Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

la mine scrie 0-3 luni (adica io am produsul fizic in manutza - o fi o greseala la detaliile despre produs pe link).

Ma gandesc ca la circumferinta bb ului de pana la max 3 luni se refera.

Si ca unii copii pot avea complicatii (ptiuptiu nu e cazul nost) si de aceea este aceasta marja...

PS: io am gasit acum pe tamponel ceva gelatinos - dar era transparent fara firisoare maronii sau de sange... o fi tot din minunatul dop??

Alinuk 37 Theodor

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

IoanaN felicitari Ralucai si bun venit grasului somnoros.
Cat despre ramasul impreuna pana la ultima mi se pare cat se poate de corect.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Alinuk am inteles cu lunile... dar in rest cu ce ne avantajeaza fasiile astea...ai idee?
Dopul nu e musai sa prezinte si sange ...nu-i asa?!
Deci o fi o bucatica de dop. Eu de abia recent am aflat de la voi de dop...si nu ma deranjeaza intarzierea caci cu vreme buna in urma, acu vreo luna si acu vreo 2 luni jumate am avut cate o fasie mai consistenta gelatinoasa si transparenta...nu mi s-a parut nimic alarmant si am omis sa spun si doctorului...dar vad ca nu s-a intamplat nimic si-mi pare bine ca nu mi-am facut griji inutile.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Oana

iti citesc din ce scrie pe instructiuni:
favorizeaza cicatrizarea fara a exercita presiune asupra bebelusului ...

Avand in vedere ca nu sunt scumpe nu prea mi-am pus mari probleme ca le-am luat de pomana. Ma astept sa constat ca mai sunt lucruri pe care nu le voi folosi.

Alinuk 37 Theodor

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Alinuk...intr-adevar pretul nu pune probleme...insa incerc ca la toate lucrurile sa ma lamuresc asupra utilitatii...mai ales ca pana acum am tot luat diverse.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

fetelor cu bebei si care alaptati va rog frumos spuneti-mi si mie ce am voie sa iau sau ce sa fac?...fiindca ma doare burta rau si azi am avut cateva scaune cu consistenta prea moale, apoasa si de culoare aproape neagra, la inceputul zilei am crezut ca ma doare burta asa rau din cauza operatiei dar acum imi dau seama ca nu...
ce pot sa iau sa nu afecteze laptele, si mi-e o frica sa nu i se transmita starea asta si lui bebe sa il doara burtica asa rau.
astept ceva propuneri va roooooooog

Mary si Erik
poze
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358

Mergi la inceput

Marybell...eu stiu numai de ceaiul de menta, orezul si bananele ca "strang la burta" si nu au ce sa faca rau laptelui. In rest nu mai am idee.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

lipseste omu o juma de zi si na... are de citit o groaza de pagini...
mai fetelor care griji va faceti... eu am doar una - sa nasc dracului odata ca deja nu mai suport aceasi intrebare toata ziua si la munca si la telefon "Inca nu ai nascut?" deci deja am alergie de la intrebare, sormea o apuca criza ca in loc de buna ziua aude "inca nu ai nascut?"
fetelor am facut supa cu ciuperci si am mancat in nesimtire asa ca ma duc sa ma culc ca noaptea trecuta am dormit cam putin asa ca ma duc sa-mi fac orele...
daca naste cineva - anuntati-ma! Eu ma duc la nanica...
va pupacesc..

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 38 sapt. si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

RALU FELICITARI pentru baietelul surpriza!!!

ADINUSH se pare ca am avut dreptate cu deschiderea capitolului.
Felicitari, sa creasca si mai mare (ca de frumoasa nu ma indoiesc ca este) si sa va bucurati de ea.

Cum sa tin pasul cu voi mai ales acum cind se scrie un capitol pe zi?
Chestia e ca in Suedia avem concediu de maternitate doar din saptamina a 36 a si dupa amiaza cind vin de la serviciu, iau copii mai mari de la scoala si gradi, apoi ma reped sa prepar cina.(ca in Suedia se maninca de seara in jurul orelor 18)

Aelita nu te induri de noi cu vreo pozna a micutei Sofia?

Ivona1977 cumnata mea e moasa in UK si de la ea stiu ca englezii ar face orice sa ajute gravidele sa nasca vaginal.Anul trecut la odisee am avut o colega care a nascut vaginal dupa multe ore de inducere un bebe de peste 4500g!!! (pe cind eu saraca ziceam ca mor de durere la o mata de sub 3 kg-prima nastere, dar eu nu aveam inainte de a ramine gravi decit 165 cm si 44 kg).Important este pelvisul raportat la circumferinta capusorului lui bebe, desi dupa 40 de sapt. se mai "osifica" am inteles eu...

Amaya tu intrebai de grosimea cicatricei de la cezariana.Uite, ca sa te linistesc, eu cu acest bebe(al patrulea) am ramas gravi la 3 luni dupa operatie si suedezii ma mai incurajeaza sa nasc vaginal.

Grosimea cicatricei pe la 27 de sapt. ar fi in jur de 7 mm si scade progresiv pe la 39 sapt, din cauza extinderii uterine.Daca e peste 3 mm in ultimele sapt. e bine, desi nu prea cred in exactitatea masuratorilor astea. Din cauza miscorarii cantitatii de lichid amniotic si a spatiului pe care il ocupa bebele, in ultimele saptamini e mai greu de vazut la eco grosimea peretelui in dreptul cicatricei.In Suedia se recomanda sa se aprecieze grosimea intre saptaminile 28 si 35.

Oana la primii doi copii ai mei ombilicul s-a desprins din spital, in primele 3 zile.La al treilea nascut putin mai devreme, a ramas vreo 10 zile.Am inteles ca conteaza si durata gestatiei.Nu le-am luat niciodata pampers speciali pt. ombilic si nici nu cunosc pe nimeni care sa fi folosit asa ceva.Totul este sa urmarim cu atentie sa nu se infecteze si sa curatam zona cu grija zilnic.

Mariana 32+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Oana, fetelor am sa-i transmit Ralucai toata bucuria voastra...
marybell smecta, enterol...astea le gaseti la farmacie si le poti lua fara reteta si in timpul sarcinii si cand alaptezi pentru stomac deranjat. Enterolul e un praf ce contine in mare parte drojdie de bere care-ti stabilieaza flora intestinala si ceva electroliti mai contine...sunt perfecte! daca nu vrei sa iei medicamente pur si simplu bea coca-cola si mananca stiksuri sau covrigei de-aia mici sarati...crede-ma face minuni...cine nu stie, asta-i primul ajutor in caz de diaree, merge aplicat si la copii...bine nu cu exces de cola, un pahar si gata

ioana
36 cu

Mergi la inceput