Copiluti de mai-iunie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Revin si eu... din ce in ce mai rar. Noaptea trecuta am dormit cred ca vreo 2 ore adunate pentru ca galushca mea a fost foarte agitata, a plans si pana nu o luam in brate si sa ma plimb prin camera cu ea nu se linistea. La un moment dat plangea si cerea picu (pixul). Sunt in continuare in aceeasi dilema, nu stiu de la ce are frecvent febra. Uneori ii scade sub 37, insa de cele mai multe ori are intre 37 si 37,5. M-am gandit sa-i fac o urocultura sau sumar de urina, habar n-am care e mai concludent, sa nu fie vreo infectie urinara si de aici si febra asta. Sau sa fie oare de la nesuferitele astea de maselute? Am mai patit asa la premolari, dar la canini, foarte curios pentru ca stiu ca astia sunt cei mai durerosi, n-a avut absolut nimic. Saracuta de ea, de cate ori o schimb s-a obisnuit sa-i pun si termometrul si cere chiar ea (temtu), chiar daca nu-i face placere.
In legatura cu performantele noaste lingvistice... asta e unul din putinele lucruri cu care ne laudam. Recunoaste si pronunta si cifrele, ii plac foarte mult cartile, joaca fotbal al naibii de bine... ma rog, mai sunt cateva lucruri cu care ne mandrim, insa, la fel de bine sunt si destule lucruri la care suntem codase: nu mananca singura cu lingurita iar eu cand ii dau o tin pe genunchi caci pe scaunel n-are stare si o zbugheste imediat la joaca, nu bea din cana sau pahar decat foaaaaaarte rar (mai bea uneori dintr-un pahar cu pai), apa bea din biberon singura dar cate putin, daca ii este foarte sete imi aduce mie biberonul sa-i dau. Nu accepta sa-i dea altcineva sa bea daca sunt eu in preajma, ia biberonul si mi-l da mie sa-i dau.
Olita e pe post de orice numai de ce trebuie nu e. Imi spune uneori kk si imi aduce oala dar cand deja e pampersul plin. Sta pe oala doar imbracata, dezbracata sta foarte putin si atunci trebuie sa stau langa ea si sa aibe diverse activitati, jucarii etc.
Reductorul pentru wc e si asta pe post de palarie sau diverse, rareori accepta sa-l punem la wc si sa si stea pe el.
Se joaca uneori si singura insa de cele mai multe ori trebuie sa ne jucam impreuna. Leganam papusile, imi arata cartile cu animale si eu trebuie s-o pun sa recunoasca fiecare animal (ieri m-a socat cu veverita, mi-a zis ca e vivitza, era singura pe care nu o numea), ma pune sa-i scriu si apoi mazgaleste peste ceea ce am scris sau desenat eu.... Ma enervez pentru ca ma pune sa-i fac diverse chestii iar ea se uita in alta parte, isi face de lucru cu altceva, se uita la tv, iar daca ma opresc ma pune sa continui ceea ce-mi daduse de facut. Are o atentie distributiva si o memorie extraordinara insa nu stiu cat e de benefica, imi da impresia de superficialitate, ca nu se concentreaza asupra unui lucru, nu termina ce a inceput, se plictiseste relativ repede, se enerveaza daca nu-i iese ceva si-mi cere ajutorul... Ii plac chestiile migaloase, insa trebuie sa aibe si chef. Puzzle facem rareori, cand avem chef si stare, uneori si fara ajutor.
Despre biberonul cu lapte, nici nu ma gandesc sa-l scot, e placerea amandurora – a ei sa-l bea si al meu sa i-l ofer. Am alaptat-o pana la 9 luni (atat am avut) si cred ca am mai plans vreo 2 luni dupa, am simtit ca s-a ruupt ceva, era legatura aceea dintre mama si copil in timpul alaptatului. Ea si acum sta la mine in brate cand isi bea seara lapticul, sta in aceeasi pozitit in care o alaptam si nu-si tine singura biberonul, i-l tin eu. Nu stiu daca e bine sau rau, insa mie imi da o stare de bine oferindu-i eu lapticul cu biberonul si cred ca si ei (uneori adoarme in timp ce bea laptele, ca atunci cand adormea la san).
Am avut si eu o perioada cand ma gandeam sa consult un psiholog, atat pentru ea cat si pentru mine, sa ma indrume si sa ma corecteze in ceea ce priveste atitudinea, comportamentul meu fata de Iulia. Cat despre tati, ce sa mai zic... Are pretentia ca Iulia sa se comporte ca la 20 de ani, nu ca la aproape 20 de luni (cum mai zicea cineva)...
Pasta de dinti – noi folosim Nenedent-baby, e nemteasca, nu contine fluor si nu e niciun pericol daca inghite. Incerc s-o si clatesc putin in gurita dar nu prea am sanse, ca si cu spalatul dealtfel. Cert este ca nu se spala singura iar pe mine nu ma lsa intotdeauna, uneori rade (cred ca o gadila ca mai si zice „ghidi-ghidi”), alteori plange.
De citit reusesc cat de cat sa citesc insa de scris nu prea mai pot, din cauza lipsei de timp. Ma bucur pentru vestile bune de la Monu. Sa stai cumintica si sa te ajute Dumnezeu sa duci sarcina cu bine in putin macar, cu toate ca, asa cum ziceau si fetele, Iulia cea mica are o greutate super buna si sunt convinsa ca totul va fi bine si te vei lauda curand cu mica printesa cea frumoasa, sanatoasa, mancacioasa si cumintica. Ti-am trimis atunci PM vazandu-te cat erai de disperata si nu eram deloc in masura sa-ti dau un sfat, de aceea ti-am facut recomandarea aceea cu medicul, macar pentru o consultatie, un sfat. E bine ca esti linistita acum si asa sa si ramai.
Babygirl, e adorabila Ema. M-a innebunit cu coditele ei (eu ma chinui si s-o pieptan, de codite nu se pune problema, le desface imediat). La masa... no comment, cum papa ea singurica... Iulia ar face orice cu mancarea, numai in gurita nu si-ar duce-o. Ar zbura cred ca peste tot. Nu mai vorbesc despre poza ... pe tron, e scumpa foc.
Fetele de pe meleaguri indepartate, pai copilasii vostri invata 2 limbi deodata, e mai mult de acumult pentru ei, e minunat ca au o asa sansa si e extraordinar ca deja pronunta cateva cuvinte in ambele limbi, ca inteleg ceea ce le spuneti, indiferent in ce limba le vorbiti. Si, asa cum zicea si Fran parca, fiecare cu talentul sau... unul va canta mai bine, va dansa, va desena, unul are mai multa rabdare... Important este sa fie sanatosi si sa se dezvolte normal, eu una n-as vrea sa am un baby einstein care sa-mi recite de acum Luceafarul sau Shakespeare sau sa asambleze un calculator.
Cloreta, se vede ca fetele noastre sunt nascute in aceeasi zi, cred ca vor deveni bune naratoare sau moderatoare tv??? M-ai socat cu alfabetul, chiar daca si Iulia se joaca foarte des cu literele, insa nu da semne ca ar fi prins ceva din ceea ce reprezinta ele. Mai mult ii place sa le puna, un cate una, intr-o gentuta si apoi sa le rastoarne. Eu i-am prezis fiica-mi ca devine chirurg, prea ii plac lucrurile migaloase, dar vad ca are si inclinatii artistice - ca sa zic asa, sa nu zic dansatoare. Ma bucur ca ati scapat relativ repede de problema aia, cred ca este groaznic... si ce dureri trebuie sa fi avut micuta. Felicitari scumpetei tale pentru alfabet !!! Pup fetita desteapta!
Fran, e minunata vestea pe care ne-ai dat-o, am tot urmarit cu interes sa vad ce ati facut. Cred ca e foarte sensibila Iepu’ si se poate sa fie si un fel de perfectionism. Ai urmarit-o, fara sa te vada, daca atunci cand e singura nu pronunta foarte incet cuvintele auzite? Iulia facea frecvent asa, se uita fix la gura mea cand ii pronuntam cuvintele, le repetam foarte clar insa ea nu le spunea, decat mai tarziu, uneori dupa cateva zile. Acum e mai curajoasa, am aplaudat-o si am fost foarte entuziasmata de cate ori a spus un cuvand, n-am corectat-o imediat chiar daca unele cuvinte la inceput doar le-am dedus ca de inteles nu se punea problema. Iar despre faptul ca nu protesteaza la interdictii, s-ar putea sa aibe dreptate dr si sa fie meritul vostru. Iulia nu protesta inainte decat la taica-su, care de cele mai mlte ori se rasteste la ea sau ii spune sa plece de acolo ca n-are voie. Eu i-am si explicat (indiferent ca avea 9 luni sau 1 an si...) de ce nu are voie, am avut vocea mai autoritara insa n-am tipat la ea. Acum nu-mi mai iese intotdeauna, indiferent cum i-as vorbi uneori tot ca ea face.
Despre pedeapsa - eu am inceput sa-i iau jucaria pe care o arunca si s-o ascund spunandu-i ca s-a suparat pt ca a aruncat-o si a plecat, iar daca nu mai face asa se va intoarce mai tarziu, iar azi am incercat prima data cu lasatul in camera, cu usa inchisa, vreo 30 de secunde pt ca s-a crizat ta-su, eu vroiam s-o las 1 min, dar a avut si nu prea efect. Lua pantofii nostri murdari de la usa si-i arunca in casa, iar dupa pedeapsa s-a dus si a pus mana pe ei dar nu i-a mai luat (m-am si uitat urat la ea).
Gabitzam, despre ce vaccin e vorba? E ceva obtional presupun, nu? V-a recomandat pediatra vaccinul? Ma intereseaza si pe mine. Azi am fost prin Cora si m-am uitat dupa tablita d-aia magnetica dar n-am vazut. S-ar putea sa mai aduca sau sa incerci prin Carrefour.
Simona, te inteleg atat de bine... din pacate! Sanatate multa tatalui tau iar tu... fii tare!
ChrisDun – stiu cam ce se intampla si cam ce conditii sunt in spitalele noastre, dar la ceea ce a patit colega ta.... Doamne fereste de asa ceva!
Noi nu mai suntem la pediatra de la Drumetu' de cand avea Iulia o luna pentru ca nu mi-a placut, e superficiala, e foarte aglomerata (de la nou-nascuti pana la tataiti si mamaite). Ne-am mutat amandoua la alti medici, cu contract, eu la medic pt adulti, fii-mea la pediatru, la Policlinica MI. Pediatra e foarte buna, insa in serviciile (analize) policlinicii n-am incredere.
OlgaT, se poate foarte bine sa se adapteze pana la urma acolo Tony, insa ai mare grija daca vezi ca o tine tot asa. Cu mancarea nu te ingrijora, va manca pana la urma daca se adapteaza. Plange foarte mult cat sta acolo? Acasa, daca vorbiti despre acel loc, va intelege, reactioneaza cumva? Am cunostinte ai caror copii s-au adaptat pana la urma (2-4 saptamani) insa am o amica a carei fetita a facut pur si simplu o criza... parintii erau disperati incat nu la medic s-au gandit prima data ci la ... preot. Tipa, urla si se zbatea de parca era posedata, mititica, si avea 3 anisori atunci. Acum e bine, au schimbat gradinita de stat cu una particulara (la stat erau 35-40 intr-o grupa, aici sunt vreo 15 parca), insa au stat prin spital cu ea, consultatii frecvente la psiholog, o buna perioada de timp nici nu mai aveau voie sa pronunte cuvantul gradinita in preajma copilului... au tras-o mult cu ea. Sa dea Dumneseu sa se adapteze, cand il lasi acolo saruta-l si imbratiseaza-l scurt de ramas bun si pleaca, fara ezitari, altfel ii faci rau. Cand mergi sa-l iei arata-i ca te bucuri ca va intalniti, explica-i de ce trebuie sa mearga acolo, stii tu. Eu una asa as face... stiu ce e in sufletul tau ca eu mai am putin pana in mai-iunie cand incep serviciul si trebuie sa „tai cordonul ombilical” care la noi cred ca inca mai exista. Bafta multa! Of, ce ma oftic ca e promis deja Tony!
Fetelor, care aveti baieti liberi ca acus vine vara si n-are cin’ sa-mi scoata fata in oras!
Nelia, esti mare! Pe bune, esti chiar de admirat! Iar aplauzele pe care le-ai primit sa fii convinsa ca le-ai meritat din plin! Ma simt uneori atat de imbatranita, de obosita... Felicitari inca o data!
Ioana – spor la curatenie, impachetat, despachetat... Ma bucur ca e bine Mogo!
Danelutza – sa nu te ma aud vorbind asa! Esti o mama la fel de buna ca toate celelalte. Fiecare copil e unic, are ritmul sau... probabil in curand te va soca galusca ta cu ceea ce stie, acum acumuleaza informatii.
Gata, ma opresc aici si stiu sigur ca am omis sa mai spun ceva dar ... data viitoare sper. Sanatate multa la copilasi, mamici (gravidute).
Nu ma injurati ca am scris atata... chiar m-am abtinut ca as mai avea cate ceva de scris, cateva intrebari... E, vedeti cu cine seamana fii-mea de vorbeste mult?
Sper sa dorm si eu in noaptea asta! Va pup!

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria(26 mai'05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Astazi l-am surprins pe Pifos cum papa singurel asa ca l-am tras in film..

FILMULET PIFOSUL

a invatat sa-mi aduca si incaltarile mele cand vrea afara.Ca numai pe ale lui mi le aducea si este asa haios...

Monu, bafta mult. O sa treci cu bine si peste asta!

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by andutzy

Monule drag cu ultimile forte iti urez BAFTA MULTA! Sa va ajute D-zeu sa veniti acasa sanatoase amandoua si Alexia sa se bucure mult de venirea surioarei ei!
fetelor, eu simt ca ajung la capatul puterilor cu greturile astea, ziua mi-e rau, noaptea nu pot sa dorm....tot de rau, adica cand stau in pat am reflux gastroesofagian de trebuie sa dorm pe 4 perne ca sa nu tusesc intr-una din cauza asta! halal odihna, macar la D imi era rau mai ales dimineata, seara eram ok. Acum nu vars atat, dar mi-e rau toata ziua, seara mai mult ca oricand. D-zeu cu mila, uneori am impresia ca m-am bagat la un drum care nu era pt mine!Sa ma ierte D-zeu, ca mi-a dat acest copil pentru ca ni l-am drit atat si eu acum zic astfel de prostii...

Andra10+, Dragos Alexandru - 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Daca ai sti cat de bine te inteleg. Exact prin asta am trecut si eu, Andra. Mai tineti minte borala apoteotica de ziceam eu c-a fost ultima? HA! n-a fost deloc ultima... Ai grija de tine, daca ajungi sa nu poti manca sau bea apa sa iei metoclopramid, vezi ca sunt si picaturi, eu mi-am luat de ambele feluri ca nu stiam pe care o se le pot tine in stomac mai mult de 10 minute. Pana sa fiu acum gravida nu credeam ca este posibil sa-ti vina sa vomiti in timp ce dormi.

Monu, iti doresc sa treci peste perioada asta dificila usor si cu final fericit. Sunt cu gandul la voi, mereu cand intru iti caut mesajele.

I-am cumparat lui FIlip pasta de dinti de la colgate, au scos acum niste sortimente pentru copii si periuta de dinti normala, ca pana acum aveam degetarul de la nenedent. Cu ocazia asta am inceput sa-l spal pe dinti in fiecare zi dar numai seara. Voi ii spalati si dimineata? Se cam contrazice practica ccc cu teoria ca dupa baita de seara urmeaza biberonul cu LAPTE, si anume cel mai "nociv" aliment daca nu-l speli de pe dinti.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao! Imi pare rau sa citesc atatea lucruri rele, offf...
Monu, Simona, Nelia, Andutzy - va doresc sa se rezolve cu bine problemele voastre si ale celor dragi!!!
Cloreta, vravo de 1000 de ori pentru Teodora, e fantastica! modestia mea ma trage de maneca sa-ti spun ca subsemnata la varsta de 3 ani stia sa scrie si sa citeasca orice, maica-mea trebuia sa le arate certificatul de nastere la curiosi pentru ca nimeni nu credea ca-s asa mica la 1 an stiam 2 poezii (stalcite rau) dar cu morticitatea f.prost ca am umblat doar spre 2.
Andutzy, ma recunosc perfect in starea ta, si mie imi era rau seara si nu puteam dormi noaptea, plus ca se vedea burta din prima luna pentru ca eram foarte balonata, vestea buna e ca pe la 3.5 luni mi-a trecut totul si m-am si dezumflat, mai ca nu-mi venea sa cred ca-s gravida, burtica adevarata a aparut dupa luna a 4a.
Beatrice, nu pot sa vad filmuletzul, zice momentan nedisponibil.
Ralwka, sumarul de urina se poate face pe loc, nu e foarte concludent rezultatul dar poate sa descopere o eventuala infectie, urocultura dureaza cateva zile. vorbeste cu dr.
Crissu, noi avem mentadent ptr copii (cu fluor) si vreo 4 periutze dar nu prea apuc s-o spal pe dinti, om face-o si pe asta.

nu mai stiu la voiam sa scriu ca-mi urla Alyssa in urechi

intrebare: le-ati dat miere de albine la copii? eu inca nu i-am dat, azi i-am facut lapte cu miere (cumparata de la magazin, marca serioasa) dar mi-e frica sa-i dau.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ralwka, este un vaccin neobligatoriu, pentru meningita meningococia (bacteriana). Noi am facut toata schema de vaccinuri pina acum, si obligatorii si neobligatorii.

Incep sa i se retraga bubitele lui Andrei. Azinoapte a dormit beton, cred ca de la Ketof.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Multumesc mult pentru raspuns Gabitzam.

Beatrice, filmuletul cu Pifosul n-am reusit sa-l vad, nu merge deocamdata.

Tdi, multumesc mult, cred ca-i voi face sumarul de urina pana vine dr din concediu, cel putin stiu un lucru cand voi merge la ea.

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria (26 mai '05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Salutare!

Monu, tocmai ce citisem mesajul in care spuneai ca nu mai sunt riscuri asa de mari cu bebe si acum cand citesc a doua postare nu-mi vine sa cred. Imi imaginez cat de greu iti poate fi, mai ales cand exista atata nesiguranta. O plimbare la cumparaturi sigur iti va face bine, ai grija de tine, nu te lasa prada disperarii, gandeste pozitiv si va fi bine!
Cand am nascut era cu mine in salon o mamica (,) care nascuse la termen, prin cezariana o fetita de 1.800g. Nu stiu exact ce se intamplase cu fetitza, stiu numai ca se oprise din crestere in burtika mamei. Atat de mult m-a impresionat mama fetitzei... vorbea intr-una cu ea, avea o voce atat de blanda...ii repeta intr-una fetitei ca trebuie sa manance sa ia in greutate sa plece acasa... si faceau progrese uimitoare!
O atitudine pozitiva nu poate decat sa va ajute pe amandoua!
Cat despre absenta ta, incearca sa o pregatesti pe Alexia, repeta-i intr-una ca o sa lipsesti cateva zile, ca o sa mergi sa-i aduci surioara acasa. Chiar daca te va ignora, sa sti ca o sa inteleaga lucrul asta. Mie nu mi-a venit sa cred cand mi-a povestit mama cat de cuminte a fost Maya cat am lipsit, nu a facut nazuri la culcare, desi de cateva luni nu mai vroia sa doarma decat cu noi. Iar cand am sunat acasa, a stiut ca eu eram la telefon si striga prin casa "mami, Patik". Cand am auzit-o n-am mai putut sa spun nimic, m-a infundat plansul...

Crissu, noi folosim pasta de dinti "comestibila" de la Vademecum, se gaseste cu aroma de mere verzi si de capsuni. Maya e innebunita sa o manance direct din tub asha ca l-am ascuns si punem pasta pe periutza in absenta ei... trecem direct la treaba! De curand a invatat sa tina dintii apropiati, se ranjeste toata cu periutza in mana! Inca nu o las pe ea sa se spele singura insa o las sa exerseze dupa ce o periem noi.

Clara, felicitari pentru fetitza ta desteapta! Meritele ti se cuvin.. se vede ca te ocupi de educatia ei de pe acum! Acum ca stie alfabetul si cunoaste cifrele, ce urmeaza?

Chhrisdun multumesc pentru aprecieri! Abia astept sa vad pozele voastre!

Simona, multa putere sa ai sa treci peste perioada asta grea!

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

TDI< eu i-am dat miere de cateva luni si ii place. La inceput i-am dat din comert si pe urma de la cineva care avea stupi.
E buna si pentru purgatie pentru copilasii cu probleme.

Gabitza, slava cerului ca scapati de bubite. Eu am fost alergica toata copilaris si stiu ce rau e.
Raluca, la superifcialitate m-am gandit si eu in cazul Teodorei, totusi mi se pare cam devreme sa spun asta. Ea nu face oricum cat face Iulia sau ce spune Olga cu puzzle sua Loreen - care m-a morat cu Bianca la varsta lor - motricitate dupa cum v-am spus mai subtireanu:))

Fug dupa niste chestiuni, revin dupa amiaza.
Gabitza nu mai am lista cu nr de telefon, da si mie rogu-te nr de tau de mobil

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Am dat ieri peste un filmulet facut asta-vara la tara si pe care nu reusisem sa-l vad. M-a amuzat teribil si m-am gandit sa vi-l arat si voua!

www.dropshots.com/day.php?userid=89394&cdate=20070112&ctime=001827" target="_blank"> Maya si pisicile

PS. Scuzati ciorapii bunicului!

Tina, mami de Patrick si Maya

Mergi la inceput

Tina, am ras cu lacrimi. Maya se pare ca se antrena la plimbat caruciorul cu pisica (cam neastamparata, nu sta deloc in carucior).

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria (26 mai '05)

Mergi la inceput