** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (18)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns serbanela spune:

Buan fetelor!
Vad ca ati avut ceva activitate. Elteka, nici nu mi-am dat seama ca si la mine s-a schimbat saptamana de cand lumea si sambata o schimb din nou. Dupa mine e mai logic ca 20 sapt sa fie 5 luni si nu 19, dar daca site-ul zice asa.....Sanatosi sa fim (noi si bebeii).
Motannel, ai citit prospectul de la L-tyroxin? Eu stiu ca tratamentul pt tiroida nu se intrerupe niciodata (adica toata viata se ia, si in special cand esti graviduta). Mi-e mi-a facut dr. un cap cand l-am intrerup .... Ma rog, poate nodulii au alt regim, insa stiu ca medicamentul acesta e hormon si nu e de joaca cu asta pt ca te poti deregla rau (nuvreau sa te sperii). Eu in cam o ora merg la test si probabil ca maine or sa ma sune sa ma anunte noua doza (sau vechea - Doamne ajuta). Daca ai posibilitatea mergi si la alt dr. Mi-e in tara imi spuneu ca daca fac sex o sa ma reglez cu ionul (o tampenie) si eu ma chinuiam cu stari de frig, somnolenta, nervi si ma si ingrasam vazand cu ochii. Asta pana am gasit-o pe dr. de familie (de acasa) care s-a prins ca am probleme cu tiroida fara teste, iar apoi ele i-au confirmat. Ai grija!
Stiti ca va spuneam aseara ca aveam febra... ei bine m-a lasat pana acum o ora cand iar m-a luat, asa ca o sa trec pe la dr sa vad ce zice. Nu am luat paracetamol ieri ca am gasit prin casa doar paracetamolplus si scrie in prospect "Nu e recomandat gravidelor" si mi-a fost frica sa il iau. Oricum sunt mai linistita ca burtica nu imi mai e tare.
Ralucami, informatiile sunt interesante, insa 2 boluri de orez/zi. Bebele meu nu suporta orezul (bine ca nu suntem in jap.). Cat despre peste, aici e mare tevatura cu pestele cu mercur (cum spunea si Elteka parca). Am inercat scoici si cred ca psihic nu am putut manca, iar alge....tu ai mancat? Ce gust au? Ai in uSA gasesti tot felul de legume de-ale chinezilor , indienilor, etc...sima uit la ele ca la ceva extraterestru... bine ca poti manca multe chestii de ale lor...se zice ca ei papa mai sanatos ca noi asa ca bravo tie!
Vas, multumesc de raspuns. E singurul test in care rezultatul e baiat. Eu eram convinsa e ca baiat si cand am gasit toate teste alea , nu mai stiu ce sa cred... astept eco, insa deja am gasit si nume de fata pt orice eventualitate.
Gata dragilor, nu va mai tin...va pup si aveti grija de voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Gata, am adaugat si poze cu burtoiul... Acum ma duc sa ma culc, mor de somn
Sa nu va speriati ca sunt cam cu nasul pe sus in poze :D radeam de sot

Noapte buna ;)

Anca 20+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Poohy, ai o burtica super-simpatica!
pauly ti-am admirat bebelusa!

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Fetelor, ce bucuroasa sunt!
Ni s-a marit familionul...de vreo ora m-a sunat un verisor primar...a nascut nevasta-sa un baietel de 4kg si 54 de cm! Cica il face rugbyist! . Darius Ionut, asa il cheama...nu am apucat sa cer detalii, modul cum a nascut etc...dar toti sunt bine si sanatosi si super fericiti, mai ales ca mai au acasa o fetita Adela de 3 ani si 3 luni.
Gata...va spun noapte buna si ne vedem maine dimineata...si poohy, ai o burtica tare scumpa, cum poti sa te referi la ea ca "burtoi"..eu o aveam asa la 18-19 sapt.

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara, burtici! Dar ce harnicute si productive ati foat! Ati scris foarte multe pagini!

Cu tiroida nu am avut niciodata probleme asa de grave, doar niste kg in plus pe care le car, nici somolenta, nici frisoane in mod deosebit. Poate doar o emotivitate sporita mai ales in perioade de stress. In Suceava nu e decat o singura dr. la endocrinologie si nu cred ca-mi poate spune mai multe decat mi-a zis deja. Si oricum ma bazez pe faptul ca ma simt excelent. La un moment dat am facut investigatii amanutite la Iasi, iar doctorita de acolo mi-a zis ca oricum nu s-a demostrat inca faptul ca urmand un tratament ar disparea nodulii si concluzia a fost sa fac ce vreau cu tratamentul - drept pentru care am renuntat la el si chiar m-am simtit foarte bine! Dar voi repeta analizale(care inainte de a ramane insarcinata mi-au iesit ok) asa ca sa ma linistesc!

M-am distrat grozav cu sutienul-scufita. Eu, la 1.76m inaltime nu ma pot lauda cu sanii prea mari in conditii normale, dar sotul meu drag ma iubeste asa oricum. Totusi, spre deosebire de voi, mie nici acum nu mi-au crescut!!! in prima luna de sarcina am avut parca burta mai mare si sanii la fel dar parca a fost doar o furtuna care apoi s-a linistit si mi s-au calmat toate. Sanii mei sunt la fel, poate doar putin mai tari si mai plini, iar mai nou mi se vad cateva vinisoare albastrii care am inteles ca sunt normale. Azi am intrat in sapt 22 si abia de vreo 2 zile ma starng pantalonii mei vechi. Pana acum am intrat in hainele mele. Azi mi-am luat primii pantaloni de burtoasa care inca imi sunt mai largi si-i voi purta probabil incepand cu 2-3 sapt mai incolo!

Apropos! Oare eu calculez corect saptamanile??????????
Daca e sa ma iau dupa UM care a fost pe 16.08.2006 ar trebui sa fiu in 24 de sapt!
Daca ma iau dupa primul eco (facut pe 30.10.2006) despre care doctorita zicea ca e sarcina de 10 sapt si 5 zile inseamna ca sunt in sapt 22 incepand de astazi. Adica in ce luna???????????
Am vazut ca parerile sunt impartite. Data probabila a nasterii - 22.05.2006.
Am mai citit pe site ca eco morfologica se face pana in sapt 22. inseamna ca deja e rau pentru mine? Ah, ce nefericire ar fi! Totusi al doilea eco a fost pe 16.12.2006 la Iasi 3D si mi-a confirmat continuarea numaratorii numaratorii de la primul eco - deci sapt 17 si 3 zile. DPN tot 22.05.2006. Si m-a reprogramat pentru eco morfologica pe 27.01.2007 (dupa calculele mele atunci voi fi in sapt 24 dupa numaratoare lor, dar 26 ?????? dupa UM? Care data mai conteaza? Am senzatia ca ,,,,, cu cat citesc mai mult cu atat calculez mai prost! Are cineva rabdare sa ma dezbumbe? Adica sa ma dumireasca si pe mine?

Vai, ca tare m-am desumflat. Astept cu infrigurare un raspuns!

Motannel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Ibelciug, intr-adevar am facut eco 4D la CMU -Arcul de Triumf. Acolo mi s-a zis ca ar avea copilul hidrocefalie... Si tot acolo eu am hotarat ca orice ar fi il pastrez, tocmai ca l-am vazut prea frumos in ECO 4D Si ce bine am facut ca nu am renunta la el... ca altfel cine mai primea vesti bune pe 29 dec. de la Dr. Pop Adrian (de la clinica DIagnosis)?? Nu stiu cum o chema pe doctorita de-acolo, dar ma uit maine si iti zic (daca te mai intereseaza).

Motannel, eu am avut UM pe 06.08.2006 (deci cu 1 sapt. si 1/2 inaintea ta) ... si eu sunt in sapt. 22 (si 5 zile). Deci tu ar trebui sa fii undeva prin sapt. 21.

hai sa-ti explic cum calculezi. Te uiti in calendar si vezi in ce zi a picat 16.08.2006 si o sa vezi ca a picat intr-o miercure. Ei bine incepand din acea zi (16 august 2006) pana in sapt. urmatoare, tot miercuri (adik pe 23 august 2006) este o saptamana... si tot asa numeri din miercuri in miercuri si o sa ajungi la data de azi... si osa afli ca ai o sarcina de 21 de sapt. si 2 zile. In mod normal... o sarcina tine cam 38-40 de saptamani. Deci la tine, DPN (data probabila a nasterii) ar fi undeva intre 9 si 23 mai.

POZA Bebe Antonio din Sapt.16
www.snugglepie.com/ezb/756482.png" target="_blank">Atat mai am de stat in burtik!
www.youtube.com/watch?v=a7DNziZantk" target="_blank">Videoclipul nuntii noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Chris,

Am o intrebare, daca poti sa ma ajuti. Spuneai in urma cu cateva zile ca uneori simti ca bebe loveste in col. De doua zile si eu simt acelasi lucru. I-am spus medicului si mi-a spus ca sa fiu atenta sa nu fie contrtactii. Se simte ca o intarire a colului, uneori ca o impulsatura...o senzatie ciudata tare.
In doua sapt ma duc la echografie. Atunci imi va vedea si colul.

Fetelor mai simte cineva asa ceva? Chiqui parca tu spuneai ca ai simtit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Chris,

Am citit abia acum ce ai scris la pagina 12 si 13. De ce trebuie sa te mulgi? Te doare?
Am vazut ca ai scris de contractii? Cum se simt? Si eu am niste senzatii ciudate si la mine fiind prima sarcina nu stiu daca sunt contractii, sau mi se deschide colul(ca acolo simt eu toate chestiile), sau e bebe care loveste..HABAR NU AM...
Te pupic. ai grija de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

arthurana, si eu simteam ca si tine, de pe la 14 sapatmini, au zis ca din cauza ca placenta mea e joasa! si eu credeam ca sint contractii, dar nu era asa! in 25 merg sa vad daca mai am placenta joasa, medicul mi-a spus ieri sa nu-mi fac griji ca multe femei au placenta joasa pina in 32 saptamini, asa ca nu ma mai stresez cu asta, profit de miscaretul meu!

Flavia +18, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Draga Vas, saru'mina pentru calcul! Dar eu tare sper ca e fetita (invers)

Serbanela, ce bine ca esti ok!!!! Cred ca diferentele sint de ordin cultural (de exemplu eu ma ghidez foarte mult dupa chestii americane, si What to expect when you are expecting, o ai? Eu aproape ca nu am intrebari dupa cartea asta. Pentru imagini si evolutie bebe, am una frantuzeasca, gen album, dar nu e asa informativa pt mama)

Cit despre orez, stai linistita, nici eu nu maninc, mie nu imi place, dar cum zicea si Ralucami, poti sa inlocuiesti cu paine, paste. Ideea e sa fie cereale.

Cam asa arata PIRAMIDA cu ce trebuie sa mincam pe zi:
http://www.marchofdimes.com/pnhec/1808_1818.asp

(Japonezii pun pe primul rind orez, noi punem paste, paine)

Motannel, ia-te dupa cum calculeaza doctorul si tine-o tot asa. Intimplator la mine tanti doctor calculeaza exact cum vad eu la carte (dupa ea sint in saptamina 19, adica 18 si 5 zile, asa apare scris si pe ecran la eco, si asta e ultima saptamina din luna 4).

Si eu am probleme cu morfologica, ca mie nu mi-a zis nimic la ultimul control si spitalul m-a programat la altcineva ca cica tre' sa fie inainte de saptamina 20. Fetele din RO zic ca inainte de 22...Cel mai bien e daca poti sa intrebi. Macar voi acolo puteti, aici nu exista sa vorbesti cu doctorul in afara orei de programare, incredibil... Poate iti place sa iti faci si calendar online, vad ca unele fete il pun la semnatura:
http://lilypie.com/create_baby_days.php

Mica, ce mai e nou?

Frumoase pozici de burtici si bebici ati pus, fetelor!!

Mergi la inceput