Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 21
Amaya spune:
Mariana, eu l-am culcat pe Andrei pe burta de la o luna si jumatate fiindca isi tinea bine capul si il misca dintr-o parte in alta si asistenta de puericultura mi-a spus ca din acel moment este ok si acea pozitie mai ales ca il ajuta sa se odihneasca mai bine si chiar dormea mai mult decat inainte. Si acum, la aproape 2 ani, pozitia pe burta este pozitia lui preferata pentru somn.
Oana
35+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
oana_bucur spune:
Mariana nu ma mira...si noua ne-a recomandat asistenta sefa de la neonatologie ptr un eritem ciupercutza care poate aparea si in guritza si care se extinde pe laterala ca niste palcuri de bubitze...o solutie cu bicarbonat de bucatarie.
Nu stiu cu baneocinul ...caci tot asistenta ne-a spus destul de raspicat ca toaletarea zonei buricului se face doar cu spirt si comprese sterile si in rest nimic..doar sa fie lasat macar putin sa se usuce si aeriseasca dupa toaletare.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+ 
oana_bucur spune:
Amaya cam cat dureaza cicatrizarea zonei daca nu apar probleme?
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+ 
Amaya spune:
Oana, ai sa vezi ca in final tu vei face multe lucruri legate de bebe cum iti spune instinctul si nu neaparat cum ti se spune de catre unul sau altul fie ei novici (ca mine) sau cu vasta experienta practica sau teoretica (ca asistentele). Fiecare copil este unicat si nu exista 2 organisme care sa raspunda identic la acelasi lucru si atunci intervine instinctul nostru si din incercari gasim varianta optima pentru puiul nostru. E vital sa dai mare importanta la ceea ce simti si ce percepi de la copilul tau fiindca tu esti cea cu care va comunica puiul cel mai bine si nimeni pe lumea asta nu-l va cunoaste ca tine. Ai sa descoperi ca multe "reguli" transmise de medici sau aplicate de alte mamici pur si simplu nu functioneaza in ceea ce-l priveste pe micutul tau.
La noi buricul s-a cicatrizat complet intr-o saptamana.
Oana
35+ si
Comorile mele
oana_bucur spune:
Sunt convinsa de faptul ca bebelul are sa-mi arate ce e mai bine. Deocamdata incerc sa-mi fac cate o idee despre ce poate interveni intr-un toi de noapte cand nu-mi pot permite sa sun pe cineva...si sa evit sa raman dezorientata fara sa stiu macar un lucru pe care sa-l incerc.
Mamicutzelor Amaya si Mariana eu va multumesc mult ptr sfaturi si rabdare...si ne retragem la nani.
Adinush iti doresc o noapte odihnitoare.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+ 
Amaya spune:
Oana, intotdeauna trebuie sa ai pe cineva pe care sa poti suna fie si in toi de noapte.
Noapte buna!
Oana
35+ si
Comorile mele
oana_bucur spune:
Amaya nu ma gandeam chiar la situatii de urgenta majora cum ar fi febra mare sau mai stiu eu...ci la chestii mai mici (dar mari ptr mine ca incepatoare ...hehehe) gen iritatii, plans de neoprit, chestii ptr care nu cred ca e decent sa sun pediatrul sau oricine altcineva...
Gata...pupam fetele si fugim la nani...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
37+ 
mihacarm2002 spune:

adinush, ralu74, felicitari pentru bebelusi, sa va aduca numai bucurii!!!

Recuperare rapida!
Imi pare rau ca ai trecut prin ceea ce ai trecut, adinush ! Bucura-te ca fetita ta detine recordul de greutate pana acum!
Alinatxa, las’ ca nu ramanem ale nimanui! Pana nastem noi, proaspetele mamici de acum vor deveni veterane! Sanatate sa fie!![]()
Gata, pako, am vazut pozele. Folosesc Mozilla Firefox si de aceea nu vedeam. Am incercat pe Internet Explorer si a mers. Cam ciudat!
Ce frumoase sunteti!
ylilimic, iti tin pumnii maine la scoaterea cerclajului. Ai trecut prin durerile unei nasterii deja, asa ca nu te mai sperii tu de o durere! (ce sa zic si eu ca sa te incurajez).
messa, ce mai faci? Mai ai putin si gataaaa! (numai maine nu-i 23)
liuda, astazi si pe mine m-au surprins vecinele. Nu stiu de ce credeau ca am nascut. Asa ca am inceput sa le spun ca dupa 12 feb nasc (desi eu sper pe 8 sa fiu deja cu bebelina acasa)
Mihaela 35+ 
laurajr spune:
JORDASH, am auzit ca stai noaptea pe net !
odihneste-te , ca mai sunt 2 saptamani...ce face fetita ?