Mamici de ianuarie-februarie 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Oana pe mine la curs asa m-a invatat, pe spate sa o culc, si asa scrie in toate pliantele si cartile pe care mi le-au dat. Cate bordeie atatea obiceie...Uite aici niste linkuri care contin aceleasi informatii pe care le am eu:

http://babycare.iloveindia.com/sleeping/cot-safety.html
http://www.scotland.gov.uk/Publications/2005/04/22114815/48171

Mai era ceva despre feet-to-foot position in patut, adica sa pui bebelul la culcare cu picioarele aproape de capatul de la picioare ale patutului, ca sa nu se miste si sa se ascunda sub paturi si sa se sufoce. Uite o poza:

http://www.mydr.com.au/content/images/categories/Babies/sidscot2.jpg

Astea sunt cele doua lucruri in legatura cu care moasele sunt foarte insistente in ceea ce priveste culcatul copilasului.

Oricum fiecare face cum crede ca e mai bine.

Ivona 40+8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Saluate burtici si mamici!
Felicitari pt Adinush. Nu comentez. Parerea mea e ca depinde de corpul fiecareia dintre noi si de bebe pana la urma. E bine ca s-a terminat totul cu bine. Are o fetita grasana si asta e bine. O sa fie ok si pt ele si pt noi care am mai ramas de nascut. O sa ne povesteasca ea ce si cum cand vine acasa.
Oana_bucur, sa stii ca m-am uitat special in Cora de cand ai pomenit prima oara de pampersi... Eu una n-am vazut nici o croiala speciala pt buricut. Si m-am uitat bine la nr1 pt nou-nascuti. Si eu si sotul ne-am uitat... si chiar n-am vazut... om fi noi amandoi chiori?... nu stiu... Ii pui pampersul mai jos, sau ii pui un elastic din ala de la farmacie pt buricut sau altceva...
Maine ma duc la dr sa-mi vad grasunul... Tati e sigur ca are peste 3kg... eu parca n-as vrea... Vedem maine... Sunt tare curioasa, mai ales ca eu iar nu am luat in greutate mai deloc...

Loredana 36 Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Aelita, felicitari pentru bebelusa, am citit povestea ta, esti o curajoasa. Sper sa iti revii repede, sunt sigura ca deja esti yummy mummy :)

Ivona 40+8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Citit-am Ivone...incep sa ma dispere diferentele astea. Recunosc de ex ca la temp eram setata sa nu o cresc de la 19-19,5 cat o am acum in casa...insa m-au tot batut pe umar la scoala de mamici si mi-au explicat ca e diferenta mult prea mare fata de temp de la care vine si ca sist lui termoreglator nu e bine pus la punct si imi sugerau 22 gr care mie imi pare crima. Am zis atunci ca in functie de cum se comporta fac compromis undeva la 20-20,5 si apoi o scad in timp gradual. Acum cu dormitul ce sa mai zic!?...intr-adevar stiam de vechea varianta in care am fost crescute si noi in care il culci pe spate...dar se cere sa doarma in camera cu tine ca sa auzi eventuale sunete ca ar regurgita...
Pe de alta parte eu il voi culca de la inceput in camera lui cu sistem serios de monitorizare video si audio, dar am zis ca macar o sapt sa dorm si eu in aceeasi camera pana ii invat sunetele.
Pe de alta parte ma gandeam daca dormitul intr-o rana nu poate aduce prejudicii intaririi osaturii bebelului...desi suportul pe care l-am vazut e drept si ii sustine aproape toata partea din spate a corpului.
Inca incerc sa ma luminez singura, ce varianta imi pare mai buna...si apoi bebele imi va spune ce prefera. Poate voi face o combinatie intre pozitii astfel incat cat il supraveghez sa il tin si pe spate, cand il las singurel sa doarma il pun in dispozitiv intr-o rana...asa poate evit si sa-si turteasca anumite parti ale corpului asa cum li se mai intampla. Sper sa o rezolv cu compromisuri si cu ceea ce ma va invata el cand va veni.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Ivona, aia cu patutul n-o stiam....Andreea era pe invers, ea dormea bine si nemiscata atunci cand atingea cu capul(nu picioruse)marginea patului:)
Cu temperatura, intradevar 22 de grade e cam multicel pt bb dar nici 18 cu se cere in Germania....cred ca un 20 e ok.

www.nede.netfirms.com/scrupi.bin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele,

Eu nu m-am stresat cu pampersul si buricutzul.
Am gasit ceva fase obilicale si am cumparat (sincer habar n-am cum se utilizeaza, dar o sa descopar negresit!)

le gasititi aici (eu am luat din Miniblu) - dati copy/paste linkului de mai jos intr-un browser de IE sau Mozilla si scoateti pauzele din fata si dupa bebelusultau):

http://www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=TX35

Adinush esti o curajoasa mama!! Sa fiti sanatoase si sa te refaci repejor!!!

Alinuk 36 Theodor

................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata

Mergi la inceput

Mersi, Lore. Oi fi ramas eu setata dupa o discutie aici. Oricum o sa iau un pachet ca sa ii compar cu Pampers si sa vad pe ce raman.
Alinuk..ia sa vedem ce ai gasit tu.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Alinuk tocmai ma pregateam sa ii spun mandrului sa le ia si pe astea...dar imi dau seama ca utilizarea lor impune oricum pansamentul clasic facut buricului...iar fasa asta vine doar ca o centura pe talia lui si practic imobilizeaza buricul pansat...pe care oricum il imobilizezi fie cu pampersul fie cu hainutzele. Gresesc?
Ia ziceti fetelor cu experienta...voua cum vi se pare?

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Ah...si n-am mai inteles ceva...de ce sunt ptr 0-6 luni cand buricul cade in primele 2 sapt si rana se reface imediat dupa????

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Aelita, da! Ralu are tot ce trebuie pt bebe fetita ca asa a stiut pana a nascut, ca va fi fetita! :))) ideea e ca le rog pe fete sa stea linistite, sunt sanse slabe sa li se intample ce i s-a intmplat lui Ralu. Asta nu conteaza copilasul sa fie sanatos! si raluca e atat de fericita...ideea e am vazut ca fetele se agita ca aoleu acum stau si ma gandesc la verdicitatea sexului :)....repet, se poate intampla dar la Ralu v-am mai zis s-au pronuntat destul de greu in privinta sexului si destul de tarziu...noi fetele i-am tot zis ca va face baiat si apoi in final, necajita ca la 28 de saptamni nu stie sexul a aflat! si a zis ca e fetita...am fost un pic uimita ca avea toate semnele unui baietel...apoi la fel si-a facut si nu s-au putut pronunta spre final in privinta sexului. Apoi inainte sa nasca i-au zis ca e baiat ...si uite asta e povestea lui Ralu...la ea sexul bebicului ei s-a vazut mai greu, a fost rusinos bebicul ei si nu a aratat :) si cu putica ascunsa medicii au vazut o fetita...ne va povestii ea mai multe, nu pot sa vrb in numele ei prea mult ca nici eu nu stiu foarte multe. Stiu ca-i fericita, e bine bebe, e cu ea, e un gras si un somnoros si cred ca o sa-l cheme SEBASTIAN...vedem maine ce mai zice

feteloooor mai avem putin, voi va imaginati....si incepem un alt subiect! sa dea Sfantul sa o tuliti vreuna de aici inainte ca nu mai ne jucam...am stat toate 9 luni impreuna...ne asteptati acum pe noi astea codase...pana la ultima daaaaaaaaaaaa?

ioana
36 cu

Mergi la inceput