-ti induca nasterea? Ca deja e timpul!
daconst daca tu nasti miercuri - atunci eu sant dupa tine exact ca eu joi... daca nu se razgandesc astea mici si ne fac vreo surpriza la vreo bucata de noapte!
Ivona - ai scapat fata! Gata! acum refacere cat mai rapida sa ai!
Ylilimic - sa stii ca astea prin spitale se uitau eri la mine de parca am fost o viata gravida si de ce ma rog nu stiu unele chesti... Eu le zic ca domle, nu am mai fost pe la voi niciodata, sant novice, nu stiu nimic - la care astea intreaba si cati ani ai? pai si ce daca am 27 - pot sa am si 50 dar tot e pentru prima data!
fetelor va pup si va mai scriu mai tarziu!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 6 zile
AMR 6 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Ivona, Bravo! Felicitari! Sa cresti mare, sanatoasa, desteapta si norocoasa, Ella Marie!
adela,
aventura, multumesc de raspunsuri.
Asadar saltea de nuca de cocos. Pretul e doar informativ, pentru ca sunt in Cta.
Fetita va dormi in pat. Voi pune perne mari, voi bloca cu scaune si paturi ca sa nu cada, asta e!
alinatxa, depresia post-natala se datoreaza in mare parte dereglarii hormonale. Insa ceea ce o accentueaza este mediul social al lauzei. De aceea e f. important sa dormi cat mai mult dupa ce nasti (nu te mai gandesti la prosti, nu te mai streseaza nimeni, eventual doar vise).
Mama mea are un temperament coleric si cred ca ea ma va stresa cel mai tare. Ieri mi-a mai impuiat capul cu 2 superstitii. Ca ti le zice e una, dar ca insista sa faci ca ea, e de-a dreptul enervant. Trebuie sa ai multa diplomatie ca sa nu o superi si totusi sa faci ca tine. Acum si soacra-mea incepe sa o ia din loc (si-a pierdut sotul acum 6 luni si are faze depresive).
Cum am o fire depresiva si panicara, intentionez ca imediat dupa ce nasc si ma trezesc cu musafiri (mama, in special), sa le pun copilul in brate si sa ma duc in cealalta camera sa dorm. Cred ca voi renunta o perioada la tot ce inseamna gospodarie: mancare, curatenie, piata etc.
Voi accepta orice ajutor mi se va oferi (indeosebi munca fizica).

liuda, de prosop si sapun de dat la moase (doar 2 la noi) imi spunea si mama ieri. E o superstitie! Nu stiu insa cum voi proceda. ylilimic, cum se procedeaza in Cta?

Mihaela 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

mihacarm - la matei am dat moasei un sapunsi un prosopel, nu pretentioase, de fapt le-am dat asistentei care mi-a mijlocit "traficul" pe acolo. Infirmierei stiu ca a insistat "lumea" sa ii dau bani, sa fie "platita ca imi scoate placenta" considerata in acel moment o chestie nefolositoare si urata

Despre moase, nu stiu cate sunt, ca pe cand m-au urcat pe mine pe masa, au navalit o multime de halate albe...de unde sa stiu care, ce si cum sunt?

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

meg, exista magazinul Barza! Da-le telefon si iti explica ei exact cum ajungi acolo.

Aoleu, Adela, s-a gandit la spaima noastra de clisma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Ivona, felicitari! Sa fiti sanatoase si sa reveniti repede acasa! Sa ai o fetita sanatoasa si norocoasa!!!

Adela, iti tinem pumnii!!!
Curaj, azi e ziua cea mare!!!

Aelita, de aceasta indiferenta a personalului "calificat" imi e si mie teama...Sper sa se schimbe ceva in sensul asta si personalul medical sa fie mai constiincios si sufletist. Bine ca totul e bine acum!

Fetelor, eu nu prea inteleg cum de unele dintre voi au nascut cu cezariana si rahii...pt ca stiu ca nu se mai fac rahii la cezariana ci epidurala. Sigur asta era anestezia?

pupici,
wanna & bebe din burtika_35w&6d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Cum tot nu aveam ce face azi (exceptie fac mesajele de la Adela) am bantuit si am gasit pentru voi:

www.desprecopii.com/info.asp?id=94" target="_blank">marirea productiei de lapte matern

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Wannajo in Suedia nu se mai face epidurala la cezariana de vreo 5-6 ani, ci doar "spinala" care o fi probabil rahianestezie pe romaneste.In Romania am inteles ca este mai folosita epidurala, desi culmea, pt. anestezist e mai usor sa faca rahi si are efect si mai repede.

Ylilimic am o intrebare: eu am nascut mereu in patul de nasteri la spital si m-am urcat singura in el, despre ce "masa" e vorba? Stiu ca suna stupid, dar nu sunt lamurita cum adica, voi nasteti pe o MASA SPECIALA?!

Mariana 33+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Bravo Ivona! Bravo mamico, sa va traiasca!! Ma bucur ca te-ai dus ieri peste ei! Era strigator la cer sa va mai lase!! Bine ca e totul ok acum!

Aventura 35 sapt + 6 zile cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

mariana_1976, merci de raspuns. Oare de ce se prefera in Suedia rahianestezia? Poate sunt studii noi si ar fi interesant sa aflam de ce. Stiu ca in Romania se facea inainte cezariana cu rahii sau anestezie generala si acum se prefera epidurala pt ca pot completa doza de anestezic in timpul interventiei (ceea ce la rahii nu este posibil).

pupici,
wanna& bebe din burtika_35w & 6d

Mergi la inceput