Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mariana si nu e problema daca marginea pampersului vine peste buricutzul infasat?
Benzile astea ombilicale iti par utile ptr protectia buricului si apoi a zonei pana se cicatrizeaza?
http://www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=TX35
Am bagat si eu spatiere inainte si dupa bebelusul tau caci vad ca altfel modifica si inchide accesul la link.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

multumesc fetelor, am baut un ceai de menta mai concentrat, am mai luat una alta, din ce mi-ati spus, acum astept sa vad cum o sa ma simt, problema este ca ma doare rau burta, cu scaunul ca e moale ar mai fi cum ar mai fi cu durerea de burta e mai greu.
deocamdata Erik doarme de cand i-am facut baitza de pe la 8, sper sa nu se trezeasca pana nu imi trece macar un pic.

va pup Mary
poze Erik
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358

Mergi la inceput

Marybell sa incerci ce ti-a zis IoanaN...macar maine daca acum nu le ai in casa. Ptr burtica incearca sa-ti pui pe ea un prosop incalzit pe calorifer (asta ne-au sfatuit printre altele si ptr crizele de colici ale bebelului).

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ivona curajoasa nu ,ca lipsa epiduralei nu a fost alegerea mea .
ioana,oricui i se poate intampla faza cu sexul bebelui..eu as fi ras rau daca era baiat,ca aveam muuuulte rochite.
Sebastian e un nume superb !!!!
marybell in afara de oirez fiert nu stiu ...si ceai de menta.
important e sa nu te panichezi.burta te va durea pana cand dai afara tot.sa te faci repede bine!!
mariana tot zic sa bag poze,si ma apuc iar sa citesc ce ati scris..si iar nu am timp.
promit splemn sa rezolv azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Oana eu nu am folosit nici macar scutece de marca ca Pampers, Libero, Huggies si altele "renumite", pt. ca am observat si testat ca si celelalte sunt la fel de bune.Acum insa am auzit la mamici pe DC ca in Romania calitatea difera de cea vest europeana, ceea ce e foarte posibil.

In comparatie cu acum 9 ani cind am nascut prima data chiar in Suedia am observat imbunatatiri la scutecele pt. nou nascut.
Anul trecut cumnatele mele mi-au facut cadou niste pachete de Pampersi pt. nou nascuti si bebe al meu care avea la nastere 3200g nu le-a putut purta decit 2 sapt...In plus facuse si o roseata la fundulet.Cum le-am schimbat cu unele de marca "necunoscuta",nu mi-a mai facut probleme.

Peste ombilic i-am pus doar scutecelul care e tare moale si asezat ca lumea nu-l va deranja deloc.Sa nu uiti sa-i tii putzica in jos in pampers, ca al meu cel mijlociu s-a udat o data pina la git cind tati nu si-a dat seama care-i faza...

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Am inteles, Mariana. Eu nu sunt un fan al marcilor insa cu siguranta stiu ca sunt diferente ptr un acelasi produs dedicat diferitelor tari. In aceeasi fabrica se realizeaza produsul pe categorii de calitate ptr europa de est si europa de vest...ai fi uimita cate categorii de bumbac sunt folosite ptr confectii ptr o aceeasi marca, acelasi lucru la cosmetice...si nu ma indoiesc ca pampersii nu fac exceptie...de aia parca as incerca si Fixies (inteleg ca e posibil sa fie din aceeasi productie ca ptr germania, de aceea s-ar si gasi greu)...vreau ca la inceput sa fiu cat se poate de atenta pana incepe a se mai adapta...iar apoi putem sa incercam si altele.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

ADINUSH, RALU, felicitari mamici...va doresc recuperare rapida si bebei sanatosi, mancaciosi si veseli.

Oana, am vazut ca intrebai de pampersi cu decupaj special, poate exista insa eu nu stiu, nu am vazut insa nici n-am cautat. Pe mine m-a invatat o asistenta in maternitate sa indoi pur si simplu marginea pampers-ului pana sub buric si gata. Dupa ce cade buricul pampersul este tocmai bun sa tina baneocinul praf astfel incat sa nu se stearga pe haine.
Cu dormitul nou nascutului, eu l-am culcat pe Andrei pe o parte pana pe la 1 luna si jumatate si alternam partile la fiecare somn, adica nu-l lasam sa doarma o zi intreaga numai pe dreapta sau numai pe stanga sau numai pe spate (se mai intampla sa ajunga singur pe spate) deoarece exista riscul sa i se tesheasca ccc capul pe partea respectiva (pana am aflat asta, cam dupa o saptamana, il culcam pe Andrei mai mult pe partea dreapta si deja incepuse sa fie mai plat si mai infundat pe acea parte). Dupa fiecare masa il culcam pe partea cealalta decat a dormit pana atunci. Am o prietena care si-a culcat fetita numai pe spate si acum, la 2 ani, are capul plat la spate si nu mai are ce face. Pentru a-l sustine pe o parte ii puneam un scutec de panza rulat in spate sau o paturica, la fel, rulata.

Mariana, multumesc mult pentru detalii, sper intr-un final sa fie totul bine. Nastere usoara iti doresc si poate se razgandesc medicii si iti fac cezariana.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput

Amaya asa stiam si eu cu alternatul pozitiilor ca sa nu se turteasca bebelul in diferite parti ale capului. Pana la urma si eu voi alterna cumva dormitul pe o parte cu cel pe spate...si am sa ii iau si dispozitivul ala de dormit caci imi pare ca ii tine coloana mai dreapta decat paturica rulata (se vede treaba ca eu am probleme cu coloana de sunt setata pe partea asta).
Deci la benzile alea renunt...cu pampersii vad din mers pe care ii prefera...cu baneocinul nu ma lamuresc...parca zicea asistenta ca nici un praf nu se utilizeaza pe bebel din cauza faptului ca il inhaleaza si nu e bine....baneocinul face exceptia ?
Ah...si se pune si pana ii cade buricul sau numai dupa?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Oana daca iti spun ca eu in loc de praf de talc am folosit FAINA DE CARTOF(amidon s-o numi romaneste?)la funduletul lyui bebe cind arata usor iritat si i-a facut extraordinar de repede bine!

Pe vremea cind am nascut primul copil nu ne interzicea nimeni sa nu--i punem sa doarma si pe burtica dupa ce regurgitau cum trebuie.Acum 6 ani cind l-am nascut pe al doilea nu se mai dadea voie sa-i culcam decit pe o parte si pe spate.

Eu de fiecare data cind se trezea bebe ii schimba pozitia de dormit.De la 4 luni in sus s-au asezat singuri cum au vreu si se intorceau in somn asa ca nu dureaza.

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Oana, baneocinul pus pe buric are slabe sanse sa ajunga sa-l inhaleze bebe fiindca se pune foarte putin si de la distanta mica. Eu am folosit Baneocinul doar dupa ce i-a cazut buricul, inainte de asta doar il stergeam cu alcool si ii legam in jurul acestuia o fasa mica imbibata in acelasi alcool.

Oana 35+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Comorile mele

Mergi la inceput