Mamici de iulie-august 2007 (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Am facut bitestul la Medlife, costa 150 roni fata de triplu test care costa 90. Eu nu am avut trimitere de nicaieri, prima ginecoloaga la care am fost la medlife mi-a spus sa fac bitestul in saptamana 12 si in rest m-am ghidat dupa ce au spus fetele. Am avut marea surpriza sa constat ca nu ma costa nimic deoarece aceasta analiza si triplutest sunt incluse in abonamentul meu.

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Buna gravidutelor
Am si eu o intrebare pentru cele care au facut triplu test si dublu test. Vi le-au recomandat doctorii vostri sau de ce le-ati facut? Aceste teste sunt gratuite? Daca nu, unde se fac? Va intreb pentru ca eu maine merg la medic si vreau sa-i cer parerea despre ele si daca mi le da, sa stiu unde sa le fac.
In ce saptamani se fac aceste teste? Eu sunt in sapt 12, ce test mai pot face - dublu sau triplu test? Care e mai elocvent?
Sper ca nu v-am innebunit cu intrebarile...
Va pup si sarcini usoare.......

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Jadi, mercic de raspuns! Mie dr. mi-a zis ca pt. triplu test imi va da trimitere sa-l fac gratuit (nu mi-a zis unde), ca daca tot se poate, de ce nu?! Pe de alta parte, tot ea mi-a zis ca asta-l fac doar daca vreau io, pt. ca riscu de down e mic, avand in vedere ca n-am 35 de ani si nici antecedente in familie nu exista. Pana-n ce sapt. pot sa fac bitestu?

Edit: housepocket, mie dr. ginecolog mi-a zis de triplu test, dar ca nu e obligatoriu pt. mine, ci doar daca vreau io (ar fi obligatoriu pt. cele trecute de 35 de ani); si ca se face la 17 sapt. Acum, la intrarea in 13 sapt. se face ecografia de morfologie fetala de trim. I, tot pt. sindorm down si alte malformatii genetice.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

12+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor!
Intru mai rar pentru ca sincera sa fiu de cand am ramas insarcinata nu prea imi mai gasesc locul pe forum. Stiu ca aici e locul meu, dar e putin mai greu la inceput. traiesc exact aceleasi senzatii pe care le-am trait in clasa a 7-a cand s-a gandit mama sa ma transfere la alta scoala cu renume mai bun. Dar o sa ma obisnuiesc eu...

Olgutta cred ca e ingrozitor sa fii asa racita mai ales acum insarcinata. si eu ma trezesc cu nasul uscat in fiecare dimineata nu stiu de ce. si nu stiu nici daca avem voie sa folosim ceva picaturi. Eu am mai pus vibrocil.

Fetelor, voi luati vitamine, acum in primul trimestru? Mie ginecologul meu nu mi-a dat, iar la medicul de familie nu m-am dus sa-i spun ca sunt gravi. Dar iau de capul meu elevit. Sper sa fac bine.
am inteles ca se fac anumite analize de sange in primul trimestru. Cine le recomanda? Ginecologul sau medicul de familie?

Eu cred ca ma ingras si de la tratamentul fiv. anul trecut dupa alt fiv (nereusit) am luat 8 kg! La o luna de la fiv am inceput sa pun si m-am oprit dupa 8 kg! Ajunsesem cat un urs...sunt si inalta... dar anul trecut in aprilie am inceput un regim alimentar si in 4 luni am dat jos 20 kg. Asta e, nu trebuie sa ma mai gandesc la cate kg o sa iau pentru ca un lucru e cert: nu ma pot abtine de la mancare: mi-e foame des si trebuie sa mananc altfel mi se face rau. am citit si eu ca sarcinile gemelare acumuleaza mai multe kg. Sa reziste uterul la sarcina si sa fie ei sanatosi, ca dupa ce scap de alaptat am timp sa slabesc!

lachi 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Lachi, mie mi-a recomandat dr. de familie analizele de sarcina (alea uzuale de sange, urocultura, RH, HIV) - ai grija, insa, ca s-a schimbat legea acu si nu mai sunt toate gratuite! eu le-am facut in noiembrie-decembrie, cand inca mai beneficiam de acoperirea din asigurari; ginecologul mi le-a recomandat pe cele de imunologie (rubella, toxoplasma, lysteria si citomegalovirus), pe care le-am facut, contra-cost, la Cantacuzino. Trebuie neaparat sa ajungi si la medicul de familie, sa te ia in evidenta ca gravida, mai ales ca ai FIV si sarcina gemelara.
Vitamine, nu iau decat acid folic (il iau inca dinainte de a ramane insarcinata). Sa vedem daca odata cu intrarea in luna a IV-a oi incepe altceva.

E groaznic sa fii a doua oara pe antibiotic in decurs de doar 2 luni, insarcinata fiind....

Scria cineva mai sus un pic de gratuitatea/compensarea medicamentelor pentru gravide. Pt. este chiar o dilema de ce unii le pot lua gratuit (ma rog, compensat 100%) si altii nu. Eu chiar ieri mi-am luat gravibinonul si utrogestanul pt. ianuarie gratuit, bashka augmentinul. E clar ca tine de medicul de familie!

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

12+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

housepocket480 eu anul acesta implinesc 35 de ani si de aceea medicul mi-a recomandat dublu si triplul test. Aceste teste sunt gratis pentru gravide peste 37 ani, deci eu platesc. Aici la Cluj pe mine dublu test m-a costat 60 ron iar triplul 90 ron. Le fac in acelasi loc, si inca nu mi-au dat rezultatele de la dublu pentru ca se coreleaza cu rezultatele de la triplu. Dublu se face in jur de 12 sapt si triplul 14-20 sapt.
Eu cand am fost la test, acolo la coada nu erau prea tinerele; eu cred ca gravi ( si tatal ) sub 30 de ani si fara probleme in familie sa nu se streseze.
Lachi e bine ca iei elevit, dar ar trebui sa mergi la medicul de familie; el trebuie sa te trimita la analize ( sunt compensate - gratis ); poti sa faci analize suplimentare dar alea costa. Asa stii cum stai, ce lipsuri ai, probleme, etc.
Mioara

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Olguta, si eu cred ca depinde de medic. Mie utrogestanul mi l-a dat compensat 50% iar vitaminele deloc; le-am platit. Dar cand o sa merg data viitoare o sa-i cer sa-mi compenseze vitaminele; Nu am nici o boala cronica, o vizitez maxim o data pe an, asa ca acum cand am nevoie sa ma bucur si eu de asigurarile care le platesc cu varf si indesat...
Mioara

14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Alina ce fain se vede bebelul tau cu manute si picioruse cu tot Si se vede si burtica, parca mai bine ca la mine Eu de sarbatori ma chinuiam sa arat si eu ceva burtica acolo si nu se vedea numic, dar de o saptamana parca s-a umflat cu pompa

Mioara, Olgutza parca traim in tara lui Papura-voda. La Cluj se dau compensate sau gratuite si la Iasi nu. Asta e, we live in no-man`s land...

nasica de moflea burtica
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Olguta, fetelor cu probleme de digestie, ati incercat sa mancati lapte cu cereale dimineata? Se zice ca ajuta f mult. Sau schimbati painea alba cu cea integrala. Important e sa va asigurati cu fibre in fiecare zi.

nasica de moflea burtica
12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Lachi lasa ca te obisnuiesti tu repede cu noi, ai poate nostalgia fetelor de la aspirante dar sper sa te obisnuiesti si cu noi. Cand mai mergi la ginecolog? Eu la prima sarcina cand am mers a doua oara la eco la 9 saptamani mi-a facut lista de analize de sange normale, de imunologie, triplu test si eco de 22 de saptamani asistenta Cruella de la eco vaginala de la parter, doctorita doar a completat perioada in care sa fac triplutest si eco morfologica. Mai mult stiu sigur ca la fiv va pune sa faceti triplu test.

Bitestul stiu ca se face in saptamanile 11-13 si triplutest in saptamanile 14-16, nu sunt foarte sigura, vorbesc din amintiri!

Deni & Vlad 28 sept 2005 & bb2

Mergi la inceput