Spiridusi de ianuarie - februarie 2006 (138)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

quote:
Originally posted by silvi_2005
Ingrid felicitari Dianei, e tare cumintica si isteata, Alain nu are rabdare sa-i explic nimic, el e cu masinile, cu cuburile...carticele pe povesti mi le aduce sa i le arta si instnt mi le insfaca sa le roada. Se vede diferenta de comportament intre fata si baiat....nu generalizez ca poate sunt si baieti care sunt mai linistiti si cuminti.
Moni mami pe unde esti?De nu apari sa ne zici si tu ceva?
Ana de France felicitari esti mester mare!!

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Io-s aci si posed una bucata Diana pe care n-o pot incadra la fetitze cuminti,ca nu sta deloc sa ii explic (mai ales din carticelele alea).In schimb imi face surprize foarte placute.I-am lasat afara doar vreo 10 plushuri si ieri am luat un pui - mai nou,de la vara-mea din Germania si dupa ce i-am zis de vreo doua ori "hai sa ne jucam cu puiu","uite puiul" ... evident ca l-a luat de doua ori sa-l smotoceasca si l-a abandonat pe jos .Dar dupa vreo trei ore,cand a venit fratemeu i-am zis "hai arata puiul lui Cristi" si ... surprise !!! S-a dus si l-a luat de pe masutza unde era in momentul ala. Are memorie
Asa ca nu-mi mai fac probleme.Cand incep sa imi fac,imi amintesc ce am gasit scris undeva,ca fetitle se descurca singure ,doar de baieti trebuie sa ne ocupam mai mult Asa ma mai consolez si eu ca-s denaturata si nu stau cu ea sa o invatz toate alea. Ca Ghitza numai prin onomatopee vorbeste cu ea,ca si cu pisicile

MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4

"SINGURA MASURA A LUCRURILOR ESTE IMPORTANTA PE CARE NOI LE-O DAM"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Am venit de la spital. era acelasi dr. si mi-a zis ca numai vineri ii scoate firul. Rana s-a vindecat bine, mi-a zis sa-l dau cu unguent, i-am zis ce am si a zis ca e ok.
Vineri saracul Marco si vaccin si scos de fir.
Si asa fain il putea scoate acum, ca dormea.....

Bee si Moni si eu fac ciorbite cu zeama de varza, mai ales cea de perisoare e minunata. dar pana acum nu i-am dat si lui, doar sa guste.

De dimineata incarc la filmulete, dar mai am cateva si pe urma dau linkul.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006) poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3),
Marco la 1 an

Mergi la inceput

Gio ma bucur ca s-a vindecat
Acum ca am navalit eu,ati disparut voi
Asa ca daca tot nu-i nimeni,m-am uitat pana atunci la filme si poze cu Emma,Anastasia si urmeaza David.Sa vad pe cine mai reusesc sa vad pana se trezeste Diana .

MONI de DIANA (01.01.2006)DIANA ALBUME ,www.dropshots.com/jerpelm" target="_blank"> FILMULETZE 1 ,www.dropshots.com/monica70" target="_blank"> 2 ,www.dropshots.com/moni3" target="_blank"> 3 ,www.dropshots.com/moni4" target="_blank"> 4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Moni, imi era dor de tine.
O sa postez acum rezumatul capitolului II
CAPITOLUL II CARACTERISTICILE COPILARIE
Dupa indelungate studii facute asupra dezvoltarii psihomotorie si intelectuala a copiilor din cele mai vechi timpuri si pana azi s-a tras concluzia ca dezvoltarea acestora era mult prejudiciata de modul in care acestia erau perceputi de societatea adulta. abia de 200 de ani problema dezvoltarii copiilor si modul in care acestia sunt priviti a inceput sa se schimbe.
in trecut copiii erau priviti ca adultii, intr-o versiune mai mica si ca atare erau tratati in consecinta.Se astepta ca acestia sa participe la treburile casnice si sa contribuie la bunastarea familie, netinandu-se cont de nevoile lor. Ce este mai interesant este momentul in care copii au devenit identitatea de sine statatoare si nu o prelungire a parintilor, moment marcat de adoptarea Conventiei Natiunilor Unite privind Drepturile copilului, in 1989, a fost primul act oficial care prevedea ca si copiii au drepturi.
Autorul prezinta intr-un mod f interesant modul in care afecteaza cresterea si dezvoltarea unui copil Perspectiva culturala sub care acesta se dezvolta si mai ales Credintele parintilor despre copii.
In cateva cuvinte,exista doua mari orientari de educare si crestere a copilului cea apartinand culturii individualiste si cea apartinand culturii colectiviste.
Culturile individualiste, din tarile capitaliste, vestul Europei( mai nou si noi) America, etc pun accent pe independenta individului.in astfel de tari copiii sunt crescuti incade la inceput pentru a fi independenti, pentru a fi asertivi in societate si alupta pentru realizarea personala si increderea in sine.
Culturil colectiviste, din tarile comuniste, estul Europei, Asia, Africa, etc subliniaza dependenta reciproca. Conform acestei orientari, copiii trebuie sa invete sa valorizeze loialitatea, increderea si cooperarea si sa aseze scopul societatii inaintea scopului personal, este foarte bine indusa apartenanta la grup, dincolo de individualitatea fiecaruia.
Exemplele data arata comportamentul diferit am mamelor din diferite regiuni inca de cand apare nou-nascutul, in occident punandu-se valoare pe joaca si comunicare, in restul tarilor incercandu-se sudarea copilului la grup inca de la inceput si atribuiea prematura a sarcinilor este o alta caracteristica de baza acestui tip de comportament.
Este studiat foarte interesant cum afecteaza dezvoltarea unui copil credintele parintilor despre copiii.Un ex relevant este modul in care se raspunde de catre parinti diferiti la intrebarea
de ce sunt capabili copiii sa inventeze povesti?
1) cei care raspund ca a inventa este parte integranta a copilariei sunt cei care manifesta o credinta in sensul acordarii importantei majore maturarii: copii sunt destinati sa dezvolte astfel de abilitati pentru ca acest lucru e in constructia lor.
1) cei care au raspuns ca profesorii si parintii incurajeaja si promoveaza imaginatia copiilor, aseaza responsabilittea dezvoltarii copilului pe umerii parintilor, dezvoltarea are loc datorita modului in care sunt tratati.
3) cei care au raspuns ca : imaginatia se dezvolta pe masura ce ei se joaca cu altii si rationeaza asupra obiectelor, sunt cei care pun accent pe rolul activ al copilului, aratand ca ce determina aparitia unei noi abilitati este participarea efectiva a acopiilor in activitati relevante.
Concluzia e ca fiecare ne regasim raspunsul undeva intre aceste variante, bine ar fi bine ca raspunsul sa fie undeva intre combinatiile variantelor si nu unul strict ales pentru ca in scopul unei dezvoltari aromioase trebuie sa acceptam ca trebuie sa participe atat zestrea genetica cat si influenta e care noi o avem, cat si cei din jur si de ce nu propriile actiuni pe care copilul le face.
Sistemul de credinte parentale nu afectea direct dezvoltarea copilului ci determina practicile parentale pe care noi le avem si acestea sunt cele care vor determina atat dezvoltarea comportamentala a copilului cat si sistemele de credinte ale copilului.

Silvi si bebe Alain 19.01.2006

Daca ceva se intampla o singura data, se poate sa nu se mai repete niciodata dar daca se intampla de doua ori, se va repeta sigur si a treia oara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Hello si de la mine,

Am vazut pozele cu David si sant Moni intra sa il vezi si tu imbracat in Mos Craciun, juri ca este papusica din aia care o pui la pom E duuulce fooooc I-am aratat pozele si lui Giorgos!
Socroseniu este afara cu Angelo, asteapta sa se mai elibereze de copii la leagane ca sa se joace in voie copilul Stie ca nu vreau sa stea prea aproape de multi copii ca sa nu ia vreun virus, a invatat lectia
Azi noapte s.a trezit doar o data cu plansete, vreo 2 minute a durat, cred ca il durea locul vaccinului, in rest ieri si azi a fost voios, sa jucat, a mancat super bine
Giova unde este taiat Marcolino? Chiar sub barbie? Are pansament sau e liber? Duce mana acolo?
revin, pupici la toate...

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Maraki este sub barbie. Nu are pansament ca nu si-l tine, si dr. a zis sa-l las liber. pana acum nu si-a descoperit firul sa traga de el. asta ar mai lipsi.

Tocmai mi-am descoperit un perete din hol scris cu pixul . Marco mi-a luat azi un pix, dar era inchis, a invatat sa-l deschida, numai asa-mi explic dunga de pe perete.

La filmulete marco (3) sunt 3 filme noi cu marco, din 6 respectiv 28 dec.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006) poze Marco, filmulete Marco (1),www.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(3),
Marco la 1 an

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by maraki
Am vazut pozele cu David si sant Moni intra sa il vezi si tu imbracat in Mos Craciun, juri ca este papusica din aia care o pui la pom E duuulce fooooc I-am aratat pozele si lui Giorgos!
Monica

Ai perfecta dreptate e super dulce DAVID pe post de Mos Craciun Dar si cel mare e perfect! La fel bradul,casa,cadourile,totul! Si David a fost un copil super cuminte deci merita

Sper ca nu va enervez prea tare cu quote asta dar ce,numai Maraki sa faca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Moni- ce delicata esti

Giova- eu nu cred ca-i va ramane semn. acum se regenereaza f repede pielea

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by monica70

quote:
Originally posted by maraki
Monica

Ai perfecta dreptate e super dulce DAVID pe post de Mos Craciun Dar si cel mare e perfect! La fel bradul,casa,cadourile,totul! Si David a fost un copil super cuminte deci merita

Sper ca nu va enervez prea tare cu quote asta dar ce,numai Maraki sa faca?

Am vrut sa scriu si de ala mare, e super, cum vezi in filme! Pana acum am vazut doar 2 Mosi perfecti, asta de la David si cred ca de la Bumbi?
Trebuie sa-i fac baie lui Angelo, pupici la toate

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki
http://www.dropshots.com/maraki1
http://www.dropshots.com/maraki2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbita spune:

seara buna si de la noi.

acum s-a cucat sebi.sper sa nu se mai trezeasca pana dimineata.era obosit frant.toata ziua am fost plecati.
am fost si noi ladr. este foarte bine, are 10, 600 greutate. eu zic ca e bine, la cata miscare face, e un neastamparat...pana sa intram, m-a innebunit pe coridorul policlinicii...sa impinga carutul peste tot, a adormit afara, dupa care am fost in real la shoping.

la 19, mi-a mancat si mie 2 ficatei de pui blenduiti cu putin lapte. am mai incercat de cateva ori si nu vroia. deci sete adevarat ca trebuie sa perseverezi cu copilul.

ma duc sa-mi fac si eu un dus si revin sa ma vad poze si filmulete de spiridusi - angelos, diana, marco, david. in rest, sunt la zi cu tot. multi.

filmulete si poze sebi

bumbita mami de sebastian(03.01.2006)

Mergi la inceput