Mamici de ianuarie-februarie 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 8
criss68 spune:
buna seara mamici cu burtici sau bebici,
Mai e cineva pe forum la ora asta?
am intrat si eu ca sa nu credeti ca nasc pe sestache! Chiar ar trebui sa-mi listez si eu telefoanele voastre, daca plec pe NV sa pot anunta pe cineva. Acum sunt atatea mamici pe teava sau care deja au nascut ca nici nu as sti pe cine sa anunt. Poate au net wireless in spital si atunci e rezolvata!
Apropos: cine a deschis capitolul? ca sa stiu cine naste in curand!
V-am vazut pozicile! Doamne, ce minuni ati adus pe lume!
Aelita, eu zic ca Sofia seamana bine cu tati. Dar mai tarziu se va vedea clar si sigur a luat de la amandoi. Copiii f doriti iau ce e mai frumos de la ambii parinti. Cat de mamica... nu am cuvinte sa spun ce bine arata, nici nu avea cum altfel.
Alinuk, ce grasunel ti-a adus barza! Iar tu in camasuta cu elefantei radiezi toata. Ma bucur ca ai traversat atat de usor etapa livrarii.
Adinush, ai o blondina superba. Dupa cum arati se pare ca incepi sa te refaci, ne bucuram pt tine, ai nevoie de putere sa te ocupi de fetita (nu am inteles la final cum o s-o cheme!)
Elenita, m-ai distrat cu funditele gemenelor. Sa-ti traiasca si sa va faca o viata fericita! Sunt niste scumpe.
mamescu, felicitari! Te mai asteptam cu vesti si poze cand poti. Stim ca e greu cu doi, de fapt depinde de la caz la caz, uneori mai usor, alteori dificil.
Adela2006, dar chiar ca aveti niste preturi acolo... Ce sa-ti fac, asa platesti pretul de a trai intr-un oras mai occidental. Numai ca in occident nu se plateste spaga, nu stiu cum se impaca notiunile. Hai ca te gazduiesc eu sa scapi mai ieftin! Eu cu 10 mil nasc in conditii super si ma mai si sparg in figuri - la naturala. Ceza vreo 16. A, dar sa nu crezi ca nu sunt profitori si aici, o vecina a zis ca a cheltuit vreo 40 mil la nastere, la alt spital care nu mi se pare mai grozav ca cel in care voi naste si a mai fost si nemultumita de servicii. Adica de infirmiere si asistente, care daca-s proaste, is proaste si gata, poti sa le dai oricat ca tot atata fac!
S-ar putea sa nu-ti mai faca nici o clisma, oricum la cezariana nu-i chiar atat de necesara.
Eu mi-am cumparat irigator si-mi voi face inainte acasa (daca nu va fi vreo graba imensa). Are cineva idee ce trebuie sa contina solutia pt clisma? Am vb cu dr si nu e nici o pb, ma intelege.
Anis, te cred ca ai fost emotionata de Ingrid. Probabil pentru asta suportam orice pana ajungem sa tinem bebelusul in brate. Fiecare zi ar putea fi prilej de emotie si bucurie daca stim sa profitam la maxim.
Ralu, bine ai ajuns acasa! Refacere rapida, mult laptic su un bebe mancacios si somnoros!
IoanaN, multumim de vesti! Spune-mi si mie ce semne prevesteau un baietel in burtica Ralucai? Eu sunt aproape 100% sigura ca e fata (desi vroiam baiat) insa multa lume imi zice ca arat ca si cum fac baiat si ca s-au mai pomenit "schimbari de sex" pe ultima suta. Eu nu am probleme cu hainele, merg si - si, dar parca nu mi-ar pica bine o asemenea surpriza chiar in ultima clipa.
Iar acum, galerie pentru protagonistele de maine:
Marinar, Ivona, lauraionescu

sunt pe aproape dupa 4 ore de somn, pana la ora 22. Ma bucur ca dorm, nu conteaza cand, ca de 2 zile sunt zombie!
criss
38+ cu
Ligia
megbeng spune:
mai sunt si eu pe aici, huhurez, ca am tras un pui de somn de la 6 la 8...da' ma duc totusi in pat, ca asa frumos doarme al meu, ca-mi vine sa-l strang inbrate si sa il pup..desi nu ii prea place in ultima vreme, ca cica-s tare grea cand ma las peste el
.
despre calcificarile din placenta..la mine au aparut mici zone de calcificari de la 21 de sapt, dar si iosup si ginecoloaga mea (am facut eco la ambii)au zis ca e ok..la 32+ gradul de maturitate era 2/3..ceea ce iosup sustine ca e ok.
messa, chiar asa, ce vise!! da, in general se arunca placenta..da ma gandesc ca daca ceri in mod expres sa o pastrezi suvenir nu o sa te refuze 
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

criss68 spune:
Apropos de alimentatia in timpul alaptarii si eu de mult am lansat o asemenea intrebare pe forum, nu cred ca mi-a raspuns cineva, intre timp am inceput sa caut prin carti. Concluzia mea a fost cam in genul "dietei" primite de Aelita. Voi fi prudenta cu fasolea, mazarea, muraturile (pe care nu le am, dar ce-as mai manca!!!) si in general cruditatile. Adica o sa incerc sa nu fac pt inceput un ghiveci in stomac, astfel daca copilului nu-i prieste sa stiu de la ce.
Aelita, cum e cu stomacul dupa nastere? Ma refer la arsuri si alea-alea. Nu am cine stie ce arsuri, dar m-am saturat de greata. Efectiv ma intreb daca o sa scap de ea imediat dupa nastere. Sincer as vrea sa uit ca mai am stomac! Toata sarcina numai de el m-am ocupat: e prea gol; e prea plin; nu-i place ce-i in el, hai sa-i dam un antdot - antidotul nu a functionat! 

megbeng, aproape am citit (printre reprize de somn) "Totul se intampla inainte de 6 ani". Despre asta pot spune ca merita, asa cum mi s-a parut buna si "Cand apare copilul", pe care doar am inceput-o - mi se pare f originala. Mai la obiect mi se pare pt noi acum "Ghidul viitoarei mame", am rasfoit-o bine, dar unele lucruri mi se par ciudate, poate si datorita faptului ca autorii sunt de la Chisinau. De pilda recomanda sa se puna in baita la inceput cateva picaturi de KMnO4, care e o solutie oxidanta, probabil cu rol dezinfectant. La noi nu am auzit niciodata de asa ceva, si parca am mai gasit niste exemple de acest tip.
Am lansat acum cateva zile o intrebare catre cunoscatoare sau mamici cu experienta referitoare la sterilizarea articolelor de bebe. A citit cineva? Nu mai stiu la ce capitol sau pagina am postat ca acum papam capitole pe paine. Vroiam sa stiu cat de departe mergem cu sterilizatul? Ma tem ca nu toate obiectele absolut e posibil sa fie sterilizate si nu stiu ce e de facut. Voi mai reflecta si eu, ma mai orientez atunci, dar daca poate cineva dintre noi sa ne dea sfaturi sunt binevenite. De exemplu ma gandeam ca atunci cand trebuie spalat de fecale - apa de la chiuveta nu-i sterila si teoretic nu ar fi ok sa spalam copilul cu apa de la robinet desupra chiuvetei, insa multe mamici fac asta si copilul probabil e bine. O sa ajung sa nu primesc pe nimeni in casa de frica microbilor si atunci adio ajutor de undeva. Si asa am impus restrictie o luna, dar macar la menaj as avea nevoie de cineva in anumite zile. 
Dupa cum vedeti, am creierul odihnit si emite numai "judecati de valoare".
criss
38+ cu
Ligia
oana_bucur spune:
Criss la partea asta am concluzionat ca nu e cazul sa merg in extremis. Adica...sterilizatul am sa-l practic probabil pana undeva la 4-6 luni...si numai la articolele care intra in contact cu ceea ce ingurgiteaza...ex:biberoane, tetine,pompa de muls sau partile din ea care intra in contact direct cu laptele... In rest sanul spalat bine cu apa si sapun si sters cu hartie de bucatarie...
Dar in nici un caz nu am sa merg pana la a folosi apa plata sau fiarta ptr baia bebelului sau mai stiu eu ce idei nastrusnice am auzit (pana si la scoala de mamici ne-au spus ca astea sunt exagerari). Buricul si zona lui implica o igiena deosebita, de fapt dezinfectare stricta la inceput...in rest curatare buna in spatele urechilor si in zonele in care face cute gen gat, axila...si pe unde mai e cazul...
Cat despre persoane straine in jur...ginecologul ca si neonateologul ne-au recomandat sa incercam sa scapam de prostul obicei al romanilor de a se strange cand vine mama de la spital , si sa ia cu totii bebele in brate si sa ii "scuipe" in fata...lucru care se intampla normal de fiecare data cand deschidem gura...asta ptr 2 saptamani macar pe care le poti lungi dupa propriul simt pana la o luna.
Ni s-a spus ca bebelul se obisnuieste usor cu flora bacteriana a parintilor ...insa a strainilor il poate agresa mai ales ca la inceput are un inceput de sistem imunitar. Apoi , dupa perioada asta poti incepe o obisnuire treptata cu afara prin a sta cu el cate putin in fiecare zi in fata ferestrei deschise (cateva minute gradual in fiecare zi). Normal ca poti aduce femeia care te ajuta in casa...care nu tre sa stea deasupra copilului , nu!? Si in rest pana la un an o oarecare grija in a nu lasa o gramada de oameni la 2 cm de fata lui.
Dupa cum zicea un ginecolog...el la fii-su a demontat mijlocul usii si a pus sticla si in primele 2 sapt cand au tot aparut rude si prieteni le-a aratat copilul prin geam usa fiind inchisa...hehehe...asta mi-a placut.
Oricum eu eram setata ca nu vreau sa vad pe nimeni primele 2 sapt in afara persoanelor necesare (gen pediatru, eventual moasa ). Vom vedea.
Iti dai seama ca nu vorbesc decat din ceea ce ni s-a spus ca sfaturi specializate, din ce am mai citit si din ce mi s-a parut decent de "ingurgitat".
Mamicile cu experienta ne vor impartasi si parerea lor cand vor putea, presupun.
Eu ma retrag la nani caci imi fuge somnul. Noapte buna, huhurezelor.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+ 
Amaya spune:
Felicitari proaspetelor mamici! Va asteptam acasa cu bebeii sanatosi si mancaciosi.
Galerie pentru burticutele care se pregatesc sa devina mamici astazi dar si pentru cele care nu se pregatesc dar pot fi luate prin surprindere: 

.
Cum si pe mine m-a luat somnul pe la 20 m-am culcat si m-am trezit la 24 iar acum stau cu ochii pe pereti fiindca ma simt foarte odihnita.
Am vazut si eu pozele cu stelutele noastre si avem in grup numai frumuseti. Mamici sa va bucurati de ei si fiti tare mandre fiindca aveti de ce!
Criss, cu sterilizatul, eu am sterilizat in primele 3-4 luni absolut tot ce intra in contact cu gurita copilului (in prima luna zilnic si apoi am marit treptat perioadele intre sterilizari) fiindca m-am gandit ca de acolo impuritatile ajung direct in stomacel care este cel mai sensibil, in opinia mea. Restul zonelor corpului nu sunt atat de sensibile incat sa necesite o sterilizare riguroasa. Eu cred ca o igiena corecta este de ajuns mai ales ca puiutii au nevoie sa se si caleasca putin pentru a nu dezvolta sensibilitati exagerate. Eu nu am negat nici prezenta vizitatorilor inca din primele zile si nici nu am limitat contactul puiului cu exteriorul. Am mers pe ideea calirii treptate si am incercat sa nu exagerez cu masurile de precautie. La Andrei a dat rezultate aceasta metoda, prima lui afectiune, nici macar nu a fost considerata boala, aparand abia la un an si 2 luni si pana atunci a fost perfect sanatos. Sper sa functioneze aceeasi metoda si la mica printesa.
Oana
35+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
livia_sampetru spune:
Fetele, ma scuzati ca intru si eu aici, sunt o aspiranta inca, si sper gravidutza cat de curand;va felicit pe toate, va doresc sa avetii bebei frumosi si sanatosi, si... sa stiti ca va citesc zilnic, poate vine si la mine barza cat mai repede, ca asa mai invat si eu din experientele voastre.
multi, curaj , totul va fi bine , va veti tine in brate buburuzele cat de curand.
Amaya, nu credeam sa gasesc pe cineva aici cu nick.ul acesta; imi place atat de mult, ca este numele pe care il voi pune bebelinei mele cand va dori sa vina... ne-am hotatrat de acum 2 ani a acest nume in caz ca e fetita. Toate cele bune
Amaya spune:
Livia, sa va ajute Dumnezeu sa va realizati visul cat mai curand.
Coincidenta stranie acum aproape 3 ani am ales si eu acest nick in ideea ca asa o va chema pe fetita mea (eram convinsa ca primul copil va fi o fetita) si astfel incercam sa ma obisnuiesc sa-l vad si sa-l aud zilnic, dar a fost baietel asa ca nu s-a putut.
Acum avem fetita insa Dumnezeu a vrut sa alegem alte nume pentru ea. Oricum si mie imi este foarte drag acest nume, am cunoscut o persoana deosebita care il purta si asta m-a inspirat, si imi place tare mult in continuare.
In orice caz, aici in Ro, cei din jur ne vedeau ca pe niste ciudati si excentrici fiindca doream sa numim fetita Amaya Alexandra
. Oricum impresia a ramas fiindca, chiar daca am renuntat la Amaya, am hotarat ca ambii copii sa aiba cate 3 prenume
.
Oana
35+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
livia_sampetru spune:
Amaya, sarcina usoara in continuare iti doresc, sa ai o bebeliina frumoasa si sanatoasa, sa va bucurati de cei mici
.
In Spania este un grup muzical, numit La Oreja De Van Gogh, iar pe solista o cheama Amaya, m-a impactat numele de la inceput, i se potriveste de munune tipei, si mai ales, canta superb... asa am ales noi Amaya.Si scuze ca acum sunt off-topic.Sa auzim de bine!
mihacarm2002 spune:
loremunteanu, multumesc pentru informatiile legate de legea „cos bebe”. Personal, prefer banii pentru ca pana la 3 luni fetita mea are destule lucrusoare (si urmeaza sa mai achizitionez zilele acestea)
megbeng, suntem mandre de tine! Esti o mamica eroina! Spor la munca!
Acum serios, bine e mai aproape serviciul! Vezi sa nu te indragostesti prea tare de el (de servucu) si la cateva luni sa te intorci!
lilisor, chiar ma intrebam daca te-a durut scoaterea cerclajului! Ei, las’, sa vezi ce usor o sa nasti! Parerea mea e ca la primele semne, sa suni dr, sa urci in masina si fuga in Cta, la spital! Sa nu stai pe ganduri ca nici podul din Agigea nu-l apuci sa-l vezi ca ai si nascut!!!
laura, suntem alaturi de tine! Nastere usoara, recuperare rapida, bebe sanatos si norocos! 

alinuk, tare grabita ai mai fost! Oricum, 

felicititari, sa va aduca numai bucurii si impliniri pe toate planurile! 

Ieri am avut o zi tare grea, iar m-a apucat dimineata si nu am citit ce ati scris! Nu am vrut sa ma culc pana nu citeam totul pentru ca si maine am de cutreierat orasul in lung si-n lat si voi ramane prea mult in urma!
Ieri, ma intreaba cineva ce mai fac. ‚Astept sa nasc’ raspund mandra. ‚Si altceva?’ (auzi tu intrebare!!!
‚Altceva nimic! Ce poate sa ma intereseze acum decat venirea pe lume a fetitei???’ am raspuns intepata. Ne zambim reciproc si ne despartim. Acum nu ma judecati prea aspru, nu am vrut sa fiu rautacioasa, dar in loc sa ma intrebe cum ma simt, cat mai am, ce am in burtica (fetita, baiat) etc, ce ar fi vrut sa ii spun? Cum adica, si altceva??? Doar nu ne vazusem si ieri (nu stiu daca ne-am intalnit vreodata anul trecut)
Unde va spun ca acum si vecinii (nu vecinele) ma intreaba cat mai am pana nasc! Ma simt cam penibil!
Marina 

Bebe sanatos, voinic si frumos, iar tie, nastere usoara si recuperare rapida!
Nadiutapm, hai sa dam mana cu mana, ca si eu am o leneeee…. de ma doare! Si am ganduri asemanatoare: va veni fetita, va plange si nu voi putea dormi!
Probabil ca mai avem destul pana nastem! In niciun caz nu suntem mame denaturate ![]()
Aventura, multumim pentru poze! Ce dragalasi sunt!!!
aelita, tare frumoasa fetita ta! Si tu arati super multumita si fericita! Bravo!

cris68: „am creierul odihnit si emite numai "judecati de valoare". – Cinste tie, ca mult adevar grait-ai!
Mihaela 35+ 
marinar spune:
uite asa se intampla cand nu te ia pe nepregatite, nu poti sa dormi. am dormit d ela 10 si ceva pana pe la 2 si nu mai pot, parca ma dor toate cele, nu-mi gasesc locul. dar si tati al nostru tot cam asa. eeee, mai e putin si plecat la spital. va multumesc din suflet fetelor pt galerie, sper ca majoretele sa nu-sifaca treaba aiurea si azi sa-mi tin si eu bebelina in brate.
fetelor v-am vazut pozele cu bebicii si sunt superbi. azi, maine poate-i vad pe viu (exceptie Sofia, normal).
sa ne "auzim" cu bine!
Marina
41 +
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe