Beti ceai verde?
Raspunsuri - Pagina 3
cocufan spune:
eu ma simt chiar plina de energie dupa ce beau ceai verde. cred ca la slabit ajuta cel antiadipos dar eu nu-l agreez deloc.
acum cu Ca, m-ati cam pus pe ganduri. am sa caut sa ma informez.
cocufan spune:
Compozitie:
Uleiuri esentiale, teina, tannini catechici, flavonoide (quercetina, quercitrina), aminoacizi, vitamina C, teaflavina, tearubigina, proteine, calciu, fier, fluor, alcaloidi (teobromina, teofilina, dimetilxantina, xantina, adenina). Activitatea ceaiului se datoreaza īn primul rānd continutului de teina de tanini si de compusi polifenolici.
Polifenolii si catechinele combat radicalii liberi produsi de poluare, fum de tigara, gaze de esapament, ultraviolete.
Alcaloizii exercita un efect de stimulare nervoasa.
Teina (cafeina) stimuleaza arderea grasimilor, are proprietti diuretice.
Flavonoidele protejeaza īmpotriva stresului.
Substantele aromatice dau o savoare deosebita ceaiului.
Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grasimilor si factor de protectie anticancer.
sursa: wikipedia
eu ma gandesc ca din moment ce contine si Ca logic este sa fie o sursa de Ca si nu sa il elimine din organism.
Balbina spune:
Cocufan, eu am scris ce stiu de la o tipa care locuieste in SUA. Ceaiul verde nu i-a fost recomandat de medicul care i-a urmarit sarcina. Acuma, daca as sti suficienta engleza, as cauta pe net, dar asa, imi pare rau ca nu pot contribui cu un link informativ la subiect.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
nikole spune:
quote:
Originally posted by daniella4
Multumesc, Cristina, ca mi-ai reamintit de ceaiul verde. In ultimele luni n-am mai baut dar voi reincepe.
Eu sun fan ceaiuri oricum. Si eu cred ca Nikole are dreptate in privinta calitati ceaiurilor pe care le gasim in Romania, dar decat sucuri cu E-uri peste E-uri mai bine un ceiutz verde, eventual fara zahar ca ingrasa.
Daniella siAlexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Absolut, ca e mult mai sanatos decat COLA, si altele de genul...
fetelor, eu cat beam ceai verde, am slabit sa stiti, asta fiind si unul din motivele ptr care am mai rarit cescutele de ceai verde.
Nu stiam eu de ce nu mai am pofta de mancare si mai si slabesc

Si inca ceva...e total contraindicat in sarcina...are efect avortiv,ca de altfel majoritatea ceaiurilor amare.
bebika 12+
vacanta Filipine
vavanta Brasil
13+
cocufan spune:
da, se pare ca e contraindicat pe timpul sarcinii. e bine de stiut. iata ce am gasit si eu la contraindicatii: Hipertensiune, boli cardiace, sarcina, perioada de alaptare.

Alexis 18 nov 2004