Mamici de iulie-august 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Oanabb uite ce am gasit eu despre Rh negativ. Iti transcriu din revista:
In perioada sarcinii primare, daca fatul are Rh pozitiv, in sangele mamei s-au secretat antigeni. Organismul "tine minte" acest lucru si, la urmatoarea srcina poate incepe sa produca anticorpi. Numai ca simpla prezenta a anticorpilor in sangele viitoarelor mamici nu este un motiv obligatoriu pentru un conflict Rh. Evolutia evenimentelor depinde in mare masura de cantitatea si felul anticorpilor produsi.
Productia de anticorpi poate fi provocata si de factori precum gestoza, diabetul zaharat si chiar de procesul nasterii in sine (contractiile uterine). De aceea, pe tot timpul sarcinii preocuparea principala a medicilor este urmarirea titrului de anticorpi. Periculoasa este nu numai cresterea acestui titru ci si scaderea lui.
Daca s-au descoperit la gravida anticorpi, tratamentul specific este obligatoriu - o cura de vitamine si preparate care reduc reactia alergica. O alta metoda de tratament este reprez de plasmofereza, procedeu care permite "curatarea" sangelui mamei de anticorpi. In alte tari se practica si transfuzia de sange la fat, intrauterin. La inceputul sarcinii se face testul pt titrul de anticorpi o data pe luna, iar in a adoua ei jumatate se recomanda ca acest test sa fie efectuat o data la 2 sapt

Dupa cum vezi nu trebuie sa te panichezi, exista remedii si trebuie sa fii supravegheata medical mai tot timpul. Dar, dupa cum am mai spus, daca bebele are tot Rh neg scapi de toate grijile si analizele. Sa speram ca asa e

Fetelor cu greturi si alte neplaceri, vesti bune aici (in engl) http://askdrsears.com/html/1/t010400.asp

nasica de moflea burtica
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Lorina, mersi.
Am fost acum 10 zile la ultima eco.
Mai stau un pic sa vad cum e, l-am sunat sapt trecuta si mi-a zis sa vad cum e cand reiau serviciul si daca ma simt rau imi da concediu medical.

Anto 13+ siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Lorina, ma ierti ca sunt off topic, dar ti-am vazut pozele, si nu pot sa nu-ti spun ce melancolie m-a apucat!
Mi-e dor tare tare de Iasi...am uitat cum se numeste locul in care erai la biliard, oricum e in campus , nu?
Dincolo de toate astea, pentru nazdravanul din burtica...

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole11+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Nikole eu te banuiam ca esti botosaneanca la radacini Aveam impresia ca ti-am vazut ID-ul pe un topic al Botosaniului. Ai dreptate, e in campus, in Tudor (Master Tex se numeste, poate te gandesti la Motor). Mersi pt . Abia astept sa-ti ofer pt un bebe frumos ca tine si sanatos

nasica de moflea burtica
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Buna dimineata fetelor!

Carla nu doctorita mea spunea ca nu i se vedea sarcina ci eu am spus asta, chiar nu se cunostea ca e gravida, ce sa mai zic acum nici nu zici ca are 2 copii acasa asa este de slabuta si dragutza.

Nikole acum ce mai conteaza ce zice seful, voi sa fiti bine!

Narcisa o sa ai suficienta forta sa te ocupi de toti trei, imi doresc nespus sa il fac si eu pe al treilea dar sa terminam cu acest al doilea si mai vedem... esti o mama viteaza! Multa sanatate pentru mama ta!

Pentru fetele care vorbesc de col scurtat, eu am diagnosticul de beantza cervicala dar sigur nu mi se trage de la contractii desi cu rusine pot spune ca nu am idee ce sunt alea contractii, am mari dubii, nici la prima sarcina nu le-am sesizat .

Va rog sa terminati cu babismele ca suntem in secolul 21 si nu ne mai luam dupa toate vorbele populare. Atata timp cat exista credinta in suflet nu mai conteaza ce zic babele! Soacra mea tot imi zicea de nu stiu ce slujbe pe la 9 zile pentru mine si bb si i-am scurtat-o clar si i-am spus ca sa mearga la preot sa le faca in lipsa noastra si s-a putut. Eu am iesit din casa imediat ce am putut si imi aduc aminte de o prietena de la sept-oct 2005 a carei soacra ii spunea sa nu iasa afara ca pe unde merge ea arde pamantul, hai sa fim seriosi!

Mare minune de dimineata, m-am cantarit si aveam doar 2.5 kg in plus, cred ca la mine marea problema este constipatia care nu m-a lasat in schimb ne-am obisnuit si eu si bb cu ea . Asa ca inca mai am sanse!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Buna fetelor.
Am avut si eu aseara o tentativa sa scriu si in toiul mesajului mi-a cazut netu' . Asa ca, nu stiu daca retin sa mai scriu chiar tot ce vroiam aseara sa spun.

Oana, imi pare rau ca treci prin asemenea emotii, dar trebuie sa fii optimista pt bebe! daca exista remedii si nu ti-a zis dr ca e riscul f mare, n-ai de ce sa te sperii asa de tare! oricum, iti doresc sa aiba bebe rh negativ si sa nu faci anticorpi in sarcina!
Deni, bafta multa la cerclaj! oricum va fi bine, ca doar nu e prima oara, nu?
Nikole, si eu zic la fel! cand iti doresti ca bebe sa fie sanatos, renunti la orice, eu una nici nu discut in privinta serviciului. Acum ca sunt bine, m-am hotarat sa revin la munca de luni, dar la inceput le-am zis ca am probleme si daca vor sa ma dea afara, n-au decat, ca eu nu risc sarcina pt serviciul lor!
Lachi, nu te gandi la grreutate acum! la voi, mamicile de gemeni e normal sa puneti mai mult! pai si la 4 luni o sa aveti burtici mai mari decat noi, asa ca nu-ti mai face probleme din astea! si pana la urma, ei sa fie sanatosi, ca (pe) kilograme le dai jos!
Alina, succes la dr! sa fie totul bine cu bebe!

Si eu am probleme cu somnul de cateva nopti. A inceput sa ma doara mijlocul, mai ales in timpul somnului, si de aceea dorm in reprize, ma trezesc la 2 ore, si abia dimineata adorm linistita. Si la culcare, tot dupa 12.00-1.00 adorm, orice-as incerca. Daca deja am inceput asa, nu vreau sa ma gandesc cum va fi peste vreo 3-4 luni!

Andicu 13+

Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Salut, gagici!
Iaca mai apar si io din cand in cand, ca nimic nu ma ocoleste, pare-se... De sambata sunt cu gatu-n piuneze, nu pot inghiti, nu pot vorbi, is vai steaua mea. La asta, se adauga eternul (de cand sunt gravida) nas infundat si-o durere surda de cap. Ieri dimineata fusei la medicul de familie, care m-a "linistit": amigdalita pultacee plus sinuzita - combinatia perfecta! In viata mea n-am avut probleme cu gatul sau cu sinusurile, la fel cum pana mai acu doua-trei luni n-am avut probleme urinare. Din cate se pare, sistemul meu imunitar este la pamant de cand sunt insarcinata. In concluzie, o iau de la capat cu augmentin, ca nu cumva infectia din gat sa coboare spre plamani si sa dau in alte alea. Am sunat-o si pe dr. mea s-o pun in tema si sa-i cer parerea, mi-a zis ca e ok augmentinu, macar de mi-ar trece. Si-asa, dupa 3 zile de mers la job anu asta, acu sunt iar in medical o saptamana.
Pe de alta parte, de aproape o saptamana am si io probleme cu somnul: adorm, ce-i drept, in jur de 10, dar la 3 jumate fix sunt cu ochii pe pereti si fac primul drum la wc. Dupa aia, daca am norocul sa mai atipesc pe la 5 jumate-6, e bine. Colac peste pupaza, de vreo 3 nopti am inceput sa am oarece arsuri - sau nu'sh cum naiba sa le spun: un fel de aciditate gastrica teribila (numai noaptea), care simt ca-mi arde tot de la stomac in sus. Plus o acuta senzatie de foame (asta pe langa durerile de mijloc si neputinta de a sta prea mult pe-o parte). Toate astea se amelioreaza daca ma ridic in fund si stau asa vreo 10 minute. Habar n-am daca e normal asa ceva, d-abia astept ziua de maine, cand merg la morfo-fetala (intram in 13 sapt.) si pot s-o-ntreb pe dr. tot ce mi se nazare. Si-asa ma stie ca fiind cea mai stresata dintre pacientele ei.

Va pupez si va doresc sa fiti mult mai lipsite de griji!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

12+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

lorina emailul meu este in folderul "adrese de email ale mamicilor" din emailul comun.
narcisa nu te necaji,va fi bine,ai sa vezi....
andicu asa sa fie!

alina 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

olgutza sanatate multa si eu sunt la a doua raceala dar ori este mai putin intensa ori m-am obisnuit ca parca nu ma chinuie asa de tare.

Am uitat sa va zic ca mi-am luta rezultatul la bitest, cred ca e bun ca sincer e foarte greu de interpretat... scrie risc scazut si la down si la edwards dar sa vedeti ce sefeu de analiza este, ramai prost. Grafice, cifre si multa vorbarie deci eu una nu am inteles mai nimic, doar ca scrie risc scazut.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Jadi, sper sa treaca bolile astea curand, ca deja nu mai suport! In plus, uitai sa va spun cat ma chinuie pe mine constipatia, care nu se rezolva cu nimic! Nu stiu ce o sa ma fac, pt. ca ma dor si matele si fundu (la propriu!)
Unde ai facut bitestul? ai avut trimitere de la ginecolog? sau te-ai dus pur si simplu? si how much fu? mie mi-a zis dr. mea doar de triplu test, pe care sa-l fac la 17 sapt.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

12+

De la nunta...

Mergi la inceput