Copiluti de mai-iunie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mynicegirl spune:

Saluti, azi ma simt mai bine, desi tot am urechile infundate.(macar am o scuza reala cand ma fac ca nu aud ce zice consortul).
Fran, eu ti-am zis ca Iepurica ta e ca si sora mea- prea desteptee...ce sa faci, ai sa suravietuiesti. Ma bucur ca te-ai linistit.
Olga T, eu cred ca Tony tau te-a simtit ca ai indolieli, si tu trebuie sa il pacalesti sa stea acolo la femeie. Arata-i partea buna a faptului ca e acolo, ca are mai multe juc arii sa sejoace, si cele de acasa si cele de acolo, ca copilasii aia de-abia astespta sa il vada si invata-l un joc sa se joace cu ei. Cu mancarea o sa fie mai greul da o sa mannce pana la urma, la inceput caterina nu vroia sa manance de la femeie, si era la ea acasa, dar s-a obisnuit. Sa ii faca si tanti aia papa care o faci tu, sau eventual du-i tu de acasa ce i i place lui mai mult. Si cand te duci sa il iei, nu fi disperata(imi si inchipui cat de ingrjorata esti, realmente),dar prefate ca si cum a fost normal ca el sa fie acolo si il intrebi ce a mai facut, ce s-a jucat, e buna papa, etc, ca si cum nu ai stii ce scandalete a facut. El acum te santajeaza, si pentru ca e al tau, reuseste:). Inca o saptamana si eu zic ca situatia se va imbuntati. Oricum ia experienta ca pe un antrenament de dus la gradinita, caci acolo la fel va face daca nu se obisnuieste sa fie fara tine.
Desprebiberon, Caterina exact a doua zi dupa am intarcat-o(la 8 luni) nu a mai vrut ea biberon(dar ea e mai ciudata, ca nu a vrut nici suzeta, nu suge degete, ea nu e cu suptul, e cu scosul perilor albi). Asa ca de la 8 luni e cu canita de la avent, asta

http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeeding_magic_cup.php
. Si apa bea din cana de aia cu pai, a mea e de la pigeon, dar asta e firma japoneza si nu stiu daca se gaseste acolo(dar sunt f rezistente si bune, le recomand daca gasiti).
Pasta de dinti, noi folosim una care se cheam First teeth

http://www.drugstore.com/qxp76317_333181_sespider/first_teeth/a_natural_enzyme_baby_toothpaste.htm

care are enzime naturale si nu conteaza daca o inghite, si nu trebuie sa ma chinui sa ii clatesc gura, are periuta de dinti pt copilasi de 2 ani d la oralb. Se gaseste in magazin pasta asta de dinti, am gasit situl ca uitasem exact cum se cheama.
Si lapte praf si ea mananca ala de la Nestle, Cu miere ii palce mai mult decat cu cel de vanilie, dar asta vara cand am fost in romania, ii maidadea si milumil3, caciera mai satios, siin zilele de moftural la mancare ii dadeam d ala ca s fiu sigura ca manaca bine.
Sanatate mlta la mamicute si beelusi si gravidute si copialsi, tastatura mea n umai are baterie si am multe greseli, si n uam baterii in asa acum, maine imineata am sa iau.

http://www.nicualex.net/album/ana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mynicegirl spune:

cum sa facsanu apara tot linkul e la pozesi sascrie daor aici.ca am nistepoze de pus dar daca pun linkul e mare

http://www.nicualex.net/album/ana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Eu sunt foarte suparata.Tatal meu e foarte bolnav.Nu mai vrea nici sa manance, nici sa mearga la medic...refuza orice.Si sunt atat de departe de noiImi sta inima in loc cand suna telefonul.
Luni e ziua de nastere a sotului si de data asta chiar n-am chef de musafiri.
Ma duc sa ma calmez cumva ca de-azi de dimineata o tin intr-un plans continuu.
Va pupam si va dorim un week-end placut

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Salutare dragele mele!
Am avut niste saptamani de cosmar exact dupa ce ne-am intors de la Paltinis. Slava Domnului ca nu din cauza Carinei (mai nou Emi, sau chiar Dun), ci din cauza serviciului: colega cu care imparteam lucrarile s-a internat pe 27 decembrie la Gr. Alexandrescu pentru ca baiatul ei cel mare era suspect de apendicita - pana la urma l-au operat dar dupa operatie i-au dat medicamente contra virozei intestinale . Colega mea a fost terminata cu nervii, din cauza ca l-au operat degeaba, din cauza mizeriei care e in spital (gandacii umblau linistiti prin paturi) si nu in ultimul rand din cauza mizeriei umane (au tinut-o 8 ore !!! in fata usii de la salonul de reanimare (in care era baiatul ei), numai pentru ca a cerut sa vina un medic din cauza ca baiatul in loc de kk facea doar sange. Plus ca doctorita care l-a operat (Patrancus) i-a zvarlit in fata plicul cu bani - ca erau prea putini. Cand i-a pus mai multi in plic, l-a acceptat, odioasa!

Si asa am stat eu, inclusiv in 29 decembrie, pana la 18.00 la serviciu (in conditiile in care am program pana la 15.00) - si mi-am luat de lucru si acasa. De-abia saptamana asta s-au reglat cat-de-cat lucrurile, pentru ca a venit colega mea - dar tot tarziu am plecat 3 zile din 5 Sper ca saptamana viitoare sa-mi iau revansa !

Va multumesc din suflet pentru urarile pentru ziua mea! Chiar nu am realizat cate fete sunt active pe subiectul asta, si vad ca mi-e imposibil sa va enumar Va multumesc mult si va doresc sa aveti parte de sanatate si tot binele din lume!

Acum despre noi: la Paltinis a fost super - am pus poze pe contul comun. Din pacate, multe din pozele voastre n-am putut sa le vad, pentru ca imi da mesajul "accesul la acest site este restrictionat" asa ca... n-am ce face. Oricum, si cu yahoo m-am chinuit vreo 2 ore pentru 40 de amarate de poze.
M-am regasit in ce zicea Androix legat de cum mananca fata mea cu mine, si cum mananca cu socrela.
Felicitari Mayei Mustata pentru ridicatul singurica! Bravo! Olga, acum cred ca te-ai linistit cu temerile... Din cate citesc, socrela ta e o tipa tare de treaba, si ma minunez ca mai exista si oameni dintr-astia printre cadrele medicale din Romania. Sa-ti traiasca ... si voi pe langa ea
New Mami multa sanatate voua! Apropo de dormit cu curuleata in sus: si Emi doarme la fel Imi amintesc ccc ca am vazut asta vara pozele cuiva (cred ca era Maya M) care dormea pe plaja, pe un sezlong, exact in pozitia asta Adorabila!
Eli mersi de intrebari, de urari - pe care ti le intorc si eu! Sa-ti traiasca Dan ani lungi si fericiti alaturi de voi, cu multa sanatate si reusite! Biencuta frumoasa cu ochii ca safirul!
Tina - sa-ti traiasca fratele! Sa stii ca are bietul de el dreptate sa se planga, e una din cele mai tampite zile de nastere! Dar asta e! Cel putin in cazul meu nu m-au putut declara pe 01 ianuarie pentru ca am vazut lumina zile datorita unei cezariene de urgenta (dupa vreo 18 ore de travaliu...).
Tina, ai niste copii superbi! Sa iti traiasca viata lunga si sa te bucuri de ei! Am impresia ca Maya e una din cele mai mature fetite din gasca noastra... Si seamana leit cu tine. Indraznesc sa zic ca Patrick seamana tare mult cu tati al lui
Mynicegirl multa sanatate! Imi face cu ochiul zodiacul acela despre care vorbeai... nu e si o varianta electronica ? Eu sunt dragon de foc - daca te milostivesti de mine cu niste idei... As pune si un emoticon care bate matanii, da' nu gasesc pe saitul asta ...
Iuliana, si Emi a mea isi scoate manuta printre gratiile patului si imi cere s-o tin de mana pana adoarme. Am intrat pe pozele tale - ai niste fete tare frumoase! Si tunsorile lor ma innebunesc!
Gusta - buna idee ai avut cu listuta ! Ma bag si eu, cu mentiunea ca al meu nici sa nu mai auda. Se crizeaza chiar si daca incerc sa fac o gluma nevinovata pe subiectul asta...
Gravidutelor sarcini usoara si bebelaci sanatosi! Monule, nu iti fa sange rau! Cine te-a pus pe jar cu placenta imbatranita ?! Cumva desteapta de Chitescu ? Stii ca eu mai am un pic si o strang de gat... si as mai strange si pe altcineva dar te superi pe mine Nici sa nu te gandesti ca o sa nasti la 34 de saptamani! O sa duci sarcina cu bine pana la sfarsit, tine minte ce-ti zic! Ca chestie, moasa care m-a ajutat pe mine sa nasc se nascuse cu 1.9 kg - si era bine-mersi la vreo 45 de ani... Dar la tine nu-i cazul de bb asa de prematur, sa fie clar ! Alexia cuminte!
Ralwca, dare dragalasa Craciunita! Vroiam sa te intreb unde ai medicul de familie? La Policlinica aia de la Drumetul ? Ca acolo o avem noi pe pedi...

Sa nu aruncati cu rosii, ca am scris sa-mi scot parleala cat n-am intrat pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna ziua fete...

asta-i fata mea acuma...asa arata creierii mei la ora asta...

Simona curaj...fii tare si gandeste pozitiv ,eventual...

Crissu Delia este mare amatoar de supt degetul din frageda pruncie ...de vreo saptamana ii repet intr-una sa scoata degetul din gurita fie ca face buba la deget,fie ca-si stramba dintii, fie ca-i fetita mare si este rusine...acuma de ce sa nu ma laud ca-mi si iese treaba asta...ea protesteaza mai imi si spune "nu veau",insa se executa...si am observat ca nu-l mai suge nici in somn asa de des...adica dezvatul din timpul zilei da roade si noaptea...
Incearca si tu poate ai castig de cauza...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Neata! La voi este dupa-amiaza deja. Am tot vrut sa scriu ieri, dar nu am apucat.

Anca-pe noi foarte bine ne ajuta la nas Sudafed sinus and allergy. Iei 2 pastile si ti-l desfunda foarte bine. Cum te mai simti?

OlgaT-te inteleg perfect. Din cauza asta ezit si eu atat de mult sa o dau pe Maya la daycare. Mai mult pentru mine, ca sa fiu sincera. Dar cand eu iti spuneam de temerile mele tu erai cea care spuneai ca toti copiii trec prin asta. E adevarat, dar cand este vorba de al tau totdeauna este mult mai greu. Curaj, si asteapta sa treaca cele 2 saptamani. In carti scrie ca daca dupa 2 saptamani nu se obisnuiesc trebuie sa schimbi ori cresa, ori bona.
Cat depsre puzzle-uri, ma gandeam eu ca despre alea era vorba. Si Maya face din alea de mult, ii ies foarte bine pentru ca motricitatea fina este singura la care sta foarte bine. I-am luat si vreo 4 deja si poate ii mai iau. Ca in rest, noi suntem codasii grupei. Ea intelege absolut tot ce-i spun, executa comenzi, dar si-a creat asa un limbaj al semnelor de bogat, incat nu are nici o motivatie sa vorbeasca. Pe aici se plang fete ca le spun copiii doar cateva cuvinte, sau nu vorbesc in propozitii jnca. Maya spune doar doua, mari si late. ATAT!!!

A, si uitam, Olga, Tony este frumusel foc, iar tu arati super. Ce ai facut la radiologie ca m-am tot gandit la tine zilele astea?

fran-ma bucur mult ca te-ai linistit cu Iepu.

nelia-bravo pentru notele mari si-mi pare rau ca Agata este bolnavioara. La Tudora nu o fi si la ea o criza generata de faptul ca a inceput gradinita?

ioana-spor la curatenie si sa va mutati cat mai repede.

ChrisDun-multumim de complimente. Intr-adevar, soacra mea este un medic din ala de moda veche, care nu primeste nimic, poate doar o cutie de bomboane si mai este si medic bun pe deasupra. Dar a avut probleme sa-si gaseasca post in Bucuresti pe vremea lui Ceausescu pentru ca nu era membru de partid si nu a vrut sa dea ce si cui trebuia si de o viata face naveta saraca la Urziceni. Cand am putin timp intru si pe contul comun sa va vad pozele, ca mi-e dor sa o vad pe finuta ta papusa.

Manuta prin grilajul de la pat-asa adoarme si Maya. Ma tine strans de mana si-mi place asa de mult!

monu-vai ce ma bucur ca te-ai mai linistit. Doamne ajuta sa fie totul bine. Pana atunci mai bea ceai de tei si multa odihna.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Florentina sa creasca mare si frumos puiutul...... 700 in doua saptamani e super bine. Eu intotdeauna am fost stresata daca nu manca Iulia, de mica a facut nazuri si niciodata nu a fost un copil gras si bucalat cum,recunosc, mi-ar fi placut.
Cornelia eu am impresia ca inteleg numai cand vor ei si in rest le place sa se joace cu nervii nostri. Astept si eu idei de convingere a micutilor desi cred ca tine de toanele lor de moment.
Monutu nu stii sa faci pe nesimtita si sa nu te mai obosesti cu munca.......asa am facut si eu toata sarcina cu Iulia si acum la fel ma strofoc sa fac si mancare, sa spal sa calc si etc si nu mi-a ridicat nimeni statuie ba mai mult nici macar nu m-a laudat cineva.....of ca imi vine sa mor de ciuda ca nu m-a facut mama mai asa in dorul lenii ca era mai bine ptr mine. Deci cand inveti chestia aia sa imi spui si mie da?
Androix cum merge sarcina si cand o sa nasti tu?

Marti merg la eco si nu mai am rabdare deloccccc.......abia astept sa vad ca bebelusulebine si sa nu ma mai stresez si cu asta desi......pana nasc mai e ceva vreme.

Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Loreennu merge smechieria cu scoate-l ca-i rusinica sau ca faci buba (cu toate ca are o galma la el) decat pe moment.

Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Fran, am citit mesajul tau cu mare atentie si interes. Bravo voua ca ati mers la un psiholog. Putini o fac, multi au prejudecati..Am o intrebare pt ca am pierdut sirul discutiilor: ce anume din comportamentul ei te-a determinat sa consulti psihologul? Interesant ce ti-a zis psi refetritor la incredere si negatie. Fii-mea e cu NU in brate de vreo luna. Ma intreb daca este cazul sa ma ingrijorez..?

Lucas, pui colacelul pur si simplu si asezi copilul.:)

Biberonulnoi l-am scos de cateva luni. Nu mai stiu exact cand am renuntat, dar acum folosim o canita din ceramica, antica, dar care este foarte buna pt ca are un cioc. Nu i-o dau pe mana ca sa nu o sparga, dar o tin in brate, pe picioarele mele pana isi bea laptele. Noi nu prea mai insistam cu laptele. Bea putin, uneori nu bea deloc. uneori cere si in miezul zilei, dar nu primeste, alteori o intreb daca vrea lapte si-mi cere iaurt. Am noroc ca mananca bine si cam orice. Amuzant este ca acum le cam stie pe nume si-mi cere ce pofteste. Mai nasol e ca cel mai des cere miie (miere), nina( danonino), ucu(sucul),pete(pestele pe care nu avem mereu in casa). Pate(pastele) raman preferatele ei. Doamne fereste sa bag si eu furculita in farfuria ei cu paste. Ii cumpar Gnochi de la Barilla ca sa le poata impunge cu furcuita. In continuare este sensibila la kiwi. Face eritem de toata frumusetea daca ii dau kiwi. Facem o pauza pana mai creste nitel.

Cuvinte tot spune, tot repeta, face asociatii amuzante, dar nu le leaga in propozitii. Nu am mai notat cuvintele noi pt ca ne surprinde zilnic.Ma bucur ca a inceput sa foloseasca si verbe. Spune NU E, DU-TE, E GATA, HAIDE, UITE, LASA, NU TIU (nu stiu)

Ieri a gustat un pic de kk... Se juca ea in camera ei, si la un moment dat vine scarbita si scuipand. Era cu kk in nas si pe gura. Nu stiu cum a facut, cum a reusit, dar v-am mai povestit eu ca nu stau hainele pe ea. Toata ziua se imbraca si se dezbraca.Isi trage setarul unde sunt hainele ei si alege..Nici hainele noastre nu scapa. De la sosete de matase pana la bocancii de munca ai lui Mihai, totul trebuie probat.

crissu, salutare dupa mult timp! Bine ai revenit! Si ema isi suge degetul cam mult. Si eu mi l-am supt pana la 5 ani. Asta este! Eu una nu cred ca ave ce sa facem decat sa le spalam cat mai des pe manute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Cristina, Olga, Eli si Ioana multumesc de cuvinte. Azi a plans doar 5 minute. Deci sedintele de urlat sunt in scadere ceea ce presupun ca e un semn bun. Cu mancatul, nici nu-mi fac iluzii ca va accepta foarte repede mancare de la ea. Nici de la tati nu accepta uneori.

Olga despre radiologie ti-am scris pe mes. Se pare ca nu ai primit. Dupa ce ca aveam programare la 12 am asteptat 3 ore, au trebuit sa-mi coloreze vasele sangvine de pe creier si mi-au pus perfuzie. M-au ciuruit de 3 ori in stanga si 2 ori in dreapta ca nu au gasit o vena ca lumea sa poata pune perfuzia. rezultatele cum e moda aici, in 2 saptamani.

Simona multa putere iti doresc. Vai ce trebuie sa fie in sufletul tau.

Laura multumesc de Email. Esti o super dragutza. Chiar mi-a prins foarte bine.

Oana Distractie maxima.

Olga

We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-

Mergi la inceput