bucurii de sept-oct 2006 (27)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adriana_sp_mica/Adriana_sp_mica.jpg)
Adriana mica spune:
Buna seara,
Ce disputa apriga referitoare la diversificare!
Intrucat eu nu am alaptat deloc si i-am dat lui Dudu doar formula, am mers pe mana pediatrei care ne-a recomandat diversificare inca de la 3 luni si jumatate. De fapt am introdus intre mese ceva suculet de mar + morcov fara pulpa (si putina portocala care sa ne ajute impotriva constipatiei). De la 4 luni incepem cu supa de legume strecurata (la inceput doar 20ml si completare lapte, crestem treptat supica iar apoi introducem si legumele pasate, iar de la 5 luni carnita) si cu piure de mar(la care vom adauga branzica de la 5 luni); acestea vor inlocui 2 mese de formula. La toate acestea se vor adauga cereale (o masa de seara) daca greutatea lui bebe din acel moment va impune asta. Nu mi s-a parut o schema exagerat de "agresiva", in conditiile in care si Capraru precizeaza ca, la bebeii alimentati cu formula, este bine sa se introduca si alte alimente incepand cu 4 luni.
Sper sa nu avem probleme ulterioare; deocamdata Dudu este in faza de acomodare cu suculetul de mar. Il asez in scoica si ii dau cu lingurita - iata cum, dar intentionez sa trec la biberon pe masura ce cantitatea creste.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici ... www.dropshots.com/apreutu" target="_blank">si filmuletze haioase
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufymic/pufymic.jpg)
pufymic spune:
quote:
Originally posted by MamiLili
Fetelor, lasati discutiile in contradictoriu. Fiecare dintre voi are dreptate in felul ei, nu cred ca-i corect sa se sparga ouale in capul Marinei. Noi suntem aici pentru a ne ajuta si informa, eu una n-as fi stiut multe lucruri daca nu erati voi. Asa cum ziceati, medici nepregatiti exista pretutindeni, nu numai in Romania. E posibil ca acestia de pe la noi sa se plafoneze dupa terminarea facultatii si sa nu-i mai intereseze sa-si imbunatateasca cunostintele. Tind sa cred ca numai medicii cu adevarat pasionati si indragostiti de meserie se pun la curent cu noutatile, ceilalti se multumesc sa dea aceleasi sfaturi si recomandari de ani de zile. E datoria noastra ca mamici sa aflam ce-i mai bun pentru puii nostri, nimeni altcineva n-o poate face mai bine ca noi. Vreau doar sa va rog ca in cazul in care gasiti sfaturi scrise de unele dintre noi sa le urmati daca le considerati ok, sau sa le ignorati daca nu sunteti de acord cu ce s-a scris.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a luiMathias(17.10.2006)
Varsta lui Mathias
Poze Mathias
Lili sunt de acord cu tine!
![](pupic.gif)
Ralu pune-l pe Marius sa faca si poze cu operatiunea ridicat in fundulet cu mainile in par la mami
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Pupici!
Ioana
![](mamica.gif)
![](hagi.gif)
![](bibe.gif)
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...
![](icon_smile_big.gif)
![](images/user_woman.png)
MamiLili spune:
Iata o poza cu tortul de la botez. Yo nu-s in cadru.
Lili, mami fericita a lui Mathias(17.10.2006)
Varsta lui Mathias
Poze Mathias
MamiLili spune:
Pufy, funny...am vrut sa dau reply + quote la ce-ai scris tu mai devreme, dorind sa spun ca sunt total de acord cu tine, plus ca te-ai exprimat mai bine ca mine, si cand colo...vad c-ai facut tu acelasi lucru. Gand la gand cu BUCURIE.
Lili, mami fericita a lui Mathias(17.10.2006)
Varsta lui Mathias
Poze Mathias
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/_Ralu_/_Ralu_.jpg)
_Ralu_ spune:
da, pufy, o sa-l pun chiar sa o filmeze! mai am niste filmulete uploadate pe un album dar nu ma invrednicesc sa pun link-ul!
adriana, asa se stramba si alexia la morcov! la mar a fost ok! in schimb cand vede o banana descide gura maaaare si linge la ea de mama-mama! ii place la nebunie....
BTW, io n-am diversificat-o pe alexia inca! i-am dat o data vreo 3 lingurite de morcov pe care le-a scuipat aproape in intregime, si alta data vreo 5 lingurite de mar pe care l-a mancat dar s-a vaitat de burtica de am crezut ca murim de mila ei! si banana pe care-o linge e la fel de diversificare ca si inelul gingival pe care-l suge toata ziua! ca nu ajunge nimic in stomac!
maine mergem la pediatru sa ne intepam (TINETI-MI PUMNII SA NU MOR DE MILA EI! data trecuta n-am fost prezenta si m-am umflat de plans acasa), si-l intreb si de diversificare! da' in principiu as incepe!
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
simoky spune:
Diana foarte frumoase amandoua…doua papusici. Iar tu arati foarte bine…nici nu zici ca ai nascut! De-abia astept sa ne vedm in parc! Si cu Alessia bineinteles!
Fetelor noi maine ne pregatim sa intram in randul lumii,cum se zice. Am niste emotii….daca imi plange in biserica? Ce ma fac…si mai am o problema, nasa mea e gravida, o sa fie o viitoare mamica de septembrie-octombrie…si zice ca David e prea greu si nu stie daca poate sa stea cu el toata slujba in brate…Oare nasul poate sa tina copilul? Voi cum stiti?
Simona mamica de David Mihai (18 octombrie 2006)
DAVID MIHAI
O familie fericita
Uite cum cresc...
Poze din tinerete
La fel!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/_Ralu_/_Ralu_.jpg)
_Ralu_ spune:
am vazut si eu poze!
dia, frumoasa fata, frumoasa mami....
mamilili, frumos tort! steguletele au o semnificatie anume? mai bine zis tarile ale caror stegulete sunt prezente.
sa stiti ca eu vad toate pozele, dar uit! (asta ar trb sa fie motto-ul meu, ca mereu zic asa....)
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
ramomar spune:
Diana ai o fetita superba, dar si mamica e foarte frumoasa! Ce grasuta e, are niste picioruse numai bune de pupat
mamilili foarte frumos tortul de la botez.
legat de disputele aprinse cred ca cel mai bine ar fi sa nu ne jignmim una pe alta, ci sa gasim sprijin si suport. Eu una asta am gasit intotdeauna. Sunt sigura ca Marina nu a vrut sa supere pe nimeni daca a dat acel link, cu prevederile lui.
Cred ca daca ne spune cineva "incepe acum" cu diversificarea sau invers "nu incepe inca", stam gandim si tot cum vrem noi facem sau cum ne impun anumite situatii, nu cum ne spun altii. Sunt sigura ca si mamicile care le dau deja la bebei sa manance au avute motive sa o fac, la fel si cele acare nu au inceput inca. Eu de "n" ori am zis "gata de maine ii dau si eu suculet", dar inca nu am facut-o si probabil pt ca am simtit eu ca nu trebuie sa ii dau inca, cand se va intampla o sa vad
pupici
`````````````````````
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet
simoky spune:
Fetelor in legatura cu diversificarea eu zic sa nu va mai certati si fiecare sa faca asa cum vrea..in fond toate ne crestem copii dupa cum dorim noi nu dupa cum spun unii si altii!
Eu habar n-am cum e cu diversificarea, as vrea sa-I dau san cat mai mult cu putinta pentru ca e mai comod si e si mai bine pentru copil.
Inca odata, hai sa discutam, sa ne sfatuim si nu sa ne certam!
Pupici si sa nu va suparati pe mine ca m-am bagat si eu ca musca in lapte!!!
Simona mamica de David Mihai (18 octombrie 2006)
DAVID MIHAI
O familie fericita
Uite cum cresc...
Poze din tinerete
La fel!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufymic/pufymic.jpg)
pufymic spune:
Lili frumos tortul de la botez(si original).Si eu vroiam sa te intreb despre steaguri dar a fost Ralu mai rapida
Simoky nu stiu sa-ti raspund la intrebare....in mod normal nu cred ca fie o problema dc tine nasul copilul in brate....
Pupici!
Ioana de
Alesio Andrei(08.10.2004)&
Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...