Mamici de ianuarie-februarie 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 28
pitilache spune:
Felicitari!!!!
pentru toate mamicile. Ce productive ati fost zilele astea. Am vazut ca se tot lungeste lista din ianuarie. Sa va taraisca puiutii si sa va bucurati de ei.
Eu mai am de asteptat pana pe 5 februarie cand e programata cezariana. Sper sa fie bine pana atunci.
Va pup,
Roxana, 34+
aelita spune:
a nascut anis !!!!!!!!!!!

FELICITARI,MAMI!!!
mama,si ce scria ea de zor ,in contractii!!!! bravooooo! sa va intoarceti sanatoase acasa !!!!
ce mare e fetita!!!
kmi78,bine ai venit,sarcina usoara!
S.
ralu74 spune:
BINE V-AM REGASIT
!!!!
VA MULTUMESC CA ATI FOST ALATURI DE MINE!!!!!!!
Nu am apucat sa citesc din urma, e o gramada, am venit acasa ieri.....povestea nasterii o voi posta ceva mai incolo....
N-a fost fata asa cum toate stiam, ci baiat, unul maricel si lung....3.75kg, 51cm, APGAR 9, numele SERBAN....IOANA nu stia exact numele, daca vreti sa ma ajutati sa il schimb
.
Ioana iti multumesc
.
VA DORESC O NASTERE USOARA CELOR CARE MAI SUNTETI INCA INSARCINATE, CURAJ SI TOTUL O SA FIE BINE!!!!!!
PS inca nu am scos semnatura......
Ralu
39
DARIA
Messa spune:
Felicitari Ralu, sa creasca mare si bine si sa iti aduca bucurii si o fata frumoasa, desteapta si devreme acasa cand s-o insura!
mihacarm2002 spune:
levi, ce bine arati!!!
monu, ma bucur pentru tine ca te-ai linistit! Sunt convinsa ca totul o sa fie f. bine pentru toate mamicile de la odiseea noastra! Numai bebelusi sanatosi, frumosi, grasuni, mancaciosi, la termen etc. etc. Iar nasterile, o usoara durere de burtica si nimic mai mult!
oana_bucur,mamicile nu mai intra pe forum pentru ca nu mai pot tine pasul cu noi! Cand vom fi toate mamici atunci va fi ca la inceput. Acum unele au prea mult timp, iar altele deloc.
Acum, legat de masajul sanilor „prinzi sfarcul cu degetele si il masezi, il tragi spre exterior usor si apoi concentric areola- 5 minute macar” – cum adica concentric? Nu prea imi dau seama!

gabriela, anis,

felicitari! Bebeluse sanatoase, inteligente si norocoase!
E o zi record pt odiseea noastra: 3 nasteri! (si toate fetite)
eli: „Si acum binenteles ca o sa trebuiasca sa ma duc iar sa hranesc fomistul. Mai nou dupa ce mananca trebuie sa stam de vorba vreo ora. Adica eu vorbesc si el se uita la mine” Ce dragalas trebuie sa fie, mititelul! Abia astept sa imi vina si mie randul!
furnicusa, kim78: Bine ati venit! Asa e, odiseea noastra celor 40 sapt se apropie de finish, dar vom incepe una noua la scutece!
Azi am fost si am cumparat o gramada de lucrusoare pentru fetita. Ma gandesc ca acum am prea multe! Asa ca voi incepe sa dau sfada in tara ca sa nu mi se mai cumpere (sper ca si eu sa rezist tentatiei de a mai lua ceva).
Acum am o mare problema. Voi ati spalat lucrurile la masina cu detergent special pentru bebe? Mama mi-a spus sa pun putin detergent (sa nu le decolorez) si sa le clatesc de 2 ori. Ati calcat toate lucrurile? Si paturicile? Oare nu se fac urate daca le calc?
Acum imi vine sa stau si sa ma zgaieisc la ele! Partea buna e ca am reusit sa mai asez prin dulapuri, iar maine am ganduri si mai mari privind ordinea in casa! Insa cum vad ca e iar dimineata, tare mi-e ca voi dormi ca valiza pana la pranz!
Ralu, bine ai revenit! Abia astept sa ne povestesti cum a fost, cum ati reactionat cand ati aflat ca e baietel... Noi nu avem niciun nume pt baiat, dar la noi e 100% fetita!
Mihaela 36+ 
Amaya spune:
Buna dimineata burtici si mamici.
Anis, FELICITARI!!! Te asteptam acasa cu puiuta.
Messa, si eu la cafeluta! Ma bucur ca te simti mai bine!
Oana, scuze ca nu am mai raspuns aseara insa un destept de vecin a dat o gaura in perete si a impuscat cablul de internet. Au muncit sarmanii baieti de la RDS jumatate de noapte ca sa-l schimbe.
N-am reusit sa citesc tot ce s-a scris azi-noapte asa ca nu stiu daca cineva a mai spus ceea ce-ti voi scrie si eu. Daca e asa scuze de repetitie.
In afara de ceea ce ai scris tu ar mai fi de stiut urmatoarele detalii (pe care probabil ti le va spune si medicul bebelusului):
pt. profilaxia rahitismului:
Vigantolul - eu schimb sticluta in fiecare luna (chiar daca in spital mi-au spus dupa 6 luni iar medicul de familie mi-a recomandat dupa 3 luni), asa sunt sigura ca solutia nu si-a modificat proprietatile.
Calciu gluconic - eu l-am administrat cate 5 ml timp de 10 zile astfel: imediat dupa nastere-la 2 luni-4 luni-6 luni-9 luni- 1 an, apoi de la un an in fiecare luna dar cate 10 ml.
pentru febra:
-supozitoare cu paracetamol pt. sugari, supozitoare cu novocalmin pt. copii (dupa 3 luni), Panadol si Nurofen sirop, otet aromat.
pentru igiena nasului:
- ser fiziologic, pipeta, aspirator pt. nas (eu folosesc pompa minune cu conectare la aspirator), solutie Colargol (picaturi de culoare maron)
pentru igiena cavitatii bucale:
- glicerina cu stamicin sau nistatin (se fol. doar la nevoie) si bicarbonat de sodiu.
pentru iritatii ale pielii:
- crema de galbenele, cutaden, Neopreol, Triderm, Bepanthen (dintre unguente trebuie sa vezi la ce raspunde bb cel mai bine, la noi a fost Tridermul in iritatii mai serioase si crema de galbenele pentru eritemul obisnuit)
pentru colici:
- Baby Drink, Sab Simplex (acestea doua au dat ele mai bune rezultate la noi insa Andrei a avut colici doar vreo 3-4 zile, dar am continuat sa-i pun cate 5-6 picaturi de Sab Simplex in fiecare biberon cu lapte pana dupa 4-5 luni, in primele 3 saptamani ii puneam in laptele muls apoi in cel formula).
ceaiuri:
- de tei - calmant in general
- chimen si anason - pt. colici
- musetel - pt. constipatie
- menta - pt. diaree.
Daca imi mai aduc aminte de ceva revin la subiect.
Ylilimic, sunt foarte multe companii unde nu se cereau aceste declaratii, fiindca legislatia inainte era stufoasa si prevederile trebuiau scoase din mai multe legi si multi nu-si bateau capul sau pur si simplu nu stiau insa unde lucram atunci cand aparea o situatie se primea la serviciul personal o lista cu toate procedurile care trebuiesc urmate de catre angajat si de catre firma astfel ca toate mamicile de la noi isi trimiteau lunar sotii cu aceasta declaratie dar, pe de alta parte, ne-am luat si salariul bonus fara nici o cerere prealabila fiindca se stia deja ca este obligatoriu pentru orice angajator fie el privat sau de stat.
Oana
35+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
Alinus25 spune:
Felicitari proaspetelor mamici!
De cand n-am mai intrat pe forum s-au inmultit bebei. Bravoooo!!! Sa cresca mari si sanatosi.
Am fost la control aseara. In general suntem bine, dar mi-a spus dr. ca am colul scurtat si mi-a dat tratament cu Utrogestan si Magneziu. Mi-a spus ca exista o oarecare predispozite sa nasc inainte de termen, dar eu ma rog sa mai duc macar vreo 3 sapt. La masuratorile de la eco avem 34/35 sapt iar dupa calendar 33/34, care se ia in considerare?
Va pup si sa va aveti grija de burtici si de bebici.
Alina
34+
monu spune:
Ola, in sfarsit am dormit si eu azi noapte fara mancarimi dar pt asta am baut o cana de ceai din tei. In schimb de dimineata ma mananca palmele.
Anis FELICITARI!

Misha o sa ma duc saptamanal la eco.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia