Mamici de ianuarie-februarie 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 18
mariana_1976 spune:
Meg nu stiu daca opioid si opiatii sunt acelasi lucru, care or fi aia sintetici?(ca eu sunt moarta dupa semintele de mac "naturale")
![]()
![]()
Mariana
33+
mama de Monica, Matei si Markus
kmi78 spune:
FELICITARI IVONA SI ADELA vad ca numai bebei mari se mai nasc;
SANATATE MULTA SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII
33+
megbeng spune:
semintele de mac au opiu, care este, deci, un produs natural..restul, ce se foloseste ca medicatie analgezica sunt derivati sintetici, numiti opioizi.
pentru anestezia peridurala se folosesc acum, in ro, anestezice locale (cu structura amidica)gen bupivacaina, ropivacaina, etc..f bune ca nu ajung la fat si nu ii deprima respiratia
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

ylilimic spune:
Deci nu-mi da nimeni nici o sugestie referitor la scartaitul patului, ha? Lasa, mai, lasa! Nu va vine voua roaga? ![]()
Si in plus, nu stiu cum va ia pe voi chestia cu "nesting-ul" ca eu de la inceputul saptamanii astept sa nasc si bb nu vine...
Luni, daca ma vedeati, am facut si curat, am spalat rufe, am facut 4 feluri de mancare, ca daca ma apuca nascutul sa las totul in ordine. Acum s-au strans iar rufe la spalat, mancare nu mai e, curat nici atat 

Iar miiiieee mi-e leeehaamiiitee! Nu imi trece nici un meniu prin cap, dar ma f... o lene ! ![]()
Na, ca am spus-o si pe asta!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
LEVI spune:
Marinar,la mine durerile de spate au inceput acum cateva saptamani.Acum s-au mai ameliorat ,dar am stat mult in pat si stau in continuare.Cum ma ridic si stau un pic in picioare ,cum revine durerea.
Dintre medicamentele care pot fi luate in sarcina pt durere,am observat ca Panadol Rapide,chiar are efect:1-2 pe zi la durere.
Eu mi-am mai cumparat si o perna speciala pt gravide care ma ajuta sa dorm mai bine noaptea,ca si asta era un stres,dar tu vad ca mai ai un pic si scapi de burta,nu stiu daca are rost sa dai banii pe ea.
Luminita
34+ 
si
Daria
Pozele mele
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
monykk spune:
FELICITARI NOILOR MAMICI IVONA SI ADELA , BEBEI MANCACIOSI SI SANATOSI , SA VA BUCURATI DE EI
AMR 11 ZILE
mony
aelita spune:
Liuda,pe 18 ianuarie o sa ai printesa in brate! bravo!
messa,da suntem bine .a fost doar sperietura atunci,si zilele din spital,cand plangea dinc auza colicilor deja ne speriam,ne era frica sa nu mai pateasca la fel ..Dar a trecut.
monyk ce sa le faci..sunt neglijente ..in orice spital se poate intampla asta.Cel mai bine e cand e copilul sanatos,ca atunci cand ai probleme,ei nu prea te iau in serios,tot au impresia ca te panichezi tu ca e primul coli.
ceea ce nu stiau ei e ca eu chiar nu ma panichez si nu le deranjez decat cand chiar e necesar. bine ca a trecut si nu s-a intamplat nimic.
criss eu de la 38,39 saptamani aveam contractii nedureroase,si imi ziceau ca e foarte bine !! ca organismul s epregateste.am tinut-o asa ,erau foarte dese,zi si noapte.apoi ,sapt 39-40,in fiecare dimineata alarma falsa,credeam ca nasc,cu dureri.totul a fost pregatitor,si asa am nascut eu in mai putin de 4 ore.
Nu am pierdut dop,nici lichid,nici o picatura.membranele mi le-au rupt probabil cu nasterea,cine mai stie ce a fost pe masa,ca era DUREREEEE.
ma uitam si eu pana in sapt 40 luuuuung in chiloti si nimic .
Levi se poate intampla oriunde asa ceva,nu e o chestie pe care sa o prevezi,cred.eu nu sunt in tara.spitalul e foarte bun,dar ce sa-i faci,se mai intampla,ei nu ma credeau ca ii dau cum trebuie sa suga,credeau ca e din vina mea.
monu asa ma gandeam si eu ,sa il pastrez,sa caut pungi sa vad pe unde gasesc. ca arunc la fiecare masa ,si intr-adevar e pretios.am inteles ca la congelator tine 3 luni.
Liuda am tras mai mult cu rica si cu dfurerile mele,dar nu ma pot plange,fatza de mamicile care chiar au avut probleme de sanatate cu copilasii.am zis merci ca a fost fata sanatoasa.
la mine a fost greu ca nu am putut lua nici un calmant.am rezistat zile in sir cu durerile si de nastere,si de sani,pt ca ce mi-au adus ei ,un fel de algocalmin,eu fac alergie la el.si singurul calmant pe care eu il pot lua,ibuprofen,mi-au zis ca nu pot sa il iau cand alaptez. si mi-au adus eferalgan. care o ameliora el ce si ce,dar eu ma ridicam plangand din pat, faceam dus si ieseam de acolo alba ca varul si nu mai nimeream patul.ca ma si scarma in cur sa fac dush,ca veneau ginecologii la control si cum dracu sa stau asa?
ma chinuiam sa ma ridic,in dureri,ca ma gandeam : altele cum se ridica si dupa cezariana,si eu chiar asa nu sunt in stare?? si daca eram mama singura ce faceam?? si mai rau ma fortam ca nu reuseam.
nu stiu,eu m-am vazut slaba, tot timpul m-am gandit la altele care o duc si mai rau si totusi reusesc ,si eu abia ma duceam la pipi.
fata care era cu mine in camera,se cninuise 12 ore cu nasterea,nu ca mine 3 ore, si ii scosese la final copilul cu forcepsul,si saraca mergea la fel ca mine.bine,ca ea avusese si epidurala,ca i-am vazut plasturele pe spate..dar taieturi banuiesc ca a avut si ea la fel ca mine.si parca nu se vaicarea asa ca mine.
poate cer prea mult de la mine,dar eu voiam ca a doua zi sa fiu in picioare.n-am fost in stare.
lilisor,la semnatura e doar tiker din ala cu varsta,pt poze trebuie sa te loghezi.
cuma dica la vrasta asta nu stiti sa alaptati copiii ????
asta se invata cu varsta?? pai inseamna ca la vasrta mea trebuia sa il arunc dupa gat,sa il iau de un picior si sa suga asa contorsionat sa se faca cimpoi!
aaaa,noroc ca pe mine in fishe m-au trecut cu 24 de ani!! din greseala.adica tinerica ,nu gluma.si eu am suta de ani.si cred eu ca asta mai rau mi-a cauzat,ca au zis ca sunt mica si proasta si nu stiu.
mai,la mine aici e o regula: tre sa te dai la ei tare.cu totn de cearta,asa.dar eu nu prea fac din astea,si al meu tot mut e,urla si face urat cand e deja nervos,la limita .daca le iei cu va rog frumos..cam dau ochii pe spate.deci sunt masochiste,tre sa le dai un cap in gura si apoi sa vezi ce dragute sunt cu tine.
ce sa spun,fetelor,au fost si asistente super dragute !! mai multe dragute decat din astea rele.care vorbeau frumos,dadeau sfaturi bune...dar ce sa le faci,le intelegeam si eu ca stateau dupa fiecare sa le invete...
am fost multumita ca macar ma invatau sa-i dau sa suga,cel putin dupa intamplarea aia.stateau pana cand vedeau ca trage bine.i-au facut baie in prima zi,in camera,intr-o din aia cum avem acasa,cu schimbator si cadita,si a avut rabdare sa explice tot ce face,si asa sotul a invatat ce sa ii faca. ne invatau cum sa ii scotem gazele,cum sa o tinem,diverse pozitii,cat sa doarma...Deci au fost si faze bune ,nu doar rele.
Conditiile au fost bune,camera super curata, baie curata, schimbau totul zilnic.ne lasau comprese,pampersi cate voiam.mancare buna.deci facand balanta ...nu a fost atat de rau.
poate ca alte fete o duc saracele mult mai rau.
adela,important e sa nu gandesti negativ,sa nu pastrezi sentimentele alea negative fatza de cei din spital,pt ca ramai cu frustrari ,ramai fara sa te fi descarcat ,fara sa tipi la ele,si atunci pleci acasa cu incarcatura asta si asa vine depresia.
ori le spui ce ai de spus acolo,pe loc,sa te descarci,ori gandesti la rece,si dupa ce pericolul a trecut o iei ca pe un fapt din care ai invatat ceva,ai invatat cat de fragil e copilul tau,si apoi sa multumesti ca nu s.a intamplat nimic.si asa nu faci depresie.
plangi acolo,eu am plans un pic,cateva minute,apoi mi.-am revenit,sotul nu manca nimic,zicea ca nu poate atat timp cat fetita nu mananca..Important e sa te descarci acolo,in spital,si sa nu vii acasa cu sentimente negative,nici cu frica.Sa vii fericit.
Eu am fost fericita sa ies din spital,si am fpst sigura ca acasa ne va fi foarte bine.
du-te la spital !! chiar daca te intoarce acasa,nu fa ca mine,ca eu numa duceam si am ajuns sa ratez epidurala.
hai,ca eu am nascut la 40 si 2 zile!
alinatza,ia_m scirs adelei mai sus.totul depoinde de tine.sa nu te lasi invinsa!! sa vezi mereu partea buna a lucrurilor.si sa nu te umpli de ranchiuna fatza de cei din jur,fara sa le´-o spui in fata,ca asta te macina de nu o sa poti inchide nici ochii !
marinar,bineinteles ca se intampla si la case mai mari,de aceea nu va speriati! important e sa stim una de la alta.e un lucru bun sa stiti sa nu stea copilul mai mult de 3 ore fara sa suga.daca e asa,si nu poate,faceti urat acolo,nu stati .
aaaaaaaaaaaa naste deja adela ¿???????? ea era pt cezariana?? sau au hotarat acolo??
sa fie bine !!! sa fie rapid!! sa nu te doara!! sa vii repede acasa! sa fie copilul sanatos !
apropos,mie nu mi-au facut clisma! la spitalul ala la care am fost nu fac. nici nu te rade nimeni la dansa... asa totul natural.bine ca eu eram si epilata si golita,si nu au fost probleme.
si v-am zis ca puteam naste in picioare?ca mi-au propus ??
mariana asta ii ziceam si sotului: mai,de ce naiba eu nu sunt in stare sa ma ridic,sa merg,daca aveam cezariana ca altele ce ma faceam??
mi s-a parut ca nu sunt in stare sa depasesc durerile,dar chiar a fost peste mine.poate daca luam calmante reuseam.
URAAAAAAAAAAA nascut adelaaaaaaaaaaaaaaaaa
eu scriu pe masura ce citesc mesajele..acum am ajuns la mesajul cu nasterea ...
mami,sa vii acasa repede !!mamaaaaa 4400 !!!! sa-ti traiasca ALEXIA mARIA !!!!
SA NU TE DOARA RAU,MAMI,DUPA,SA TE RECUPEREZI REPEDE!!
pe mine nu m-a legat nimeni de picioare,de nimic.puteam sa ii dau un picior in gura daca voiam,medicului,ca mi-a zis sa fac ce vreau,sa urlu cat vreau,sa nasc cum vreau,pe masa,in picoare..
noroc ca era un dragut de englez si a scapat !
alinuk bun venit acasa!
FELICITARI IVONA !!!!!!!
VA ASTEPTAM ACASAAAAAAA!!!!
S.
marinar spune:
Levi de dormit dorm ff bine, dar asa, cand stau mai mult in picioare ma doare tare. de fapt si acum cand stau pe scaun doare, dar nu stau rezemata. pastile nu iau, ca asa sunt eu Gica contra, prefer sa-l pun pe al meu sa-mi faca masaj ![]()
Aelita e bine ca pana la urma te-au bagat in seama, iar acum te descurci.
lili asa m-am pregatit si eu pt joi, ca ma gandeam ca raman la spital: spalat, calcat, curatenie in toata casa, macare. acum...mizerie nu s-a mai facut, dar tot am mai aranjat putin. de spalat am spalat, dar sunt la uscat, asa ca ..., mancare am facut. oricum sunt mai linistita decat data trecuta, sper sa si dorm in seara asta.
Marina
41 +
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
eli1977 spune:
Felicitari mamicilor Adela si Ivona!!sa va traiasca stelutele si sa aiba muuult noroc si va asteptam cu poze!!!

Alinuk, bine ati venit acasa, tu si bebe Theo, sa-ti creasca mare si voinic si sa va bucurati de el!hai cu pozici!!
Fetelor, am inceput sa nu mai dorm, ma sucesc pe toate partile, si am avut niste contractii de toata frumusetea toata noaptea, la un moment dat ma uitam pe ceas, sa vad ce frecventa au.Deci la spital se pleaca
-la contractii succesive 3, la interval de 15 min;
-la sangerari;
-daca s-a rupt apa, si mai cand?mai exista cazuri?daca am doar contractii dus cald si stat in 4 labute?
AAa!fetelor, unde scrie de salariul acela de baza acordat la nastere?imi trebuie neaparat legea!!unde o gasesc, sau ce nr e, sa o caute sotul.Si unde scrie de cele 5 zile pt el, acordate pt nasterea copilului?Va rog eu mult, help!
va pup,
Eli 37s+
ylilimic spune:
marina - eu am una bucata copil de 2 ani slobod prin casa!
Ia ghici cine e responsabil cu deranjul!
Una bucata sot cand ma intreaba "azi ce avem de mancare?" - ma apuca depresia prenatala!(o fi si asa ceva? 
eli - ar mai fi pierderi de dop asociate cu dureri (de mijloc sau burta) cum a fost cazul meu.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
38s+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici