Mamici de ianuarie-februarie 2007 (50)
Raspunsuri - Pagina 16
Catalina spune:
Am fost si noi azi si ne-a citit parintele la 8 zile, asa, sa ne fie de ajutor de la Doamne Doamne ca oricum El ne tine.
In rest la mine in casa e liniste, mi-as dori sa fiu eu mai energica dar deocamdata cred ca nu se poate ... . Am starea asta de slabiciune si cu transpiratii asa ... . Trebuie sa imi dau timp.
Bebe doarme, aproape cu program, intre 3 si 4 ore, e cuminte, mai boceste nitelus cand cred ca il doare burta. Mai panicata e ma'sa ca ii fierbe burta (na, lapte, compot de mere, ceai etc ..)si are diaree. Imi e teama sa nu ii dau si lui ceva. Voi cate lichide beti. Bine, nu tu Lili ca tu esti campioana. Eu nu reusesc sa bag 5 litri nici daca mor. Cred ca vreo 2 in total. Altfel nu mai mananc nimica ca mi se umple stomacul. Si nici asta nu e bine.
La voi la cat timp vine pediatrul, cele care aveti deja bebei? Si vine din proprie initiativa sau chemati voi? La noi a venit a doua zi dupa ce am venit de la spital si apoi ne-a zis ca se cantareste la o luna si ne-a lasat nr de tel in caz ca avem intrebari. Altfel, o mai sunam pe asistenta pe care as vrea sa o chem saptamanal. Voi cum procedati?
Hai va pup si mai vb.
Cata
marinar spune:
fete tocmai am vb cu kate, atat ea cat si bb sunt ok.
Cata a venit preotul acasa sau ai mers tu? apa ti-a facut-o? i-a pus numele lui bb?
Marina
37+ sau mai mult
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
cleopiciu spune:
buna burtici si mamici!!!
NU am reusit sa citesc mai nimic ,dar incerc sa va scriu un pic ....,suntem cam obositi ...,frumoasa noastra Daria e o dulce ,papa ,doareme si o mai doare si burtica...,dar ne descurcam,imediat e ora de papica...
La mine vine parintele maine acasa ,sa imi citeasca ...
mamicile care au nascut vreu sa va intreb de VIGANTOL ,cum il dati la bebei intre mese, ii puneti in ceai ?sau cu lingurita?
BURTICI ,CIT MAI AVETI TIMP FRECATI-VA SANII CU PROSOP ASPRU ,CA EU AM FACUT RANII LA SANI DE VRE-O DOUA ZILE NU AM PUTUT ALAPTA , LA SINUL DREPT...,MI SE FACUSE COAJA..
V-AM PUPAT SI AM FUGIT LA FRUMOASA MEA CA INCEPE IMEDIAT SA PLINGA..
mirela73 spune:
cleopiciu eu ii picur vigantolul direct in guritza (cele 3 picaturi raman mai mult pe lingurita asa ca nu e cazul si ceaiul daca nu-l bea tot... asa ca mai bine direct)
Mirela+
Ana Patricia
Mirela73
anis spune:
Felicitari Kate sa va traiasca feciorul! 

Mirela asa e cel mai bine cum faci , sa-i picuri direct in gura vigantolul.
Cleopiciu..din pacate pana ni se vor batatori mamelonele asa se intampla.Ai grija cum il pui pe bebe la san, sa apuce mamelonul corect.
AniS
38+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
PArca sta sa-mi crape burta..e asa tare si s-a lasat tare de tot...uff sa nasccc odataaaaa
AniS
38+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
CATALINA mama.....5l ?pai mancarea unde maia re loc.2-3 l sunt suficienti..
AniS
38+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
INGRID
marinar spune:
fetelor am si eu o intrebare: ceaiurile pt stimularea lactatiei se indulcesc cu ceva sau se beau asa?
prospete mamici voi cum stati cu papica, ce mancati???
Marina
37+ sau mai mult
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
monu spune:
Kate FELICITARI!!!! Sa va traiasca baiatul si sa fie norocos in viata.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
ylilimic spune:
Katy - felicitari pentru micul Marele asteptat!
adela - cu placere! Si ce mai mult imi place cand vad la semnatura ta acelasi AMR cu al meu. Sa vedem care bb vine primul pe lume!
anis - mai asteapta un pic - nu mai e mult pana maine! Dupa aceea poate sa strige "Partieeee!"
vigantol - Yep! Direct in gura, e cel mai sigur!
citirea apei de la 8 zile - se poate face acasa si include si o rugaciune spusa cu numele lui bb, pentru a putea fi scos din casa chiar si inainte de 40 de zile! Si da, din apa aceea e bine sa puneti in apa lui bb, in cadita, cand ii faceti baie (sursa sfaturilor e sigura-preotul)![]()
ceaiuri pentru lactatie - o sa dau cateva exemple, desi mai bine le pun in mailul comun si le vor gasi chiar si fetele care nu intra acum pe forum, sau vor naste mai tarziu, in februarie!
anason - 250 ml apa, 1/2 lingurita planta, miere/zahar, 2-3 cani /zi
chimen- 250 ml apa, 1 lingurita planta, 2 cani/zi
coriandru - 250 ml apa, 1 lingurita planta, 2 cani/zi
fenicul - 250 ml apa, 1/2 lingurita planta
Roinita, chimen si anason - 250 ml apa, 1 lingurita amestec, 3 cani/zi
Toate ceaiurile se pot indulci (de aceea nu am repetat faza) si si cred ca la chimen il faceam mai concentrat ca nu eram multumita. Puteti proceda asa la fiecare dintre ele. Totusi, in timpul alaptarii,evitati diareea! Provoaca dureri de burtica la bb-i.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
AMR 8 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici