Mamici de martie - aprilie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

sar'mana fetele pentru raspuns! noua ne e chiar foarte bine, bb misca vesel, ba chiar l-a simtit si sotul meu! si mama. bine, ca si el/ea face exact acceasi poveste cu incapatanarea...cand suntem singuri, e cum e..cand tre sa-l simta si altcineva devenim brusc foaaarte timizi ;) Dar altfel e bine, multumim lui Doamne-Doamne. Greturi nu avem, de dormit dormim bine si in orice pozitie..nu ma mai doare spatele asa tare cum anunta...doar uneori am asa o stare de neliniste in muschi, mai ales la picioare.

Mai intru cand mai pot, ca tre sa pun masina de spalat in actiune ;)

Elena 24 ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

neata dragelor,
astazi pentru ca ma simt m-ai bine m-am hotarat sa va amuz un pic .
Aseara,dupa un timp, am sesizat eu ca micuta nu misca.M-am dus la sotul meu , i-am spus si de aici a inceput circul..Acum imi vine sa rad dar aseara uitasem si cum ne cheama.Am inceput sa gadil burtica,sa o masez.Nimic!A mai trecut o ora!L-am pus pe sotul meu sa puna muzica la calculator si sa-mi dea castile sa la pun pe burta.Zis si facut! A gasit o melodie ritmata si hai cu ea pe burtica!Daca ne vedea cineva se prapadea de ras.Ne invitam bebelina la dans si ea nimic.Pana la urma imi vine mie ideea sa dau sonorul la televizor tare doar ...doar...Nimic!Aveam niste fete amandoi de ziceai ca vine sfarsitul lumii.Pana la urma am cedat.Mi-am spus ca e capoasa si ca simt eu daca ne linistim noi incepe ea.Dupa doua ore, in care nu a vrut ea sa ne bage in seama ,am primit un semnal.Se trezise!Slava Domnului!Al meu sot a simtit nevoia sa o certe: "mie sa nu imi mai faci asa ceva".Sunt sigura ca l-a inteles.(hi hi hi).
In rest, pot sa spun ca ma simt mai bine.Nu ma mai trezesc asa des noaptea iar durerile de spate si inghinale s-au rarit.
Ellyane: iti multumesc pentru urari si iti doresc si eu ca bebeii tai dragi sa stea la cuminti la caldurica pana le vine randul.Ai grija de tine!
Alliona: Bafta la operatie!Treci tu de asta!O sa vezi tu ce noroc iti va purta bebelul!
Tzuna: Am trecut si eu pe la mamicile de ianuarie- februarie si am trait alaturi de ele emotii nebune.Ce idee!Nasteri in direct!Sunt foarte unite!Asa sper sa fim si noi!Doamne si cati bebelusi pe zi!Super!
Kmi78: nu te necaji cu durerile!Eu le duc de doua luni!Mie mi s-a spus ca aceste dureri sunt "benefice".Practic bazinul tau ii face loc bebelului.La inceput sunt zilnice!Am constatat insa ca daca stai mai mult in pat e mult mai bine.(cand poti)
Monica b: m-am bucurat sa citesc ca micii tai pinguini(cum iti place tie sa-i numesti)sunt bine.Iti tin pumnii in continuare!Ce ma distreaza AMR-ul calculat de tine! Nu mai avem foarte mult nu?!
Loradin33+5zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Loradin sa-ti povestesc si eu de ce le zic gemenutilor "pinguini", ca nu e doar de flori de cuc. Eu de la inceputul sarcinii am un soi de alergie la caldura. Daca transpir cit de putin sau daca imi e cald, incepe sa ma manince pielea. Plus ca stau numai cu burta descoperita si rece. Nu ca mi-ar face mie placere, dar parca asa vor ei, sa stea "la gheata". Si apoi, uite!, nu apuca martie, sa iasa si ei ghiocei sau zambilute. Pinguini, deh!

Monica x2 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Elyanne , ma gandeam sa iti spun ca eu pe prima printesa am nascut-o la 8 luni si 1 zi, tot din cauza ... zugravitului. Nu mi-a convenit ca nu astupase zugravul bine niste gauri pe la tevile de incalzire si hop sus pe scaun si jos in genunchi si in ciuci pana pe la unu - doua noaptea facand eu ce nu facusera ei. Si singura acasa ca sotu' era in armata ... Si uite asa a doua zi nu mi-a fost chiar bine, am fost la dr si mi-a spus ca sunt in pretravaliu, ca bb e destul de dezvoltata si nu poate fi calificata prematura si sa raman in spital, dar eu nu si nu ca nu ma internez, m-am dus acasa ( eu si moasa - sora-mea) si dupa doua ore eram la internari ca aveam putina hemoragie. A treia zi dimineata aveam si printesica in brate. Totul a fost ok dar ... sa vezi munca pe ai mei sa termine apartamentul inainte sa iesim noi din maternitate. Si ne-a luat prin suprindere si cu banii, ca nu imi intrasera inca... Noroc cu ai mei, saracii!
De atunci mi-a pierit harnicia si te sfatuiesc nici macar sa nu te stresezi cu zugravitul. Ca ei tot ca ei fac si tu te alegi doar cu stresul.
Alta chestie, eu am deja laptic, cum stau fara sutien cum apare cate o picatura pe bluza si pe mine ma umfla rasul. Sunt curioasa daca puiuta cea mare o sa manifeste dorinta de a suge cand o vedea-o pe cea mica...
Diana 25 + si Julie 14.11.2003

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

A, si am uitat sa completez ca am nascut exact in ziua in care sotul depunea juramantul. Can de fapt ar fi trebuit sa fiu si eu la el.
Dar... totul e bine cand se termina cu bine!

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

, ce liniste pe aici, ati scos burticile la soare?
noi azi am fost la cumparaturi, in MiniPrix, au reduceri si cel putin pentru copilasi merita, bluzite, bodiuri, pijamalute la 90000, treninguri, costumase cu totul la 190000, aveai inca de unde alege, eu am fost in otopeni

Alexa30+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna fetele!
Mai intram si noi sa vedem ce harnicute sunteti.
La noi totul e in limitele normale. Mai o durere inghinala, mai o greutate in burtica, mai o contractie nedureroasa... Si uite asa trec zilele si noptile mai greu cu somnul, dar ne descurcam.
Printesuca mea e lenesa rau. Nu se mai misca vioi decat dimineata si atunci cand eu dorm si visez cine stie ce ciudatenii datorita dansului ei din burtica. In rest mai mult se rasuceste dintr-o parte in alta. Cred ca isi cauta locul. Desi e prea devreme sa se fixeze de acum in "pozitie". Vedem noi saptamana viitoare la ecograf.
Roxigeo sa-ti zic eu ce analize am facut saptamana asta:
-glicemie
-calcemie
-transaminaze
-examen sumar urina
-urocultura
Pe langa asta mai aveam Grup sanguin si RH, dar pe astea deja le facusem.
Raisa la doctora mea stiu ca tarifele ar fi cam 3.5-4 mil la nastere normala si in jur de 6 mil la cezariana. Cu ce mai dai la anestezist 1-1.5mil, daca e cazul, la asistente, la cine o mai fi pe acolo si la doctorul neonatolog.... Faci si tu calculele. Eu nu stiu daca dr. neonatolog e acelasi cu pediatrul, dar sper sa aflu pana atunci.
Cam asta ar fi pentru azi. Va pup dulce si abia astept vesti de la voi.

cu 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Exact cum ma asteptam....am o infectie urinara cu microbul Proteus de toata frumusetea...de 2 zile iau antibiotic si au inceput sa ma mai lase durerile si usturimile la urinat.....asta e....trecem noi si peste asta.
Bebe este bine...jucausa si agitata
Dupa cum v-am mai zis, ma inscriu si eu in clubul mamicilor cu bebei care stau cu funduletul in jos.......acum asteptam sa se intoarca...daca nuu.... la fierastrau(asta a fost exprimarea doctorului)

Andreea 32 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Andreea, multa sanatate!
te rog descrie-mi si mie cum/unde simti tu cand loveste bebelina ta. (intreb asta ptr ca tu stii sigur ca e cu funduletul in jos si am si eu niste banuieli ca nici la mine nu e tocmai bine pozitionat copilu')

roxana 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Ce gravidutze-harnicutze v-ati facut, mama-mama! Ma bucur f mult ca se leaga mai bine discutiile, dar din pacate nu mai pot tine pasul cu voi, sunt f ocupata si nu am timp liber prea mult... Am reusit sa citesc capitolul prezent, dar capitolul 14 am citit doar jumatate...

Deh, va invidiez pe cele care ati scapt sau o sa scapati de stresul serviciului, dar la mine nu va fi cazul. Cum spunea si Sori, aici nu prea exista sa iti iei concediu prenatal, mai ales ca ai cu totul 12 saptamani (da, saptamani, nu luni!!!). Asa ca toate mamicile incearca sa nu-si consume inainte nimic, sa stea macar 3 luni intregi cu copilasul acasa. Ma simt inca in putere, dar nu stiu zau cum o sa fie urmatoarele saptamani, caci cu toata intelegerea patronilor si colegilor, de trezit tot trebuie sa ma trezesc la 5, treaba tot trebuie sa mi-o fac si vin tot mai obosita acasa... Asta e, nu vreau sa va plictisesc cu ale mele, dar vreau sa imi intelegeti absenta de pe forumul devenit deodata asa de activ.

In plus, zugravim acum si camera bebelusei, pun o poza cu "work in progress". Gabi, m-ai speriat cu nascutul dupa zugravit, ca nici eu nu m-am putut abtine si am fost tot sus-jos pe scara si am mai dat si eu cu pensula ici-colo, mici corectii. Ni s-a livrat si mobila, sta cuminte impachetata in garaj pana terminam cu zugravitul. Salteau am comandat-o de pe internet, de la o firma specializata in saltele organice pt bebelusi (umpluta cu bumbac organic). Deci teoretic curand o sa putem fi gata, abia astept sa ne stim intr-o parte.

Despre neplacerile ultimului trimestru, am si eu arsuri, dureri de solduri si somn f agiatat si superficial, de ma scol ca batuta dimineata, cand ar fi somnul mai dulce... Dar mai e putin, indur orice. A, am inceput de martea trecuta "birth class" (vor fi trei sedinte), cu o moasa foarte tinerica si isteata. Este f interesant si realist cursul, si am aflat lucruri despre care nu stiam prea multe(de exemplu cum e cu "ruptul apei", cum stii cand sunt contractii adevarate, cand sa mergi la spital, etc). Am aflat si raspunsul la dilema mea: aici nu te rade si nici nu iti face clisma!!! Nu ma mai intind acum, dar o sa fac cateva spicuiri din informatiile foarte interesante pe care le aflam.

Selene, bravo pt ideea cu grupul pe yahoo, mi-am inscris si eu datele.

Totodata, salutari speciale pt Loradin, am observat ca suntem nascute in aceeasi zi, luna si an. Poate mai si nastem in aceeasi zi!

Vad ca n-am reusit sa scriu putin, asa cum mi-am propus, dar sa ma iertati, ca scriu mai rar! Va pup pe toate si va doresc un ultim trimestru care sa treaca repede si cu cat mai putine neplaceri! Sper sa ne "auzim" curand!

O saptamana buna,
Cristina 31+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput