Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by sraluca

Buna
Eu sunt o mamica de jan-febr 2007 care a nascut in decembrie. Ne-am grabit. Asa ca va rog sa ma primit si pe mine la voi.

Pt DANUTZ: a cumparat sotul meu niste picaturi ESPUMISAN L. Nu stiu daca sunt bune ca inca nu le-ma testat si sunt si destul de scumpe. Vezi poate reusesti cu astea.

Am si eu o intrebare: cum se face ceaiul in asa fel incat sa se pastreze steril. Si cu ce il indulcesti. Ca pana acum i-am dat baby drink si ala e la pliculete gata indulcit. Dar parca nu ii facea prea bine si vreau sa ii fac musetel.

Toate cele bune
Raluca

sraluca 14 days Mihai Alexandru

tot eu: ai vorbit cu dr si a zis ca e ok sa ii dai musetel? noi folosim pt probleme destul de serioase cu constipatia, la indicatia dr.

chris + alexandra 07.12.2006
bebe alexandra

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carla2005
[

Problema fetita mea s-a obisnuit sa faca kk numai cu termometru ce sa-i fac?! I-as lua supozitoare cu glicerina poate asa o sa faca si singurica fiindca imi e mila de ea sa o tot bazai cu termometrul la fundulet
Raportez ca pana acum colicii nu au mai reaparut!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006

poze
Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

iar la mine s-a obisnuit cu supozitoarele si uneori nici astea nu au efect

bebe alexandra

Mergi la inceput

a fost super azi. am mers la biserica, eu - pt molifta, bebe-pt imbisericire, si dupa aia am iesit in curtea bisericii. asteptandu-l pe alex sa iasa cu lumanarile sa aprindem si noi, o vad pe o doamna in varsta care a fost colega cu mine pe cand eram in invatamant si la care tin foarte mult. era in trecere, de fapt mergea la biserica de vis-a -vis, unde isi boteza fetita o alta colega. asa ca am mers si prin ,,vecini`` si am mai revazut dintre colegi. a fost tare bine, m-am bucurat mult.
zicea maicuta de la biserica ca panza in care prinde nasa copilul trebuie pastrata, iar la nunta copilului sa ii fir data sotului/sotiei, sa o pastreze pana la inmormantare, ca e haina de botez, care trebuie sa fie asezata in siciu. ati auzit de treaba asta?
nici nu stiu ce sa zic, dar parca mai bine nu stiam.

bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

fetelor nu am mai intrat dar vad ca nu prea mi-ati dus doru'

sunt suparata cu bebe, i-a iesit analiza de urina foarte proasta, se pare ca ar avea o infectie urinara in faza incipienta, dar mi s-a sugerat sa repet analiza de sumar de urina si sa fac si urocultura ! asteptam rezultatele pana maine seara ca sa stim ce facem !

el nu are simptome, nu face febra, nu il ustura puzta ( ma rog, nu plange) la pipi, doarme, mananca, totul este normal ! de aceea sunt pusa pe ganduri !

oricum (ATENTIE !!!) pediatra de la spital ne-a spus sa renuntam la servetele umede de orice fel ! ele favorizeaza imprastierea microbilor de la funduletz la organele genitale, oricat de atenti am fi ! ma rog, fiecare cum doreste, eu am renuntat la ele, il spal la chiuveta sau in caditza cu apa si sapun la fiecare schimbare de pampers ! NU IMI MAI ASUM NICI UN RISC !

icterul incepe sa mai scada, l-am tinut la lumina cat am putut, i-am dat lapte praf 20 ml de 2-3 ori pe zi, NU mi-am fiert laptele de san ( aberatie mai mare nici nu am mai auzit!); daca nu dispare ii dam FENOBARBITAL

alta recomandare pe care am primit-o la neonatologie de la spital" sa nu mai alaptez de la ambii sani o data ! sa ii alternez, sa il hranesc cu un singur san o data !explicatia este ca la inceput cand suge bebe vine mai apos ( potoleste setea bebelusului) apoi din ce in ce mai gras la sfarsit ( pentru a-i tine de foame ). Daca ii dau sa sug din ambii sani la o masa bebe nu mai apuca lapticul ala gras sau daca il apuca el va fi diluat imediat cu cel apos din celalalt san si bebe nu se hraneste bine cu acest lapte diluat! eu asa am faut cu toate ca am un san care e cam lenes saracu dar il stimulez eu cu pompa si punandu-l pe bebe cat mai des sa suga!

aste sfaturi am primit si vi le impartasesc si voua !

va pupic, revin cand voi sti ce se intampla cu bebe exact si cand voi avea starea de spirit necesara pentru a scrie pentru ca sunt tare suparata !

desiree si bebe Octavian

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Salutare mamicilor!

Daca eu nu am mai intrat demult nici macar sa va salut, acum chiar ca nu mai pot nici sa ma gandesc ca as putea intra... Motivele sunt cat se poate de serioase: RARES ARE INFECTIE URINARA CU E COLI
La toate tratamentele pentru dermatita atopica (care, mai recent, a reaparut!) se adauga antibioticele.. Augmentin 1,5 ml la fiecare 12 ore timp de 7 zile. Sunt cu moralul cam la pamant ... oare pana cand ma voi mai chinui asa?

Am o intrebare si daca se poate sa-mi raspundeti, trimiteti va rog PM (din lipsa acuta de timp): Voi ati auzit de antibiotice administrate bebelushului atat de mic? (2 luni)

Va pup tare de tot

Ramona - mamica lui Rares (8 nov. 2006)
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Rares in burtik - filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory32 spune:

desiree,ramsan
imi pare rau sa aud de infectii, mai ales astea cu e-coli sunt pacatoase rau, se scapa greu de ele, va tin pumnii sa se faca bine bebeii cat mai repede, vroiam sa va intreb:desiree, daca nu are nici un simptom, cum ti-ai dat seama? ai facut analize asa de control sau ti-a recomandat pediatra?ca sa o intreb si eu pe a mea daca este nevoie sa fac ceva analize; si inca ceva: in afara de supozitoare cu glicerina si paracetamol(astea le am eu in casa)ce alte medicamente mai aveti sau ar trebui sa avem in casa pt bebeii nostri atat de mici? in ce priveste intrebarea cu antibiotic la un bb asa de mic, daca ti-a recomandat pediatra eu zic ca este ok, oricum fiind vorba de infectie nu cred ca are ce sa iti dea... am si eu o prietena care are un baietel si a avut si el infectie cu e-coli pe la 3 luni parca, dar la el a fost mai grav, a facut kk cu sange si i-a dat injectii la 12 ore, va dati seama ce naspa...
in legatura cu baby drink, eu ii dau in continuare deliutei, ii place la nebunei daca ar fi dupa ea ar bea cate un biberon o data, ideea este ca ii ajuta si in alte probleme, nu numai pt colici-asa cum scrie si pe cutie-flatulenta, indigestie, infectii respiratorii, e dulce, e bun la gust, deci mie mi se pare ok; deliuta nu a fost niciodata constipata, ce-i drept trage parturi multe, dar cred ca am cam scapat de colicei... iar parturi din cauza laptelui praf, eu ii dau numai lapte praf...
de miere stiu si eu ca nu se da sub nici o forma pana la un an, pentru ca contine ceva care face rau la intestinele lui bb, si nici zaharul nu este foarte indicat chiar daca il fierbi sub forma de sirop, mai bine glucoza, de asta ii dau in continuare baby drink-sau baby calm in care pun o ligurita de ceai de fenicul de la hipp si ala este indulcit cu dextroza
aelita,am citit si eu povestea nasterii...of,ce ati mai tras-o si voi...bine ca acum sofis este bine si mananca...in ce tara stai ca tot nu m-am prins...na ca si in alte parti se mai intampla grozavii din astea prin spitale si eu care ziceam ca doar in romania... oricum,s-au chinuit ceva si-au dat interesul, eu imi aduc aminte ca doar o asistenta mai tanara m-a ajutat cel mai mult , in rest celelate stateau putin, vedeau ca asta mica se enerveaza si ca eu oricum nu aveam lapte si plecau, ba imi lasau si seringa cu lapte praf sa ii dau eu...am facut-o si pe asta...doar nu era sa imi las copilul flamand...bine ca la tine s-au prins despre ce este vorba si i-au facut spalaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Ramsan, am trimis PM.

Desiree, bafta sa iasa bine analiza.

2 luni

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory32 spune:

fetelor,
deliuta mea doarme de vreo 3 ore, nu-mi vine sa cred, am scos-o afara si pe urma am lasat-o sa mai doarma in sufragerie cu usa deschisa ca dormea asa de frumos...cred ca la noapte o sa ne uitam pe pereti sa studiem zugraveala...si eu sunt singurica pe forum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

ramsam, trimis PM

Dia de Oana (29.11.2006)

varsta Oana

poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

chiar daca nu am scris,zilnic va citeam..cu bb david in brate spunandu-i mereu cat de mult ne iubiti si cate mamici s-au rugat pt noi.normal ca nu pot sta fara voi

quote:
Originally posted by dandusa

DOLORES,
ce ma bucur ca esti mai bine!!!
Ce face bb David?Ti-a fost dor de noi?Sa nu ne mai lasi sa ne facem griji!!!

SRALUCA,
bine ai venit la noi,sa-ti traiasca bb!!!
Tu vrei sa dai ceai de anason sau fenicul lui bb?
Cred ca dr ti-a spus sa bei TU aceste ceaiuri ,inclusiv cel de musetel!Alaptezi,nu?Pai ,trece in lapte si in felul asta il ajuti pe bb sa faca kk.

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)

Poze Crinuta luna 1,luna 2,luna 3

Poze Dandusa

dolores si David Cristian -22.11.2006-

poze dolores
album David Cristian
catre primul anishor

Mergi la inceput