Piticlonti de iulie - august 2004 (209)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Hai, mai, Rainule, nu te mai supara, lasa ca se curata covorul !!! Cit despre figurile cu mincarea, hehehe, cunoastem povestea prea bine, asa ca ne luam de mina ! Eu una am invatat sa merg mai mult pe felurile de mincare pe care Andrei le prefera, celelalte le gusta de la noi si daca devine interesat, ii mai dau, daca nu, nu, bifez inca una la "nemincabile" si merg mai departe !! O veni vremea aia sa manince el de toate fara figuri, ma intreb ???
Si ca intrebai de somn, gizmoul doarme cu mine ! Si tare drag mi-e de el cind se cuibareste linga mine si ma roaga sa ii povestesc vreo poveste sau imi spune "mami, ubet !" (mami, te iubesc) si ma mingiie cu minutele pe fata !! Las la o parte muuuultele frecusuri dinainte de somn si jucatul cu pernele si aruncatul a tot ce este in pat pe jos, si cind ma loveste cu picioarele sau cu palma (mama, si are o minutza grea, fratele meu, sau unde sint io mai "trasa prin inel" !!)... dar si astea fac parte din deliciul virstei !!
Asa ca uite un copil exemplar !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Nu stiu de ce,dar eu am senzatia ca sunt prea mici pt a fi culcati singuri in camera.Una la mana ca daca au o problema,ajungi greu la ei sau io nu l-as auzi decat cand ar urla...apoi...ei au multe fobii,le e frica de multe si singurei in camera,se simt neprotejati.Inca nu-s desprinsi de parinti,nu sunt independenti.Se uita la desene ...asculta povesti...vad una,alta...ii mai certi uneori si ei sunt marcati de intamplarile zilnice.Plus ca ei se mai trezesc noaptea si cand se vadt singurei,in intuneric,se sperie.Poate gresesc,nu stiu,dar eu nu il culc singur,inca.Doarme in patut separat,la capul patului nostru.

Roxana...super site-ul cu thomas...deocamdata sunt mititei,dar se pot lista desenele si sa le coloreze.

Nora

Comorile Norei Noutati 2006-2007 www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006

-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Alice si Nora, stiti de ce sint io asa "stresata", pentru ca: a mea motzata nu mi-a facut niciodata figuri la mancare, ea pana acum cateva luni manca tot ce ii dadeam, rare erau felurile de mancare care nu-i placeau, se manca totul...si cu pofta, iar eu nu sint obisnuita cu copil mofturos sau cine stie, cred ca trebuie sa ma obisnuiesc!
iar cu dormitul in camera lor, Andreea doarme singura de la 5 luni, pana prin toamna chiar n-au fost probleme, adormea singura, dormea singura, toata noaptea ...asa ca de asta nu inteleg care e problema si de ce s-a schimbat al meu copil, sa fie varsta de vina, acum e mai mare si intelege mai multe, o impresioneaza asa de tare povestile incat ii e teama sa mai doarma singura, s-a speriat de ceva si langa noi se simte in siguranta ....am multe intrebari, dar nu stiu cine sa-mi dea raspunsul !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roberta04 spune:

NICOLE, si Matei doarme cu unul dintre noi (a se citi cu mine si cand NU MAI POT, il transfer pe tati cu el), se trezeste noaptea, dar parca nu la fel de des ca acum o luna, de exemplu.Am avut intr-o seara musafiri pana dupa miezul noptii si am inchis usa la dormitor, nu stiu ce s-a intamplat acolo, Matei dormea de la 8.30, dar nu am auzit nici un scancet ( si era destul de liniste la noi). Asta m-a facut sa cred ca in curand il voi lasa sa boiereasca singur pe patul dublu din dormitor si ma refugiez cu tati in sufragerie. Dar, pe de alta parte, ii dau dreptate Norei, sunt mici, se sperie usor, viseaza si se trezesc plangand, dar eu il aud oricum in secunda 2 oriunde as fi in vastul meu domeniu cu 2 camere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora__ spune:

Da,rain...asa zic si eu...ei cresc si inteleg mai multe,sunt marcati de multe.La 5 luni,ce intelegea ea?Nu stia unde este si cu cine este.Si cu mancarea...cine stie,poate trece prin alta etapa,poate s-a dereglat la un moment dat si acum isi revine mai greu...sau poate sunt asociate,mancatul prost si somnul agitat.Poate in toamna s-a intamplat ceva in mintea ei...cine stie...

Raspunsul...greu...poate doar sa incerci o noapte,doua sa-i schimbi locul,cu voi si sa vezi ce se intampla.E riscant,ca se poate obisnui asa,dar poate te lamuresti.Si in plus,trebuie sa-i treaca frica.Insistatul pe dormitul singura in camera cand ea se trezeste asa speriata,cred ca ii poate accentua frica.Posibil sa vorbesc prostii,nu sunt specialist,dar eu asa as face.Pupici

Edit:roberta...io am 3 camere...si din sufragerie pana in dormitor e cale lunga la mine...l-as auzi doar cand ar scula tot etajulSi Rares adoarme la pranz singur,iar seara il adormim si plecam de langa el,dar noaptea se mai trezeste si vrea apa...sau ca aseara cand avea cosmar...dar suntem acolo si il linistim repede si adoarme instant,la loc.Nu stiu ce e aia noapte nedormita,doar cu treziri de 2 min,cat alimentam pe Setila,si astea din ce in ce mai rare

Nora

Comorile Norei Noutati 2006-2007 www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006

-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimilinca spune:

Bonjour fetele!
Ne prezentam si noi la raport: pampers noaptea, dar acum iarna ii dau si peste zi in parc....sa nu avem surprize neplacute, biberon cu lapte dimineata si seara la culcare, vorbeste de toate, iubim cu mare foc suzi, pe care o cere "ca sa ma linistesc" ...recunosc ca pana acum nu mi-am luat inima in dinti sa nu i-o mai dau peste noapte, ne plimbam la greu noaptea din patul mic in patul mare si pe canapea......nu mananca carne neam....ah, si desenele noastre sunt niste mazgaleli neinteligibile... Asa ca felicitam pictoritele grupului Moatza si Daria
Si a mea a auzit povestile "necoafate", dar in ultimul timp le mai aranjam putin de cand s-a prezentat intr-o seara ca fiind "o doamna indurerata...mi-a murit sotzul...." stiu eu de unde a auzit???? ca prin povesti cam se prapadesc regi, regine, mame, raman printesele cu mamele vitrege rele si urate
Andrea, si felicitari pentru vestea minunata pe care ne-ai dat-o! O sarcina usoara si sa ne dai numai vesti bune despre voi de acum incolo!
Am vazut si burtica unde doarme Liviu! Felicia, nastere usoara si sa aiba grija DD de voi toti! si pentru scumpa ta domnisoara!
Andries, si tin pumnii sa gasesti cat mai repede o rezolvare!
L-am vazut si pe Pat in poze! ochisorii lui frumosi!

Cam putin am apucat sa citesc.....
Eh, or veni si zile mai bune...
V-am pupat cu mare drag




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Lumi, ma bucur sa mai citesc si despre voi, tu poate ai mai scris, dar am chiulit eu la greu, deci asa cu Ilinca ...sa se linisteasca, sint ceva de speriat copii astia, mici mici ...dar le merge mintea brici!

Nora, in pat la noi, unde a dormit cel mai mult in ultimul timp, este ok, nu se trezeste, are un somn linistit, asa ca probabil asta e problema, s-a speriat de ceva si are nevoie de siguranta, sa ne stie aproape! cam din septembrie au inceput trezirile, pana atunci nu se trezea noaptea, dormea in camera ei ...si cam de atunci am inceput sa-i spunem povesti la culcare, asa ca asta o fi ceea ce o sperie pe ea.
Asa cum spunea si Roxi, tin minte ca pe mine nu m-au speriat povestile, dar nici n-am dormit vreodata singura !
Voi ce ziceti, s-o mai tin o perioada la noi in pat?
Am vrea sa-i luam patut mai mare, in ultimul timp tot caut mobila pentru dormitorul ei, asta pe care il are acum e patutul de bebelus, inca mai are loc in el, e destul de mare, i-am dat jos si partea din fata, sa nu mai fie gratiile alea pe toate laturile, sa mai incerc s-o culc la ea dupa ce-i luam pat normal, iar pana atunci sa n-o mai stresez cu dormitul la ea in camera?
mi-e teama ca nici vorba s-o mai mut singura apoi ....
sint in ceata, n-am mai avut timp de forum, ca altfel va bateam eu de mult la cap cu problema asta!
mai astept pareri, va rog !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sa va dau si eu raportul despre Victor

Bibe foloseste doar dimineata pentru lapte cu cacao din cauza ca e mai rapid cu bibele, pampers deloc, cere singur, nici la gradi nu are nevoie, ba mai mult isi da singur pantalonii jos, dupa ce face isi trage chilotii singurel dar pantalonii nu mai reuseste, dragutul de el.
De mancat nu mananca mai nimic, asta e marea noastra problema, numai la gradi mai ciuguleste cate ceva.
La gradi insa nu mai vrea sa mearga, in fiecare dimineata avem o mega discutie care incepe cu " de ce vrei tu sa ma duci pe mine la gradi si sa ma lasi acolo singuuuuurrrr….???' si degeaba ii explic ca eu il las acolo cu copii si cu doamnele si ca nu e singur… isi baga degetul mare in gura si nu ma mai inteleg cu el… boceste pana il duc, acolo dupa ce plec eu la 5 minute se linisteste si uita…pana a doua zi… cel mai fericit e sambata si duminica, vine la noi in pat si spune ca azi se uita la desene, de altfel mi-a si spus ca "nu am timp sa ma uit la televizor din cauza gradinitei", de vorbit vorbeste fluent si cu vocabular extins, injura in trafic, spune poezii si cantecele, spune povesti ce mai e baiat mare acum…
Cu dormitul… adoarme cu tati (are pat de adult) si apoi tati vine la loc si puiul doarme singur. Daca se trezeste noaptea, isi ia ursuletul sub brat si vine la noi in pat si nu mai pleaca decat daca pleaca si tati cu el. Nu se sperie, dar insista sa mergi cu el la loc in camera lui. Daca nu te scoli din pat... umbla prin casa pe intuneric... Chiar spune 'hai in camera mea'. Cel mai nasol e cu degetul, ca sta cu el in gura, daca e suparat, nervos sau nu-i convine ceva baga degetul in gura.


Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mimilincaaa - helllouuu, unde`s pozele ?

Despre dormit: mie imi place sa dorm cu mandra, ca ma imbratiseaza, dupa care ma bate, ma trage de par, se cuibareste Dar ei cel mai mult ii place cu tata`so ... care sforaie de darama peretii ... asa k: mandra adoarme cu mine si eu plec in dormitor, iar cand tata`so e acasa este exilat sa i sforaie fie`si
Si nu ma gandesc ca e bine sau rau, sunt sigura ca peste cativa ani nu ne va lasa nici sa calcam pragul camerei ei ... asa k, profitam la greu cum putem sa o smotocim si pupacim si cocolosim


Daria & Giulia (2004 08 16) www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimilinca spune:

Daria, azi, maine, promit sa pun si ceva poze....deh, codasa Si Giuliei, acum am vazut ca am gresit ea este pictorita, nu tu....
Nicole, eu zic sa mai ai putintica rabdare...si vorba Dariei, ca maine o sa ne dorim sa dormim cu ei si o sa ne goneasca. Eu ma uit la nepotzii mei care sunt deja mari (10 si 12 ani)...sunt cei mai fericiti cand raman singuri acasa, isi doresc sa nu-i deranjezi in camerele lor, vor sa fie cat mai independenti...si asta din ce in ce mai devreme. Si sora mea suspina dupa vremurile cand ii tinea strans in brate...
Si mie imi place sa o simt pe Ilinca langa mine, sa o privesc, sa-i simt manutele... ma bucur ne lasa singuri prima parte a noptii , doarme in patul mic 3-4 ore, dar o iau repede cu noi cand o aud ca ma striga...



Mergi la inceput