Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 25
gabitzam spune:
Asta mic al meu a facut o iritatie uratica pe el, s-a scarpinat toata noaptea si eu am stat si l-am pazit sa nu-si rupa pielea de pe el. L-a imbracat bona prea gros ieri, s-a incins, a transpirat si s-a umplut de o spuzeala. Spre dimineata l-am schimbat de la piele, i-am dat cu o cremutza, cred ca am nimerit Atoderm, nu m-ai stiu ca eram cam chioara, s-a linistit si a adormit in sfarsit. Si eu si ta-su suntem varza. Ca m-am dus si l-am trezit si pe el ca m-am speriat putin. N-am mai adormit nici unul din noi pina a sunat ceasul.
Aseara ne-am dus la pediatra pentru un vaccin, cel pt. meningita. Am pus un pas in cabinet si urmatorul a fost afara. Era puhoi de lume, nu era aer, adulti si copii la un loc, si mai e si viroza in floare. Am renuntat la vaccin pina una alta, sa vedem peste vreo 2 saptamani.
Unde e cafeaua? Ca eu vreau 2 cani azi. Bine ca e vineri si am zi scurta. Ma duc in oras sa casc o ora-doua ochii prin magazine, sa ma mai relaxez. N-am mai vazut Piata Romana de pe jos de secole, tot in viteza masinii trecem. Vreau doar sa casc gura pur si simplu, nu am in plan sa cumpar nimic. Doar sa uit de tot pentru 2 ore.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gabitzam spune:
Cornelia, cu intarziere, iti urez La multi ani! Sa fii sanatoasa, sa ai putere sa duci tot, sa-ti treaca de ce erai suparata, sa ai parte de bucurii, zile frumoase, copiii cuminti si sanatosi!
Androix spune:
Apropo de scosul biberonului eu am cumparat www.dropshots.com/day.php?userid=224586&cdate=20070112&ctime=122400" target="_blank">asta asteara de la sensiblu si vad ca nu face nazuri. Ma staturasem de spalat tetine...
Sunt doua la set, de la nuk si am dat 75.000
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
gabitzam spune:
Androix, ai cumparat doar capetele acelea de pus la biberon? Sau cu totul? Ca eu am si eu biberonul asta (cred ca l-am primit la babyexpo cand eram gravidoasa) dar cu tetine.
Florentina G spune:
Cafea?! Unde, ca si eu vreau! Noi am ramas fara zahar!
Mama face cozonac si Maya o ajuta bineinteles! Mai intai i-a pus un pumn de sare peste coca, noroc ca a vazut mama la timp si a aruncat coca de deasupra...au curatat impreuna nucile, apoi s-a bagat cu mana in coca de vre-o trei ori ca vroia sa si framante!
Adina, ce poze frumoase aveti! Ce bine ca Ema sta sa-i faci codite...chiar o cere pe de-asupra. Pe Maya abia reusesc sa o pieptan, nu stiu ce o sa fac mai tarziu cand ii va creste parul si mai lung, ca de tuns nu as vrea sa o mai tund!
Ati avut o vacanta minunata, fericirea voastra este evidenta insa se vede ca v-a lipsit Ema...dovada o fac pozele de la locul de joaca!
Gusta e mortala Ruti a ta! Are un par de papusha si nu alta! Imi place mult si gradina voastra!
Elisor m-am uitat si eu la pozele voastre! Ca de fiecare data visez cu ochii deschisi la cum va fi cand ne vom muta in Brasov! Deocamdata subiectul e in aer, cel putin 2-3 luni cat mai am nevoie de ajutorul mamei. Dar sincer iti spun ca nu imi doresc nimic mai mult decat sa ma plimb cu copiii pe B-dul Republicii sau sa stam in parculetele voastre cochete inconjurate de munti!
Olga, imi dau seama ca ti-e greu sa-l lasi pe Tony la femeia asta insa nu trebuie sa te lasi batuta. Mai asteapta cateva zile si daca nu intervine nici o schimbare incearca altceva. Va fi benefic pentru amandoi pana la urma. In poze Tony pare atat de independent... n-ai zice ca e dependent de tine! Mor dupa falcutele lui rumene iar voi sunteti o famile frumoasa! Ma bucur ca ai luat decizia sa faci un al doilea copil insa asha cum au spus si fetele ia-ti o pauza mai intai! 
Nelia, felicitari pentru rezultatele obtinute! Te admir si eu pentru puterea pe care o ai. In ultimul an de scoala, cand mergeam si la serviciu in paralel simteam ca nu mai am putere sa ajung pana la capat! Si nu aveam atatea griji cate ai tu!
Imi pare rau sa aud despre Agata ca e bolnavioara si pe deasupra a mai si cazut. Sper sa nu fie vorba de luxatie cat despre varsat de vant... brrrr.. eu am facut la 23 de ani si mi se face pielea de gaina cand imi aduc aminte! Sper sa nu fie cazul sa-ti faci probleme!
Newmami - sanatate multa! Of ce greu trebuie sa fie, si departe unul de celalalt si bolnaviori pe deasupra! Sper sa va faceti repede bine! 
Tina, mami de
Patrick si
Maya
Florentina G spune:
Vorbeati despre biberon... Maya a inceput sa bea cu biberonul cand am intzarcat-o, la un an si o luna si nu sunt pregatita eu sa i-l scot pentru ca imi este mai comod asha. Imi este usor sa o adorm in felul asta plus ca ma bucur ca bea si ea 400-500 ml de lapte.
A mai prins un obicei... merge cu ochii inchisi prin casa. Vad ca face asta tot mai des. Si se joaca cu taica-su, imita tot ce face el si invers. Sunt tare caraghiosi cand fac asta mai ales ca nu scoate nici unul nici un sunet!
Pe de alta parte sunt bucuroasa ca de patru zile Patrick nu a mai vomitat deloc si a luat foarte bine in greutate, 700g in doua saptamani. Plus ca e a treia noapte cand a dormit foarte bine, fara sa mai planga sau sa se trezeasca. M-am trezit eu sa-i dau tzitzi pe la 4 dimineata cand l-am simtit ca se foia in patut.
A! Faza tare aseara. Maya adormise si eu il schimbam pe Patrick care urla bineinteles. S-a ridicat Maya in fund, a oftat si s-a bagat cu capul in perna, si-a pus mainile la urechi si dadea din cap ca si cum nu mai suporta! A fost tare haioasa!
Tina, mami de
Patrick si
Maya
Cornelia spune:
Gabitza
!
Nelia, felicitari pt. rezultatul final!
Sanatate copilasi si mamici!
Stefan e un terorist. E Rares de la Super nanny (poate ati citit subiectul) in miniatura
. Adica, ne bate, ne scuipa,se tavaleste pe jos. Si totusi a fost crescut la fel ca Maria... Pe mine ma dor judecatile de genul "doar parintii sunt de vina" si ma doare mai rau ca asa gandeam si eu inainte.
Cum va pedepsiti copiii? Ca la el nu functioneaza nimic. Il mai pun in scaunul de masa cu fata la perete. Evadeaza din el imediat, dar macar mai seamana a pedeapsa. Daca il las in camera singur, e fericit ca poate sa cotrobaie si sa distruga lucrurile Mariei. Nu are inca nici o treaba cu faptul ca ii iau o jucarie, adica are, ca urla pana aproape de lesin daca ii iau jucaria pe care o are in mana, dar apoi nu ii simte lipsa. Alte idei?
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Cornelia spune:
Legat de biberon: i l-am scos acum vreo saptamana. Asta a insemnat evident faptul ca nu prea mai bea lapte. Am incercat sa ii dau din canuta cu cioc, din cana normala, dar nu prea il bea. Aseara i-am dat cu paiul si a baut o cana, dar dimineata iar nu a vrut deloc. Nu as mai da inapoi. S-au stricat toate tetinele si eu am zis ca pt. asa magar mare nu mai cumpar altele
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
crissu spune:
Nici nu ma gandesc sa renuntam la biberon acum. Laptele praf (caci inca Milumil 3 consumam)i-l serveste la bibe si bea 400-500 ml pe zi plus 200 ml suc de portocala uneori combinat cu mar si mandarine,clementine. Si in afara de bibe ne confruntam cu suptul degetului mare care ma scoate din sarite dar pana acum nu am reusit sa o dezvat de el.L-am pansat, cu pansament dar in mai putin de un minut se desface oricat de strans i l-as lega si cu leocoplast pe care i-l suge pana se inmoaie lipiciul ala sau trage cu dintii pana i-l rupe si tot i-l baga in gura.Toata noaptea suge la el de parca ar fi uns cu miere
si eu jumatate din noapte o pazesc si ii bag biberonul in gura numai ca sa nu mai suga degetul.
Iulia nu face pazzel dar face niste castele foarte frumoase din cuburi care se imbina.......numara si ea aproappe pana la 10 si are destul de multe cuvinte in vocabular (majoritatea le repeta dupa noi)
Cu ce fel de pasta de dinti spalati bebelusii pe dintisori si mai ales cum procedati........nu se ineaca cu pasta de dinti....scuze ca intreb asa dar spre rusinea mea nu am spalat-o pe Iulia pana acum desi i-am cumparat periuta ptr varsta ei dar nu am stiut cum sa fac.
Ieri i-am tras o palma la fund cam tare cei drept dar pur si simplu s-a jucat cu nervii mei.....mi-a parut asa de rau dar... parca nu mai am asa multa rabdare.......Doamne ce o sa ma fac cu doi copii!!!!
Revin ca trebuie sa servim masa de pranz.
Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici
mygirl spune:
Salutari din Geneva. Va multumesc mult pentru mesajele si urarile de la multi ani. Acum sunt la sala de cursuri a sotzului, ca unde stam nu avem net. Am salvat toate capitolele pe care le-am ratat ca sa am cu ce ma delecta seara acasa.
E frumos aici, curat si cu multa verdeata si locuri de joaca ptr copii. Asta m-a impresionat cel mai tare. Stam intr-un orasel din Franta, Ferney de Voltaire, foarte aproape de Granita cu Elvetia, la 20 min de Geneva. E bine ca tine vremea cu noi, e f cald si suntem pe drumuri toata ziua. Alex s-a adaptat f bine, parca e pe baterii. Noi cadem rupti de obosdeala seara si ea inca mai face ture prin casa. Facem multe poze ca sa va aratam si voua ce-am vazut.
Va pup si mi-e dor de voi.
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)