Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (4)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by sraluca

Buna
Eu sunt o mamica de jan-febr 2007 care a nascut in decembrie. Ne-am grabit. Asa ca va rog sa ma primit si pe mine la voi.

Pt DANUTZ: a cumparat sotul meu niste picaturi ESPUMISAN L. Nu stiu daca sunt bune ca inca nu le-ma testat si sunt si destul de scumpe. Vezi poate reusesti cu astea.

Am si eu o intrebare: cum se face ceaiul in asa fel incat sa se pastreze steril. Si cu ce il indulcesti. Ca pana acum i-am dat baby drink si ala e la pliculete gata indulcit. Dar parca nu ii facea prea bine si vreau sa ii fac musetel.

Toate cele bune
Raluca

sraluca 14 days Mihai Alexandru

ceai de musetel poti sa cumperi din ala granule de la milupa sau de la humana (exista in farmacii, si cu siguranta are la billa, ca de-acolo ne aprovizionam noi, la raionul unde sunt si pampersii si diverse alea alea pt bebelusi). exista si combinatii, de fenicul cu musetel, de fenicul cu chimen, sunt foarte bune, si nu trebuie sa-ti bati capul cu adaugat indulcitori (mai ales ca stiu ca zahar la bebelusi nu prea se obisnuieste, decat cand sunt mai marisori) pt ca este deja indulcit, si e si foarte simplu de preparat (o lingurita cu varf pt 100 ml de ceiut). sper sa te ajute :) pupici!!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sraluca

CARLA2005 meris mult de raspuns. Problema e ca n vreau sa ii mai dau ceiuri anticolici. Si BABY DRINK si BABY CALM au cam aceeasi compozitie.
Si BABY DRINK-ul nu i-a priit ca s-a constipat si abia atunci a inceput sa aiba colici si s-a si constipat. De cand nu i-am mai dat si-a dat drumul de aseara a fost : BIG CHIEF, BIG KAKA, BIG FART. Si nu era tura mea

Doctorita mi-a zis de ceaiul de musetel. Daca nu e bun o sa incerc altceva ca am si anason si fenicul in casa. Problema e : cum il strecor in conditii sterile. Ca ma chinui (nu prea) sa sterilizez biberoanele si ii dau ceai nesterilizat. Sper sa nu devin o mama din aia nebuna cu sterilizarea.
Si cu indulcitul cum ramane pana al urma?
Ca zahar nu i-a da iar mierea e si aia ciudata.

Va pup

sraluca 14 days Mihai Alexandru

am uitat de faza cu sterilizarea.... :) in primul rand, apa ceaiutului e deja fiarta, deci nu prea mai ai ce sa sterilizezi la ea... acuma, daca te referi la faptul ca de obicei, chiar daca ceaiul este la pliculet, mai ies diverse din pliculet, si daca vrei ca chestiile alea sa nu ajunga in biberon, poti sa incerci sa torni in biberon punand peste gura biberonului doua comprese sterile (sa aiba rol de strecuratoare..). mai mult de-atat, te asigur ca nu prea ai ce sa faci :) eu asa faceam inainte, dar acum ti-am zis, suntem pe ceiut din ala granule, si e mult mai bine ;)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

DEEA cica nu le face bine icterul atat timp. Al meu avea de 2 sapt si a venti pediatra si i-a dat glucoza si calciu. Si de cand ii dau a inceput sa se albeasca. Daca vrei iti dau exact ce i-a dat, cand, cat si cum. Cica daca sta prea mult in icter fiziologic devine morfologic si e de rau. Asta mi-a zis o asisenta in spital.

sraluca 20 days Mihai Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Mersi mult Deea. Azi m-am dus si am luat humana de fenicul.
Ideea e ca daca nu ma controlez incep sa sterilizez tot. Ajung ca aia din filme sa umblu cu manusi si batiste si sa nu ating nimik.
Si sincera sa fiu nu e bine nici pentru el sa il tin prea steril ca dupa aia tot ce zboara si e germen o sa il ia si o sa faca toate racelile posibile si imposibile. Si-asa imi fac procese de constiinta ca nu l-am scos inca afara dar mi-e frica cu vantul asta.
Si asa e mucos si nu reusesc sa ii curat nasul. Azi am cumparat fiole de plastic de ser fiz. poate cu alea o sa mearga mai bine.

sraluca 20 days Mihai Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by alexandra_25

Dandusa,Yagmur,Kokorina,Adinazot........
Si eu stiu ca se poate face botez in post...asa ne-a spus preotul...
Am o rugaminte....cine ma ajuta si pe mine si sa-mi dea un sfat privitor la suzeta....vreau sa iau una buna...i-am luat ceva de la Nuk dar nu ii place si si-o tot scapa din gura....ce-mi recomandati????

alexandra de Mark Andrei 23.11.2006

poze cu Mark
poze

este f posibil sa nu ii placa in general suzetele, nu doar una anume, si atunci nu prea stiu ce ai putea face

chris + alexandra 07.12.2006
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Scriu si eu pe fuga...

Yagmur, ...ma bucur ca Luchita a dormit bine si ai reusit si tu sa te odihnesti...Vorba fetelor...ia indianul babysitter...Botezul se poate face si in post!
Dianocica, pe mail-ul comun, in fisierul Pastrare, vei gasi cel mai nou Curs de Lactatie din Romania, elaborat dupa normele OMS, in concordanta cu ultimele cercetari si studii despre lactatie...citeste si te convingi despre cum sta treaba cu alaptatul asta...pupici tie si la David...
Dandusa, sigur mi-a scapat ceva...ce are Crinuta la sold????
Alex, ma bucur ca v-a iesit botezul asa cum v-ati dorit! O sa ma uit si la poze de indata ce am putin timp liber...Cat despre starea de agitatie a lui Mark...asa se intampla din cauza oboselii, stresului acumulate ieri cu atata agitatie, figuri noi etc etc...Trece, n-ai ce-i face...

Azi a venit si la noi preotul acasa si ne-a facut molifta...asa ca de acum incolo, ne gandim si la botez...

Ramsan, cum s-a pricopsit bb tocmai cu E-coli? Tzinem pumnii sa treaca redpede repede...
Desiree, ce noutati ai? Cum a iesit urocultura?
Lavinia, l-am vazut si eu in sfarsit pe Mihaita al tau...e un scump...sa va traiasca...

Ma duc la bb...revin...daca ma lasa...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by roxana c.

Fetelor din Bucuresti, spuneti-mi si mie cum ajung la clinica Diagnosis. Am inteles ca este pe Calea Floreasca, dar pe unde este asta? Eventual, cum ajung acolo stiind ca vin din Ploiesti? Si eventual cine a mai fost la Diagnosis, poate-mi da si mie ceva, repere, sa nimeresc usor seara, la ora 20,ca atunci am programarea.

Roxana, uite aici:

http://www.diagnosis.ro/index.php?fileid=6

cum vii dinspre Ploiesti pe DN1 o tii tot inainte, treci de Aeroportul Baneasa, Piata Presei Libere (fosta Casa Scanteii), apoi pe Sos Kiseleff inainte spre Arcul de Triumf, Pta Victoriei.

In Pta Victoriei faci jumate stanga spre Stefan cel Mare, treci de o intersectie mare (cu Calea Dorobanti) si urmatoarea intersectie este Calea Floreasca, unde faci stanga ca sa ajungi la clinica.

Bafta la control.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dandusa

ERIC,
LA MULTI ANI!!!
Sa cresti mare si frumos,sa o asculti pe mami si pe tati.
Deea,nu mai iesim si noi la o plimbarica?Azi am fost cu Crinuta in Tara Piticilor si m-am uitat sa vad daca sinteti..,dar nu v-am vazut...
LUCIARO,
credeam ca vrei sa iesi cu noi...,ce faci,te-ai razgindit?Da-ne un semn...,cind iesim cu bbeii?

Constantencele...,
haideti la o plimbare cu puiutii!Propun sa ne intilnim in Parcul Tabacariei,daca driti si poftiti!

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)

Poze Crinuta luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa

multumim, multumim!! nu-mi vine sa cred ca avem si noi o luna... :)
apropo de sarbatoriti, sa-ti traiasca claudiu, sa fiti fericiti, ca frumosi sunteti toti trei!! tot ce-si doreste din partea noastra si LA MULTI ANI!! (cu intarziere, dar asta e, nu stiam... :) )
cat despre plimbare, sunt prima care ma bag.. ma rog, a doua, ca tu ai fost cu ideea deja :) hai sa ne-ntalnim, ce ziceti?? ca eu m-am saturat sa ma tot intreb de fiecare data cand trec prin tara piticilor pe langa fete cu carut daca-s forumiste si ele :))

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

asiza, mersi de intrebare !

analiza a iesit proasta !!!
are infectie ! miercuri iese si antibiograma si vedem atunci ce ii facem !
sper ca nu injectii, micutzul de el, mi-e mila!

voi ce stiti, se poate trata oral un nou nascut cu antibiotice?

desiree si bebe Octavian

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by desiree
analiza a iesit proasta !!!
are infectie ! miercuri iese si antibiograma si vedem atunci ce ii facem !
sper ca nu injectii, micutzul de el, mi-e mila!
voi ce stiti, se poate trata oral un nou nascut cu antibiotice

Desiree, imi pare rau.

Nu stiu daca merge si oral, dar nu trebuie sa faceti musai injectii.

Se poate monta o branula in picior (cel mai probabil) si sa-i fie administrat antibioticul intravenos. Numai ca pt asta trebuie sa va deplasati voi la spital ori de cate ori ii trebuie o doza de antibiotice.
Acest procedeu, spre deosebire de injectii, este mai putin traumatizant pt bb. Dar neaparat trebuie montata bine branula.

2 luni

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput