Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 7
Androix spune:
Auoleu, Raluca, prin ce ati trecut. Uite aici un subiect cu o mamica care nu de mult a patit acelasi lucru din senin tot de la un rosu in gat.
Si eu astept reteta de friptura. 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
fran spune:
Lucas-mey voi aveti ceva cu sarbatorile de iarna, anul trecut a fost ROR, acum viroza...kinderu' are grija sa se imbolnavesca cand ai concediu, bag seama.
Glumeam, am tras-o si noi cu temperatura crescuta brusc la roseola, Iepu' avea 9 luni si mi-a fost si frica sa-i pun novocalmin-ziceam atunci ca e alergica, am bagat-o in baie intinsa in suportul de baie in apa mai mult rece decat calaie...i se invinetisera buzele, tremura si nu scadea sub 39,5. I-am pus novocalminul dupa ce mi-a promis medicul de garda de la medicover ca daca se intampla ceva in 5 min. e la noi. Si in disperarea aia nici nu mi-am dat seama ca nu avea cum, ca venea din Victoriei...![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
lucas spune:
da, Fran cam asa e. de sarbatori.
Androix ala e topicul. dupa ce am citit am plecat la farmacie, si am luat destul de multe atunci, nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit daca novocalminul este supozitor sau pastila.
acum am novocalmin si am mai luat ceva. NEVRALGIN, e cu picurator si e la fel de bun ca algocalminul. doctorul spunea ca pina desfac fiola de algocalmin si ii pun nu stiu cit dureaza asa din ata ii dau 3 picaturi intr-o linguritza cu putina apa.
mie mi-era frica sa nu faca convulsii, eu sunt extrem de speriata cu chestia asta pentru ca de obicei are urmari, fiind si pe sistem nervos. doctoritza de la salvare m-a intrebat de 3 ori.
in fine, bine ca a trecut si sa de-a DD sa fie bine. acum stiu cind are peste 38.7-8 gata novocalmin sau nevralgin. si m-a mai invatat ceva doctoritza de la spital, invelit in prosoape ude si atentie mare la cap, in primul rind trebuie febra sa scada la cap, apa rece pe fatza.
hai ca am scris reteta:
Friptura de vita cu vin rosu si praz
1 ½ kg pulpa de vita
2 morcovi taiati
1 telina mare taiata
3 fire de praz, taiate bucati mari
3 frunze de dafin
1 capatina de usturoi taiata pe jumatate
1 lingurita cimbru
1 lingurita rozmarin
1 lingurita piper Negru boabe
1 lingurita seminte de susan (eu nu am avut, nu am pus)
1 sticla de vin rosu sec
Sare,piper
1. pune carnea, legumele, foile de dafin, usturoiul,condimentele, boabele de piper si semintele de ssan untr-un vas si toarna vinul rosu peste ele. Lasa-le in frigider la marinat peste noapte. (acopera vasul cit sta la frigider)
2. a doua zi, incalzeste cuptorul la trapta IV (220 de grade). Scoate carnea si legumele de la marinat si transfera-le intr-o cratita nu foarte larga. Presara sare si adauga din sosul de marinata sufficient cit sa acopere carnea. Strecoara semintele de susan, condimentele si usturoiul din marinata si adauga-le peste carne.
3. da cratita la cuptor 15 minute.Lasa focul mic, la trapta a II (160 de grade), acopera cratita cu folie de aluminiu si las-o la cuptor timp de 4 ore pina carnea devine frageda. La jumatatea timpului de coacere (aprox dupa 2 ore) intoarce carnea si pe partea cealalta.
4. cind carnea este gata, scoate-o pe un platou, pune legumele alaturi s aco[pera-le pentru a se pastra calde. Strecoara vinul din cratita sic el ramas dupa marinare si pune-l pe foc pina scade. Pui un pic de sare si piper. Taie carnea felii si serveste-o cu sosul de vin, cu piure de cartofi.
Eu am facut la chestia asta si o salata de sfecla:
Da pe razatoarea mare 4 sfecle fierte si curatate. Amesteca sfecla rasa cu 1 pahar mare de iaurt si 3 linguri alone de padure taiate. Adaugi sare si piper si la final presari 1 lingura alone de padure taiete marunt.
iese o super bunaciune!!sa aveti spor!
fran spune:
Lucas-pentru ca si eu m-am gandit tot la convulsii, pedi mi-a dat reteta pt. desitin(cred ca nu zic aiurea), e un fel de seringa umpluta deja si cica in caz de convulsii se introduce in funduletz si se apasa pana la capat(nu am vazut cum arata ca e sigilata in ambalaj mat). Efectul cica e aproape instantaneu. La 9 luni noua ne-a zis sa stam linistiti, ca de obicei convulsiile se fac dupa 12-15 luni![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
nelia spune:
Lucas, prin ce ai trecut! Te inteleg perfect si ma bucur ca acum sinteti cu totii bine. Sa inteleg ca pina la Pasti sinteti cu totii bine!?! Asta daca nu aveti concediu pina atunci...
[Eu am ramas inca socata dupa un episod asemanator prin care am trecut cu Tudora (plus convulsii si era vinata si dadea ochii peste cap). Imi este atit de frica de febra ei, ca si dupa vaccin stau si o pazesc noaptea. La fel cum sint traumatizata cu inecatul, dupa ce s-a inecat cu viamina D, de am zis ca-mi moare in brate. Nu ai cum sa uiti momentele astea, dar si pentru mine au fost lectii, am in casa acum tot ce-mi trebuie si primul lucru, inainte de antitermice si orie altceva, alerg cu un cearsaf la baie si vin si invelesc copilul din cap pina in picioare, cu urletele de rigoare.]
Friptura o voi incerca si eu, mai ales ca eu fac saptaminal carne de vita sau vitel la cuptor.
Florentina, pina la urma se vad sau nu pozele? Ca eu nu am vazut ceva nou si am intrat atit de bucuroasa sa va vad in alte ipostaze...
La noi astazi a fost circul de pe lume. A inceput de dimineata, cind ne-au trezit aia cu frigiderul, la 8.30!!!
Dupa ce l-am vazut instalat si ne-am baut cafeaua in fata lui, ca sa-l admiram, ca e frumusel foc, am zis ca avem noroc, poate vine si salteaua devreme si nu mai stam toata ziua in casa, iesim macar sa mincam undeva sau - dorinta mea secreta - sa mai tragem o fuga prin Ikea, unde o puteam lasa pe capra mare la gradinita si in timpul somnului de prinz al celei mici, mai dadeam linistiti o tura prin magazin. Au si mincare buna... Dar s-au spulberat visele noastre, ca cei cu salteaua nu au venit nici la ora asta si sint sigura, ca daca cei cu frigiderul au venit cu noaptea in cap, ceilalti vor veni exact inainte de culcare. Pina la urma s-a dus Octav in Ikea si va cumpara o biblioteca, ca nu mai stiu unde sa pun atitea si atitea foi, carti, dosare, cursuri.
Dar altceva a fost haios astazi! Daca tot ne-am sculat de dimineata, am zis sa facem si un pic de ordine in camara, sa mai aruncam ce nu ne trebuie, ca in seara asta se ridica obiectele aruncate si voiam sa scapam de ele. Vreo ora ce aruncam eu, el punea la loc si asta pentru ca eu dadeam la o parte lucrurile de bebe, el le lua fara sa spuna nimic si le punea la loc si il tot vedeam cum se uita la gramada adunata de mine si mai culegea cite ceva care ar putea sa fie folositor unui bebelus!
Pina la urma, m-am oprit si l-am intrebat: tu chiar mai vrei un copil!?! Da! Cind? La toamna, cum ai spus si il nasti la vara!
Esti sigur? Da! Sigur-sigur? Da! Si daca iese fata? Pai, am spus ca mai vreau un copil, ce-o fi, sanatos sa fie, dar m-as bucura bineinteles daca ar iesi baiat, ca avem deja doua fete. Asa ca, am pus frumos toate lucrurile de bebelus in camara, a fost de acord sa faca si rafturi pe pereti (de trei ani il rog!), a luat si scinduri astazi, ca sa aiba loc tot ce am pastrat. Nu-mi vine sa cred! Am si emotii si imi place ideea pe de o parte, dar ma ia cu rau cind ma gindesc sa o iau iar de la capat, pentru a treia oara. Mamaaaaa, de ce nu m-ai facut baiat!?!
Apropo de aceasta intrebare, aude Agata la Revelion o prietena de-a noastra care spune ca e mai bine sa fii baiat decit fata. Iar Agata de colo: da, si mie mi-ar fi placut sa fiu baiat, dar asta inainte sa stiu ca voi fi fata, acum ca sint ce sint, imi place mai mult ca sint fata si nu baiat! Am ramas fara replica toti...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Danelutza spune:
La multi ani, pentru Ioana, Ion, Ionici, Ionele !
Sanatate la copilashii bolnaviori.

nelia spune:
La multi ani, Ioane si Ioni!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
andutzy spune:
Flori, asteptam poze! Dragos nu prea m-a vazut cu finutza in brate ca nu a avut ocazia, de Craciun eram cam racita si nu m-am riscat sa o iau in brate, dar stiu ca e gelos(nu exagerat, dar oricum) cand il ia taica-su in brate pe baietelul nasilor, atunci face galagie si se agata tot de picioarele lui taica-su sa-l ia si pe el...
Andreea, bafta la scoala! Cum zici tu de soacra-ta, asa face D cu bunica-mea, care apropos de ea, azi a plecat la C-tza si de maine intru in depresie deoarece incepe si sotul serviciul si voi ramane singura cu copilul acasa. Tare mi-e ca vor muri toti de foame cu sila mea de bucatarie...Poate m-o intari D-zeu!
Lucas, bine ca acum sunteti bine, imi pare rau ca ati trecut prin asta!
Apropos de partile corpului, D le arata cu mare placere pe toate, cel mai haios e cand are body pe el si nu poate sa si-l ridice sa ne arate si buricul...Plus ca arata si pe noi toate partile corpului...e o activitate care il amuza tare! La tot ce inseamna gesturi si mimica sta foarte bine, e extrem de expresiv si invata imediat absolut orice ii aratam...mai rau stam cu vorbitul, dar nu descurajam! Mai nou ne ia cu palmele de obraji si ne pupa si ce ne-a dat pe spate este faptul ca pupa carticelele cand ajunge la imagini cu pasarele(pe alea le iubeste el mult), desi nu l-a invatat nimeni sa faca asta.
Si e fuduuuuul, nevoie mare, sa nu-i spui ca e frumos imbracat ca imediat se duce la oglinda, sau mai gaseste cate o bentita de a mea, o pune pe cap si dupa aia se studiaza in oglinda...se vede ca a vrut mami fetita...
Off, ce greturi am! Si ce arsuri, desi am luat un Maalox(oricum e mai bine cu el decat deloc)
Andreea, crezi ca sunt sanse sa ne vedem maine la Tutu? oricum, te inteleg ca preferi spitalul, sa dai 50 ron doar pt o discutie....Mie insa daca mi-a zis sa vin la cabinet, acum mi-e rusine sa mai merg la spital.
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
andutzy spune:
nelia, super si fata si tati! Al meu cel putin s-a lasat convins de ideea cu bb 2 cu conditia sa nu mai vin si cu cererea de bb3! oricum nici eu nu m-as mai vedea in stare!
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)