Mamici de martie - aprilie 2007 (15)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

si eu pe aici, doctoricesc la fimiu care a racit iarasi urat, cu febra mare, chiar ma miram cum de a scapat

Alexa30+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna fetelor!
Imi pare tare rau ca sunteti asa multe carora le este rau! Eu sunt extrem de fericta din acest punct de vedere pentru ca nu am avut deloc deloc deloc greturi si nici macar pofte! Asta l-a facut pe sotul meu sa se declare un tata fericit!

In schimb am mari probleme cu somnul, pentru ca nu mai dorm decit 4-5 ore pe nopate si asta in vreo 2 reprize. Uneori ma trezesc si mi se face si foame, asa ca maninc doar doar de mi s-o face somn, dar asta nu se intimpla decit pe la 6.30 dimineata cind mai e putin si suna ceasul! Daca ma puteti sfatui ce sa fac v-as fi recunoscatoare, pentru ca nici dupa nastere nu o sa recuperez nesomnul asta, dupa cum zice toata lumea!
Se mai poate numi problema si faptul ca merg la toaleta uneori si din ora in ora, pentru ca bb de la inceput a fost asezat f. jos si s-a intors de la 26 de sapt. Asa ca apasa pe vezica intr-o fericire!

As vrea sa va mai intreb daca s-a intimplat vreuneia dintre voi ca pina acum sa nu i se spuna ce sex are bb. Eu am implinit 33 de sapt si doctorul meu are eco 2D la care nu a putut sa vada pina acum ce este. Dar ca sa il mai linistesc pe sotul meu am mers si am facut o eco 3D si ni s-a spus ca e baietel, spre fericirea nespusa a lui taica-su!
As vrea sa va intreb si daca stiti ceva despre maternitatea din Cimpina, pentru ca eu acolo vreau sa nasc. Sunt din Ploiesti dar imi este f. frica de maternitatea de aici asa ca m-am dus acolo de la inceput. Eu am auzit si de bine si de rau, dar vreau sa mai aflu si alte pareri.

Mulumesc mult si astept sa ma bagati in seama si pe mine.
Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Gabi78 si eu am avut insomnii poate ca din cauza ca mergem des la baie si ca se cam apropie momentul si suntem putin stresate?

La mine vad acum s-au diminuat dar incerc in fiecare seara sa beau un pahar cu lapte sau o cana cu ceai de tei, la mine inca are efect

Noi am terminat curatania si hainele de chitit ca erau de o saptamana stranse dar nu a avut nimeni timp de ele, acum ascultam cantecele pentru copii din cutiuta muzicala. Sunt frumoase, multe le stiu din copilaria mea si le cant si eu si-i plac mult bebelinei pentru ca ma acompaniaza

Diana va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Multumesc pentru sfat RaisaFudulu, dar te rog sa imi spui ceaiul il faci cu plante sau ceai de la Plafar, la pliculete?
Eu ma chinui sa beau dimineata laptele pentru ca nu imi place deloc deloc si nu cred ca as putea sa beau seara.
De la o colega de servici stiu ca doctorul ei i-a interzis sa faca ceaiuri din plante culese de ea sau ma rog, intelegi. Cica sa fac nu mai din plante de la Plafar pentru ca acestea nu prezinta riscul aparitiei alergiilor. Stii ceva despre asta?

As vrea si eu cutiuta muzicala, este vorba de CD-urile acelea aparute acum citiva ani (3 apoximativ)? Cintecele cintate de Turcasiu si nu mai stiu cine si albumul avea o coperta roz? Eu le-am facut cadou cuiva acum vreo 2 ani si acum le-am cautat si nu se mai gasesc nici sa le comanzi pe interent. Cica lipsa stoc.
Inca odata multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Vin si eu la raport. Mi-e binisor. Am cam aceleasi chestii ca si voi: multiple rasuciri noaptea, lovituri puternice de la bebe (parca vrea sa evadeze prin partea dreapta) si azi chiar niste dureri ascutite in partea de jos a burtii dar care au trecut pana sa iau No-spa. Eu de mancat mananc binisor si la fel ca inainte. Ma incearca unele stari de greata cand sunt obosita.... Nu ma mai pot apleca mai deloc si mai am atatea lucruri de facut.... La serviciu imi e din ce in ce mai greu. Si eu as fi vrut sa ma duc si vreo 2 saptamani din februarie dar acum imi fac griji daca reusesc sa merg si pana la sf lunii.
ALIONUSHCA- si in cazul meu bebelina e f cuminte cand pune sotul mana pe burta si de fapt ea face niste rasuciri pe acolo de abia mai fac fata. Asa ca am fost f incantata acum 2 seri cand sotul a vazut si el cum se misca burta cu totul intr-o parte si in alta.
Nici sotul meu nu mai vrea sa facem alt copil (noi nici nu mai putem teoretic) asa ca ne rugam sa fie acesta bine si sa ne ajute Dumnezeu sa putem adopta un altul in 3-4 ani sau chiar mai repede.

Ellyane- sa stai cumintica in pat sa nu nasti prea repede. Stii ca si eu stau in Titan si am hotarat sa scoatem bebeii impreuna in parc asa ca nu vreau sa fie o diferenta prea mare intre ei. Glumesc, stii bine. Dar as vrea ca toate sa nastem la termen sau cat mai aproape.

Fetelor vreau sa spal cele cateva hainute primite cadou pt bebe. Stiti ce detergent e bun? In afara de DERMALINE sau cum s-o numi mai e si altul? Le pot spala in masina? Eu le-as spala in masina automata si le-as clati de 2 ori. Dar stiti voi ca "babele" iti zic ca nu e bine....

Aveti grija de voi. Va pup

Saptamana viitoare vreau sa cumpar si eu pampers, lenjerie pentru patut... Patutul il voi primi de la o matusa si daca nu mi se pare ok ii cumpar unul de la Barza.
31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Tzuna se mai gasesc si alti detergenti ptr copii (Teo Bebe gasesti pe bebelusultau.ro sau detergentul ptr ten sensibil de la Amway....cred ca daca ne mai chinuim mai gasim ceva marci)
Sincera sa fiu eu am spalat lucrusoarele de bebe la masina cu detergentul obisnuit. O sa le calc mai incolo si in rest nu imi fac pb ca nu or fi bune ptr bebe. Ma adaptez atunci in functie de reactia copilului. Cred ca si alti detergenti care sunt Sensitive sunt mai delicati si ar putea fi folositi ptr hainele de bebe.

Aliona, succes la interventia chirurgicala.

Kmi si eu am avut dureri similare as'noapte.... m-a durut osul pubian (mda si pe mine ma mira cum poate sa te doara tocmai acel os) si oasele soldului...parca am avut o stanca pe mine toata noaptea. M-am gandit ca o fi de la gimnastica de ieri...

roxana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

TZUNA scuze pt ca sunt prea indiscreta, ai mai spus tu o data ca un alt bebe nu vei mai putea face, dar de ce??

in legatura cu spalatul hainelor, ma gandesc na nu e nici o problema sa fie spalate in masina automata, iar despre detergent unul sensibil cu toate ca , eu cred ca e mai mult reclama de el, nu cred ca are ceva in plus sau in minus; eventual un detergent natural , ex de la Aloe, ar fi mai indicat;
si inca ceva e important ca hainutele sa fie calcate la temp mare si cu aburi, astfel mai repede se distrug microbii decat o spalare la temp ridicata;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Roxana, poate pe tine te-a durut de la gimnastica; dar la mine nu se intampla cand stau in pat ci atunci cand merg, ieri m-a durut am si mers mai mult, azi iar ma doare si nu am facut mare lucru... probabil va fi zilnic de acum incolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Da, Kmi, asa e, de-acum tb sa ne ridicam pragul suportabilitatii durerii un pic mai sus ca o sa devenim niste "indurerate" altfel.

S-or termina ele si durerile astea in cateva saptamani

roxana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Va multumesc pentru raspuns fetelor.
Am mai citit la mamicile de ianuarie-februarie.... Au nascut niste bebeii asa mari.... Si din pacate sistemul nostru sanitar are aceleasi probleme- personal nestimulat si indiferent (in unele cazuri cel putin). Cum sa nu te apuce depresia postnatala cand te trateaza ca si cum ai naste in fiecare zi si nu te ajuta deloc?
Mi-e atat de frica..... Mor de frica de pe acum. Sper ca bebelina sa ma ajute si sa fie sanatoasa. Sunt atatea necunoscute....
Legat de un al doilea copil- nu mai facem ca am avut f mari emotii la asta (si mai avem) ca sa fie sanatos desi am respectat tot ce ne-au spus medicii si pentru ca exista sanse ca sotul meu sa reia un tratament ce nu ne-ar mai permite o noua sarcina. Dar eu as fi asa incantata sa putem adopta inca un copilas.... si sotul la fel. Am facut voluntariat 3 ani intr-un leagan de copii (centru de plasament acum) in timpul liceului si sunt atatia bebelusi abandonati care merita ce e mai bun.... Asta imi doresc: sa nasc cu bine un bebe sanatos si sa ne ajute Dumnezeu sa adoptam unul in cativa ani.

31+

Mergi la inceput