Mamici de septembrie-octombrie 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nu reusesc sa atasez link-ul. Imi copiaza alte prostii. Copiez aici ce te intereseaza:
Cantitatile zilnice de acid folic recomandate

Cantitatile zilnice de acid folic recomandate sunt:
Copii:
- cu varste intre 0-6 luni – 0.06 mg acid folic
- cu varste intre 7-12 luni – 0.08 mg acid folic
- cu varste intre 1-3 ani – 0.15 mg acid folic
- cu varste intre 4-8 ani – 0.2 mg acid folic.
Barbati:
- cu varste intre 9-13 ani – 0.3 mg acid folic
- cu varste mai mari de 13 ani – 0.4 mg acid folic.
Femei:
- cu varste intre 9-13 ani – 0.3 mg acid folic
- cu varste mai mari de 13 ani – 0.4 mg acid folic.
Femei insarcinate (orice varsta) – 0.6 mg acid folic.
Femei care alapteaza (orice varsta) – 0.5 mg acid folic.
Alimente cu continut mare de acid folic

O portie de cereale fortificate (3/4 dintr-o cana) – 0.4 mg acid folic (folat)
85 grame de ficat – 0.2 mg acid folic
1/2 cana de avocado – 0.1 mg acid folic
3/4 cana de suc de portocale – 0.06 mg acid folic
4 fire de asparagus fiert – 0.1 mg acid folic
1/2 cana de spanac gatit – 0.1 mg acid folic
1 cana de spanac crud – 0.1 mg acid folic
1/2 cana de mazare verde – 0.1 mg acid folic
2 linguri de germeni de grau – 0.1 mg acid folic
1 portocala mica – 0.06 mg acid folic
1/2 cana de broccoli gatit – 0.1 mg acid folic
2 fire de broccoli (de 12.7 cm lungime) – 0.1 mg acid folic

Nota!: Prin gatirea vegetalelor acestea isi micosreaza dimensiunile. O cana de vegetale gatite cantareste mai mult decat o cana de vegetale crude, astfel ca, cantitatea de acid folic va fi diferita.

Alte sfaturi despre alimentele cu continut de acid folic

Multe cereale si sortimente de paine sunt fortificate cu acid folic. Cititi cu atentie etichetele alimentelor.
Mancati legume crude sau fierte usor. Prin gatire se poate distruge o parte din acidul folic continut.
Consumati suc de portocale sau alte sucuri cu continut crescut in vitamina C. Vitamina C creste cantitatea de acid folic pe care organismul uman o absoarbe din alimente.
Suplimentele vitaminice adesea contin acid folic.

Sursa este site-ul acest topic este si pe site-ul Desprecopii
Articolele sunt scrise pe acest site de medici de la Centrul de medicina interna Fundeni

Ce chestie! Am scris cu manutza mea site-ul, sin in locul lui apare "acest topic este si pe...". Asta e! Oricum, este un site medical.

Ana 4+ si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

quote:
Originally posted by laviniaN
In primul rand vreau sa-i transmit lui BETY ca imi pare sincer rau,linistestete si nu-ti pierde speranta,totul o sa fie fie bine.

Ce s-a intamplat cu Betty?

Andreea 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Lavinia imi pare rau ca nu te simti bine! Cred ca este tare greu cu greturile astea!
Cred ca tu te-ai referit la Biby,nu? Sau si Betty are vreo problema?
Noi nu stim nimic!

Mirela6+
Our little Miracle!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

ok aniast72

Povestea mea este cam asa..

In luna August 2006,dupa o perioada de munca intensa la birou,eu si sotul meu ne-am hotarat sa ne luam o mini-vacanta.Pe 19 August,dimineata ne pregatim sa mergem la mare unde vom sta o saptamana ,nu singurei ci cu un alt cuplu prieteni vechi de familie.Intamplarea a facut ca in seara respectiva la cina,Valentina (prietena care ne-a insotit in vacanta) si-a anuntat sotul ca este gravida.Strigate de bucurie,plansete si emotii..tot restaurantul era cu ochii pe masa noastra iar eu muream de rusine.In fine,se termina si minunata vacanta si ne intoarcem fiecare la casele noastre.Totusi ceva parca se schimbase,sotul meu era tacut,ingandurat,iar ptr mine a fost chiar o perioada in care ma gandeam ca ma inseala.Comportamentul lui imi trezea o groaza de banuieli.Asa ca intr-o seara mi-am luat inima in dinti si l-am ''obligat'' sa-.mi spuna care este problema.Am fost surprinsa si mai ales linistita sa aflu ca defapt ''necazul'' lui era dorinta puterica de a deveni tatic.Eu m-am gandit multe ori la asta dar niciodata nu s-a vorbit deschis despre ideea de a concepe un copil.Am zambit si i-am raspuns sigura pe mine: ''pana la sfarsitul anului o sa fim 3''.Nu am stiut ca defapt n e chiar asa de simplu.Eu luasem anticonceptionale timp de 2 ani fara sa le intrerup niciodata,si eram convinsa ca in ziua in care o fac voi ramane gravida.Vine si luna septembrie si odata cu ea mi menstruatia.Chiar daca era prima luna fara pastile,a fost destul de regulata.Octombie la fel,ne priveam dezamagiti iar eu incepusem sa cred ca mai dureaza pana la capitolul ''viitoare mamica''.Luna Decembrie a fost mai rau decat restul,nu numai ca ciclul a venit,dar a si aparut inainte de vreme.A tinut 4 zile cu diureri de burta si mai ales cu pareri de rau.Era 13 decembrie prima zi,iar dupa calculul meu trebuia sa reapara pe 6 ianoarie,eu avand un ciclu regulat de 24 de zile.Vin si sarbatoriile,de Craciun cu familiile iar de revelion cu prietenii.Ne reintalnim din nou cu Valentina si mor de ciuda cand ii vad burtica rotunda si maricica.Mi-as fi dorit atat de mult sa fiu in locul ei..Pe 3 ianoarie,voi tine mnte toata viata,ma trezesc cu impresia ca sunt gravida.Aveam o siguranta prea mare desi undeva in mintea mea continuam sa cred ca ma insel.6 ianoare,ziua cand trebuia sa-mi vina ciclul,nimic! Eu umblam cu tampoanele dupa mine,si intram in baie sa controlez cat de des puteam.Nu mai speram nimic,sani ma dureau iar ptr mine era un motiv clar de ciclu.7 ianoarie iar nimic..trec zilele iar in 9 ma hotarasc sa fac un test de sarcina.Il aveam pregatit din inainte,ma astepta in dulapiorul din baie de ceva luni..Si iata ca apar cele 2 liniute.Bucuria ma indeamna sa merg si sa-mi trezesc sotul ca sa-l anunt,insa vreau sa fiu totusi mai sigura de asa.Sa mai astept sa vad ce mi se mai intampla.Maine 13 Ianoarie se implinesc 31 de zile de la ultima menstruatie,si ma gandesc sa-i dau vestea sotului.Pana atunci eu inchei aici.Sper ca ati inteles ceva s nu vam plictisit.Un pupic ptr toate.Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniaN spune:

la BIBY m-am referit,dar obosita fiind am incurcat numele,eu azi am venit numai din spital si sunt necajita ca nu am luat acid folic nici inainte de sarcina doar din alimentatie,sper sa nu fie vreo problema.

mi se tot pune cate un ghimpe,ba imi aduc aminte ca nu am facut nu stiu ce sau ca am baut si eu de sarbatori si uite asa.....cred ca ajung la nebuni.

LAVINIA6+

Mergi la inceput

slippers76 multumesc de informatii

LAVINIA6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Lavinia, nu te mai stresa si nu te mai gandi atat. Pe vremea lui Ceausescu mamicile noastre sunt convinsa ca nu luau acid folic nici inainte nici in sarcina, si uite ce sanatoase suntem si ce bine am crescut, asa ca stai linistita!
Sanatate multa.

Nana, 4+
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

cristina85ss, ti-am adaugat povestioara la nick. Impresionanta...chiar merita sa gandesti un moment frumos in care sa-ti anunti sotul.
LaviniaN, eu cred ca stressul pe care il ai tu acum si toate gandurile negre pot face rau copilului mai mult decat un pahar baut in seara de revelion sau carentele de acid folic. Legumele cu foi verzi iti suplimenteaza acidul folic din organsim (brocolli, spanac) asa ca alimenteaza-te corect si nu-ti mai face probleme.
Nana, am modificat putin culorile pentru ca link-ul oricum facea nick-ul albastru. O sa schimb la toate fetele, pe masura ce apar povestioare. Sper sa nu te superi.
Betty78, unde esti? Sper sa nu se fi intamplat ceva rau. Da-ne un semn de viata plsss.

Povestea mea am spus-o si la FIV pentru ca de acolo am plecat, o scriu si aici: Am debutat in "a ne dori un copil" in februarie 2006, dupa 6 ani de casnicie cand nici macar intamplator nu am ramas insarcinata. In martie am descoperit forumul care mi-a calauzit primii pasi, chiar daca am debutat cu un subiect destul de controversat. Se numea "Ne dorim un copil urgent" Sigur, multe fete m-au certat pentru "graba", ca eu oare nu realizam ca toate fetele asta isi doresc? Eu am scris efectiv la primul impuls si chiar asa era. Prima vizita la doctor a fost tot in martie; la sfarsitul lui aprilie aveam deja toate analizele mele si ale sotului care spuneau ca nimic nu ne impiedica sa avem un copil. In mai a fost prima luna de monitorizari cu CSD, iunie prima IA nereusita. Intentionam si in iulie sa mergem tot pe IA dar deja incepea perioada concediilor si n-am mai apucat sa facem. Asadar am luat o pauza de doctori si am mers pe cale naturala pana in septembrie cand am inceput tot setul de analize necesare FIV-ului. In perioada asta am descoperit ca o posibila infertilitate a fost din cauza faptului ca educatia mea in materie de igiena intima lasa de dorit. Mie mi se parea absolut normal ca la fiecare dus sa ma spal "intern" cu gelul de dus, nici macar un gel intim. Am descoperit ca era o mare prostie, flora mea vaginala era distrusa si evident ca mureau inainte de a-si indeplini telul. Asadar, daca stiti ca faceti asta, luati aminte si invatati din greselile subsemnatei. Sigur ca n-am mai avut rabdare dupa remedierea situatiei sa insistam in a avea un copil pe cale naturala si am mers mai departe cu FIV-ul. M-am mai confruntat cu o chlamydie si ureaplasma, m-am chinuit putin sa scap de ele si am ajuns la FIV. Stimularea a fost un real succes, cu diphereline si menogon (3 fiole/zi)...fetele chiar spuneau ca am doborat recordurile; asa se pare cu toate ca am auzit si cazuri peste mine. FIV-ul a fost reusit si va apare pe 4 septembrie 2007(teoretic). Cam asta este istoria mea, am fost foarte hotarati si DD ne-a ajutat sa ne mearga totul din plin. Pentru mine a fost o experienta fascinanta, am fotografii cu copilasul meu la 3 zile de la conceptie cand avea doar 8 celule... ce sa mai...viata noastra a luat o alta turnura.
Momentan nu prea am simptome. Pieptul e marit...a fost dureros dar acum si-a revenit. Oricum sutienele vechi nu ma mai incap, am trecut la marimi mai mari ceea ce ma bucura. Dupa amiaza ma apuca un fel de arsuri la stomac, mai degraba ca o senzatie de foame dar fara sa-mi fie pofta de ceva anume. Am avut ceva dureri de cap, usoare ameteli si somnolenta non-stop.

Astept si alte povestioare.
Pupici pe burtici.

Andreea 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Buna seara...in sfarsit am ajuns si eu sa va scriu. V-am mai citit pe fuga la servici, dar nu am apucat sa scriu.
Eu sunt bine. Intr-adevar pe la 5 dim. ma scol si eu si nu mai pot dormi, sotul meu a zis ca nu mai dpoarme cu mine in pat ca ma foiesc prea mult.
Se intampla ziu asa mai am usoare dureri de burta, dar nimic deosebit, in rest ma simt bine...deocamdata nu am nici o senzatie d e greata.
Am observat si eu ca daca iau utrogestanul pe cale bucala am ameteli foarte mari si trebuie atunci sa inghid imediat o lingurita de zahar dupa care imi revin. Eu iau utrogestanul pe cale orala , lapranz camnd sunt la servici si nu am unde sa ma intind, pentruca doctorita mi-a spus ca stau in pat jumate de ora dupa ce il pun vaginal.

Chiar sunt un pic in panica ....unde e Betty78? Sper sa nui se fi intamplat ceva.

VA pup

Mergi la inceput

SA VA SPUN SI EU POVESTEA MEA.

Acum 3 ani dupa 6 ani de casnicie ne-am gandit si noi serios ca e cazul sa avem un copil si dupa cum multe fete au patit nu ma asteptam nici un moment sa nu raman insarcinata.
cam 1 an de zile nu mi-am facut probleme pt ca sotul lucra la oradea,iar eu eram la cluj ne vedeam mai mult la sfarsit de saptamana si probabil era imposibil de prins perioada fertila.
in al doilea an am inceput sa merg pe la doctori,toti imi spuneau ca suntem perfecti sanatosi si ca nu avem de ce sa ne facem probleme si ca ar trebui sa stam mai mult impreuna....din acel moment am calculat foarte serios perioada ferila,am facut tone de analize hormonale,aveam prolactina marita(bineinteles din cauza stresului)ba chiar un medic imi spunea ca s-ar putea sa am o tumoare pe hipofiza.
bineinteles am schimbat medicul,m-am tratat de prolactinemie,dar tot degeaba,am facut tratamente naturiste,homeopate....nimic.
intr-un final m-am mutat cu sotul la oradea am zis asa sigur merge si-mi gasesc un medic bun in zona.
am fost la arad la un medic foarte dragut,mi-a facut stimulare ovariana dar sarcina tot se lasa asteptata.
medicul a spus ca neaparat trebuia sa fac o laparoscopie,am ales clujul pt asta
in octombrie am facut laparoscopia mi-a scos un fibrom uterin si mi-a facut driling ovarian,se pare ca aveam probleme cu ovulatia.
in noiembrie ne-am mutat cu sotul la Bratislava,sotul a fost detasat de la servici,asa ca am venit amandoi.
inainte sa plec din tara am zis sa vad daca am rezolvat problema cu ovulatia,m-am dus la acelasi medic care ma operase sa-mi faca foliculometrie si surpriza nu sa rezolvat nimic,tot nu aveam foliculi....medicul a zis sa incercam in decembrie stimulare ovariana din nou
asa necajita si suparata am plecat din tara incat la o saptamana dupa ce am ajuns am fost la vienna la o clinica de FIV....PROGRAMASEM FIV pt luna aprilie am zis ca nu mai asteptam
si uite ca in decembrie fiin ocupata cu alte probleme,mutat,samd am ramas insarcinata,nici macar acum nu stim cand sa intamplat...surpriza am avuto pe 31 dec,cand ne era si frica sa ne bucuram,daca or fi false testele.
Deci fetelor BB vine cand ne asteptam mai putin si cand vrea DD ..la noi asa a aranjat lucrurile incat nici ca se putea mai bine.

Sa ne ajute DUMNEZEU pe toate sa trecem cu bine peste aceasta perioada si sa avem copii sanatosi si mancaciosi.

Va pup LAVINIA 6+.

Mergi la inceput