Mamici de martie - aprilie 2007 (15)
Raspunsuri - Pagina 17
gabdyd spune:
salut burtici!
se pare ca s-a mai
dupa amiaza asta, si eu recunosc ca am tras putin pe dreapta pe langa fie-mea.
Sori1980 vad ca si tu spui ca ai tensiunea mica, la voi acolo cum se abordeaza problema asta?
Alionushca hai ca mi-ai zis-o nici nu mi-am pus o astfel de problema pana acum si inchipuie-ti ca sunt la a doua sarcina
. O sa vorbesc cu doctorita, dar stiti vorba aia cu dentistul, cand te duci nu te mai dor dintii, asa e si la mine, cand ajung la dr probabil si din cauza agitatiei ca de obicei ajung dupa ore de munca, si a emotiilor, imi creste tensiunea de zici ca e numnai buna. Totusi griji prea mari nu imi fac, asa am avut mereu tensiunea, asa a avut si mama mea, pot sa spun ca e felul meu dar trebuie sa ii dau mai multa atentie ca nu vreau sa lesin la nastere din cauza asta. Si tot din cauza asta nu prea vreau peridurala, desi mi-ar fi placut.
Absoluta fugi de-aici cu zeama aia de varza, e lucrul la care am poftit cel mai mult, de cand am ramas gravida...
. Sper ca ti-a iesit o mancarica pe cinste.
Prezentatie craniana la bb? Da, la mine laultimul ecograf asa statea dar cred ca se mai poate intoarce inca, e prea devreme sa ramana asa pana nasc.
V-am pupat.
diana
25 s si Julie
14.11.2003
Are mami doua fete!!!
cde
gabdyd spune:
Revin...
Tzuna felicitari pentru intentiile cele bune, ai un suflet mare. Am ramas cu gura cascata... mai rar oameni ca voi.
Si referitor la subiectul zilei, detergent pentru rufele lui bb eu la prima nastere am primit cadou un detergent special pt bb de la Amway, destul de bun, dar trebuie sa fii atenta la dozare ca trebuie sa pui putin, altfel se ingalbenesc rufele. M-a tinut cutia aia cateva luni bune. Si apoi le-am spalat cu detergent de-al nostru, separat de rufele noastre. In primele doua saptamani - o luna le-am si calcat, pentru sterilizare, dar apoi nu le-am mai calcat decat pe cele care trebuiau sa arate mai bine.
diana
cde
BiancaM spune:
Raisa, hainutele le-am facut cu croseta, ca mi se pare mai usor.
Sori1980, tare frumos caruciorul, si burtica de mami la fel, sa fi sanatoasa si bebe la fel. Ce ai mai facut cu medicul, ai reusit sa gasesti altul?
Am inceput si eu sa-l simt pe bebe noaptea; incet incet se diminueaza somnul ala profund si lung
. Mai reusesc sa dorm dupa ce se da jos din pat tati, vreo 1-2 ore.
Pupici la toata lumea!
28+
Bebica al nostru e 
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
roxygeo spune:
Buna seara la burtici!
Am intrat sa va salut (sunt la mama si aici am net), sa-i mulutmesc lui ELPOWER pentru raspuns, se pare ca nimeni altcineva nu stie raspunsul la intrebarea mea: Dupa 25 de saptamini ce eco si analize se mai fac si cind??? ca io sunt tare nedumerita
...
Apropo am vazut la stiri ca de acum e obligatoriu scaunul de masina, incepind cu iesitul din maternitate...
Va urez o duminica placuta...poate cu soare si un pic de plimbare...ne reintilnim luni...pupici...sper sa ma ajutati si pe mine in dilema mea..
Va pupic
Roxygeo25+
tzuna spune:
ROXY_GEO- chiar e obligatoriu si la noi scunul de masina inca de la iesirea din maternitate? Nu ca ar fi o idee rea. Eu sunt pentru. Dar ma gandeam sa-i iau scaun de masina dupa ce ajungem acasa si incepem sa iesim in plimbari.
Legat de analize-chiar nu stiu exact. Eu am facut la 27 sapt cred- culturi din col, clamydia, ureeaplasma, microplasma... Si luni la control imi va zice cae analize sa fac la sange si va anunt. Eu intre timp oricum am mai facut si cu bani o hemograma si un sumar de urina ca cica e bine sa le faci mai des (soacra mea asistenta la maternitate m-a pus sa le fac). Tu de ce nu intrebi medicul ginecolog ce tb sa faci? El sau medicul de familie tb sa te trimita.
Vai ,nu ma pot dezlipi de calculator. Sotul e plecat cu o treba si eu profit si stu cocotata aici pe scun in loc sa ma intind putin. Gata , va las.
elyanne spune:
Vin si eu la raport... pe scurt... ca e nebunie pe la mine...
Sunt bine... ma abtin cu greu sa nu fac si eu cate ceva... Tare greu sa stai sa dai indicatii si sa nu iasa cum ai fi facut tu
... fiecare cu piticii lui...
Detergent de rufe... Eu spal cu detergent lichid (obisnuit, nu de bb-ei... cu Persil - exista si Persil Sensitive), separat de hainele noastre si in primele luni ii dadeam dubla clatire. Fara balsam. N-am spalat decat la masina. Si le-am calcat pana pe la un an pe toate.
Analize trim. 3 ... inca nu stiu, ca eu o sa le fac abia in sapt. 31. Din cate tin minte se fac analizele la sange (hemograma), la urina si culturi din col. In plus o sa repet si incompatibilitatea de grup. Ecografii... eu o sa mai fac doar la spital, ecografie obisnuita.
Offf... vroiam sa scriu multe dar trebuie sa ma intorc la ale mele... Maine cred ca n-o sa am cand sa intru sa mai scriu.
si o duminica frumoasa.
Eliana (29 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
monica_b spune:
Mihaela ce curaj ai sa ramii singurica! Eu nu-mi las soata nici 4 ore la bere! Vezi ca tocmai am citit ca harnicia e semn de nastere apropiata. Asa ca e de bine ca esti lenesa. ![]()
Amma eu fac eco din 2 in 2 saptamini. Mie dr. imi spune doar greutatea si pozitia bebeilor si ea verifica ritmul lor cardiac, fluxul placentar si placenta si lichidul amniotic. Lunar imi verifica si colul. Poti sa ai cerclaj si sa nasti natural (se scoate firul de cerclaj in sapt. 37), dar eu voi face cezariana (m-a anuntat din luna 3
) din cauza mai multor probleme.
Merci, Arissa. Asa e, micutii sint f. bine dezvoltati (+ 2-3zile fata de virsta gestationala), fapt destul de rar la gemeni. S-ar putea in urmatoarele saptamini sa mai reduca ritmul de crestere. Om vedea. ![]()
Marta mie mi-a promis dr. ca nu apuc martie. Ma taie inainte, sa nu pocnesc.
Dar tot alaturi de voi ramin. ![]()
Laura_oana e ok, nu te panica. Greturile pot aparea in trimestrul 3. Nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare, doar de disconfort. Sint sigura ca si medicul o sa te linisteasca.
Raisa felicitari pt. intrarea in concediu! Adio stres! ![]()
Laina mie dr. mi-a zis ca, atita timp cit e in uter, bebe nu se poate strangula cu cordonul.
Kmi m-ai facut de mi-am masurat "talia".
Si a aflat si soata cit am si m-a facut grasa.
Va sa zica am 110cm. Nu stiu, pe ce loc sint? ![]()
Aliona cu tahicardia mea m-am tot laudat: 120-130 am pulsul. Dar toti medicii au zis ca e normal, din cauza bebeilor. Nu m-au trimis la cardiolog. :-\ E drept ca tensiunea e ok: 10 sau 11 cu 6.
Monica
x2 31+
mada_rozz spune:
Buna seara,burtici
Roxigeo,s-a mai discutat si capitolul trecut despre analizele pentru trimestrul 3.Sunt cele obligatorii date de medicul de familie(hemoleucograma,sumar de urina,urocultura) si separat culturi de col,streptococul B care sunt cu plata.Iar morfologie fetala se mai face la 32 de saptamani...nu mai stiu cine intreba...
Detergent pentru hainele lui bebetocmai am cumparat azi.Am gasit unul special de la Sano...am dat vreo 14 lei.O sa le spal pe primele de mana si o sa le clatesc de mai multe ori.Dupa aia probabil ca o sa ma plictisesc si o sa le bag la masina.![]()
Tzuna,jos palaria pentru intentia ta de a infia un copil.Te admir.
Dormitul noaptea este o adevarata aventura.Ma intorc greu de pe o parte pe alta,ma duc la baie des,deci nu prea dorm.
Noapte buna si multi pupici,
Mada
32+
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg
RaisaFudulu spune:
Gabi78 eu ceaiul de tei il fac din pliculete (pentru ca nu am de unde sa iau flori - mi-ar fi placut mai mult), pun 2 pliculete de ceai la o cana normala miere si lamaie, mierea si dimineata cu lapte si cereale ca sa nu ma constip
In legatura cu melodiile din cutiuta muzicala eu le am in calc ca mp3 nu stiu daca sunt toate din cele aparute pe CD ca nu le-am ascultat. Daca vrei vb pe messenger si ti le dau pe astea pe care le am
Fetelor ma bucur ca in general sunteti bine, lasati ca vom trece toate peste sarcina si in curand ne vom tine in brate comorile
Roxygeo eu la 30 de saptamani o sa merg sa-mi dea analizele de facut dar am inteles ca sunt asemanatoare cu cele din primul trimestru iar la eco mi-a zis sa ma duc in sapt 32
V-am pupat ca ma duc sa vad un film
Pa si spor la sporovait
Diana 27+ 
magdutah spune:
,
eu tocmai ma pregatesc de somn ... La capitolul asta nu ma pot plange. Ma mai trezesc sa beau apa si sa fac o vizita scurta la baie, dar adorm dupa aceea imediat!
Roxygeo: am mai spus ce analize am facut eu in trim.3 ... uroculturo, glicemie, hemoglobina, col-inchis, toxoplasmoza. Mai urmeaza la 30 saptamani sa mai merg la o ecografie sa il masoare pe BB.
Intreaba cineva (parca Gaby, scuze daca am gresit) daca mai este cineva careia nu i s-a spus ce este BB 

! Noi nu stim , am intrebat odata doctorul si mi-a spus ca e prea devreme sa se vada (asta pe la 20 saptamani). De atunci nu am mai intrebat si nici nu prea mai vreau sa intreb! O sa lasam sa vina "iepurasul" 
Pupici, ma duc la culcare caci e tarziu !
Magda
28+
http://mfoca.myphotoalbum.com/