Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 8
OlgaTarziu spune:
Fran am citit acum ce ai scris si sincer m-a durut amaraciunea ta. Am decis ca vreau sa-ti spun si eu cateva vorbusoare. ![]()
Vreau doar sa-ti spun sa nu te mai chinui si gandesti la hiperkinetism, sau ADD(attention deficit disorder) cum il numesc aici. daca ar fi s-o luam dupa cat e de agitat un copil sau cat doarme ar trebui ca eu sa fiu prima care-si pune astfel de probleme. Nu-mi pun din cateva motive:
-am o experienta de 7 ani lucrati in invatamantul special si pot depista cand un copil are probleme, ai nostri sunt normali, crede-ma
-diagnosticul asta se pune la varsta scolara, abia atunci poti afirma ca un copil e hiperkinetic
- iti recomand cu caldura sa citesti Copilul de la 1 la 6 ani a psiholoagei Anne Bacus. Ea spune asa frumos ca a te gandi ca un copil de 1 an jumate care tipa, are accese de furie, manifestari agresive, curiozitate, agitatie, care musca, loveste si se catara pe cel mai inalte obiecte din casa are probleme e total gresit. Este comportamentul absolut normal a unui copil de aceasta varsta. Tot ea spune ca parintii a caror copii sunt prea cuminti si linistiti la aceasta varsta ar trebui sa-si puna cu adevarat probleme. Toate furtunile astea emotionalse termina in jurul varstei de 2 ani 1/2-3, cand copilul devine mai increzator in el, in mediul care-l inconjoara, in iubirea parintilor, dupa ce copilul isi descopera cu adevarat propria personalitate.
Concluzie, mergi la psiholog, dar conform teoriei si a psihologiei copilului acest diagnostic se pune mult mai tarziu, nu acum. Din punctul meu de vedere Iepu e cel mai normal copil. Apropo de faptul ca nu raspunde cand e chemata. Face asta nu ca nu te aude, sau nu intelege. Ea nu vrea, te testeaza, testeaza diverse forme de reacti. Vrea sa vada si cand mami se dispera sau enerveaza, si nu uita ca noi suntem modele. Daca noi la un moment dat explodam urat cum am putea sa le cerem lor sa se controleze?
Uite niste link-uri in engleza... Sper sa te ajute sa te linistesti.
http://www.add-adhd.org/ADHD_attention-deficit.html
http://psychcentral.com/disorders/adhd/adhd_diagnosis.htm
http://www.comeunity.com/disability/adhd/agediagnosisadhd.html
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
iuliana spune:
Va zic si eu La multi ani ! pe anul asta. Vad ca sint gravidute noi. Felicitari!! Si vad ca sint si aspirante noi la gravidute:). Le urez noroc si spor la treaba! Eu ma opresc aici, la 2 copii, nu ca nu mi-ar mai place sa mai am unul, dar pur si simplu nu vrea sotul si nici eu nu m-as mai incumeta la unul ca, dupa cum vad ce scandaluri se isca la mindrele mele, nu as mai face fata la scandalri in 3:).
Fetele sint bine, au trecut de boala, Diana e f. in forma, ma uimeste pe zi ce trece cit de multe invata de la so-ra. Stie sa spuna "thank you, there you go, sorry" si nu ca o oblig eu, ci ca a prins din zbor. Azi a vrut sa ma loveasca ccc cu palma si eu am facut "au!", dupa care ea zice "sorry". La fel si cind a vrut sa o capseze pe Emma sau cind a aruncat o bucata de mar pe jos. Eu i-am spus Nuuuuu si sa il ridice de pe jos si a spus 'sorry" din nou si l-a ridicat. Si-a revenit cu apetitul si tare ma bucur ca ma crizasem deja. Mai are un pic de muci, dar is pe trecute. Zice muuulte cuvinte si intelege aproape tot din ce ii cer sa faca. E ff. ordonata, inchide usile la dulapuri daca le vede deschise (mania lui ta-su sa le lase deschise
), duce gunoaiele la cos si chiar si pungile de gunoi pregatite sa fie aruncate la container, ea le baga inapoi in cos:). Cind numar cu Emma si spun One, ea zice two, apoi eu continui cu 3,4, ea zice five, apoi eu cu 6,7, ea zice eight, nine, eu 10. Nu le nimereste intotdeauna, dar e un inceput. E iubitoare, vrea si ea "pup" cind ma vede pupind-o pe Emma si vine intinsa la mine sa ii dau, seara la culcare isi pune pumnisorul in mina mea si asa adoarme, sa stie ea ca eu sint acolo. Ma mingiie pe fata sau pe mina. De multe ori ma prinde somnul in pat cu ele si imi fac veacul noaptea cu ele in pat
si nu va zic ce chinuita sint. Azi noapte am adormit si eu si ta-su cu ele in pat, ta-su a plecat in camera (apropos, mindrele dorm in camera cojugala, iar noi ne-am exilat in camera de oaspeti) si nu m-a mai trezit sa ma ia cu el. Asa ca m-am facut cu o lovitura de picior in nas si cu alta in gura (cite una de la fiecare).
Am vazut ca discutati de olita. Nici aici nu se recomanda pusul pe olita decit dupa 2 ani si eu nici macar nu incerc mai devreme. La noi e un chin cu schimbatul diaperilor. Smechera stie ca, atunci cind ma vede cu servetelele in mina, urmeaza chinul si fuge si se ascunde:). Daca o las fara chilotei, isi intinde pasarica precum o guma si e non-stop cu mina acolo.
Ma apuca groaza cind stiu ca saptamina viitoare ma duc la scoala. Ne-am hotarit sa nu mai mergem in Mexic din moment ce mergem la vara in Ro, asa ca ne remodelam bucataria si probabil ca si baile. Sa vedem cit timp avem. Oricum, dupa ce incepe si Diana sa faca pipi la olita, scoatem mocheta din living si family rooms si punem parchet laminat. Asa ca anul asta avem in minte o gramada de proiecte legate de casa. Urmeaza sa vedem cite din ele le ducem pina la capat.
Sanatate la copilasii bolnaviori si mamicutele bolnavioare !!
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
monu spune:
Ola,
dupa ce noaptea anterioara am dormit juma de ora iar ieri legat 2-3 ore acum sunt treaza la datorie. 

Ieri a fost o zi agitata, cu musafiri si facut papa bun - am facut in sfarsit si eu salata poienitza cu ciuperci (excelenta) si oua umplute (asta pe la ora 22).
Dupa cum va spuneam am avut musafiri. Mai pe seara o prietena cu copilasii ei (o fetitza de 10 luni si un baiat de 2 ani si o zi). Alexia a fost super incantata ca a avut cu cine se juca si face nazbatii. si acum ajung unde vroiam. Fran am experimentat pe pielea noastra faza cu baiatul si impinsul fetelor. Frate daca nu o impingea pe Alexia ceva de groaza. Dar nu in joaca. De vreo 2 ori a impins-o de a cazut pe gresie in hol, noroc ca nu s-a lovit. Plus alte faze. Pana si surorii sale ii tragea palme in cap! Si a mea statea si se uita mirata. Cred ca nu intelegea de ce baiatul facea asa ceva. In rest a fost ok dar apucaturile astea m-au zapacit. Reactia parintilor a fost sa ii zica ca nu e voie.Dar sincer nu prea l-a afectat. Deci as fi tare curioasa ce metode s-ar aplica unui astfel de caz.
Pana una alta nu am rabdare sa stau nici macar pe scaun. Si de oboseala si de nervi ca ma mananca pielea de nu mai pot.

mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
omustata spune:
La multi ani tuturor care poarta numele de Ion si Ioana, nume tare dragi mie pentru ca asa ii cheama pe parintii mei.
Lucas-Doamne, prin ce-ai trecut! Sper ca sunteti bine acum.
Androix-ai dat link-urile alea de pe culinar si m-am apucat sa-mi printez o groaza de retete. Sa vedem cand o sa le fac pentru ca eu am colectie de retete si carti de bucate, cred ca am mii de retete adunate, dar tot nu ma opresc. Azimi-am luat o carte noua de bucate. Cand ma vede Mircea face mereu misto de mine pe tema asta, asa ca pe asta am ascuns-o.
Anca-nici eu nu vreau sa dorm cu Maya in pat sub nici o forma. Nu am facut-o niciodata. De asta ma gandesc cu groaza ce fac cand merg in Romania pentru ca in pat de bebelus nu o mai pot culca, ca alea din Romania sunt foarte mici. Aici doarme ca si Patrick in patul de bebelus, dar este mare si foarte spatios. Uite la ce solutie ma gandesc eu pentru concediu si Romania (unde cred ca stau peste 2 luni, deci chiar am nevoie): http://www.onestepahead.com/product/85218/486761/117.html
Ti-am trimis un PM. L-ai primit?
OLgaT-felicitari premiantei!!!
Bea-scump foc Pifosul, iar cu poza l-ai prins ca lumea de tot.
Eu am constatat cu stupoare ca aici Pampers si celelalte merg pana la numarul 6 si apoi se opresc. Ce ma fac eu ca Maya acum poarta numarul 6 si nu pot sa spun ca-i sunt mari. Dupa 6 urmeaza training pants sau asa ceva, dar la cum vad eu ca stau lucrurile cred ca mai am mult pana o scot pe mandra din pampersi.
Merg la culcare. O zi buna tuturor!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
monu spune:
Ola, cica ne-am trezit si noi dar unii cu fatza la cersaf. Plange din orice cu lacrimi grele. Cu Happy vad ca nu au mai aparut alte bubite iar cele existente dispar incet incet. Deci e mai bine. Cu abosbirea pana acum a fost bine cu o mica exceptie. Azi am gasit-o uda. A dat pe alaturi. Era si mult de altfel.
Ma paste cred si o raceala mica. 
Olga, interesanta ideea cu patutul.
Beatrice, haios foc Pifosul.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
gabitzam spune:
OlgaM, super patutul gonflabil, mi-ar place si mie asa unul, mare , pentru mine ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
loreen spune:
Buna dimineatza...
Aseara am scris un mesaj inspirat si s-a dus ...de suflet ca mi-a murit laptopul...
Acuma dupa o noapte nedormita si vai mama mea ce atac de panica am avut is varza...
Fran pana sa-ti spun eu ti-a scris Olga ...nu stiu ce-as putea altceva sa-ti zic decat ca fa in asa fel incat sa elimini toate susiciunile....dar la ceea ce intrebai tu raspunsul copiilor la chemare sau la diverse intrebari, nici Delia nu rapunde nici cand o chem nici cand o intreb ceva...partile corpului le stie dar nu le arata...de exempli daca o intreb care-i manuta se uita ca curca la mine,dar daca ii spun sa-si scoata degetul din gura imediat se executa...
Olguta cartea aia se gaseste si tradusa la noi?!Suna interesant desi asta cu noi suntem modelul lor ma cam lasa rece....ca in final si noi suntem oameni si avem reactii si nu vad cum sa nu reactionezi l ao situatie critica ca sa nu te copieze copilul la modul negativ...dar as vrea sa o citesc...
Cuscra pana se naste Georgia nu vrea soacra-ta sa exerseze pe fii-mea?!Poate asa mi-o dolofaneste si mie pe fata...ca si la mine nu mananca ...
Monu citisem cand eram insarcinata cu Bianca ca mancarimile de piele la gravide sunt semn de afectiune la ceva si ca daca se amplifica trebuie anuntat doctorul...am sa caut unde am citit ...
Atata mi-am adus aminte in tot ce vroiam sa zic aseara
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gabitzam spune:
Laura, e si la noi cartea tradusa, cu siguranta ai vazut-o prin librarii, e de la Teora, uite www.teora.ro/cgi-bin/teora/libraria/mbshop.cgi?database=39&action=view_product&productID=0675&category=" target="_blank">aici. Am cumparat-o si eu si recunosc ca spre rusinea mea am citit doar atunci la inceput cand am cumparat-o. O vreme citeam in paralel cum crestea Andrei, dar am uitat de ea. Am pus-o bine
Ar fi cazul sa o mai scot din biblioteca.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mercedes spune:
Salutare!!
Am ajuns la capatul rabdarii cu bia. De vineri noaptea nu mai adoarme doar de pe la 1 noaptea si ziua doarme maxim 2-3 ore.
Tampesc , e f energica dar ... sincer nu mai pot.Imaginati va un centru comercial la fel cum e in buc sa zicem mall-ul la voi, din mijlocul unui centru de acest gen bia sa se crizeze ... s-o luati pe sus din cauza crizelor care le face( am dato cu o masinuta care mergea cu monezi si in momentul in care am scoso din masinuta a inceput sa se crizeze)si sa se uite la voi toata lumea din jur... Am crezut ca mor nu alta( sper sa nu fi fost de fata vreo cunostinta sa mi spuna ca nu pot educa un copil). Nu mi a mai facut asa ceva probabil aceasta isterie mi a facuto din cauza oboselii dar... chiar nu mai stiu ce sa fac cu ea.
Suntem la capatul puterilor toata familia inclusiv cristi care azi a mers la scoala de dimineata.
Dati mi ceva idei, sfaturi...exista ceva calmante usoare , am ajuns la capatul rabdarii si al puterilor.
Desi incerc sa maschez oboseala nu merge...
loreen spune:
Ca tot veni vorba de copii si problemele lor eu am alta nu ca-s as avea destule...
Delia este un copil agitat,oricat as vrea eu sa cred contrariu...si am observat ca daca te ocupi de ea si ii explici ce si cum te lasa si pe tine in pace si sta si ea calma...problema mea este barbate-miu care nu vrea sa priceapa lucrul asta si face mai rau ca ea...Delia se plictiseste vrea atentie sau pur si simplu are o zi proasta si atunci se manifesta cu multi draci...ei bineb tac-su in loc csa-i distraga atentia mai rau se enerveaza si iese un circ total in casa,iar eu is prima care ma enervez pe situatie,c-as si io om si am limitele mele pe care nu mai vreau sa le testez...
El nu pricepe de ce Delia nu ul lasa sa citeasca cand are chef sau de ce nu se uita la film cot la cot cu el sau de ce nu sta potolita cand el este la sprit...ca doar are cel putin 20 de ani in loc de 2...
Zilele de we in loc sa fie unele de liniste si armonie sunt cele mai oribile si zgomotoase...in ritmul asta or sa vanda naibii vecinii apartamentele de pe palier cu noi...
Gabitza chiar nu m-am uitat dupa carte asta ca Bianca a fost cel usor copil ce poate fi crescut...si am ignorat chestia asta la Delia...insa azi is in librarii sa o caut...macar pentru ai da belestristica la barbat cand sta pe tron dimineatza...
Olguta din America nici pe departe nu este viata asa roza cumn as vrea,ori m-am saturat sa mai fac compromisuri ori mi se rupe-n tzanspe momentan incat nu mai bag de seama...dar sa vezi cand o venii vremea sa ma fac rea...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"