Incalzirea globala
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/codruta_grg/codruta_grg.jpg)
codruta_grg spune:
Nu stiu daca s-a mai scris, dar e grav daca in Austria s-a optat pentru acoperirea unui ghetar, pe timpul verii, cu o imensa folie pentru protectia lui .
Si pentru noi e grava situatia, noi avand scoala de schi si cu zapezile din ziua de azi trebuie sa ne reprofilam
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by belle_vue
Ca atare, motivul pt care se bate atata moneda pe incalzirea globala e exclusiv politic: sunt taxe imense prelevate de guvernele occidentale pe ratiuni asociate cu incalzirea globala, sunt sute de functii administrative si academice (practic, aproape oriunde in statele dezvoltate daca vrei sa ti se finanteze cercetarea intr-o serie intreaga de domenii stiintifice ii pui un titlu care s-o lege de Global Warming). Originea acestei manipulari de proportii ar data din anii 70, din perioada grevelor minerilor din UK, care amenintau serios guvernul conservator al vremii, asa ca Mrs Thatcher s-a dus la Ryoal Geographical Society si le-a spus: aveti disponibila orice suma de bani pt a demonstra ca sursele traditionale de energie trebuie abandonate din cauze care dauneaza planetei la scara globala...
Aruncati o privire pe pagina de web asociata emisiunii respective (cu www in fata):
Daca tot m-ai starnit ...
![](icon_smile_wink.gif)
Sumele si taxele cu justificare ecologica sunt de mii de ori mai mici decat cifrele de afaceri ale marilor consumatori energetici si marilor poluatori.
Cele cateva miliarde de euro stranse din tot felul de taxe ecologice si investite (de ochii lumii) in proiecte verzi sunt insignifiante in fata zecilor de mii de miliarde de euro (adica zeci de trilioane de euro ca sa fiu mai clar) ale Exxon, BP, Shell, Chevron, GE, Conoco, ENI, GM, Ford, Toyota, Gazprom, Renault, Boeing, Unilever, Lukoil, Yukos, si lista este uriasa ...
Omenirea este in pragul ceasului al XII-lea. Asa cum cateva zeci de rachete cu focoase multiple de zeci de megatone TNT fiecare sunt suficiente pentru a elimina aproape orice este viu deasupra oceanului planetar (cred ca nu se mai indoieste nimeni de asta), la fel poluarea in ritmul actual va duce la distrugerea iremediabila a ecosistemului care sustine viata omului.
Dovezile care atesta aportul antropic majoritar la incalzirea globala sunt deja coplesitoare. Trebuie doar sa deschidem ochii si mai ales mintile!
![](images/user_woman.png)
brendamitran spune:
Cum?
BRENDAUn fulg pentru seara de Craciun
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by brendamitran
Cum?
Cine ce cum?
Edit: Cum ne deschidem ochii si mintile, asa-i ?
brendamitran spune:
dap.....cum facem asta?
![](images/user_man.png)
ham spune:
putem sa stam si-n cap, daca asta este cresterea demografica, in cateva zeci de ani distrugem totul:
Populatia Terrei va ajunge la 9 miliarde in anul 2050
Populatia lumii va atinge 6,5 miliarde de locuitori pana in luna iulie a acestui an si in ciuda natalitatii scazute este foarte probabil sa depaseasca 9 miliarde de locuitori pana in anul 2050 conform United Nations Population Division.
Terra si-a sporit populatia cu 500 de milioane din anul 1999 pana in prezent-in doar 6 ani. Vestea buna este ca in conformitate cu estimarile, va trece o perioada mai lunga pana se va completa si urmatoarea jumatate de miliard, ajungandu-se la o populatie de 7 miliarde in jurul anului 2013.
Conform evolutiei din ultima perioada, fertilitatea este in scadere. Daca in prezent exista o medie de 2,6 copii pe mama, se asteapta ca in anul 2050 fertilitatea sa ajunga la numai 2 copii.
Dat fiind nivelul la care s-a ajuns in prezent, este inevitabil ca populatia sa nu creasca pana in anul 2050 chiar daca fertilitatea scade suficient de mult.
Numarul de locuitori va creste insa in tarile mai putin dezvoltate a caror populatie este asteptat sa ajunga la 7, 8 miliarde in anul 2050.
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by ham
putem sa stam si-n cap, daca asta este cresterea demografica, in cateva zeci de ani distrugem totul:
Well, traiasca plantele si animalele modificate genetic, hormonii de crestere si alimentele chimice! Alta solutie nu exista pentru a hrani populatia in continua crestere.
![](bang.gif)
buggy spune:
Eu sper totusi ca populatia Pamantului sa scada nu sa creasca. Daca ne gandim la cati copii se faceau pe vremuri si la cati copii se fac acum, parca nu as da crezare statisticilor. Oamenii au mai avansat, sunt mai civilizati, nu se mai inmultesc precum iepurii. Probabil ca mai exista si astfel de culturi in care inca se fac copii cu carul dar in acelasi timp nici nu se compara cu ritmul trepidant din trecut. Si belle_vue, niciodata contributia individuala in asemenea contexte nu este de neglijat, cu atat mai mult cea colectiva a unei tari-fie ea cat de mica, cel putin asa cred eu. Puterea exemplului poate fi foarte mare si chiar decisiva.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
brendamitran spune:
Buggy,te salut! Si te pup! N-ai mai dat nici un semn de viata,dar ma bucur ca te vad la subiectul asta.
Eu stau si ma intreb: de ce nu se ia in calcul si mortalitatea.Pai cu cite schimbari sint de la incalzire globala,e clar ca va creste mortalitatea.
Primii afectati sint eschimosii,tocmai imi povestea un prieten din Canada ce jale este pe ei si cit de greu le este.
danutz spune:
Uitati ce articol am gasit azi dimineata. Asta, corelat cu faptul ca aztecii au prezis Apocalipsa in 2012, nu va pune pe ganduri?
Adevarata cauza a schimbarilor de clima, activarii vulcanilor, intensificarii activitatii seismice etc., o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a planetei Eris, denumita intermediar 2003-UB-313 si cunoscuta in Antichitate sub mai multe denumiri: Nibiru, Marduk, Nemesis, Hericolubus, Planeta Zeilor, planeta Imparatiei, planeta Crucii, planeta Rosie etc.
A primit denumirea oficiala de Eris in urma hotararii Uniunii Astronomice Internationale de la Praga, din august 2006.
Un scurt istoric al primelor contacte (recente) cu ea:
- a fost observata la data de 21 octombrie 2003, cu un telescop Oschin de 1,22 m, de pe Muntele Palomar (California);
- a fost descoperit de Michael E. Brown, Chad Frujililo, David L. Rabinovitz, de la California Institute of Technology, la 5 ianuarie 2005, dupa fotografiile luate la data de mai sus.
- observatiile ulterioare publicate in octombrie 2005, au aratat ca poseda un satelit denumit Dysnomia (Gabriel).
Apropierea periodica (3.600 de ani) a planetei Eris/Nibiru de Pamant genereaza si numeroase modificari ale climei, una fiind incalzirea globala cu consecinta ei fireasca - topirea ghetarilor. Pe scurt, ilustrarea acestui proces in timpul ultimelor doua treceri ale planetei Zeilor printre Marte si Jupiter, locul maxim al apropierii de Pamant:
1) Acum 7.200 de ani, in timpul cataclismului cunoscut sub termenul de “potopul” lui Noe:
“Schimbari bruste de temperatura... furtuni violente... avalanse de ape provenite din Antarctica... au iesit din «inchisoarea lor de gheata»... dr. John T. Hollin de la Universitatea Maine considera ca, periodic, din calota glaciara a Antarcticii se desprind bucati uriase, care creeaza o maree uriasa” (Zecharia Sitchin, A Douasprezecea Planeta, Ed. Aldopress, Bucuresti).
2) Acum 3.600 de ani, in timpul Exodului evreilor din Egipt: “La mijlocul mileniului al doilea I. Ch., Pamantul a suferit... mari cataclisme. Un corp ceresc, recent patruns in sistemul solar - o noua cometa -, s-a apropiat foarte mult de Pamant... disparitia ulterioara a stratului glaciar” (Immanuel Velikovsky, Ciocnirea lumilor, Ed. Lucman, Bucuresti).
3) Situatia prezenta (29/30 decembrie 2006): Agentiile de presa din intreaga lume au relatat faptul ca o platforma de gheata de aproximativ 66 km patrati (cam 15 km lungime si 5 km latime) s-a detasat de insula Ellesmere (in apropierea Groenlandei), in Oceanul Atlantic, datorita incalzirii globale, iar calota glaciara continua sa se rupa.
Modficarile de clima, geologice etc., se vor accentua deoarece planeta Eris/Nibiru nu a trecut nici macar pe langa Pluto, apropierea maxima de Pamant fiind asteptata in perioada 2010-2012.
In prezent, fenomene identice (incalzire globala, activare vulcan etc.) au loc si la nivelul altor planete din sistemul nostru solar, cauza fiind aceeasi: Eris/Nibiru. Cateva exemple:
1) Luna Triton a lui Neptun se incalzeste (BBC Science & Technology News, 25 iulie 1999).
2) Pluto traieste o incalzire formidabila (Massachusetts Institute of Technology News, 9 octombrie 2002).
3) Eruptie vulcanica pe Io, satelitul lu Jupiter (Icarus Astronomy, noiembrie 2002).
4) Incalzirea lui Marte (ABC News, 7 decembrie 2002).
5) Incalzirea lui Saturn (28 ianuarie 2007, www.interstars.net): Cercetatorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) - departamentul de fizica si astronomie si cei de la Universitatea din Boston au remarcat ca temperatura atmosferei superioare a lui Saturn este mai mare decat prevazusera.
Astfel, profesorul Alan Aylward de la UCLA considera necesara reexaminarea ipotezelor de baza referitoare la atmosfera planetara si determinarea cauzei incalzirii observate.
Tot el a semnalat un proces asemanator si la nivelul planetei Marte, concluzionand: “Studiind ce se petrece in alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei”. Pe Internet (Google) la Nibiru exista 586.000 de trimiteri, la UB 313 exista 1.130.000 de trimiteri, la Eris exista 3.970.000 de trimiteri. Un scurt film (4-5 minute) despre cele de mai sus poate fi vazut la: Leweb2zero.tv nibiru.
Sursa: Cronica Romana, 15 Martie 2007
Autor: Cristian Negureanu
Cronica Romana - alte stiri si articole preluate pe 9AM
Danutz, mamica de bebic Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti