Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (4)
Raspunsuri - Pagina 19
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by sraluca
CARLA2005 meris mult de raspuns. Problema e ca n vreau sa ii mai dau ceiuri anticolici. Si BABY DRINK si BABY CALM au cam aceeasi compozitie.
Si BABY DRINK-ul nu i-a priit ca s-a constipat si abia atunci a inceput sa aiba colici si s-a si constipat. De cand nu i-am mai dat si-a dat drumul de aseara a fost : BIG CHIEF, BIG KAKA, BIG FART. Si nu era tura mea
Doctorita mi-a zis de ceaiul de musetel. Daca nu e bun o sa incerc altceva ca am si anason si fenicul in casa. Problema e : cum il strecor in conditii sterile. Ca ma chinui (nu prea) sa sterilizez biberoanele si ii dau ceai nesterilizat. Sper sa nu devin o mama din aia nebuna cu sterilizarea.
Si cu indulcitul cum ramane pana al urma?
Ca zahar nu i-a da iar mierea e si aia ciudata.
Va pup
sraluca 14 daysMihai Alexandru
miere nu e voie pana la 1 an, iar ceaiul e bine sa il dai neindulcit .... cat despre baby drink, ma mir ca v-ati constipat de la el, ca noi il bem tocmai ca sa facem kk, ca e laptiicul meu prea consistent si se constipa numai de la lapte... si cu un 50 ml de baby drink pe zi isi da drumul singurica
Dia
de
Oana (29.11.2006)varsta Oana
poze OANA
luna 1
luna 2
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by mormelvio
Sraluca Eu am primit ceva ceai din germania si lactoza ca sa-l indulcesc. Ma gandesc ca se gaseste si aici lactoza, nu?? Cert este ca mie prietenii astia din Germania mi-au zis sa nu-i mai dau Baby Drink ca-i indulcit cu nu stiu ce...care o sa-i strice dintii...deh...ei sunt stomatologi amandoi...
Problema este ca lui Alin ii place Baby drnk..si-l bea.... pe cand alt ceai il bea numai de nevoie..nu de placere...
poze
varsta lui Alin
baby drink e indulcit cu glucoza ... si bebeii inca nu au dinti
dar toti pediatrii zic ca ceaiul e bine sa fie neindulcit... miere si zahar in nici un caz! variante: lactoza sau glucoza
Dia
de
Oana (29.11.2006)varsta Oana
poze OANA
luna 1
luna 2
dolores spune:
merci
quote:
Originally posted by Elise
Dolores,
Intri pe http://www.lilypie.com/ si inscrii datele bebeului, apoi iti afiseaza linkul pe care trebuie sa-l copiezi la semantura.
Eu m-am chinuit un pic, ca eram terminata de somn... Pupici.
Elise & BBLisa
dolores si
David Cristian -22.11.2006-poze dolores
album David Cristian
dandusa spune:
quote:
Originally posted by danutz
Fetelor, sunt epuizata...e a 3-a zi cu crize de colici ingrozitoare. Si nimik nu ajuta, Sab-simplex, Baby drink, Baby calm, Debridat, luat in brate, feon, legnat pe masina de spalat, etc. Nu mai stiu ce sa fac, bebe nu doarme mai deloc, cred ca cu totul doarme maxim 10 ore/24 ore, e mort de oboseala dar nici nu poate saracutul sa doarma de durere de burtica.
Vreau sa va intreb, cum cu Gripe baby Water? Ati folosit ? Ca nu mai stiu ce sa mai fac...
Va pup
Danutz, o mamica disperata deRares
Noi am folosit Gripe Water.A fost foarte bun la vremea respesctiva,dar dupa ce ajunsesem la fundul sticlutei...,parca nu-si mai facea efectul.Este natural,nu este medicament,incercati-l cu incredere.Dupa masa,rigiie ?
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
Poze Crinuta
luna 1,luna 2,luna 3Poze Dandusa
Dia1609 spune:
danutz, ai incercat sab simplex sa-i dai cu 10-15 min inainte de masa? si alterneaza-l cu Bonnisan ( inainte de o masa ii dai sab si inainte de urmatoarea ii dai bonnisan)... eu asa am facut si la mine a functionat, dar e drept, cand colicii s-au mai redus, ca in plina perioada de criza de colici nu a functinat nimica
... singura consolare e ca se mai amelioreaza si atunci functioneaza si medicamentele astea ![]()
bafta si tine-te tare! 
Dia
de
Oana (29.11.2006)
varsta Oana
poze OANA
luna 1
luna 2
ruxandra_sb spune:
Uff. am facut si primul vaccin.
Multumim ca ne-ati tinut pumnii, Yagmur, Roxanica, Bamboletta. 
Am fost putin stresata pt ca Matei acum 5 ani mi-a plans o zi intreaga, ca nu-i pusesem compresa rece si se inflamase, inrosise si-l durea (Matei l-a facut pe cel de stat, nu neaparat c-ar conta, ca la urmatoarele vaccinuri nu a mai reactionat asa).
Si acum s-a inflamat&inrosit, dar Grigore nu a reactionat asa urat. A fost mai agitat, s-a sculat noaptea mai des sa manance, dar in mare a fost o.k.
Pediatra ne pusese in tema ca a 6 a componeta (Haemofilus Influentae) poate mari riscul de a face temperatura, dar pana acum n-a fost cazul. I-am pus si juma de supozitor paracetamol.
Apropo de pus supozitor.. ne-am chinuit si eu si ta-su.. il tot scoatea de popou. Hi, hi pana acum (la Matei) niciodata n-a fost greu sa-i punem supozitor.. ce diferiti pot fi copiii.
Asa, dna doctor e multumita de noi, ne-am dezvoltat frumusel; raportam la 2 luni 5,2 kg.
Mai, cum se vede ca se pricepe la copii, stie cum sa-i ia si-i iubeste. De cum a inceput sa-i vorbeasca Grigore era numai ochi in ochii ei si-i zambea intruna.
Am intrebat-o de mucozitati si a zis sa nu-i scoatem daca nu sunt evidenti rau, ca ne chinuim si noi, il chinuim si pe Grigore.
Dar sa-i punem ser fiziologic.
Monica, probabil ca exista tipuri diferite de marsupii. Exista si acelea pt nou-nascuti, in care stau ca si cum i-ai tine in brate, la orizontala.
Oricum intr-un marsupiu obisnuit e bine sa-l pui dupa 2 luni, cand incepe cat de cat sa-si controleze capul si cand coloana este mai puternica.
Dianocica, ma duc sa ma uit pe poze. Vazut! Super arata David in body-ul cu NYPD. Si ce-a crescut!
Te
si poate reusim maine ??
Nu stiu termenul pt alocatia lui bb, eu cam de-o luna am depus actele pt prima de nastere si alocatia lui Grigore. Trebuie acum sa ma ocup si de indemnizatia mea si mi-e o ....
Somleac, felicitari pt Daria.. iar Matia e mortal. Asa da barbat.
Alexandra, petrecere frumoasa la botez.
Eu n-am putut sa vaz invitatiile... poate imi dai si mie link-ul, rog frumos.
Mormelvio, bun venit!!
Sa va traiasac Alin, sa fie sanatos si voios si sa va bucurati de el.
Sa sti ca nu conteaza daca bb are scaun o data la 24 de ore sau chiar la 3 zile, constipatie = cand kk este tare, uscat, gen bobitze.
Vezi ca lapte Humana se poate comanda si pe net.
Da bulisor, Grigore a luat Fenobarbital pt icter.
Donia cum nu mai aveti caldura?? Si ce faceti?
Si tu ramai fara barbat.. off, off.
Felicitari pt prima luna a lui Christian.
Danita, imi pare rau pt lapticul tau. Hai capul sus... si eu tot zic de 5 saptamani ca acus, acus renunta Grigore la san.. dar uite ca inca rezista. Asa o picatura cat a mai ramas, da picatura aia conteaza. 
Chris la cumparaturi ai fost si cu Alexandra?
Mayaione imi pare rau pt patania cu nasii... da, mai rar sa refuzi sa botezi un copilas.
Sanatate AneiMaria, sa se faca repede bine.
.. si tot legat de botez, Eliza. Noi sper sa reusim sa facem botezul undeva prin aprilie-mai, cand Grigore va avea in jur de 6 luni.
In primul rand ca nu l-as face iarna, din cauza virozelor care bantuie si a frigului. Plus ca mi se pare bb prea mic la 2 luni, si nici eu nu-s in stare sa ma ocup, etc., etc.
Apoi avem niste necazuri serioase de sanatate in familie si trebuie sa le rezolvam cat de cat, si apoi sa ne gandim la botez.
Ah, si pe Matei l-am botezat la 4 luni jumate.
Apoi am botezat noi un bb de 9 luni si unul de vreo 5. Deci se intampla si altora.. ![]()
Nana72, nu operatia nu mai doare. M-a mai durut la cca 2 saptamani dupa nastere, dar am gresit eu ca m-am fortat cu ceva si n-a fost bine. M-am cumintit si-a fost o.k.
Carla2005, felicitari pt "scapatul de colici"! Trage-i si pe altii dupa tine, please.. si ne bagam noi la incuscreala cu parintii Alexandrei, ca ne placu, in special ultima poza. 
Bamboletta, si noi ne cam chinuim cu taiatul unghiilor, tati adica. Daca Matei statea cuminte si nu zicea nici pas, Grigore se agita, nu deschide pumnul, se smuceste... la picioare la fel.
Azi l-am pus pe Matei sa-i faca show (ii spunea a 4 a oara "Capra cu trei iezi") ca sa poate sa i le taie.
Aelita, tu in ce tara zici c-ai nascut??
Dolores ne bucuram ca sunteti bine. Bafta luni la investigatii. 
Danutz, cum a intrebat si Dandusa.. ragaie ?? Ca sunt mese dupa care Grigore ragaie si de 4-5 ori !! Plange si ragaie, se mai linisteste putin apoi iar plange. Il pun pe burta, iar ragaie.
Apoi iar plange si intr-un tarziu iar ragaie, etc., etc.... de dureaza si peste juma de ora.
Si intr-un final glorios se linisteste si poate dormi 3 ore legate.
Dar numai pe burta il pun ziua, ca-i mai ia din dureri si e mai linistit.
Eu am intrebat-o pe pediatra cand va inceta sa mai inghita aer ca disperatul si apoi sa zbiere ca-l doare burta, dar am rugat-o sa nu-mi zica ca pe la 10 luni.
Cica pe la 4-5 luni ar tb sa se imbunatateasca considerabil situatie, poate chiar si de la 3 luni. Vise, taica, vise.
2 luni
Are mama doi flacai.. Matei (5) si
Grigore
dandusa spune:
DOLORES,
ce ma bucur ca esti mai bine!!!

Ce face bb David?Ti-a fost dor de noi?
Sa nu ne mai lasi sa ne facem griji!!!
SRALUCA,
bine ai venit la noi,sa-ti traiasca bb!!!
Tu vrei sa dai ceai de anason sau fenicul lui bb?
Cred ca dr ti-a spus sa bei TU aceste ceaiuri ,inclusiv cel de musetel!Alaptezi,nu?Pai ,trece in lapte si in felul asta il ajuti pe bb sa faca kk.
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
Poze Crinuta
luna 1,luna 2,luna 3
Poze Dandusa 
Catalina spune:
Buna fetele, v-am citit si eu repede sa mai invat una alta, dar asa scanat, stiti voi.
Aelita, multumesc mama draga de sfaturi, sa stii ca pana la urma dupa el tre sa ma iau, asa cum zici tu ca n-am incotro.
Cea mai mare pb a noastra acum este ca eu nu stau bine cu laptele. Nu va zic cum e lumea ciorchine pe mine: mananca!, odihneste-te!, bea lichide multe!, stai linistita! - va dati seama cam ce efect are acest lucru.
Eu sunt fericita ca mi-au disparut starile alea nasoale de deprimare si anxietate ca ma speriasem rau de tot. Sper din tot sufletul sa nu mai revina.
In rest, le vom lua si noi pe toate cand vin si asta e.
Va pup,
Cata
doradora spune:
quote:
Originally posted by sraluca
Buna
Eu sunt o mamica de jan-febr 2007 care a nascut in decembrie. Ne-am grabit. Asa ca va rog sa ma primit si pe mine la voi.
Pt DANUTZ: a cumparat sotul meu niste picaturi ESPUMISAN L. Nu stiu daca sunt bune ca inca nu le-ma testat si sunt si destul de scumpe. Vezi poate reusesti cu astea.
Am si eu o intrebare: cum se face ceaiul in asa fel incat sa se pastreze steril. Si cu ce il indulcesti. Ca pana acum i-am dat baby drink si ala e la pliculete gata indulcit. Dar parca nu ii facea prea bine si vreau sa ii fac musetel.
Toate cele bune
Raluca
sraluca 14 daysMihai Alexandru
bine ai venit
nu se indulceste ceaiul de musetel.am intrebat-o pe pediatra si mi-a zis ca e prea mica pt miere, iar zahar nici gand. mai incolo o sa folosim glucoza, dar nu inca. sa stii ca fata mea bea bine musetelul neindulcit.
chris +
alexandra 07.12.2006bebe alexandra
danita spune:
pupici de duminica la toate fetele cu bebici!
am fost afara cu el in brate evident .. dus de tati care se plange ca il dor mainile ...hehe asa se intampla cand avem tata doar de duminica nu ?
pup pup ca parca sunt tot in fuga !
D
BeBelusca

Mihai Alexandru